Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Domaći limuni

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno Domaći limuni

Jutros mi je brat donesao 6 veelikih preeedivnih mirisnih limuna iz vrta. Njih ću iscijediti i napraviti limunadu, ali kakos e bliži vrijeme blagdana, a trebati će mi naribana korica, ne znam kako bi to mogla izvesti? Da li da koricu (prije nego ga iscijedim) izribam i stavim u friz? Da li da ju posušim? Ima li netko pojma?

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

napravi ovo
    http://www.coolinarika.com/recept/limuncini
    http://www.coolinarika.com/recept/arancini
    kad god imam neprskane korice agruma, ne preskačem

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

arancine obozavam pa ih toplo preporucam mislila sam s limunovom koricom, a ako te brinu blagdani onda jednu koricu iscijedjenog limuna zamrzni. puno lakse se poslije riba, a OK je i okusa

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Slobodno naribaš koricu i staviš je u vrećicu, pa u zamrzivač. Može se i sušiti, ali meni ima bolju aromu u kolačima zamrznuta korica nego suha :/ .

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja ostavljam iscjeđene polovice domaćeg limuna i tako smržnjeno ribam u kolače. Jako se fino da izribati takav smržnjen.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja naribam limunovu koricu od neprskanih limuna, stavim u jednu posudicu ili staklenku sa poklopcemi prelijem rumom.
    Držim u hladnjaku.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

A kad već imaš toliko limuna i tijesta za pite u zamrzivaču, možeš napraviti i pitu od limuna (ja sam umjesto limete stavila samo limun):

Pita s limunom i limetom

1 kalup s napola pečenim tijestom
    340 grama finog kristalnog šećera
    8 većih jaja
    350 ml koncentriranog vrhnja
    200 ml soka od limete
    100 ml soka od limuna

Za ovaj je kolač važno jajetom premazati tijesto u kalupu prije pečenja jer mu je punjenje skoro tekuće, a time ćete stvoriti zaštitni film pa će tijesto ostati prhko.

Za početak ispecite tijesto u kalupu. Pažljivo režite komade tijesta debele oko pola centimetra, poslažite ploške po dnu i stranicama kalupa. Kada je kalup pripremljen, treba ga pustiti na miru još sat vremena, po mogućnosti u zamrzivaču (to, dakle, možete napraviti i mnogo prije nego se primite pripreme deserta).

Izmiješajte u zdjeli šećer i jaja te polako umiješajte vrhnje i sokove. Punjenje će se manje prolijevati ukoliko ga budete ulijevali u kalup dok je on već u pećnici. Pecite na 180 stupnjeva 40-45 minuta dok se punjenje ne umiri, ali je još uvijek malo lelujavo u sredini. Hladite oko jedan sat i pazite da ga ne režete prije vremena jer bi se vrlo lako mogao razliti i lijepiti. Možete ga posuti i šećerom u prahu ili poslužiti s hrpom svježih malina ili jagoda.

Odavde nadalje sve je na vama, a ne uspijete li iz prve, uvijek se možete pozvati na specifičnu englesku kuhinju. Drugi će puta, vjerujemo, sve biti još jednostavnije.

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ja izribam limunovu koru , rastrem je po papiru i malo posusim. Zatim je stavljam u staklenku i pomjesam s secerom. U hladnjaku moze tako stati i godinu dana. Limune iscjedim , sok ulijem u vrecice za led i zamrznem.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •