-
Koprivnjača?!
Prije nekih dva mjeseca je počelo,dakle,došli smo doma iz parkića i po nogicama su mu izbili plikovi,kao da ga je kopriva opekla,a najveći je bio velik ko marelica.Namazala sam ga sa kremicom,i kad se probudio nakon 2 sata,više im nije bilo ni traga.Idućih par dana su mu se plikovi ponovo javili,ali po šakama i po ličeku,odnosno na mjestima koja su mu bila otkrivena,pa sam mislila da mu je to od hladnoće.No kako je zatoplilo,plikovi su se pojavljivali,ali tu i tamo koji.I nakon pola sata nestali.I tako nekih 2 tjedan.Glupo mi je bilo ići kod doktora,jer kak su došli tak su prošli.
I prekjučer su se počeli ponovo pojavljivati,ali po trbuhu i natkoljenici!?Nije ništa novo jeo,koristim stalno isti prašak za veš,znači sve normalno.
E da,i svrbe ga.
Totalno sam zbunjena,ak neko ima kakav prijedlog,navalita!Tnx
-
pođite doktoru...nema veze što se povlače..nešto ga iritira.mi smo dobili inekciju na srebrnjaku zbog toga..šta ako ti se počne gušiti?što češ tada a kod kuće nemaš kikakav lijek koji će to spriječiti?
spremite se sutra i polako doktoru i javite nam se kako je prošlo...
-
najbolje otići doktoru
mi smo dobili fenistil i morali smo paziti na prehranu
-
-
Nakon čekanja kod doktorice preko više od dva i pol sata,dobili smo sirup AERIUS,koji moramo koristiti pet dana,i izbjegavati citruse,meso,ribu,itd.Pola sa popisa niti ne konzumiramo(tipa smokići).
Jučer navečer mu je izbilo poslje kupanja,a kupam ga u najobičnijoj vodi.Sad sam još više zbunjena!
-
nije od kupanja,šta je jeo prije?
-
~~~~~~~~~ da prođe...meni izgleda kao da je alergija u pitanju - ako možeš kupi homeopatsku kremu Urtica koja je odlična za takve stvari...sličan osip koji opisuješ znam i ja dobiti
-
I Lana je to imala. bilo je nešto od hrane, bila na dijeti i prošlo je, nismo otkrili od čega.
javi kak je prošlo
-
da ne otvaram novu temu...
Ella je jučer jela sladoled bijeli King (ah te bake
) i ubrzo (nakon cca 45min) smo primjetili osip po nogama,prsima...(crvene mrlje)..
Odmah mi je palo na pamet alergija...
Preko noći se sve još više proširilo i danas smo ujutro bili na Klaićevoj.
Tamo su ustanovili "koprivnjaču" i sumnjaju da je tome kumovao sladoled.Dobila je Fenistil kapi (3x 7 kapi)
Tamo je dobila prvu žličicu i nekako se kao bar crvenilo za nijansu smanjilo,no sad navečer se sve nekako još pojačalo i dalje se širi...
Ima flekove po licu na oba obraza,po prsima,sad i po leđima,nogama...sva je šarena.
Nema temperature,nema problema sa disanjem...(rekli su u Klaićevoj da dođemo ukoliko se bude širilo i stvaralo probleme disanja,kao dat će joj injekciju kortikosteroida ...kaj je to???Al mi i ne zvuče ti "steroidi" dobro baš)
Uglavnom,moje pitanje:
kakva je to alergija,mislim- dal je normalno da se pojavljuju nove urtike(flekovi) i koliko dugo to traje???
Pretpostavljam da ne smije ni u jaslice(al naravno ne bih ju ni dala sad!)
mame,molim vas za vaša iskustva!!!
da,čak su nam u K. preporučili testiranja na alergije.Koji je najbolji centar za alergije u Zagrebu?? koliko to traje ?
-
koliko znam koprivnjača se pojavljuje i nestaje pa me malo zbunio osip i to širenje.koprivnjača dođe i ode i često se pojavljuje na različitim mjestima. Kortikosteroidi pomažu kad je neka frka sa kožom tipa dermatitis,lišajevi... e sad, vjerojatno injekcija služi da smiri organizam ovisno o stupnju reakcije.Nadam se da će sve brzo proći(inače su nam uviek kapi pomogle)
-