Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: Dijete zaključano u autu

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Dijete zaključano u autu

Pošto je na mene prilično šokantno djelovalo, imam potrebu to podijeliti s vama.Naime, u subotu smo otišli do Mandi centra, malo da si skratimo vrijeme u mračno poslijepodne. Na samom parkingu kod ulaza primjetili smo da se nešto događa, skupljeni ljudi oko nekog auta i svi izbezumljeni stoje.Ja sam se u prvi mah prepala da nije neko nekog upucao (kao što se već dešavalo na nekim parkinzima kod trgovačkih centara).Kada smo se malo više približili, skužili smo kako je netko zaključao dijete u auto (po mome, dijete nema niti 4 godine) , dijete je histerično vrištalo i dozivalo tatu, plakalo, bacalo se po autu...dečko je bio sav crven u licu od plača i meni se činio prilično u šoku.A mene je još više šokiralo što je uopće netko to mogao napraviti.Dečko je u jednom trenutku čak pokušao povući mjenjač, tako da je auto malo krenuo natrag (vjerojatno ga je izbacio iz brzine).A ljudi se skupili, čude se, ali u biti nitko ništa ne poduzima.Moj muž je odmah krenuo tražiti zaštitara, ja sam ostala pored auta i pokušala nekako utještiti dečka vikajući mu kako mu tata dolazi.Zaštitar je došao isti čas i isto se izbezumio kada je vidio dečka zaključanog unutra.Preko razglasa su odmah pozvali neodgovorne roditelje da dođu na parking.Mene je jako zanimalo tko su takvi roditelji, pa sam ih i ja sačekala.A dobila sam i poriv da tu priču dam u novine, pošaljem sliku i sl, pa sam mobitelom uslikala auto.Kada su stigli roditelji, samo sam im hladno rekla da će ovo završiti u novinama i da kakvi su to roditelji kada tako malo dijete ostave zaključano, samo u automobilu dok oni obavljaju šoping.Žena (vjerojatno majka) djeteta je rekla da šta, da dijete spava?????!!!!!! :shock: Kako dijete spava kada urliče i tetura po autu? ms. ivy editirala
    Odmah u autu do njih, neki najnoviji BMW bečkih registarskih tablica, na prednjem spuštenom sjedalu isto ostavljeno dijete koje spava.kada kažem dijete, mislim na dijete najviše do 4 godine. ms. ivy editirala
    Na mene je to fakat strašno ostavilo dojam, bila sam jako ljuta i jednostavno mi nije bilo jasno kako nešto takvo jedan roditelj to može napraviti.Pa niti psa nije dopušteno samog ostaviti u vozilu, a kamoli dijete.Pretpostavljam da je dijete spavalo, pa su ga oni eto ostavili da spava.A nisu pomislili da je moguće da se dijete probudi i da će možda biti iznenađeno kada vidi da je samo i još k tome zaključano u autu na parkingu. Nešto kasnije muž je otišao do auta da ostavi stvari koje smo kupili da ne teglimo sa sobom, a za to vrijeme je zaštitar već pozvao policiju koja je došla sirenom i rotirajućim svjetlima do parkinga i do dotičnog auta.Ta vijest me je malo utješila i samo se nadam da će roditelji biti kažnjeni, ako ništa, onda barem prekršajno.Uz sve to, još su se sparkali na mjesto za invalide!Moram se malo informirati i baš me zanima ima li nade da takav čin bude kažnjen?!

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ajmemajko

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja sam to vidjala i u Austriji, iako je strogo zabranjeno. Ono, dijete zaspi, a roditelji ga ostave u autu dok oni obave kupovinu

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ovak nešto može imati katastrofalne posljedice. Ja isto mislim da je nedopustivo ostaviti i životinju u autu, a kamoli malo dijete. To treba najstrožije kazniti :shock:
    Bilo je prije godinu-dvije u svim vijestima kako su roditelji ostavili malo dijete u autu na parkiralištu, a oni otišli na utakmicu.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

strašno
    a šta da neko provali u taj isti auto i otme dijete...pa ja ne idem u kabinu u butiku bez malog...da ga ostavim s prodavačicom???nema šanse...svaka njoj čast ali dijete je samnom...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

barbie, iako opisuješ šokantnu situaciju vrijeđanje i predrasude nisu opravdane.

dapače, to je zabranjeno pravilima foruma:

2. Korištenje vulgarnih izraza (psovke, prostote i sl.) te se zabranjuje vrijeđanje i omalovažavanje bilo kojeg korisnika Foruma, kao i bilo koje religijske/etničke/seksualne ili slične grupe ili pojedinca, te poticanje mržnje i zlostavljanja.

upozoravam te da ubuduće pripaziš na izražavanje.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Nemam komentara

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ja jednostavno ne mogu shvatiti kakav mentalni sklop imaju ti roditelji
    mora da su strašno brižni

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

kad me stisne na wc u nekom centru to obavljam s otvorenim vratima. nema šanse da ih ispustim iz vida.a koliko puta sam čekala po sat vremena na parkingu da se curka probudi ili bi odustala od šopinga. nemogu si ni zamisliti šta se dogodi u njihovim glavicama kad se probude i nađu se tako sami grozno

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cekam da iz zgrazanja i tracanja topic prijedje u roditeljski izazov.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

to može ostaviti grozne posljedice na jadnog djecaka

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://www.24sata.hr/index.php?cmd=s...tekst_id=38554

Lopov u Njemačkoj vratio je ukradeni automobil nakon što je na zadnjem sjedištu pronašao 18-mjesečnu bebu. Glasnogovornik policije u Aachenu kazao je da je majka otišla u solarij, a tata skoknuo do bankomata. Ključeve je ostavio u bravi, a kad se vratio auta više nije bilo. Policija se zabrinula da je u pitanju otmica pa su u potjeru uključeni helikopteri i brojne ophodnje. No, vozilo su pronašli nakon sat vremena nedaleko od mjesta krađe. Dječačić je čvrsto spavao u svojoj sjedalici.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja kad sipam gorivo i onda moram uci unutra da platim obavezno djecu vucem van(pa cak i kad je -40 ovdje kod nas) iz auta jer me uvjek strah da neko neukrade auto a djeca u njemu. To mi je nocna mora. Nikad ih ne bi ostavila unutra cak ni na minutu.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja sam jednom ostavila malog u sjedalici u autu jer mi ga je bilo žao buditi,a trebala sam samo u kvartovskom dućanu po kruh.I što mislite,koliko su mi živci izdržali? Do ulaza dućana.Odmah sam se vratila i probudila ga i onakvog snenog nosila u dućan.
    Doslovce bih se ubila da mu se nešto dogodi,a pogotovo kad znam da sam ja to prouzročila.

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Bože mili. Ne mogu vjerovati.

Cekam da iz zgrazanja i tracanja topic prijedje u roditeljski izazov
    Roditeljski izazov: Uvijek staviti sigurnost, udobnost i zadovoljstvo djeteta ispred svojih želja, planova i potreba. Može?

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Barbie, jesi na kraju javila novinama?

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zasto niste zvali policiju?

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

a ja se nevolim ni kupati ako karlo spava a nema muža doma.
    Užas kako ima neodgovornih roditelja

yokok

Početno

Strašno!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pa ovo je katastrofa. Ako moje zlato spava doma u krevetu ja kraj njega ležim, ako se dignem svakih pola minute provjeravam da li se meškolji da se ne probudi sam, to je možda za nekoga druga krajnost, ali ne mogu zamisliti da se probudi a da nikog nema.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ali iskreno, još je tragičnije što se ne zgražavam i ne čudim tome, jer svaki dan slušam o tome, o takvim primjerima

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Meni se znalo često dogoditi da malac zaspi na putu do mojih. Pa je mama znala reći Ajme, šta ćeš sad? Da ga pustiš tu da spava?! Pa ćut ćemo ga (auto je sparkan odmah pod prozor stana). Mislim, nije ona to zločesto mislila ali meni je to neprihvatljivo. Ja sam joj objašnjavala da ne želim da se u najidealnijoj varijanti - probudi sam, ostavljen u autu jadnik, bio bi prestrašen i tužan.A postoje i teži scenariji. Pričale smo puno o tome. JA sam u medjuvremenu, svaki put sjedila u autu i čitala, ili gledala u nebo i jednostavno pustila mozak na pašu i uživala slušajući ga kako diše. A kad se probudio išli bi zajedno na ručak. I sve 5.

Razlika je u mentalnom sklopu. Dvije generacije. Dva odgoja, dva načina razmišljanja. I ne prepoznavanje posljedica.

Mislim da je grozna ta priča, ali stvar je u edukaciji a ne osudi. Možda samo rečenica "Dobro da ste došli, dijete vam se probudilo i plače! Znate, jako je opasno jer može npr dehidrirati, ili doživjeti gadan šok isl"

Ne znam, pokušavam se zamisliti u situaciji a usput se i skulirati toliko da ne napravim kontraefekt.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj tibica prvotno napisa
    Bože mili. Ne mogu vjerovati.

Cekam da iz zgrazanja i tracanja topic prijedje u roditeljski izazov
    Roditeljski izazov: Uvijek staviti sigurnost, udobnost i zadovoljstvo djeteta ispred svojih želja, planova i potreba. Može?
    da, ali se čeka da se to i dogodi.
    dalje od: grozno, užasno, bože mili i ajme majko... topic nije stigao.

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Evo ja ću komentirati da bi ja, recimo, puno puta otišla nekamo dalje s autom ili na više mjesta isti dan i tako. Međutim, uvijek razmišljam o tome da moje dijete obavezno zaspe u AS i, ako odem taj dan s njom na 3 mjesta, svaki put ju moram izvlačiti iz AS u snu. Ona se naravno probudi, pa je nervozna, a nakon par puta već je jadna nikakva. Zato pazim da sve isplaniram tako da njoj bude najudobnije, da ju ne ostavljam ni minute s ljudima s kojima ne voli biti (sveki) i uvijek mi je njezina udobnost i zadovoljstvo najvažnije. Sve ostalo je sporedno.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

strasno! :shock:

_________
    N 28.12.04.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja Sof ,naravno, uvijek izvadim iz auta..ili se razbudi ili mi spava na ramenu ili nastavi u kišobran kolicima

klimatski uvjeti u autu su preekstremni, nek malo zasja sunce temp. u autu ful naraste i nema zraka, hvata me totalna jeza kad samo na to pomislim

doduše, ostavili smo je jednom u autu da odspava, na Zrmanji, otvorili vrata da ima zraka, MM donio kavu iz kafića na livadu i čekali da se probudi

ostaviti dijete u autu zatvoreno pa još k tome i zaključano mi je nevjerojatan propust roditelja..što se uopće i može još reći o ovoj tem

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

što se uopće i može još reći o ovoj tem
    Odlican zakljucak.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •