Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: "NERVOZNE NOGE"

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno "NERVOZNE NOGE"

Ne znam kako objasniti ovaj fenomen nego tako-nervozne noge, u 33.sam tjednu u već me tjednima izluđuju ( naročito predvečer ) noge!Imam neki osjećaj nemira u njima, ne znam gdje bi s njima, niti jedan položaj mi ne paše, tako da bi samo hodala, a prepone me toliko bole da mi s ei ne hoda!Svaku večer sam na rubu živaca zbog toga, jer često ne mogu ni zaspati koliko me nerviraju, samo mi se ne kontrolirano trzaju!!
    Ima li tko sličnih iskustava ili barem ideju kako ih smiriti?!
    Pokušala sam ih i namakati u lavoru sa vodom i lavandom, masirati, ali ništa, za poluditi!

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

jel' ovo?:

Nemir u nogama

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

A da probaš malo piti magnezija?

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja ti imam taj problem od 8 tjedna trudnoće,sad sam 22-gi,i još nisam našla lijek za to,nadam se da će netko imat više iskustva s tim

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ja sam sad u 33-cem tjednu i ubija me taj nemir u nogama ponovno... smirilo se bilo negdje oko 20og tjedna i sad opet.. neku noc su me mucili grcevi u listovima nisam mogla spavat, a ujutro listovi ko u bildera.... vele da je to zbog otezane cirkulacije.. inace redovito pijem magnezij, a frendica mi je sad rekla da pokusam jesti sto vise banana i da ce mi biti od njih super da je njoj to doc preporucio i da ju je spasilo..

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja sam imala taj problem u trudnoci i pocela sam pit donat Mg i proslo mi i nemir u nogama i grveci u nogama! grcevi bi znali bit toliko jaki da bi me probudili iz sna i skoro bi vrisnula od nagle boli, samo bi se skocila iz kreveta. mislim da je stos u Mg. preporucam donat Mg.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ja pijem mg 350 od NW od početka T i ne pomaže mi što se tiče nogu, već sam luda i ne znam što da radim!Evo i sada dok ovo pišem, vrtim nervozno noge, užas!Pokušala sam i sa bananama, ali mi jako teško padnu, crijeva me jako bole od njih!Primjetila sam neko kratkoročno olakšanje ako idem više puta na wc tokom dana-možda je to od pritiska crijeva,jer se meni stanje pogoršava pred večer i usput me počne boliti između nogu-ne znam valjda kosti zdjelice!
    Nadam se da ću nekako izgurati do kraja!!!!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ja sam na rubu ludila.. sad me vec tako peru ti grcevi da nis ne pomaze.. pitala sam doca veli losa cirkulacija pod kraj i nema tu lijeka. stisnut zube, malo tusirat noge ledenom vodom i amen.. meni banane ok padaju ako ih zmiksam u frape s mlijekom... to sam si nekak cugala cijeli dan po malo i bilo mi je ok.. evo dok sad ovo pisem imam osjecaj da sam krampala i penjala se na velebit kak me bole noge.. naravno... opet oka nisam sklopila.. m me malo masirao, skuzila sam da mi je to ok, ali onda mi je ko bumerang dosla bol jos jaca

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj tanjama prvotno napisa
    ja pijem mg 350 od NW od početka T i ne pomaže mi što se tiče nogu, već sam luda i ne znam što da radim!Evo i sada dok ovo pišem, vrtim nervozno noge, užas!Pokušala sam i sa bananama, ali mi jako teško padnu, crijeva me jako bole od njih!Primjetila sam neko kratkoročno olakšanje ako idem više puta na wc tokom dana-možda je to od pritiska crijeva,jer se meni stanje pogoršava pred večer i usput me počne boliti između nogu-ne znam valjda kosti zdjelice!
    Nadam se da ću nekako izgurati do kraja!!!!
    mozda ti ne odgovara preparat? taj od NW? nisam cula za banane, one su inace bogate vitaminom K i skrobom ali nisam nikad cula za Mg, nemoj ih jest ako ti ne pasu pogotovo ako te bole crijeva, banane zatvaraju tako da je logicno da te bole.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za tegobe tipa: grcevi u nogama i slicno propisuje se magnezij!!!
    Ali od 34tj. trudnoce treba prestati piti Mg jer smanjuje kontrakcije maternice, kazu da se zene koje piju Mg iza 34tj. trudnoce puno sporije otvaraju na porodu i imaju slabije kontrakcije maternice!

Evo ja o tome citala, bilo je dosta o Mg po raznim forumima!
    A, mozes pitati i ginica (moj kaze ne steti i da ako me veseli neka slobodno pijem , jer kaze bolji je mozda donatMg nego sumece)

Inace ja ga pijem (Mg 300 Dietpharm sumece - 1xdnevno), jer umiruje BH kontrakcije, utjece povoljno na ocuvanje trudnoce u smislu sprecavanja preranih kontrakcija, naravno pospjesuje probavu (donat Mg mi ne ide), i naravno uklanja grceve u misicima (iako s time nemam problema) .... uglavnom preporuca se u trudnoci!
    Ako pijes neke multivitamine za trudnice provjeri koliko im Mg pa dnevnu kolicinu od 300 nadopunis sa sumecima (ima i od dm-a Mg 150), naravno ako zelis!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno Re: "NERVOZNE NOGE"

ja sam u 32 tjednu trudnoce i isto imam takvih problema,u noci me znaju probuditi strasni grcevi da neznam vise kak bi se namjestila i spavala.............nadam se da ce proci samo od sebe jer sam sve zivo vec pokusavala i nikaj mi nije pomoglo...............

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

meni je sve gore... sad sam usla u 34 tjedan i nocas sam plakala od bolova i grceva..noga me bolila od kuka do tabana listovi i bicepsi i tricepsi sve se grcilo jutros sam popila magnezij jer nisam izdrzala.. imam osjecaj da mi je malo lakse.... no problemi mi pocnu tek navecer i to kad legnemo u krevet..

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ja sam isto već luda od te nervoze, ali mislim da sam ipak skužila, to mi je većinom od pritiska crijeva, jer čim obavim stolicu, lakše mi je , možda neki živac pritišće!Ali ako ne mogu dugo zaspati, onda me isto počnu trzati, valjda od umora!
    A tako bi htjela spavati, jučer cijelu noć ništa do 05.00h, poludila sam, noge me zezale, pa onda kako se ja ritam, tako se i beba počela, nikako na zelenu granu!
    Ja isto pijem šumeće, Donat mi ne prporuča gin.jer sam imala neku laganu upalu bubrega u 20.tjednu, pa nije baš mineralna ok za to!
    A što se tiče pijenja nakon 34.tjedna, meni je moj rekao da mogu slobodno do kraja jer to nije doza koja može utjecati na kontrakcije!Pa sad ti znaj!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •