Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Udaljenost bolnice

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno Udaljenost bolnice

Mozda je pitanje glupo al zanima me kada v je plan krenuti u bolnicu obzirom na udaljenost bolnice u koju idete roditi i vase kuce?
    Ja imam cca 35min autoputem do bolnice...i mislim da je to sitnica....zacas cemo to prevaliti i ne moram prerano u bolnicu...puno vas u zagrebu vjerovatno ima vecu udaljenost kroz vrevu grada proci neg ja iz jednog grada u drugi .
    Vise je muz u panici....imam osjecaj da ce me na prvi znak trudova odpremit prema bolnici.....

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

i ja sam bila udaljena cca pola sata od bolnice, trudovi su počeli u 7 ujutro, a oko 15 sati sam se zaputila prema bolnici. Došla sam tamo otvorena 6cm, rodila oko 19h.
    Nemoj ići na prvi znak trudova, nego kad trudovi dođu na kratki razmak (tipa 5 minuta), ili ako pukne vodenjak onda krećeš odmah. Tako su mi rekli na tečaju.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Na udaljenost od 45 min magistralom + kroz grad prvi put sam se uputila na prvi trud i napatila u bolnici cijelu noć, drugi put na razmak od 8 min, rodila u pol sata od ulaska u bolnicu. Ovaj put se nadam nekoj zlatnoj sredini ili razmak od 10 min, treće dijete, pa se bojim da ne rodim u autu, šteta siceva

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

I meni je trece pa se koliko ga prizeljkujem toliko i bojim brzog poroda...hehe...
    Prvi porod otisla voda prvo s trudovi nikakvi-rodila nakon 20 sati muke u bolnici
    Drugi porod -termin presisao tjedan dana,dosla na pregled,mutna voda,odmah drip i rodila nakon 5 sati...
    Dakle nekog normalnog tijeka poroda ni nisam imala....tako da se osijecam kao da idem prvi put roditi....iako i ovaj put se moze nesto preokrenuti i krenuti nekim ludim putem....

Onavi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Puknuće vodenjaka i početak trudova ujutro u 4h...imamo uru vrimena vožnje do splita .
    Krenili smo u 5.30 jer su trudovi bili na svako 3minute.
    Isprid rodilišta sam se odupirala nagovaranju mog muža da uđem(iako su trudovi bili svako minut,al mislim si ma neće to još!) i naposljetku kad me toliko rasturalo uđem u rodilište u zadnji čas ( 6.45 ) i trčim stisnutih nogu u box 7h, bebica u mojim rukama!
    Tako da sam ostala duže doma sigurno bi u autu rodila...jer to očito kod mene ide jaaako brzo.
    A ne znam šta bi ti savjetovala...neki se ne otvore ni kad trudovi budu svako minut...tako da zbilja nema pravila. A da otiđeš ranije i hodaš isprid rodilišta...da ne dođeš prerano pa te stave na drip a opet ni prekasno pa da rodiš ka ja umalo na parkingu

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja sam sa trećim došla na redovan pregled tjedan dana prije termina, bez trudova i ikakvih znakova, i ostala iznenađena kad mi je rekla da sam 8 cm otvorena. Rodila sam nakon 2 truda (bez ikakvih intervencija). Da nisam išla na pregled rodila bi doma. A bolnica mi je 15 min udaljena.

allie.rock avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Hm bolnica mi je udaljena 2 sata,prvorotkinja sam i uloziva do kraja

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Meni je kao prvorotki pukao vodenjak i za svaki slucaj sam u roku dva sata bila u bolnici. Dan prije na pregledu sam bila otvorena dva prsta. Trudove nisam bas imala i otvorila sam se skroz kroz 6 sati bez dripa, a kontrakcije tek tu i tamo. Mozda je najbolje krenut pa setat oko bolnice jer da sam ja cekala trudove rodila bi doma iako mi je bolnica na 20 min. Malo je zeznuto prvi put kad ne znas kako ti tijelo reagira..u rodiliste aam dosla tri prsta otvorena a nalon 6 sati su me tek pregledali jer nisu nista ocekivali tako skoro

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

A skracen cervix i ulozivost od 23 tjedna

allie.rock avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Upravo to,kad ne znam pa me pomalo strah. Nadam se da ce sve biti ok! (35t.t )

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Bit ce sigurno ok, nema mjjesta panici i tjesi se da ces lako rodit! Ja sam se uzasavala poroda a na kraju mi je bio lagan i bezbolan!

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

U prvoj T sam dugo lezala, bila uloziva, otvoreno unutarnje usce.... muslila da cu roditi svaki tren...na kraju sam cijeli dan provela doma u trudovima, isla u rodiliste oko ponoc ipo i rodila oko tri ipo (sve zajedno 16 sati otkad su poceli trudovi).

U drugoj T , trudovi odmah na tri minute, sve je islo puno brze (iako tu trudnocu nisam bila otvorena).

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
    Posljednje uređivanje od S2000 : 16.01.2014. at 15:04

more avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja sam imala nešto preko sat vremena vožnje, uglavnom po istarskom ipsilonu, do Rijeke. Krenula sam kad su mi trudovi doma bili na 3 minute. Prvi porod mi je to bio, trudnoća je bila uredna, osjećala sam se super. Meni je bilo bitno da ne dođem prerano da me ne mrcvare, pa smo se još dragi i ja u Rijeci šetali i sjedili u parkićima kojih 4 sata sigurno prije nego smo ušli u bolnicu.

allie.rock avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Uf,dobra si, i ja bih voljela biti toliko flegma i bez panike

Ninunanu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

svaka čast. ja mislim da cim me zaboli da cu trcat :D

more avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Razmisli dvaput o tom trčanju na prvu bol Ninunanu, jel moglo bi te ako dođeš nepotrebno rano puno jače bolit kad ti krenu 'pomagat'

Ninunanu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

ma da znam ...samo sam eto paničar po prirodi, al pokušat cu se suzdržat

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Meni je bolnica u Rijeci bila na dvjesto metara pješke, iz stana nisam htjela izaći(svaki od tri poroda) dok me nisu morali odnijeti u auto i prevesti tu kratku relaciju jer nisam mogla ni hodati, kolica i direkt rađaona, ulazak i za 5 minuta bebe u naručju..
    Baš sam sretnica!

allie.rock avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Ajoj,i ja bi da mi je bolnica blizu! :'(

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •