Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: gastro refluks - molim pomoc

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno gastro refluks - molim pomoc

Moja beba ima tri tjedna i unazad 2-3 dana je poceo bljuckati iako ne u velikim kolicinama (sto prije nije) te nakon podrigivanja ili bljuckanja cesto bolno zaplace ili pocne kasljati. Takodjer, stalno imam utisak da nesto ima u ustima - vrlo cesto kao da mljacka i kao da mu se vraca ono sto je pojeo. Zvala sam pedijatra te dobila odgovor da bi to mogao biti gastro refluks. Rekli su mi da ga dovedem, ali da za pocetak "pokusam sve sto se moze da mu se to sto manje vraca".
    E sad, moje je pitanje, sto to sve mogu ja sama uciniti? Kakav polozaj za dojenje, spavanje, podrigivanje...? Nesto drugo?

Ima li netko ovakvih iskustava? Jako se bojim za njega. Procitala sam opce stvari o gastro refluksu na ovim stranicama, no zna li netko kakve su generalno prognoze. Je li to nesto sto sa sazrijevanjem ima dobre sanse da prodje, ili bas i nije tako?

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

selim ovo na dojenje

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

kod polozaja pazi na "glava iznad guze", tj. glava mora biti u visem polozaju od donjeg dijela tijela. otprilike svi sjedeci polozaji za dojenje su takvi, a sto se tice lezecih moras paziti da povisis gornji dio madraca u odnosu na donji, da bude malo ukoso. neka i spava na tako povisenom madracu. tako ce mu se sadrzaj iz zeluca manje vracati natrag.

inace, dok god bude lijepo napredovao nije zabrinjavajuce sto tako bljuca

mocica

Početno

Ja znam apsolutno sve sto te interesuje. Imam taj problem sa bebom od rodjenja, a sad ima 21 mesec. Moram da vratim film na pocetak pa da ti sve savete napise. Inace sta te god interesuje ili imas nedoumicu pitaj!

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mi smo imali isti problem sa oba djeteta. Ne znam sta te konkretno interesuje, ali u principu je to bljuckanje ozbiljan problem samo ako beba povrati vise nego sto pojede pa pocne dobivati nedovoljno ili cak gubiti na tezini ili ako kiselina prouzrokuje veliku ubol ili cak ozbiljna ostecenja jednjaka, sto stvarno mislim da se moze desiti malom broju djece u ekstremno teskim slucajevima.

Obicno se savjeti svode na dojenje u polusjedecem polozaju ili kako je vec lijepo opisala NatasaM, na hranjenje bebe cesce ali u manjim kolicinama (sto je sa bocicom lako, ali sa dojenjem je teze), drzanje bebe u uspravnom polozaju 30 minuta nakon obroka, pomno pracenje bebine tezine i u nekim slucajevima prepisivanje lijekova protiv povracanja.

Moje iskustvo (koje naravno uopce ne mora biti primjenjivo na svakoga) je da svi ti savjeti zapravo ne pomazu, ali da djeca pocnu manje povracati kada nauce sjediti a cesto potpuno prestanu cim prohodaju. Na primjeru moje djece naucila sam da to povracanje izgleda gore nesto sto zapravo jeste jer su oni usprkos povracanju nakon svakog obroka nastavili dobro napredovati, jedino su od veoma rane dobi odbijali da leze i spavaju na ledjima, dosta su plakali i jako im se zurilo da se usprave na noge i prohodaju.

Sada se vise nego iceg drugog iz tog doba sjecam da je to povracanje znacilo stalno presvlacenje i punjenje perilice.

Eto, nadam se da je ovo bilo utjesno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •