da li tko od vas ima ciste na štitnjači i što to znači?
bila na uzv i rečeno da imam ciste na štitnjači ali buduči su mi hormoni ok..-(iz krvi)ništa se ne bi trebala brinuti tako mi je rečeno ..ali meni baš nije svejedno...muči me to...?
da li tko od vas ima ciste na štitnjači i što to znači?
bila na uzv i rečeno da imam ciste na štitnjači ali buduči su mi hormoni ok..-(iz krvi)ništa se ne bi trebala brinuti tako mi je rečeno ..ali meni baš nije svejedno...muči me to...?
ja imam ciste već 11 godina.
one su izazvale povećanje štitnjače, ali je lučenje hormona uredno i zasad to povećanje nije na štetu dušnika.
moja je dijagnoza - koloidna struma sa cističnom degeneracijom.
treba samo redovno kontrolirati štitnjaču.
Da i meni su rekli da kontroliram svake godine...
hvala ti..
da htjela bih te još pitati kako si skužila za štitnjaču?da li si imala nekih tegoba?
apsolutno nikakvih.dodolina prvotno napisa
pred kraj trudnoće sam primijetila kako mi grlom šeta kugla.
opipala sam uvećanje i na sljedećem pregledu to rekla ginekologu koji mi je dao uputnicu za krvnu pretragu. tada su mi vrijednosti t3 i t4 bile malo povećane pa su mi savjetovili napraviti uzv i scintigram.
ustanovljeno je ono što sam gore napisala, a hormoni su se stabilizirali nakon poroda.
Hvala ti....
ja sam nekad (prije nekih sedam godina) imala istu dijagnoza. Medjutim, nekoliko godina poslije (moram priznat da nisam isla na redovite kontrole ko mlado-ludofegusti prvotno napisa
) cista je nestala sama od sebe.
Prosle godine sam operisala stitnjacu, jer struma bila ogromna. Prije operacije hormoni su bili ok, ali nakon imam smanjen radi hormona stitnjace tako da pijem tableticu od 125 mg svako jutro![]()
Meni je prije 4 godine na sistematskom zabilježena mala cista na štitnjači. Dr. je rekao da je mala i sam kroz godinu dvije napravim hormone za svaki slučaj. Nakon recimo dvije godine sam napravila hormone i sve je bilo ok. Sad nakon koliko moram opet na kontrolu i na koju? a Uzv ili b hormone, c ništa ili d nešto treće? Naravno glasam za odgovor c, ako može![]()
čvorove na štitnjači treba kontrolirati. redovno. prvenstveno uzv, a onda i hormoni
slažem se sa magriz
i ja imam isto, UZV kontrola + hormoni svake dvije godine
ok znači sad na kontrolu i UZV i hormone. Nisam nigdje našla kad moram opet i na kaj. Hvala.