Citiraj mamaduda prvotno napisa
mjesta za dojenje i prematanje mi ne trebaju jer moja Matea ima 4 godine, ali super da si to sve napisala, sigurno će nekome poslužiti
Joj, koji neugodnjak , sorry. Brzinski sam čitala dva topica istovremeno, usnimila da spominješ kolica i eto mene s ishitrenim zaključkom da imaš bebu.

No da, jelo. Na brzu ruku uvijek možeš pojesti nešto u Nordseeu (njima dajem prednost, jer postoji veći izbor hrane, pa možemo pojesti fini komad ribe s kuhanim povrćem, a restorani su u cijelosti nepušački). Naći ćeš ih po cijelom gradu.

Uglavnom, većina običnih kafića ima izbor od barem nekoliko brzinskih jela tipa carbonara i slično.

Ako ćete biti u Hilferici, kad dođete do crkve Marije Pomoćnice (ispred crkve je adventski sajam s finim eko-proizovodima lokalnih proizvođača, preporučam da si kupite kruh od oraha za doma - savršen je), skrenite u Barnabitengasse i tamo ćete naći pizzeriju Frascati s najvećom i meni jednom od boljih pizza u gradu. I tjestenine, salate i ostala jela su jako fino.

Na posljednjem katu robne kuće Gerngross postoji hrpa restorana, pa možeš birati - tradicionalni austrijski sa šniclama, japanski, pa ako sam dobro zapamtila nekakav grillhouse, uglavnom, cijene su ok.

To ti je to oko Hilferice.

Ako ćete biti u 1. Bezirku, u neposrednoj blizini Vijećnice (tj. ispod arkada u ulici koja spaja Vijećnicu i Sveučilište) nalazi se restoran Einstein s prefinom lokalnom kuhinjom i pristojnim cijenama. To je studentski restoran, pa ni cijene ne divljaju, ali je užasno zadimljen. (No, ako nećete biti dugo, nije baš tako strašno.)

http://einstein.at/cms/de/

Preporučam, ako ste mesojedi , da pojedete kobase na nekom od brojnih štandova na adventskim sajmovima ili nekom od Würstelstandova. Oni su bečka tradicija.

Probajte se zaletiti (u subotu prijepodne) do Naschmarkta - to je tržnica s namirnicama iz cijelog svijeta, a Bečani tamo osim kupovanja dolaze i pojesti fini doručak ili ručak. Među štandovima je hrpa malih lokalčića s umjerenim cijenama.

Schönbrunn? Hoćete imati vremena? Adventski sajam pred dvorcem je nešto nezaboravno i svakako bih mu (ja osobno) dala prednost pred Haus des Meeres.

Kaj te još zanima?