Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 51

Tema: Cjepivo-pomozite mi da odlučim

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Cjepivo-pomozite mi da odlučim

Moja D. je nedonošče pa samim tim i neurorizična.
    Za par dana puni 6 mjeseci i danas smo dobili zeleno svjetlo od neuropedijatra za cijepljenje pročišćenim cjepivom.
    Na papir je napisala INFRARIX.

Ja o cjepivima ne znam ništa, znam samo da mogu imati strašne nuspojave. Mogu li te nuspojave ostaviti trajne posljedice???
    Infrarix, Priorix, 5u1, 3u1, 6u1???
    Gubim se u sve tome :/

Molim Vas recite mi sve vaše ZA i PROTIV cjepiva,
    pomozite mi da odlučim.

Cvrčak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

O ovoj temi se stvarno dosta govorilo pa pogledaj malo na :
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=52634
    ili teme

Vakcinacijski osvijesteno virtualno pleme 1, 2, 3, 4 i 5. dio.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Re: Cjepivo-pomozite mi da odlučim

Citiraj Snjeska prvotno napisa
    Ja o cjepivima ne znam ništa, znam samo da mogu imati strašne nuspojave. Mogu li te nuspojave ostaviti trajne posljedice???
    .
    Ne mogu ostaviti trajne posljedice.
    Ne boj se cijepiti dijete.
    Sve te priče o neurorizičnosti su na klimavim nogama, najblaže rečeno.
    Tisuće i tisuće djece se cijepi. I s dijagnozom "neurorizičnosti" i bez nje. I nitko nije imao prestrašne nuspojave s trajnim posljedicama.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ajme, mujice, sad kad suzaks doleti s Capslock-om

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Na papir je napisala INFRARIX
    Bit će da je INFANRIX

Molim Vas recite mi sve vaše ZA i PROTIV cjepiva
    Oh, no, not again!

sad kad suzaks doleti s Capslock-om.
    Kidam nalijevo!

PS Snjeska, razgovaraj otvoreno s neuropedicom i reci joj sve svoje dileme, mislim da ti je to najbolji put.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Citiraj mujica prvotno napisa
    .
    mujice, ovo je malo neodgovorno od tebe. :/

Snješka, posavjetuj se s neuropedijatrom.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Snješka, obzirom da vam je ovo prvo cjepivo ionako trebate dobiti Infanrix jer prvu dozu pokriva HZZO. Uz to, ako već niste, trebate dobiti i IPV, što je neživo cjepivo za polio koje se dobiva u injekciji. Još ko tome i HiB cjepivo (ne znam jeste li to već primali), a valjda i cjepivo protiv Hepatitisa.
    To je bome priličan broj injekcija :/ Ali u svakom slučaju, prvo cjepivo je 'pročišćeno' za svu djecu, i 'neživi' polio isto tako.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

5 u 1 ti je koktel ovih cjepiva bez Hepatitisa u jednoj injekciji, a 6 u 1 to isto sa cjepivom protiv Hepatitisa. Lea je cijepljenje protiv difterije, tetanusa i mumpsa odgođeno isto za nakon 6 mjeseci, a HiB smo cijepili po kalendaru, pa smo kad su nam dozvolili nastavili cijepljenje sa 5 u 1, a zadnju dozu je dobila Infanrix + IPV (znači ono što druga djeca prvo dobiju besplatno).
    Infanrix ti je inače 'pročišćeno' cjepivo protiv ovih gore bolesti, a alternativa je za domaće cjepivo koje se zove DiTePer i kod kojeg ova 'Per' komponenta češće prouzroči visoku temperaturu. Zato se za djecu kao naša - neurorizičnu - obično preporučuje Infanrix, jer rjeđe ima visoku temperaturu kao nuspojavu.

sandy-l avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Snješkić, i mi smo se cijepili Infanrixom. Prvi put ti pokriva HZZo, tj. ne moraš kupovati cjepivo, a kasnije kupiš pa doneseš kod pedijatra. Mislim da je svaki put koštalo oko 100 kn. Matko nikad nije imao nikakvih nuspojava. Inače, i ja sam bila u dilemi oko tih cjepiva, pa mi je pedijatrica pomogla da se odlučim, a inače je jako dobra, pa joj vjerujem.

Pusa

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Snjeska, nemoj odlucivati na brzinu. Daj si vremena da sama malo procitas (ima tu dosta linkova na internetu, a preporucila bi knjigu Cijepljenje savjetnik za brizne roditelje u izdanju Planetopije), konzultiraj se sa neuropedijatricom, pedijatricom i onda odluci. Tako bih ja napravila.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    .
    Stvarno?
    A zakaj? :shock:

Datum pristupanja
    Nov 2003

.
    Stvarno?
    Pa čuj, ima neuropedijatara koji su napisali studije o utjecaju cjepiva na neurološki sustav i razvoj epilepsije, a ti to olako omalovažavaš svojim komentarima. Čak da si i sam neuropedijatar - a, koliko sam shvatila, nisi - nije u redu tako omalovažavati ono što sama struka priznaje.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Pa čuj, ima neuropedijatara koji su napisali studije o utjecaju cjepiva na neurološki sustav i razvoj epilepsije, a ti to olako omalovažavaš svojim komentarima. Čak da si i sam neuropedijatar - a, koliko sam shvatila, nisi - nije u redu tako omalovažavati ono što sama struka priznaje.
    hm.... nisam to nigdje pročitao.
    a kažu li ti neuropedijatri da je rizik za epilepsiju od cijepljenja (ako uopće postoji - a koliko znam, ne postoji) veći kod nedonoščadi nego kod djece rođene u terminu?
    Sumnjam.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

mujica - neuropedijatri (barem na Goljaku) odgađaju valjda svoj 'neurorizičnoj' djeci (a nedonoščad su to po definiciji) cijepljenje DiTePerom do iza 6 mjeseci i to korigirane dobi. E sad, očito je da se ti ne slažeš sa time, nije se slagao niti npr. neonatolog koji je pratio moje dijete, njega ta goljačka praksa, dapače, jako uzrujava. (a uzrujava i npr. slavnog dr. Richtera, koji ne priznaje niti termin neurorizičan).
    No, na Goljaku je to tako. Naša primarna pedijatrica nije htjela cijepiti bez zelenog svjetla neuropedijatra (ne bi ona najradije cijepila niti kad je dobila zeleno svjetlo ali to je druga priča )

Datum pristupanja
    Nov 2003

hm.... nisam to nigdje pročitao.
    a kažu li ti neuropedijatri da je rizik za epilepsiju od cijepljenja (ako uopće postoji - a koliko znam, ne postoji) veći kod nedonoščadi nego kod djece rođene u terminu?
    Sumnjam.
    Kad si došao na forum, raspitivao si se oko korelacije neurorizičnosti i cijepljenja, dali smo ti linkove (ja, između ostalog, i link na dvije studije), zahvalio si se i napisao da očito postoji veza. Ne razumijem u čemu je problem, ne vjerujem da imaš tako kratkoročno pamćenje? :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Da ne ispadne da izmišljam:

Topic:
    http://roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=36421

Tvoj zaključak nakon iznesenih linkova:

Pročitao sam članke koje ste naveli i stvarno, upućuju na to da treba biti oprezan s DTP cjepivom kod neurorizične djece. Sad mi je jasnije. Hvala.

Irena001 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Snješka moj savjet- malo popričaj sa svojom pedijatricom.
    Znaš i sama da će ti masa ovdje reći- nemoj cjepit a smatram da bi trebala definitivno porazgovarat sa nekim iz struke

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Irena001 prvotno napisa
    Znaš i sama da će ti masa ovdje reći- nemoj cjepit
    Nađi mi jedan primjer da netko eksplicitno savjetuje necijepljenje. :?

Ja svoje dijete ne cijepim, ali teško da ćeš naći moj post u kojem nekom drugom sugeriram da necijepi svoje dijete nekim cjepivom iz obveznog programa. No isto tako, mislim da je jako opasno uvjeravati majku neurorizičnog djeteta da cjepivo ne može imati ama baš nikakve dugoročne posljedice po to dijete.

Ako pomno pročitaš topic, vidjet ćeš da su joj necijepiše sugerirali da razgovara s pedijatricom/neuropedijatricom i informira se, a jedino je mujica samouvjereno rekao da ne treba s nikim razgovarati i da može cijepiti neurorizično dijete. Pa, tko tu onda daje opasne savjete? :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

necijepiše sugerirali...
    Pardon, htjela sam reći svi sudionici topica. Svi su se složili da razgovara sa stručnjakom, osim mujice koji ne vidi potrebu za tim.

Irena001 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

nit želim niti neću se zavlačit u ovu temu.
    Što sam htjela reći sam rekla

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nema problema. Samo, dala si joj identičan savjet kao i ja, pa mi zato onaj dio o tome da će tu dobiti savjete da ne cijepi nije baš sjeo.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Kad si došao na forum, raspitivao si se oko korelacije neurorizičnosti i cijepljenja, dali smo ti linkove (ja, između ostalog, i link na dvije studije), zahvalio si se i napisao da očito postoji veza. Ne razumijem u čemu je problem, ne vjerujem da imaš tako kratkoročno pamćenje? :?
    Poslije sam čitao još i nisam baš uvjeren u ikakvu korelaciju

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mene zanima jedno.
    Što bi se dogodilo kad nitko nebi cijepio svoju djecu?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pardon, htjela sam reći svi sudionici topica. Svi su se složili da razgovara sa stručnjakom, osim mujice koji ne vidi potrebu za tim.

a kako to misliš da bi bilo moguće doći pedijatru na cijepljenje i ne razgovarati s njime o tome.
    Moj odgovor na pitanje nije isključivao razgovor s pedijatrom, ali je afirmativan u smislu da to nije nešto u što treba ići sa strahom.
    Jer (ponavljam) teške nuspojave s trajnim posljedicama cjepiva ne ostavljaju.
    Naravno, mogući su izuzeci - npr. anafilaktička reakcija sa smrtnim ishodom... ali to nema veze s tzv. neurorizikom.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    Mene zanima jedno.
    Po Davorovom mišljenju, gazili bi nas auti na cesti jednako kao i do sada, pa ne bi ništa smetalo što bismo malo i umirali od dječjih bolesti.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Po Davorovom mišljenju, gazili bi nas auti na cesti jednako kao i do sada, pa ne bi ništa smetalo što bismo malo i umirali od dječjih bolesti.
    hehe

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I N. je nedonošče, imala je moždana krvarenja 2.stupnja te, između svega ostalog, i postnatalnu infekciju CMV -om (dobila ga je transfuzijom).
    zbog te infekcije smo bili kod infektologa koji nam je preporučio upravo INFANRIX, a nakon njega isto nam je preporučio i neuropedijatar. S obojicom sam popričala o svemu što me muči (a i sa neonatologom, pa sa pedijatricom) i odlučila sam se ZA cijepljenje, u dobi od 7 mjeseci.
    zahvaljujući njihovom pisanim preporukama imali smo pravo na sve doze infanrixa besplatno, preko hzzo-a

priorix (opet preporuka infektologa i neuropedijatra) će primiti ovaj tjedan (ako se nešto nenadano ne razboli), u dobi od 21 mjesec (poprilično smo ga odgodili), to je prvo cjepivo koje smo kupili jer ga hzzo ne priznaje, košta 120 kn

nije mi svejedno kad znam za sve moguće nuspojave, ali moje je mišljenje (nakon razgovora sa specijalistima) da bi je moglo biti opasnije necijepiti

ne znam kako će reagirati na cjepivo (sa infanrix-om nismo imali nikakvu reakciju), ali isto tako ne znam ni kako bi mogla reagirati i na samu bolest ako je ikad negdje pokupi
    ako se nešto zbog cijepljenja ne daj bože dogodi, pojest ću se živa, ali ću znati da sam slušala stručnjake. mislim da bi mi bilo puno gore da je ne cijepim (znači postupim protivno svim savjetima) i da na kraju oboli i ima komplikacije - onda bi jedini i isključivi odgovorni krivac bila JA, a to bi podnijela puno teže

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    Mene zanima jedno.
    Ja ne razmišljam o tome da uopće ne cijepim svoje dijete, željela bih samo još malo odgoditi cijepljenje.
    Iz čistog straha.

Osobno znam za dva slučaja TBC u proteklih godinu dana :/

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

.
    Stvarno?
    Od šogorice mali je prije 8 godina cijepljen, završio u bolnici (reakcija na cjepivo), ne znam što se točno dogodilo ali sada zbog toga teško priča, sva sreća da je ostao živ.
    Tako da eto, ipak treba paziti kaj se priča...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

I još bih se malo ugurala na ovaj topic.
    Kad je Iva imala 2 mj, odlučili smo se za 5u1 i dobila je tada samo inekciju protiv hepatitisa.
    Sad se ja premišljam i htjela bih da ipak idemo na ovo obično cjepivo. Da li je prekasno za to? Tj. da li sada s 3 mjeseca, čak i kasnije (jer se trenutno ne možemo cjepiti zbog stalnog kašlja i šmrkavog nosa i ovog i onog) možemo krenuti s tim običnim cjepivom?

nely avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

nije mi svejedno kad znam za sve moguće nuspojave, ali moje je mišljenje (nakon razgovora sa specijalistima) da bi je moglo biti opasnije necijepiti

ne znam kako će reagirati na cjepivo (sa infanrix-om nismo imali nikakvu reakciju), ali isto tako ne znam ni kako bi mogla reagirati i na samu bolest ako je ikad negdje pokupi
    ako se nešto zbog cijepljenja ne daj bože dogodi, pojest ću se živa, ali ću znati da sam slušala stručnjake. mislim da bi mi bilo puno gore da je ne cijepim (znači postupim protivno svim savjetima) i da na kraju oboli i ima komplikacije - onda bi jedini i isključivi odgovorni krivac bila JA, a to bi podnijela puno teže[/quote]
    ..u potpunosti dijelim mišljenje!

nely avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj mirjana prvotno napisa

ako se nešto zbog cijepljenja ne daj bože dogodi, pojest ću se živa, ali ću znati da sam slušala stručnjake. mislim da bi mi bilo puno gore da je ne cijepim (znači postupim protivno svim savjetima) i da na kraju oboli i ima komplikacije - onda bi jedini i isključivi odgovorni krivac bila JA, a to bi podnijela puno teže
    ..ovako i ja razmišljam!

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Tek sad vidim da je na drugom topicu Pliskavica postavila isto pitanje kao ja tu.A odgovori su mi

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Isto pitanje se vrtilo Austrijom prije ukidanja BCG-a. I sto se dogodilo? Nista, ama bas nista. Nikakvih ogromnih postotaka oboljelih, nikakvog porasta broja oboljelih, ama bas nista. Odes u susjednu mi Hrvatsku, odes npr. u Francusku, strahovlada i propaganda pod punim gasom....reklo bi se svi ce pomrijet od tuberkuloze ako bi se cjepivo ukinulo.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Na jednom forumu su tu situaciju prozvali "cabbage patch kids" marketingom. Podjednako je vjerodostojan.

Malo mi je bez veze kada bilo tko traži instant rješenje - cijepiti ili ne cijepiti. Odgovornost je u oba slučaja isključivo na roditelju, a miran san se postiže samo informiranjem o izboru. Uza sav napor plemena, do sada se nije pojavio niti jedan stvaran pokušaj pro-cjepiteljske ekipe u smislu stvarnog informiranja, što je zapravo šteta. Potpuno je nevjerojatno da ljudi toliko uče i žrtvuju se, a na kraju nemaju ništa konkretno reći o svetom gralu svoje struke. Vjerujem da imaju što reći - koliko god šutili o tome.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Na jednom forumu su tu situaciju prozvali "cabbage patch kids" marketingom. Podjednako je vjerodostojan.

Malo mi je bez veze kada bilo tko traži instant rješenje - cijepiti ili ne cijepiti. Odgovornost je u oba slučaja isključivo na roditelju, a miran san se postiže samo informiranjem o izboru. Uza sav napor plemena, do sada se nije pojavio niti jedan stvaran pokušaj pro-cjepiteljske ekipe u smislu stvarnog informiranja, što je zapravo šteta. Potpuno je nevjerojatno da ljudi toliko uče i žrtvuju se, a na kraju nemaju ništa konkretno reći o svetom gralu svoje struke. Vjerujem da imaju što reći - koliko god šutili o tome.
    Rijetko kad te potpisujem u potpunosti, ali na ovo moram staviti jedan veliki, debeli X.

Btw, i ja sam odlučila cijepiti. Jednog dana, ne prije navršene 2-3 godine dok su mu imunosustav i CZS u intenzivnom razvoju i to selektivno. Tako da su na ovakvim topicima isključivi jedino procijepljivači. A zanimljivo je da su plemenaši na glasu kao ekipa koja svima preporučuje necijepljenje i slično. Takve insinuacije su mi

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Nitko mi nije odgovorio na pitanje :/ . Ili da otvorim novi topic?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Kad je Iva imala 2 mj, odlučili smo se za 5u1 i dobila je tada samo inekciju protiv hepatitisa.
    Sad se ja premišljam i htjela bih da ipak idemo na ovo obično cjepivo. Da li je prekasno za to? Tj. da li sada s 3 mjeseca, čak i kasnije (jer se trenutno ne možemo cjepiti zbog stalnog kašlja i šmrkavog nosa i ovog i onog) možemo krenuti s tim običnim cjepivom?
    Evo, ponavljam pitanje.... 8)

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Nije prekasno.
    Može se preći na cijepljenje prema kalendaru

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

..... Uza sav napor plemena, do sada se nije pojavio niti jedan stvaran pokušaj pro-cjepiteljske ekipe u smislu stvarnog informiranja, što je zapravo šteta. Potpuno je nevjerojatno da ljudi toliko uče i žrtvuju se, a na kraju nemaju ništa konkretno reći o svetom gralu svoje struke. Vjerujem da imaju što reći - koliko god šutili o tome.
    Ma nemoj, Davore...
    Zar ti sve ono što sam ja do sada pisao nisi uopće čitao?
    Ili možda nisi razumio?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mujice, bio si odličan sugovornik na plemenskim temama, ali su plemenske teme ipak većinom ne-cjepiteljske. Dakle kontra. Tvoj doprinos smatram dragocjenim, jer jednoumlje nikako nije dobro.
    Ono što nedostaje je stvarna inicijativa koja bi afirmativno pisala o cjepivima uz argumente. Do sada se nije dogodila.
    Treba biti pošten i priznati da je velika razlika između obrane nekakve ideje i ulijetanja sa strane. Ovako, u nedostatku afirmativnih topica, ispada kao da je jedini stav ovdje protiv cijepljenja, uz potpuno nekoherentne upadice sa strane.

Pretpostavljam da imaš što reći u korist cjepiva i bilo bi sasvim OK da pokreneš topic za afirmaciju cijepljenja. Znamo da čak i u pro ekipi ima različitih pogleda, a bilo bi zgodno vidjeti različite argumentacije.

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Upravo čitam izvrsnu knjigu o cijepljenju pro et contra, autorica je primalja, dobro se informirala o cijepljenju i cjepivima, obrazlaže čovjekov prirodni, pasivni i stečeni imunitet, razlike između prirodnog i onog stečenog cjepivom...
    I što je najvažnije, ostavlja čitatelja u pravom smislu slobodnim pri donošenju odluke jer ne pristupa tematici ideološki.
    Posebno poglavlje posvećuje dojenju i imunosti.
    Vjerojatno ju je većina iz vašeg plemena već pročitala, pa meni ne zamjerite možebitno "kasno paljenje"

Naslov knjige:
    Cijepljenje - priručnik za brižne roditelje (Avviva Jill Romm)

Možda će nekome pomoći pri odluci ili upućenom razgovoru s pedijatrom.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pročitala sam dosta tih horor priča o posljedicama cijepljenja, i nekako se, od predvidivih uzroka, najviše provlači to da su djeca bila "malo šmrkava" kad su cijepljena. Dakle, treba biti koliko god je moguće siguran u djetetovo zdravlje prije nego se cijepi.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mujice, ....
    1....Ono što nedostaje je stvarna inicijativa koja bi afirmativno pisala o cjepivima uz argumente. Do sada se nije dogodila.
    2............Treba biti pošten i priznati da je velika razlika između obrane nekakve ideje i ulijetanja sa strane. Ovako, u nedostatku afirmativnih topica, ispada kao da je jedini stav ovdje protiv cijepljenja, uz potpuno nekoherentne upadice sa strane.
    3...........Pretpostavljam da imaš što reći u korist cjepiva i bilo bi sasvim OK da pokreneš topic za afirmaciju cijepljenja. Znamo da čak i u pro ekipi ima različitih pogleda, a bilo bi zgodno vidjeti različite argumentacije.
    1...Ima ovdje nekoliko forumaša koji afirmativno pišu o cijepljenju. I iznose argumente. A s druge strane cijeli je niz službenih web stranica raznih udruga i ustanova koje na vlastitu inicijativu i afirmativno pišu o cijepljenju.
    2..... ja upadice sa stane (svoje i nekih drugih formuša) na podforume protiv cijepljenja ne vidim posve nekoherentnima. Uvijek mi se čine suvislo ciljane na neku izjavu koja odskače od uobičajene prepiske temeljene na vlastitim iskustvima, koja npr. ozbiljnijo iskrivljuje sliku o cijjepljenju nekakvim generaliziranjem ili iznošenjem dezinformacija.
    3..... aha, bilo bi zgodno. Kad bi bilo vremena....

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Citiraj Anvi prvotno napisa
    Na papir je napisala INFRARIX
    Bit će da je INFANRIX

Molim Vas recite mi sve vaše ZA i PROTIV cjepiva
    Oh, no, not again!

sad kad suzaks doleti s Capslock-om.
    Kidam nalijevo!

PS Snjeska, razgovaraj otvoreno s neuropedicom i reci joj sve svoje dileme, mislim da ti je to najbolji put.
    Ja razgovarala otoreno sa pedijatricom i ona je za cijepljenje.

Odem kod druge, navikane profesorice i ona kaže NE cijepljenju.

Potražim treće misljenje uvaženog neuropedijatra i on kaže obavezno cijepiti.

:?
    Ja uskoro moram donijeti odluku a tako me strah

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Odluka je vaša.Naravno ,svijet je puno jednostavniji kad ne znaš mnoge stvari.
    Ne daj da te vodi strah.Neka te vodi zdrav razum i majčinski instinkt.

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa
    Neka te vodi zdrav razum i majčinski instinkt.
    Ništa lakše od toga

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Drago mi je da sam pomogla.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Snjeska, ova profesorica koja ti je rekla NE cijpeljenju, je li ona to mislila generalno jer nije pristalica cijepljenja ili je sugerirala necijepljenje zbog toga sto je kikica rodjena kao nedonosce?

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Timmy prvotno napisa
    Snjeska, ova profesorica koja ti je rekla NE cijpeljenju, je li ona to mislila generalno jer nije pristalica cijepljenja ili je sugerirala necijepljenje zbog toga sto je kikica rodjena kao nedonosce?
    Rekla je da ona ne preporučuje cijepljenje ali da to nikada neće potpisati.
    Zato što je nedonošče.
    Rekla nam je još hrpu stvari koje su se poslije pokazale netočnima.

Dva neuropedijatra su mi napismeno odobrila cijepljenje.

Mislim da sutra idemo na cijepljenje :/

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •