-
Evo ja ću reći da sam s prvim djetetom imala istu priču kao Mina. Sve žene izdajaju na čaše, a ja u papirnatu maramicu... doma nismo imali ni flašice ni adaptiranog, zbog upute u bolnici smo nabavili ali nakon 2 tjedna činilo se da je mlijeka više, i ja (ne znajući da se to tako ne radi) potpuno prekidam adaptirano i kombiniram cicu i ruke MM-a (bio je ili na cici ili ga je MM nunao - tako da se nije uspio previše ni rasplakati od gladi). Nakon 2 dana počinju zelene stolice (mala zelena točkica na peleni), prije pregleda kod pedijatra smo dali bočicu adaptiranog i kad smo došli doma imao je jednu stolicu (obilnu) kao varivo od špinata... a pedijatrica je rekla da je malo dehidriran... i jurimo na Rebro (petak navečer, naravno) i dobijamo dijagnozu poremećaj prehrane. I uputu, pazi sad, izdajajte se, izmjerite i do nekog volumena ne znam više kojeg dajte čaj da ne ide na to gladno crijevo odmah adaptirano, a da se rehidrira. Ja ne mogu izdojiti ni 10 ml... dojim i dajem čaj po osjećaju.
Nakon par dana smo prešli na režim dojenje+adaptirano, poneki obrok bez. Velika greška: dojenje na 3 pa na 4 sata, ograničeno trajanje (2*20 minuta). Izdajam kad god mogu. I tako dojili uz adaptirano do 13 mjeseci.
Drugo dijete, opet carski, dobivam tek 3. dan jer je bio u intenzivnoj. Mlijeka ima 2. dan nakon poroda (izdajam se) a onda odjednom puno manje jer sam izvan sebe što su me s bebom stavili u sobu s ženom koja ima gripu (petrova, rooming in). Ovaj puta postepeno ukidam formulu (nisam znala za SOS telefon, ne znam da li ga je tad i bilo (ožujak 2002) nego to radim po nekom osjećaju, po tome da li bljuca (znači previše adaptiranog) ili zadovoljno zaspi nakon samo dojenja (znači dosta mu je)) i nakon 2 mjeseca izdajanja, kompresije i dojenja na zahtjev dijete je sasvim na mom mlijeku. Dojili smo do 15 mjeseci i žao mi je što nismo i duže.
Uz sve to, ipak nisam sigurna da li bi, da sam isto postupila i prvi put, uspjela izbaciti adaptirano. Čini mi se da su moje cice "napredovale" od prve trudnoće, i da sad opet rodim da bi od početka sve bilo bez dodataka.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma