Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 70

Tema: Ecco brvnare

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Ecco brvnare

MM i ja smo počeli ozbiljno razmišljati o maloj kućici u cvijeću...
    I tako mi već meko vrijeme surfamo po nekretninama, tražimo i gledamo gdje što ima, da li bi se isplatilo graditi ili kupovati već gotovo i tako smo nekako naišli na ovo Ecco brvnare. Izgleda prekrasno, bar meni, ali s obzirom da je to nešto što se baš ne vidi svako malo i ne znam nikoga tko u tak nečem živi, da pitam vas.
    Poznajete li nekoga tko ima nešto slično ako ne i isto, što mislite o tome? Ima li netko tko se kuži malo u to?
    Jučer sam tako surfajući našla u V. Gorici te kućice po 20.000eur! :shock: . Kaj dobiješ i u tih 20.000 eur?
    Interesira me sve o tome pa evo ako netko nešto zna....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tu kod mene, dakle u Zagorju jedan tip gradi takve kuće, i znam da koštaju blizu 100 tisuća eura, ali su prekrasne!!!

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To je moj san. Ali ja sam pitala za jednu kuću hrvatskog proizvođača i rekli su mi 200.000 eura i još ju treba svake godine cijelu premazivati.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

ja ti ne mogu pomoći nikakvim pametnim savjetom, ali se javljam kao totalna obožavateljica drvenih kuća
    sanjam o tome da jednog dana imam jednu;
    vjerojatno zbog toga što sam djetinjstvo provela u prekrasnoj drvenoj kući - vikendici u žumberku koju su sagradili baka i deda, i za koju me vežu lijepe uspomene..

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Evo, ovo je oglas koji sam jučer vidjela:oglas.
    Meni sad onda nije jasno kaj tu košta 25.000,00eur. A jedini broj koji ima je u Makedoniji... :/

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa tamo na onom prvom linku koji si dala ima broj i zastupnika u hrvatskoj, a ima i e-mail. Pa pitaj! a onda nam poslije možeš prenjeti što si saznala

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam kontaktirala ove

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Evo, nazvala sam...
    U tu cijenu NE ulazi staklo, limarija, šindra iliti krov, struja i voda.
    I naravno zemljište moraš imati . Njihovo je sjedište u Zaboku a imaju i jedan izložbeni primjerak u Bedekovčini pa se može pogledati kak to zgleda. I naravno cijena ovisi o kvadraturi i vrsti kuće, od 165-240 eru po kvadratu! Meni se to čini full jeftino.
    Razmišljali smo mi o Ytongu-kak se već piše. Mislim da je klasično zidanje daleko najskuplje...Jedino nam treba zemljište :/ ...

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

klasicna gradnja nije najskuplja ako se istovremeno grade dva ili tri objekta, za jedno definitvno je. dakle mi isto razmisaljmo o nekoj kucici u cvijecu, pa smo dosli do tog zakljucka. ako imas s kim kupiti vece zemljiste, izgraditi kuce. pri tome ne mislim na dvojni objekt, vec dvije samostojece kuce.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Spajalice, onak najiskrenije...niti baš imamo s kim a niti to želim....

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ajd pogledaj ovu kucu, meni izgleda san snova ali mi je daleko :/

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Spajalice, onak najiskrenije...niti baš imamo s kim a niti to želim....
    ne kuzim, recimo vi i mi kupimo ogromno zemljiste, izgradimo kuce da nas dodju jeftinije, lupimo ogradu izmedju i dodjem ti isto kao i bilo koji susjed. ako me zelis vidjeti vidis me, a ako ne ne vidis me.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Kuća je preeeekrasna...i cijena isto

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja mislim da nije tako punoooooooooo, ali naravno je ako se moras zaduziti :/ , jedino sto mene muci je udaljenost. ja bi fakat tamo isla zivjet.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pa mi bi možda išli i dalje, jer jedino tako možemo naći kuću koju si možemo priuštiti...Našli smo u Stubici jednu krasnu kuću i nije puno. Doduše, za sada još samo gledamo. Jako nas zanimaju ove drvene kuće.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ana.M ak se doseliš u Stubicu, bumo susede. Cure nemojte se bojati udaljenosti, pa to nije ništ. Mi smo od Zg udaljeni 30-ak km. Ja sam u srednju putovala u Zagreb, na faks, sad idemo na posel i ja i muž u Zagreb i stignemo prije nego netko s drugog kraja grada. Lijepo je kad ti je posel pod nosom, ali nažalost, to je rijetko kad tak.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Drvene kuće
    http://www.valdez.hr/promocije/eco-house/

cijena cca 300€/m2, sve ključ u ruke osim temelja

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Samba, ako se doselimo negdje gore ikada javim ti se .
    To je tak istina kaj ti kažeš. Prije dok sam živjela u V. Gorici do posla (Remiza) mi je trebalo malo više nego kaj mi je trebalo prije porodiljnog od Malešnice do Savske.... .
    tinnaZ ovo je tak lijepo.

Baš mi je žao da nema netko ipak malo više iskustva ili malo više "poznaje" ovakve kuće...

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

mi smo kupili gotovu kucu od 140 kvadrata na zemljistu od 1500 kvadrata za 90 000 Eur 8) ali smo 15 km od zagreba. nama udaljenost nije problem jer nismo poslom vezani za zgb. idemo kad nam se hoce, kad nam se nece ne idemo. prosli smo cijelu tu pricu i sve varijante sa gradnjom i zakljucili da je najbolje kupiti gotovu. cekas gledas trazis i naletis na super priliku

ali znam da je Lutonjica radila kucu tipa marles ali neki drugi proizvodjac pa pitaj nju ona ce ti najbolje znat.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Lu 15 km, uopće nije problem, mi na to i računamo. Ja bih najradije pod Sljemenom ali kad je to preskupo za naš đep. :/

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

u zaprešiću je u planu gradnja drvenih kuća u nizu...
    i prekasne su, ali mene brine vatra...
    što ako se zapali, to će sve izgoriti za čas... ili ne?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa
    ali mene brine vatra...
    što ako se zapali, to će sve izgoriti za čas... ili ne?
    To i mene brine... :/

Engls avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

U posljednje vrijeme pasem oči na ovo...
    1
    2
    3
    4
    5
    6

Imam još pokoji link, ali i ovo je sasvim dovoljno...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja mislim da je to jako neekološki. Zamisli koliko drveća moraš porušiti za jednu kuću.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ekološki je za živjeti u tome...
    E pa ja baš bormeč nisam baš toliko ekološki osvještena.
    I ako će me kuća koštati 30.000,00 eur plus što super izgleda, ja ne rzamišljam ni sekunde.

Nego, bili smo MM i ja gledati tu jednu kućicu u živo u Bedekovčini i još sam se više zaljubila. Kućica od 70 kvadrata-ključ u ruke je 21.000,00 eur. Mi bi išli na sotinjak kvadrata i sada za ozbač razmišljamo o tome. Za početak staviti ponudu za stan i tražiti zemljište....
    Super mi je kod tih kuća što je unutra tak super ugođaj, što ne treba puno stvari da bi se lijepo uredio prostor, zapravo minimalizam.
    Ako imate bilo kakvih pitanja mi smo stričeka svašta pitali i sada svašta znamo .

Engls avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

jako neekološki
    Nadam se da se ovaj prekrasni topic neće pretvoriti u "platneni vs jednokratni",stoga bi bilo zgodno da se malo više informiraš...
    Linkovi su ti malo poviše...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Engls, ma samo ukucam u google i izbaci brdo toga. Hvala za linkove, mi gledamo ovo pod 4. Našla sam par kućica.
    E da, izabereš stil, napraviš nacrt i oni ti slože kućicu iz snova.

Engls avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ana.m zašto ne kupite neko brdašce,napravite podrum i suteren u brijeg,pa stavite gore drvenu kuću.Znatno manje novčeka u odnosu na prostor koji možeš dobiti...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Engls prvotno napisa
    ana.m zašto ne kupite neko brdašce,napravite podrum i suteren u brijeg,pa stavite gore drvenu kuću.Znatno manje novčeka u odnosu na prostor koji možeš dobiti...
    Mi ti se ufuravamo u to sve skupa pa još ni ne znamo kako sve to skupa izvesti. Naravno, svaki prijedlog je dobrodošao. I stavim koju slikicu toga gdje smo bili, sutra, sada ne stignem.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

jako neekološki
    Nadam se da se ovaj prekrasni topic neće pretvoriti u "platneni vs jednokratni",stoga bi bilo zgodno da se malo više informiraš...
    Linkovi su ti malo poviše...
    Poptisujem.

Engls avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

registriraj se ovdje i dobiti ćeš on line katalog i nekoliko ponuda.Ima još poneka kvaka tipa:nano tehnologija zaštite drveta,prijevoz ljudi na gradilište,..,ali i još jedna ok stvar kao što je roh bau.Možeš za znatno manje novčeka uzeti samo konstrukciju pa šindru polupati "sama". Ova gore navedena firma je iz Našica.Možeš još malo pogledati neki Lukač prodaje oko VG.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

po meni jedina mana drvenih brvnara (iliti kuća) je održavanje, konstantno zahtijevno održavanje - premazivanje

ali cijena od 165€/m2 je super-jeftina
    klasična gradnja je cca 700€/m2

samo, jel ta cijena samo cijena konstrukcije? tj. zidovi, stropovi i krov?
    ako je, onda je preskupa, jer za 200€/m2 dobiješ isto samo u cigli

Engls avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Koliko sa m se ja informirala,nano tehnologija omogućava dulju i kvalitetniju zaštitu,koja se aplicira svakih 15-20 godina. Obzirom da nema žbukanja,koje iznosi 6 eura po kvadratu,potom dodatne izolacije fasade već odokativno bi trebala biti znatno jeftinija od klasične.

nely avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Joooj Ana,pa gdje si bila neki dan kad je bila reportaža o takvoj kući i familiji koja je počela živjeti u njoj..ma priča skroz slična vašoj.Oduvijek željeli kućicu ali nisu si mogli priuštiti "klasičnu" gradnju i otišli iz grada na periferiju u prekrasnu drvenu veeeliku kuću,koju su kupili stvarno povoljno.Svi doma smo slinili gledajući kako su je fenomenalno uredili uz pomoć neke arhitektice,rustikalno..po mom ćefu!
    Vlasnik je spomenuo i to premazivanje kuće izvana i rekao da je potrebno napraviti svakih 7 god i da je jedino to potrebno što se tiče održavanja!
    Bilo je to u Exkluzivu na RTL-u,u čet.pet. ili sub.. :/ ..pa da ih možda nazoveš i malo se raspitaš o svemu?!? :/

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

nely gledala sam reportažu . Topic je otvoren 26.11. . Je gledam ih i mislim si i mi ovako...
    Kaj se tiče premazivanja, svakih 10-ak godina je potrebno premazati.
    I ne treba ti nikakav arhitekt da bi ti uredio takvu kuću. Malo mašte i da vidiš. Kao što sam rekla, to je tako lako urediti iznutra, ne treba puno namještaja, puno toga možeš napraviti sam. Ja bih rekla da ona arhitektica koja je komentirala u prilogu nije njima uređivala kuću, ona je samo došla iskomentirati kao stručna osoba, jer su rekli između ostalog da si je frajer npr. sam napravio šank. Ta arhitektica stalno nešto komentira u njihovim emisijama kao stručnjak.
    Ma evos tavim vam slike pa da vidite kako i neuređeno i nedovršeno već izgleda super.
    MGrubi ti za cca 30.000,00 eur dobiješ kućicu od 100 kvadrata-ključ u ruke. Samo moraš donjeti svoj namještaj!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Evo slikica

Eko kuća

Ova prostorija koja je ofarbana u bijelo, to su kekave vodene boje koje se kasnije po želji mogu skinuti pa opet bude samo drvo. Po meni nepotrebno jer ovo drvo super izgleda. To je nedovršeno, a već izgleda super. Doduše, ova je kućica namjenjena za vikend, ne za stanovanje.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

MGrubi ti za cca 30.000,00 eur dobiješ kućicu od 100 kvadrata-ključ u ruke. Samo moraš donjeti svoj namještaj!
    to je jeftino
    daju i nacrte u sklopu cijene, za dozvolu?
    a temelji, oni su betonski, njih sam napraviš ili ?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    Drvene kuće
    http://www.valdez.hr/promocije/eco-house/

cijena cca 300€/m2, sve ključ u ruke osim temelja
    ovo isto ispadne 100m2 oko 30.000€.
    Da, i nacrti su u cijeni.
    U osnovnu cijenu objekta ulazi...
    - kompletna stolarija sa izo staklima
    - vanjski zidovi sa termo fasadom
    - unutarnji zidovi sa termo izolacijom,gipsanim plocama
    - instalacije struje i vode u unutarnjim zidovima
    - kroviste podascano,ispunjeno termo izolacijom i prekriveno crijepom
    - projektna dokumentacija
    - montaza objekta

- za kucu je potrebno pripremiti betonsku podlogu, a kao i sve ostale usluge koje nisu navedene u gore navedenom tekstu ulazi u dodatne opcije te se može ugovoriti.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo slikica

Eko kuća

Ova prostorija koja je ofarbana u bijelo, to su kekave vodene boje koje se kasnije po želji mogu skinuti pa opet bude samo drvo. Po meni nepotrebno jer ovo drvo super izgleda. To je nedovršeno, a već izgleda super. Doduše, ova je kućica namjenjena za vikend, ne za stanovanje.
    Meni je ovo preeeeeviše drveta

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ove gore ti mogu biti obložene fasadom i iznutra gipsanim pločama, pa nema drveta, ili ga ima tamo gdje ga hoćeš

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Da,pa tako nekako i ja to zamišljam,da je drvena ali da nije baš sve drveno,uključujući namještaj unutra.Ustvari boju namještaja.Ja to nebi ostavila tako prirodno drveno nego bi ofarbala u nešto drugo da prostorije malo živnu,ovako mi sve izgleda kao lego kućica,sve u istom tonu i monotono.

Engls avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Da li je netko vidio kuću u Hr građenu od trupaca?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ima pokraj Varaždina (selo Kneginjec)
    izgleda lijepo

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mislim da ti svi oni rade i od trupaca, samo što je onda skuplje, jer ti trupci moraju biti od posebnog drveta posebne kvalitete ili tako nešto

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Kneginec

Engls avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

MM pristaje samo na takvu vrstu drvene kuće. Ostale ne dolaze u obzir niti pod razno,jer je bio u SAD-u i vidio kako izgledaju kada ih napadnu kojekakvebeštijeicrvotočina...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

MM pristaje samo na takvu vrstu drvene kuće. Ostale ne dolaze u obzir niti pod razno,jer je bio u SAD-u i vidio kako izgledaju kada ih napadnu kojekakvebeštijeicrvotočina...
    pa kad gradu od drveta

zato su moj omiljeni trojac: kamen, beton, cigla

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Engls, baš sam te mislila pitati što TM misli o ovim kućama
    vidio kako izgledaju kada ih napadnu kojekakvebeštijeicrvotočina...
    koje su to ostale drvene kuće? montažne kuće? njih papaju crvi?

Engls avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Za sada samo razgleda vrlo zainteresirano,jer je još uvijek za varijantu kupovine gotove kuće. Za sada smo našli kompromis pola-pola(drvo kat i potkrovlje,beton i cigla temelji i suteren),ali jedino trupci dolaze u obzir.
    Problem nastaje oko zemljišta.On bi u čak i u Vrbovec,jer radi u blizini,a meni su Se krajnji domet...
    On ima iskustva sa drvenim kućama,ali sa onima koje nisu uopće zaštitili,pa im je vijek trajanja bio iznimno kratak.
    Još uvijek rekreativno tražimo nešto u što bi uložili...Trenutno radimo drvenu galeriju u stanu,pa su nam interijeri drvenih kuća jako zanimljivi.ima prekrasnih rješenja.

Engls avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

koje su to ostale drvene kuće? montažne kuće? njih papaju crvi?

Ne vjeruje niti poluoblicama .Jedino su trupci ok,ali i oni dolaze u obzir samo sa nano zaštitom,ali tada sve to postaje znatno skuplje...

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •