Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Pula korak bliže tituli "Grad - prijatelj djece"

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Pula korak bliže tituli "Grad - prijatelj djece"

Središnji koordinacijski odbor akcije “Gradovi i općine - prijatelji djece” na prijedlog društva “Naša djeca” dodijelio je gradu Pula Povelju za uzorno provedenu naj akciju 2007.
    Akcija je to koju je osmislio i proveo KRUPP – Klub rekreativaca u prirodi Pula u okviru obilježavanja desete godišnjice osnivanja i rada kluba.
    Povodom dana proljeća, polovicom mjeseca ožujka, inaugurirana je pješačka staza namijenjena djeci “Mali princ” u Šijanskoj šumi.
    Istodobno su osmišljene još tri staze – dvije na Drenovici (“Bambi i ”Medvjedić”) i jedna u šumi Lungomare (“Petar Pan”). Idejni tvorac i autor tih staza je Savo Ilić iz Pule, tadašnji tajnik KRUPP-a.
    U obilježavanju početka pješačenja stazom “Mali princ” sudjelovao je gradonačelnik grada Pule i drugi mnogobrojni gosti.
    Što je najvažnije, u pješačenju na ovoj stazi dugoj 1.300 metara, sudjelovao je, na radost organizatora, iznimno veliki broj djece, a bilo je i beba starih nekoliko mjeseci.
    U KRUPP-u vjeruju kako će se ovaj vid aktivnosti, koji je od iznimne koristi za pravilan psihofizički razvoj djece proširiti na gradove naše županije i cijele domovine.
    Pješačenje u prirodi, druženje i mogućnost igre na spravama koje će se postaviti na odmaralištima uz staze su primjer kako slobodno vrijeme naših najmlađih učiniti osmišljenim.
    Organizirano pješačenje ponovilo se i u mjesecu listopadu povodom Svjetskog dana pješačenja.
    Sva djeca koja su pješačila stazom “Mali princ” dobila su posebna priznanja i male darove.

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

zanima me koji su,zapravo,kriteriji za dodjeljivanje titule "Grad-prijatelj djece" ?
    Što bi ta titula trebala značiti za djecu,a što za grad? Ne mogu nigdje pronaći,pa ako netko zna, dajte me prosvijetlite...
    Posljednje uređivanje od 2xmama : 17.05.2011. at 14:24

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

2xmama evo linka http://www.savez-dnd.hr/step.jsp?page=6129 vjerujem da ces tu naci sve odgovore

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

ne mogu ga otvoriti
    a možda ti znaš čime je naš grad zaslužio tu titulu? baš me to zanima...

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Ne znam puno, ali znam da se grad mora uključiti u akciju i da oni (Društvo naša djeca) imaju neke uvjete koje grad mora zadovoljiti, kada Komisija DND ocijeni da su svi uvjeti zadovoljeni grad dobije titulu "Grada prijatelja djece". Ovo sam našla pretražujući internet o dodjeli titule grada prijatelja djece "Kakav je to Grad? - brine o dječjem zdravlju, odgoju iobrazovanju, socijalnim uvjetima života djece, kulturi i športu djece i zadjecu, slobodnom vremenu i rekreaciji djece te pomažu roditeljima u skrbi iodgoju, brinu da djeca žive u sigurnom i zdravom gradu,čistog okoliša uz biljkei životinje - sustavno - kroz Analizu stanja, Strategije, Planove te najvažnije– uz uključivanje djece u čitav ovaj proces!"
    U našem gradu znam da imamo "Tjedan djece" - to je negdje početkom listopada jer je 9.10. Dan djeteta. Što su djeca dobila titulom Grad prijatelj djece - pa svašta, ovisi kako gledaš na akciju. Možda najbolje da se obratiš u gradski ured za društvene djelatnosti gdje će ti dati puno točnije podatke i o akciji i o svemu što te zanima. Inače ja sam jako zadovoljna i sviđa mi se naš grad baš zato što za djecu imaš skoro pa sve (nema bazena ) na dohvat ruke i za ništa ti nije potrebno prijevozno sredstvo (bar nama ne treba )

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •