Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Domaći limuni

  1. #1
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno Domaći limuni

    Jutros mi je brat donesao 6 veelikih preeedivnih mirisnih limuna iz vrta. Njih ću iscijediti i napraviti limunadu, ali kakos e bliži vrijeme blagdana, a trebati će mi naribana korica, ne znam kako bi to mogla izvesti? Da li da koricu (prije nego ga iscijedim) izribam i stavim u friz? Da li da ju posušim? Ima li netko pojma?

  2. #2
    vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007
    Postovi
    888

    Početno

    napravi ovo
    http://www.coolinarika.com/recept/limuncini
    http://www.coolinarika.com/recept/arancini
    kad god imam neprskane korice agruma, ne preskačem

  3. #3
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    arancine obozavam pa ih toplo preporucam mislila sam s limunovom koricom, a ako te brinu blagdani onda jednu koricu iscijedjenog limuna zamrzni. puno lakse se poslije riba, a OK je i okusa

  4. #4
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno

    Slobodno naribaš koricu i staviš je u vrećicu, pa u zamrzivač. Može se i sušiti, ali meni ima bolju aromu u kolačima zamrznuta korica nego suha :/ .

  5. #5
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Ja ostavljam iscjeđene polovice domaćeg limuna i tako smržnjeno ribam u kolače. Jako se fino da izribati takav smržnjen.

  6. #6
    piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    3,169

    Početno

    Ja naribam limunovu koricu od neprskanih limuna, stavim u jednu posudicu ili staklenku sa poklopcemi prelijem rumom.
    Držim u hladnjaku.

  7. #7

    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Postovi
    1,996

    Početno

    A kad već imaš toliko limuna i tijesta za pite u zamrzivaču, možeš napraviti i pitu od limuna (ja sam umjesto limete stavila samo limun):

    Pita s limunom i limetom

    1 kalup s napola pečenim tijestom
    340 grama finog kristalnog šećera
    8 većih jaja
    350 ml koncentriranog vrhnja
    200 ml soka od limete
    100 ml soka od limuna

    Za ovaj je kolač važno jajetom premazati tijesto u kalupu prije pečenja jer mu je punjenje skoro tekuće, a time ćete stvoriti zaštitni film pa će tijesto ostati prhko.

    Za početak ispecite tijesto u kalupu. Pažljivo režite komade tijesta debele oko pola centimetra, poslažite ploške po dnu i stranicama kalupa. Kada je kalup pripremljen, treba ga pustiti na miru još sat vremena, po mogućnosti u zamrzivaču (to, dakle, možete napraviti i mnogo prije nego se primite pripreme deserta).

    Izmiješajte u zdjeli šećer i jaja te polako umiješajte vrhnje i sokove. Punjenje će se manje prolijevati ukoliko ga budete ulijevali u kalup dok je on već u pećnici. Pecite na 180 stupnjeva 40-45 minuta dok se punjenje ne umiri, ali je još uvijek malo lelujavo u sredini. Hladite oko jedan sat i pazite da ga ne režete prije vremena jer bi se vrlo lako mogao razliti i lijepiti. Možete ga posuti i šećerom u prahu ili poslužiti s hrpom svježih malina ili jagoda.

    Odavde nadalje sve je na vama, a ne uspijete li iz prve, uvijek se možete pozvati na specifičnu englesku kuhinju. Drugi će puta, vjerujemo, sve biti još jednostavnije.

  8. #8
    bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Lokacija
    Zadar
    Postovi
    1,609

    Početno

    Ja izribam limunovu koru , rastrem je po papiru i malo posusim. Zatim je stavljam u staklenku i pomjesam s secerom. U hladnjaku moze tako stati i godinu dana. Limune iscjedim , sok ulijem u vrecice za led i zamrznem.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •