Stranica 3 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 182

Tema: iscjedak

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj the enchantress prvotno napisa
    Ja sam jučer prokrvarila. Koma! Wc je bio pun krvi i mislila sam da je to to. Ne ponovilo se.
    Kratko je trajalo, no ipak išla sam na SD, napravili su ultrazvuk i pregled, beba je još tu i srce kuca.

Molim vas za vibrice da sve bude ok...

Željela sam vas pitati (njih sam zaboravila) za utriće...
    Sada ne krvarim više, pa me zanima mogu li ih i dalje stavljati vaginalo, što mislite?

Kako još uvijek povraćam i želudac me boli strah me ih je piti jer sve tablete povratim i to nakon velikog mučenja želuca.
    Ajme...evo malo vibrica da bude sve OK!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ako ne krvariš možeš ih stavljati vaginalno, tim više što povraćaš. Ali svejedno pitaj nekog dr-a da budeš ziher.

Drži se!

ivana83 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

i ja ~~~~~~ da je sve ok!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mislim ako ne krvariš obavezno ih stavljaj vag. jer apsorpcija je puno bolja nego kroz želudac.
    da sve bude O.K.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~ i ja da sve bude dobro, miruj i stavljaj utriće, provaj klopati nešto što te ne tjera na povračanje, juhice itd. I lijepo se smiri, mazi trbuščić i gledaj crtiče na TV

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Hvala vam cure od

Za sada je sve opet sve ok, a nadamo se da će tako i ostati. Koji hladan tuš!
    Ginekolog je rekao da mogu utriće vaginalno.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Super da je sad sve OK
    Eh, trudnoća nam zna dati malo previše hladnih tuševa

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

the enchantressne brini ako je stalo krvarenje sve je ok. Moj dr. je govorio da je puno bolje uzimati utriće vaginalno, imaju veće djelovanje. I moja sestra je prva 3 mj. stalno imala krvarenje i to jako, uz vaginalete sve je bilo ok, to puno cura zna imati stvarno se ne brini. I ja sam paničarila kad sam imala smeđi iscjedak, ali jednostavno, on bi se pojavio i tako isto nestao. I sad ga evo nema 4 tj. sigurno nikako. Ja sutra prestajem sa utrićima, dr. kaže da od 12 tj. više dikakvog medicinskog djelovanja nemaju,, da sada sama maternica proizvodi toliko hormona, da su utrići beskorisni. Jednostavno da ih samo prestanem uzimati. Baš mi je laknulo, bili su mi dosadili.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

the enchantress ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~[/b]

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa
    Super da je sad sve OK
    Eh, trudnoća nam zna dati malo previše hladnih tuševa
    X

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj the enchantress prvotno napisa
    Hvala vam cure od

Za sada je sve opet sve ok, a nadamo se da će tako i ostati. Koji hladan tuš!
    Ginekolog je rekao da mogu utriće vaginalno.
    Nadam se da će i ostati sve OK! I meni je ova trudnoća priuštila nekoliko tih hladnih tuševa-od naglog izljeva krvi i ugrušaka do smećkastog iscjetka koji je trajao mjesecima,ali evo sad sam u 23.tjednu i fala Bogu, moja bebica ( opet dječak !) je uredu. Čak je i veći nego što bi po terminu trebao biti!
    Nedaj se,samo slušaj svoga dr i smiri se.

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kako sam ja cijelo vrijeme bila pod utrićima, uopće nemam pojma kakav treba biti normalan iscjkedak kad ne koristite utriće. Kod mene ga ima u malim količinama, ali je malo žutkast, jeli to ok :?

Diami avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Da. Ne smije biti neugodnog mirisa, smećkast, zelenkast... Bijelkast do žućkast je normalan.

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Diami , onda je sve ok

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

cure šta su vam "utrići" :?

Tincha avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    blizu al opet dovoljno daleko od metropole

Početno

Citiraj božana prvotno napisa
    cure šta su vam "utrići" :?
    Utrogestan, tablete koje se stavljaju u rodnicu ili piju, za održavanje trudnoće... Slično Dabrostonu ali prirodni hormon.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

aaaaaa tako, hvala

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ah..eto i mene na strogom mirovanju. Sinoć mi se pojavila nekakva sukrvica i roskasti iscjedak (svježa krv) i jako me nešto presjeklo-probolo u trbuhu...naravno da sam se prepala. Danas sam bila do ginekologice, srećom s bebicom je sve u redu (sad sam 11+4) No s obzirom da je bilo i danas malo tog roskastog iscjedka dala mi je Duphaston (didrogesteron) kako bi sve bilo ok i naravno strogo mirovanje. Čim sam bila nazvala i rekla da je svježa krv u pitanju odmah je rekla da dođem na pregled. Poanta je: nemojte se ustručavati nazvati ginekologa čim primjetite nešto neobično, it is always better to be safe then sorry....
    Eto djelim ovo s vama ako netko bude imao sličnih problema.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mea super da je bebica dobro...najvažnije ti je mirovat dok ti ne prođe iscjedak...i onda je najbolje na to zaboravit i ić dalje

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Mea prvotno napisa
    Poanta je: nemojte se ustručavati nazvati ginekologa čim primjetite nešto neobično, it is always better to be safe then sorry....
    Eto djelim ovo s vama ako netko bude imao sličnih problema.
    Super da je dobro završilo!
    Inače Mea, nije da pametujem, ali pri pojavi bilo kakvog krvavog iscjedka pa i sukrvice najbolje je odmah otići na hitnu.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Hvala vam na podršci,
    Ma mislila sam i ja na hitnu no kako je to bilo kasno navečer i bilo se smirilo, onda sam pričekala jutro. A naravno da sam odmah istu večer proučila knjige koje imam i otišla na net, (tako je pala odluka pričekati jutro). Jučer navečer i jutros je bilo još sam par kapljica, ali me ne boli više, tu i tamo me malo štrecne, no nije strašno kao onu večer. Sad do idućeg pregleda sam na relaciji krevet-kauč-wc,, što mi teško pada jer sam inače vrlo aktivna,...no sve ću izdržat sam nek bebach bude dobro.

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Opet ja!

Imam pitanje za one koje su bile na utrićima (vaginalno).
    Sada sam u 13om tjednu i prestala sam ih stavljati. 'Odvikavanje' je bilo malo po malo.
    Unatrag par dana pojačao mi se isjedak. Onako je žućkasto smeđkast.

Kada sam završila na hitnoj zbog krvarenja nakon gin pregleda doktorica je izvukla ruku punu smeđe mase i rekla sve je ok, ovo je samo utrogestan.

Je li se nekoj od vas isto povećao isjedak u to vrijeme kada ste prestale s utrićima i do kojeg ste ih tjedna uzimale?

Ne znam 'čisti' li se vagina od njih ili se trebam zabrinuti...

Hvala!

(Moj gin ne vjeruje u njih, kaže da je to samo placebo tako da mi se njega ne da odmah sada hvatati po bolnici i paničariti mu oko toga.)

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

iscjedak od utrogestana je bijelo-žućkast, nikako smećkast
    sad ne znam šta ti znači "žućkasto smeđkast", ali meni je smeđi bio dok sam krvarila, tj. dok mi se čistio hematom
    od samog utrogestana mislim da ne može biti smeđe boje

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja imam iscjedak od utrogestana, ali kao i Ginger žučkast, onako nekad se baš i vidi da je tijelo odbacilo višak ljeka i njegovu opnu. Za taj smečkasti nisam čula, da li si se možda prehladila ili nešto naprezala, sex ili slično zadnjih dana? A na hitnoj su ti baš rekli da je smečkasto od utrogestana?? Prvi sam dan stavljanja utrića (5tjedan T) imala samo jedan dan smečkasti trag na papiru, onako roskasto-smečkasti.

Ja još uzimam max dozu do sljedečeg Ponedjeljka i tad se tjedan dana skidam i to je to...nadam se da neče bit frke kad se skinem s njega...bojim se i ja obojanih iscjedaka :/

~~~~~~~~~~~ da brzo prođe

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Kada sam stavljala utriće iscjedak je bio taj bjelkasto žućkasti.
    Sada ih više ne stavljam.

Hmmmmm...malo ću si još razmisliti što da radim.
    U srijedu smo bili na pregledu i sve je bilo ok.
    Brisevi su također ok, KKS ok, urinokultura ok. Hmmmmmmmm...

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ma najbolje se provaj danas opustiti...ako ti taj iscjedak i dalje bude takav do sutra onda odi na UZV čisto da budeš mirna, jer je stres najgori. Provaj se prati sa kamilicom toplom dole, danas. Nekoliko puta.

A mi smo sve drugačije i svačije tijelo drugačije reagira...mislim da ti je to od prestanka uzimanja utrića, nekakav lagan šok tijelu...bude to sve došlo na svoje.

Ja muku mučim sa istezanjima ligamenata u trbuhu i več malo pojačanom boli u leđima Jedva čekam da se moje kokice rode pa da se vratim u normalu...stvarno je trudnoća STRESNA svaki vrag koji se dogodi interpetiram na milijon načina...i neke gluposti koje ne-trudna ne bi ni primjetila, sad gledam kao smrtnu prjetnju...uffff

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa
    ...stvarno je trudnoća STRESNA svaki vrag koji se dogodi interpetiram na milijon načina...i neke gluposti koje ne-trudna ne bi ni primjetila, sad gledam kao smrtnu prjetnju...uffff

jel da?
    Ne znam od kuda mi odjednom morim toliko brige u životu.
    No s druge strane,nismo baš lako došli do bebice i sve mi sumnjivo predstavlja opasnost.

Meni isto nanovo počinje malo zatezati dolje, nekada ne znam dal' zbog zatvora ili se maternica rasteže.

Znam da sam od kada sam trudna toliko puta jurila i soc gin., i kod gin na SD, i na hitnu da me je više sram. Mada su uglavnom bili ljubazni i puni razumijevanja.
    Možda da se sada malo prešaltam na Vili ili nekog privat...

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Uf ne govori mi o zatvoru F U J a zaboravim se da nisam bila pa frikiram zašto imam grčeve i zašto mi je trbuh tvrd...pa se sjetim...

Danas sam nekako slabija nego jučer...ta rastezanja su malo mučnija pa ležim...al dupence mi utrnulo više

Ma idi ti u doktora ako se tako osječaš sigurnija, pa to je ipak dijete a ne neka pi*darija da oprostiš....ja svoju zovem 3 puta tjedno a idem svako 3 tjedna...a par puta sam i uranila jer sam bila nešto preplašena....ali moja je doki cool i govori da dođem kad god želim...

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Pisala sam na Zdravlje i život dr. R pa mi je rekao da nastavim s utrićima do sljedećeg pregleda.

Iscjetka danas nema, a ako se opet pojavi brišemo na pregled.
    Hvala na podršci i savjetima.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Super! Možda jednostavno moraš stavljati utriće malo duže. Evo i ja max doza do 15 tjedna a tek onda smanjivanje, i vidjeet ćemo što če bit. Doki ne isključuje mogučnost još kojeg tjedna uzimanja.

Kiss, uživaj

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Bok!
    Na zadnjem pregledu dok mi je otkrila nekakve grrr gljivice. Tri dana sam stavljala canesten, preksinoć je bila zadnja tableta, a maloprije sam primjetila da mi ide nekakav narančast iscjedak. Nije bijel ni žućkast ni smeđkast nego baš narančast. Da li da to povežem s canestenom ili ne?
    Imali tko slično iskustvo????

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Naša forumašica mamaanita je imala taj naransžasti iscedak. Možda će ona znati da ti kaže nešto. Ali, koliko se sećam, ona nije imala terapiju Canestenom, već je dobijala samo utriće.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ne znam jel Canesten slično kao Geonistin, ja sam stavljala 12 dana svaki drugi dan, i imala sam baš narančasti iscjedak od tih vaginaleta. Nekad bi znalo ostati do drugog dana pa se pojavit na jutro kad večer prije uopće nisam stavila.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Uh evo sada znamo da se to može desiti i sa canestenom. Mrljanje je prestalo i danas i jučer je normalno. MM mi je čak promijenio žarulju u kupaoni ( mislila sam da ne vidim baš dobro ) tako da sada imam rasvjetu dostojnu stadiona. Nisam ni znala da postoji žarulja te snage!

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Situacija je sljedeća: koristim vaginalno Utrogestan od 1. dana iza punkcije (ovo je IVF beba ) Iscjedak od Utro... je bijel, proziran i bez mirisa. Jedno 2 dana sam sa vaginalne prešla na oralnu primjenu, kako bi mogli napraviti obrisak cerviksa. Za to vrijeme iscjedak je bio žućkast i oskudan :/ Danas rezultati briseva pokazuju da je sve uredno! :D Utrogestan i dalje stavljam vaginalno, ali sad imam stalni osjećaj peckanja i nelagode u vagini, možda sam uslijed stalnog umetanja Utro... pokupila kakvu gljivičnu infekciju? Iscjedak mi je teško sad procijeniti, on je opet bijel, "utrogestanski"... Jel imao tko slično iskustvo?

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Bok, na početku trudnoće u 8.tj dobila sam jako mali smeđkasti iscjedak, prvo nisam obraćala pažnju na to,ali nakon tri dana sam odlučila nazvati ginekologa, kad sam rekla o čemu se radi, odmah me je pozvao da dođem po utrogestan mislim da sa, ga koristila 2x2 do 12 tjedna i onda sam postupno smanjila (vaginalno) i naravno treba mirovati par dana dok se sve ne smiri, nikako se voziti u autu
    Ja sam sad u 26, tjednu

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Mada su utrogestani, fala Bogu, iza mene (sad sam u 29.tjednu i s bebom je sve o.k.), malo da se uključim.Bunhi me to što sve spominjete to postupno ''odvikavanje'' od njih. Meni je moja dr. jednostavno rekla da ih prestanem uzimati i tako sam i uradila. Nisam primijetila nikakve posljedice. U čemu je kvaka?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

i meni je gin u 13 tjednu rekao da prestanem sa korištenjem

nisam trebala postupno smanjivati, rekao je da posteljica sada proizvodi puno hormona i da je taj utrić kao kap vode u moru

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jučer smo imali malo grublji spolni odnos i pojavila mi se neka sukrvica, smećkasti iscjedak. Danas ga još imam. Ništa me ne boli. (izuzev suprotne strane di sam rezana, ali i prije sam imala problema s tim i išla na spaljivanje tog mrtvog mesa). Malo sam u panici a ginekolog mi radi tek sutra popodne. Imam li razloga za brigu??

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja ti nemam pametan savet, jer se ja te sukrvice bojim i kad je samo tačkica.
    Mogu samo da ti ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da ti je pukao kapilarčić i da je sa bebicom sve ok.

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj vanesax prvotno napisa
    Ja ti nemam pametan savet, jer se ja te sukrvice bojim i kad je samo tačkica.
    Mogu samo da ti ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da ti je pukao kapilarčić i da je sa bebicom sve ok.
    hvala ti Malo sam se umirila- smanjio mi se iscjedak, sad mi još samo sluz bude smećkasta. Ako do sutra skroz ne prestane idem doktoru

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Brine me iscjedak koji mi poceo prije nekoliko dana. Prema boji je sve ok, bijelkasto-zuckasti, vise kao neka sluz. Ono sto me brine je kolicina, nikad ga nije bilo toliko. Kad malo zakasljem ili kihnem osjecam da je iscurilo. I svaki dan ga je sve vise.
    Da li to moze biti znak da sam se pocela otvarati?
    Ginic mi je na godisnjem i rekao mi je da za sve sumnjivo idem odmah u bolnicu...Ne znam je li to sumnjivo ili ne?
    Sad sam u 35. tjednu.
    Do bolnice imam sat vremena voznje pa ne bih htjela napraviti strku bezveze.

Hvala...

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja mislim da je normalno da se pred kraj trudnoći iscedak količinski pojača.

Ja ga nisam imala do pre dve nedelje (sad sam u 30.) i onda se pojavio. NE jako obilno, ali ga ima. I ja sam pomislila da to ima veze sa otvaranjem, ali na to pitanje ne mogu da ti odgovorim, jer ću ga i ja postaviti mojoj gin.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

ja kad sam bila na vađenu CB juče dr mi je rekla da imam iscjedak .mislila sam da je od ultrića ali ona kaze da je normalan u trudnoći.pa sad neznam bas.mislim da ga i ja imam nisam nesto zabrinuta.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ja sam u 39-om tjednu i mući me isto iscjedak bijeli je i sad ga je sve više (prije ga baš i nije bilo),dali je to početak otvaranja ili???

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Cure ja imam jedno pitanje,!
    Sada sam u 29 nedelji trudnoće imam povremeno pojačan iscjedak prije je bio tečan i bezbojan, baš vodenast, a zadnjih par dana osim tog vodenastog pojavila se i sluz kao bjelanjak ponekad malo bjelkast ali uglavnom proziran :?
    Jeli neko imao ovakav iscjedak i trebam li brinuti?
    Ostalo sve super, nema bolova i pritisaka, a bebica je pravi igrač!!!

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

sele mislim da ti je sve ok.
    tako je i meni bilo u prvoj trudnoći.
    ali kad budeš išla na pregled u ginića obavezno mu to spomeni.

ja i u ovoj, kao i u prvoj trudnoći, ima iscjedak od početka. s ulošcima sam odmah prestala. ko šljivi mokre gačice. radije i takve nego skupit nešto radi uložaka.
    iscjedak mi je sluzav i kad se osuši na gačicama bude svijetlo žućkaste boje. pitala sam ginića za to, kaže: to je sasvim normalno u trudnoći jer taj iscjedak štiti majku i dijete od napada bakterija :? :?
    odmah mi je napravio bris koji je pokazao da je sve čisto od bakterija.
    kod zadnjeg pregleda mi je rađen papa pa čekam nalaz.
    iscjedak je i dalje obilan, vodenkast, bez mirisa. samo da takav ostane do kraja trudnoće ja zadovoljna.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Loryblue, hvala ti na brzom odgovoru, i ja sam čula nešto tako zaštita ploda i sl., ali rekoh da ipak provjerim.
    Ah da, ni ja ne koristim uloške od njih uvijek dobijem osip i iziritiraju mi kožu čak i kada nisam trudna i tek tada počinju problemi, tako da ih ne koristim ni inače.
    Sretno

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Joj cure, ja sam primijetila neki blago smećkasti iscjedak. Nervirala sam se, zapravo stalno sam u nekoj depresiji, plačem i danas je to rezultiralo tim iscjedkom. Sad sam 28+2. Moram li otići na hitnu ili da još malo pričekam možda više ne budem imala....Idem malo prileći pa ću vidjeti..

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

trudna sam 2 do 3 tjedna, imam smeđi iscjedak i bila kod ginekologa....rekao kao sve ok, ali da ostanem doma tjedan dana i dao i utrogestan.
    da li imam razloga za brigu??

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ponovit ću riječi svoje ginekologice. iscjedak u trudnoći smatra se krvarenjem. ne znam za visoku trudnoću, ali za vrlo malu smatra se prijetećim pobačajem. ako dobivaš utriće i miruješ, dobila si svu moguću pomoć koju suvremena medicina može pružiti. za 28. tjedan ne znam kakav je postupak, ali što te košta nazvati ili posjetiti hitnu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •