-
Kupanje i AD
Koliko sam ja vidjela tema se nigdje pojedinačno ne spominje, a znam da sam povremeno pročitala u nekim drugim temama o AD i kupanju, ali ne mogu naći.
Pa eto, zanima me, znam i sama da nije dobro svaki dan bebu kupati (ima vrlo osjetljivu kožu i AD pod upitnikom), ali ne znam kako da onda očistim sva ta područja jer ga moram namazati kremom.
Kako to vi radite?
Znači trebam očistiti ispod pazuha, ručice oko laktova, ispod koljena, ispod vrata, skoro cijeli trbuh, nožne prstiće (to je obuhvaćeno hrapavim crvenim flekovima osim prstića koje moram očistiti jer se jako znoje, i onda se i oni zacrvene), uz to još obavezno i guzu i pišonju mišonju jer mu se u protivnom zacrveni.
To je poduži popis, kako to sve zasebno očistiti, a bez kupanja. :?
Iz tog razloga ga svaku večer na brzinu namočim u vodi, a svaki treći dan dodam A derminu uljnu kupku, nakon kupanja ga samo potapkam s platnenom pelenom i namažem.
Evo, baš sam odužila, vjerujem da bi bilo bolje da smanjimo kupanje, ali ne znam kako, molim pomozite.
-
E ovako, i ja sam sa svih strana čula da AD "ne voli" vodu, i ne kupam Nađu svako veče, nego svako treće na brzinu. U početku smo imali problema jer je naučila da spava posle kupanja, ali se navikla. Ali ja joj mesta koja mažem (ona AD ima na pregibima - iza kolena, na vratu i ispod ruke) očistim vaticom i vodom. Neke mame su pisale negde da prskaju bebe termalnom vodom, ja nju prebrišem Prolom vodom (mineralna voda iz banje koja je dobra za alergije) i nisam primetila da joj to smeta. Čak je i mažem na mokru kožu i mnogo joj je bolje, ne suši joj se koža.
E sad meni se čini da AD-u smeta topla voda za kupanje, kao i zagrejano kupatilo. Mi u stanu držimo nižu temperaturu, i voda kojom je prebrišem je sobne temperature. A posle kupanja u kadi se obavezno češe.
To je moje iskustvo, kod ADa svakome "pali" nešto drugačije...
-
Leda ima samo malo sušiju kožu, nije tipični ad. Kupam ju jednom tjedno, a prije mazanja ju samo prođem mokrom krpicom. Postoji u liniji stelatopia od mustele vodica za brisanje.
ot, Nađa je preslatka
-
Hvala cure, a evo budemo probali prorijediti kupanje, a tome se tako veseli, to mu je pravi ritual prije spavanja još od rođenja, obožava se kupati. Šmrc.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma