Results 1 to 11 of 11

Thread: Koprivnjača?!

thora's Avatar

Default Koprivnjača?!

Prije nekih dva mjeseca je počelo,dakle,došli smo doma iz parkića i po nogicama su mu izbili plikovi,kao da ga je kopriva opekla,a najveći je bio velik ko marelica.Namazala sam ga sa kremicom,i kad se probudio nakon 2 sata,više im nije bilo ni traga.Idućih par dana su mu se plikovi ponovo javili,ali po šakama i po ličeku,odnosno na mjestima koja su mu bila otkrivena,pa sam mislila da mu je to od hladnoće.No kako je zatoplilo,plikovi su se pojavljivali,ali tu i tamo koji.I nakon pola sata nestali.I tako nekih 2 tjedan.Glupo mi je bilo ići kod doktora,jer kak su došli tak su prošli.
    I prekjučer su se počeli ponovo pojavljivati,ali po trbuhu i natkoljenici!?Nije ništa novo jeo,koristim stalno isti prašak za veš,znači sve normalno.
    E da,i svrbe ga.
    Totalno sam zbunjena,ak neko ima kakav prijedlog,navalita!Tnx

pođite doktoru...nema veze što se povlače..nešto ga iritira.mi smo dobili inekciju na srebrnjaku zbog toga..šta ako ti se počne gušiti?što češ tada a kod kuće nemaš kikakav lijek koji će to spriječiti?
    spremite se sutra i polako doktoru i javite nam se kako je prošlo...

najbolje otići doktoru
    mi smo dobili fenistil i morali smo paziti na prehranu

thora's Avatar

Nakon čekanja kod doktorice preko više od dva i pol sata,dobili smo sirup AERIUS,koji moramo koristiti pet dana,i izbjegavati citruse,meso,ribu,itd.Pola sa popisa niti ne konzumiramo(tipa smokići).
    Jučer navečer mu je izbilo poslje kupanja,a kupam ga u najobičnijoj vodi.Sad sam još više zbunjena!

nije od kupanja,šta je jeo prije?

Ora's Avatar

~~~~~~~~~ da prođe...meni izgleda kao da je alergija u pitanju - ako možeš kupi homeopatsku kremu Urtica koja je odlična za takve stvari...sličan osip koji opisuješ znam i ja dobiti

Anci's Avatar

I Lana je to imala. bilo je nešto od hrane, bila na dijeti i prošlo je, nismo otkrili od čega.
    javi kak je prošlo

frka20's Avatar

da ne otvaram novu temu...
    Ella je jučer jela sladoled bijeli King (ah te bake ) i ubrzo (nakon cca 45min) smo primjetili osip po nogama,prsima...(crvene mrlje)..
    Odmah mi je palo na pamet alergija...
    Preko noći se sve još više proširilo i danas smo ujutro bili na Klaićevoj.
    Tamo su ustanovili "koprivnjaču" i sumnjaju da je tome kumovao sladoled.Dobila je Fenistil kapi (3x 7 kapi)
    Tamo je dobila prvu žličicu i nekako se kao bar crvenilo za nijansu smanjilo,no sad navečer se sve nekako još pojačalo i dalje se širi...
    Ima flekove po licu na oba obraza,po prsima,sad i po leđima,nogama...sva je šarena.
    Nema temperature,nema problema sa disanjem...(rekli su u Klaićevoj da dođemo ukoliko se bude širilo i stvaralo probleme disanja,kao dat će joj injekciju kortikosteroida ...kaj je to???Al mi i ne zvuče ti "steroidi" dobro baš)
    Uglavnom,moje pitanje:
    kakva je to alergija,mislim- dal je normalno da se pojavljuju nove urtike(flekovi) i koliko dugo to traje???
    Pretpostavljam da ne smije ni u jaslice(al naravno ne bih ju ni dala sad!)
    mame,molim vas za vaša iskustva!!!

da,čak su nam u K. preporučili testiranja na alergije.Koji je najbolji centar za alergije u Zagrebu?? koliko to traje ?

koliko znam koprivnjača se pojavljuje i nestaje pa me malo zbunio osip i to širenje.koprivnjača dođe i ode i često se pojavljuje na različitim mjestima. Kortikosteroidi pomažu kad je neka frka sa kožom tipa dermatitis,lišajevi... e sad, vjerojatno injekcija služi da smiri organizam ovisno o stupnju reakcije.Nadam se da će sve brzo proći(inače su nam uviek kapi pomogle)

uviek-uvijek