mamaduda, ja ti se svako malo nekaj sjetim.

Jedno od odličnih mjesta za dijete ti je sveučilišni kampus (Campus ili Altes AKH) - podzemna linija U2, stanica Universität pa nešto manje od deset minuta pješke. Uglavnom, tamo je sad prekrasan adventski sajam, a prednost tog prosotra je što je okružen zgradama pa nema nikakvog prometa, a time ni opasnosti za malenu ako se hoće rastrčati, postoji i dječje igralište (ne znam koliko je upotrebljivo zimi), velika Billa i brojne pivnice i kafići.

Moj favorit: Alte Ambulanz http://www.stiegl-ambulanz.at/

Studentsko okružje, vedro i veselo, otkačeno i za novčanik povoljno. Preporučljivo i danju i noću.

I još nešto: kad ste u centru, nemojte se oslanjati na podzemnu i općenito javni prijevoz, sve vam je dostupno pješice. Recimo, stanice na liniji U2 su međusobno toliko blizu da ti više vremena uzme spuštanje do perona, pa čekanje vlaka, pa vožnja, pa izlazak sa stanice... Ima apsurdnih primjera, tipa razmak između Sveučilišta i Vijećnice nije ni 100 m, a napravili su dvije stanice, slična situacija je i u MQ - na svakom kraju je jedna stanica i ako ne poznaješ grad i linije vlakova, dođe ti da se provozaš. (A pješice je minuta do dvije hoda.)