Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Problem - previše mlijeka

Datum pristupanja
    May 2007

Početno Problem - previše mlijeka

Beba mi ima pet tjedana i do sad je sve savršeno funkcioniralo s dojenjem. I sad je sve o.k. jedino što se meni jako povećala proizvodnja mlijeka.

Dojim ju svaka 2,5 do 3 sata otprilike, nekad i manje ako su joj podoji kraći, odnosno ako zaspi za vrijeme podoja. Do sad mi je često kad sam ju dojila iz druge dojke kapalo mlijeko, a i tokom dana mi se ponekad namočila majica ali ništa značajno.
    U zadnjih par dana toliko mlijeka mi curi da to nije normalno, budim se sva mokra ako se ne obložim s tetra pelenama. Skužila sam da nije dobro mijenjati strane za svaki podoj da beba ne dobije samo vodeno mlijeko kojeg je jako puno, pa sam jučer dva podoja za redom tokom noći dala samo desnu. Kad sam se probudila lijeva mi je bila prepuna i otečena pa sam se morala izdojiti da bar malo popusti pritisak.

Sad ujutro nahranila sam bebu prije dva sata i još uvijek spava. Najendom mi je počelo curiti mlijeko i skužila sam da su mi obje dojke prepune pa sam izdojila s izdajalicom 100 ml u par minuta. Štrcalo je ko ludo.

Inače je beba isključivo dojena i nisam se do sad izdajala, osim prvih par dana.

Imam i jaki refleks otpuštanja pa se ona ponekad "zahlikne" s mlijekom kad jede jer ne stigne gutati, pa ju dojim u poluležećem položaju.

Kaj da radim? Bojim se početi izdajati da ne napumpam još više mlijeka.

Da joj dam to mlijeko na bočicu kad sljedeći put bude gladna ili da ga čuvam za poslije?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Zaboravila sam napisati da je na kontroli s mjesec dana imala 1,5 kg više od otpusne težine i narasla 6 cm, znači da dobro napreduje.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Kad ti postane neugodno prepunjeno, moras izdojiti tek toliko da popusti napetost i da nema kvrgi. Ne znam zasto ti se dogodila ova prepunjenost, ali nema drugog nacina da to rijesis osim povremenim izdajanjem.

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa
    Da joj dam to mlijeko na bočicu kad sljedeći put bude gladna ili da ga čuvam za poslije?
    Sirius, nemoj se previše izdajati već napravi ovako kako ti je NatasaM napisala. tako će popustiti napetost, beba će se lakše nositi s količinom mlijeka. izdajanjem samo povećavaš količinu mlijeka i tako se lako možeš naći u začaranom krugu.

kako dijete spava po noći? ako ima dulje periode bez buđenja onda nije ništa neobično da se u prvim tjednima dogodi prepunjenost. možeš joj snenoj, bez da je probudiš, ponuditi dojku i tako neće biti potrebe za izdajanjem.

daješ li joj dudu? bočicu?

Skužila sam da nije dobro mijenjati strane za svaki podoj da beba ne dobije samo vodeno mlijeko kojeg je jako puno, pa sam jučer dva podoja za redom tokom noći dala samo desnu. Kad sam se probudila lijeva mi je bila prepuna i otečena pa sam se morala izdojiti da bar malo popusti pritisak.
    dobro si postupila. nakon kratkog izdajanja možeš staviti hladni oblog na dojku ali ga nemoj držati dugo.
    prepunjenost će uskoro prestati kad se uspostavi ravnoteža ponude i potražnje.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Probat ću ovo s hladnim oblogom, thanx.

Ponuda i potražnja mi se već odavno uspostavila, bar sam tako mislila jer sam onu početnu prepunjenost imala prvih par dana i dalje je sve bilo super. Dudu uopće ne koristim, bočicu je dobila samo 2-3 puta u prva dva tjedna s izdojenim mlijekom. Dojim ju na zahtjev.

Kroz noć jede cca svaka 3 sata i do sad je to štimalo i nikad mi se nije toliko mlijeka nakupljalo. Ove noći mi nije trebala ni izdajalica, samo sam otišla u kupaonicu i nagnula se nad umivaonik da iskapa van, a kad sam lagano stisnula rukom, špricalo je na sve strane.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •