Pokazuje rezultate 1 do 49 od 49

Tema: krem juha od brokule/vrganja

  1. #1
    mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    1,463

    Početno krem juha od brokule/vrganja

    moje dijete obožava te juhe, jeli smo ih u restoranu pa da li netko zna kakav jednostavan recept za njih jer mu ne bih htjela kuhat one iz vrećice

  2. #2
    meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,599

    Početno

    ne preporuca se davati gljive tako malim bebama

  3. #3
    mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    1,463

    Početno

    nisam to znala , ima 15 mjeseci. Može li to imat kakve teže posljedice??

  4. #4
    sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagabria
    Postovi
    9,218

    Početno

    pa krem juhe su ti kuhano i izmiksano povrće .

    ja napravim mrvec zaprške, tak da zamažem dno šerpe, a onda dodam vodu u kojoj se kuhalo povrće (karfiol, mrkva, brokula, krompir... kaj ti već padne na pamet), i izmiksano povrće. dodam i malo vrhnje za kuhanje.

    možda bebaču možeš i bez zaprške (za vrhnje ne znam da li ti mali smiju... zaboravila ).

  5. #5
    mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    1,463

    Početno

    sorciere hvala, a nisam ja to znala,
    ja znam skuhat samo najobičniju juhu, ono sve staviš u lonac i nek se kuha

  6. #6
    sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagabria
    Postovi
    9,218

    Početno

    Citiraj mali karlo prvotno napisa
    sorciere hvala, a nisam ja to znala,
    ja znam skuhat samo najobičniju juhu, ono sve staviš u lonac i nek se kuha
    pa ovo ti je isto - samo kaj na kraju izmiksaš ...

    btw - moja pokojna (francuska) ujna je znala skuhat savršenu goveđu juhu - a onda je unutra izmiksala sve povrće koje se kuhalo... :shock: trebalo mi je par dolazaka po mjesec dana - da joj objasnim da bi ja požvakala mrkvu, i zakuhala rezance

  7. #7
    paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    752

    Početno

    da, naša najdraža juha je brokula+krumpir, izmiksano, dodano vrhnje za kuhanje, ponovno prokuhano i posoljeno, curke su to počele jesti s manje od godine i dan danas obožavaju. može i mrkva unutra

  8. #8
    monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    N.Zagreb
    Postovi
    1,344

    Početno

    Citiraj sorciere prvotno napisa
    pa krem juhe su ti kuhano i izmiksano povrće .

    ja napravim mrvec zaprške, tak da zamažem dno šerpe, a onda dodam vodu u kojoj se kuhalo povrće (karfiol, mrkva, brokula, krompir... kaj ti već padne na pamet), i izmiksano povrće. dodam i malo vrhnje za kuhanje.
    Ovako i ja kuham i nadam se nije baš teško za stomak. Moj maleni obožava njamati juhu.

  9. #9
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj paci prvotno napisa
    da, naša najdraža juha je brokula+krumpir, izmiksano, dodano vrhnje za kuhanje, ponovno prokuhano i posoljeno, curke su to počele jesti s manje od godine i dan danas obožavaju. može i mrkva unutra
    eto tako.
    nikakve zaprške, povrće je dovoljno "gusto".
    tako možeš sa svim povrćem.

  10. #10
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Cure, šta vama nije čudan okus krumpira kad je izmiksan u juhi?
    Nakon što sam ga jednom izmiksala, od tada ga radije zgnječim.

  11. #11
    paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    752

    Početno

    ja stavim samo jedan najmanji krumpir, čisto da nije sama brokula ili mrkva, a miksam ga štapnim mikserom. nisam primjetila ništa čudno.

  12. #12
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ako štapnim "štapiraš" samo krumpir, stvarno dobiješ nešto odvratno i nejestivo.
    ali, ako staviš, kako paci kažem jedan omanji, pa u kombinaciji s drugim špovrćem... samo ti odglumi zgušnjivač (ako uopće treba), a i okus bude sasvim drugačiji nego kad je samo zeleno povrće.

    kombinacija sa brokulom, tikvicama, bundevom ili kukuruzom je fantastična.

  13. #13
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Meni juha dođe poput štirke, (ne, nisam nikad probala štirku ) kao da struktura krumpira ne podnosi cijepanje na tako sitne čestice... i, naravno, ja ga osjetim da je najmanji na svijetu

    Znam zakuhati integralnu rižu, upravo iz razloga što ne stavljam zapršku, mada nema ništa protiv lagane zaprške. Tako sam radila maloj, pa ostalo.

  14. #14
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    pa onda nemoj, tko te tjera?

    ja ubacim kad nas je za ručkom, npr. četvoro, pa mi jedna konzerva kukuruza malo, a dvije previše.
    onda stavim i jedan krumpir. (i uopće ne razbijam na kvarkove, meni ne smetaju grumenčići)

  15. #15
    niccoleta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    428

    Početno

    a ja skuham brokulu ili dodam nekad i karfiol i kad se skuha dodam bešamel (na zapršci mlijeko) i tko je to, a povrće zgnječim vilicom, a ne štapnim

  16. #16
    zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Zg, Kvatrić
    Postovi
    839

    Početno

    Ja uz brokulu ubacim malu lavicu luka - ako je dobra za umake, dobra je i za juhu. Bude fino kremasto, a okus se ne osjeti. Krumpir preskočim.

  17. #17
    Tessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    393

    Početno

    Za tako malu bebicu možeš koristiti zobene pahuljice da dobiješ krem juhu. Kuhaš ih skupa s povrćem i kasnije sa štapnim mixerom izmixaš.
    I minimalno soli na kraj. Ove kupovne juhe tako mala djeca ne bi smjela jesiti. Još sadrže i hrpu otrova u sebi.
    A možeš koristiti i mahunarke (grašak, azuki grah, slanutak ili npr bundeva je super za ovo vrijeme, a daje gustu strukturu). Mahunarke se mogu koristiti već nakon cca 10mj života bebe (i ranije, osim slanutka)

  18. #18
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Krem juhu od brokule (za sad samo za odrasle) kuham: u slanoj vodi kuham brokulu, izmiksam ju i samo zakuham u juhu malo mlijeka u koje je umiješana žlica brašna, mlijeko ju lijepo zgusne i odlična je. Kao dodatak na maslacu prepečem kruh izrezan na kockice (ko voli).

  19. #19
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,641

    Početno

    skuham povrće, smiksam sa štapnim, dodam malo vrhnja za kuhanje ili mlijeka, malo soli, masl. ulja i pustim da prokuha...
    nikakva zaprška, ni brašno ni krumpir...
    najfinja mi je od hokaido tikve (sa žlicom kis. vrhnja na svakom tanjuru) juha od kelja s graškom...
    brokula i karfiol su mi za nuždu

  20. #20
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    mali karlo djeca do 3-će godine ne bi smjela jesti vrganje, a i onda do 12-te vrlo malo. Ne znam razloge, ali znam da su mi to uvijek mama i baka napominjale.

  21. #21
    mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    1,463

    Početno

    Citiraj iridana2666 prvotno napisa
    mali karlo djeca do 3-će godine ne bi smjela jesti vrganje, a i onda do 12-te vrlo malo. Ne znam razloge, ali znam da su mi to uvijek mama i baka napominjale.
    hvala na savjetu, karlo je jednom jeo juhu od vrganja ali dobro da imam vas pa da znam da mu je ne dajem više

  22. #22
    Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,027

    Početno

    ja pravim krem juhe od svakog kuhanog povrća, te od šampinjona.

    recept:
    kada skuham povrće (tikvice, brokulu, krumpir, cvjetaću, kupus, špinat, blitvu...) sačuvam vodu u kojoj se kuhalo. u drugom loncu zapržim ili na maslinovom ulju ili na maslacu malo brašna (integralno ili crno- ta ja uvijek kupujem) i kada se mrvicu zažuti stavim vodu od povrća. dok se to lagano još kuha dodavam unutra griz i puru, tek par žlica tako da zagusti. začinim i dodam malo mlijeka. stalno miješam da se ne primi za dno i dodam još malo kuhanog povrća (ili šampinjone ako radim krem juhu od šampinjona) tako da budu vidljivi komadići. ako su preveliki komadi povrća ili šampinjona, zavrtim par puta štapnim mixerom.

    to je to. uvijek kada kuham neko povrće radim krem juhe, užasno su brzo gotove, strašno jednostavne i jako zdrave jer u onoj vodi ostane još dosta vitamina od kuhanog povrća. također ako želite izbjeći bilo koji sastaojak (brašno, griz ili puru) može se dodati kuzu prah (iz bio-bio dućana) koji je jako krcat mineralima i vitaminima. on se može dodavat u svako jelo koje treba zgusnut i mogu ga koristiti mala djeca.

  23. #23
    Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Lokacija
    Zadar
    Postovi
    752

    Početno

    Citiraj paci prvotno napisa
    da, naša najdraža juha je brokula+krumpir, izmiksano, dodano vrhnje za kuhanje, ponovno prokuhano i posoljeno, curke su to počele jesti s manje od godine i dan danas obožavaju. može i mrkva unutra
    slično i ja spremam - brokula, mrkva, bundeva, umjesto krumpira stavim batat, izmiksam i dodam vrhnje za kuhanje, i juha je prefina, uopće ne zaostaje za onima iz kesice - mislim na okus, o kvaliteti ne treba ni pričati.
    E da, nekad stavim i malo zobenih pahuljica ili palente, da bude malo gušće.

  24. #24
    mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    997

    Početno

    ja neki dan napravila krem juhu od brokule i baš je bila mljac

    kuhala sam klinkama za ručak 2 pileća batka, stavila unutra 2 mrkve, pola peršina, četvrtinu pasternaka, pola luka i jedan veliki krumpir (tako im i inače kuham), a brokulu sam skuhala na pari (iznad ove juhe za njih)

    ovaj put sam im dala klopati samo povrće (bez brokule) i meso, a ono što nisu poklopali sam smiksala štapnim mikserom, dodala brokulu i to smiksala, i na kraju dodala 3 žlice milerama, žlicu gustina i mlijeka (ne znam koliko, dodavala sam dok mi nije odgovarala gustoća) i još jednom sve prokuhala

    klinke su jele da se sve prašilo (inače brokulu neće ni primirisati),a i MM i ja smo se fino najeli :D

  25. #25
    grace avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    260

    Početno

    Ja ne miksam sa štapom, već u blenderu jer mi je onda juha fina glatka i to povrće sa vodom u kojoj se kuhalo, žlićicom brašna ( jer se onda kasnije juha ne razdvaja) i sve to još jednom prokuham i začinim po potrebi solju, muškatnim orašćićem i vrhnjem za kuhanje. I njam, njam.

  26. #26
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,641

    Početno

    Citiraj Tea prvotno napisa
    ja pravim krem juhe od svakog kuhanog povrća, te od šampinjona.

    recept:
    kada skuham povrće (tikvice, brokulu, krumpir, cvjetaću, kupus, špinat, blitvu...) sačuvam vodu u kojoj se kuhalo. u drugom loncu zapržim ili na maslinovom ulju ili na maslacu malo brašna (integralno ili crno- ta ja uvijek kupujem) i kada se mrvicu zažuti stavim vodu od povrća. dok se to lagano još kuha dodavam unutra griz i puru, tek par žlica tako da zagusti. začinim i dodam malo mlijeka. stalno miješam da se ne primi za dno i dodam još malo kuhanog povrća (ili šampinjone ako radim krem juhu od šampinjona) tako da budu vidljivi komadići. ako su preveliki komadi povrća ili šampinjona, zavrtim par puta štapnim mixerom.

    to je to. uvijek kada kuham neko povrće radim krem juhe, užasno su brzo gotove, strašno jednostavne i jako zdrave jer u onoj vodi ostane još dosta vitamina od kuhanog povrća. također ako želite izbjeći bilo koji sastaojak (brašno, griz ili puru) može se dodati kuzu prah (iz bio-bio dućana) koji je jako krcat mineralima i vitaminima. on se može dodavat u svako jelo koje treba zgusnut i mogu ga koristiti mala djeca.
    na ovakav način pripremljena krem juha je možda ukusna, ali je daleko od zdravlja...
    dugo, u vodi u kojoj se kuhalo povrće je zanemariva količina vitamina i minerala, tako da niti od tuda nema prevelikog zdravlja...
    najzdravije u svemu je ono povrće koje se kuhalo (ako se nije prekuhalo)

  27. #27
    momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Postovi
    1,077

    Početno

    Ok, zašto brašno poprženo na ulju nije zdravo? Ozbiljno pitam. Masnoće su čovjeku potrebne, također i žitarice (brašno). Da li je stvar u nekim spojevima koji nastaju ili?

  28. #28
    momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Postovi
    1,077

    Početno

    Citiraj momtobe prvotno napisa
    Ok, zašto brašno poprženo na ulju nije zdravo? Ozbiljno pitam. Masnoće su čovjeku potrebne, također i žitarice (brašno). Da li je stvar u nekim spojevima koji nastaju ili?
    Podižem malo.

    Ne kužim zašto bi svaka upotreba ulja ili brašna bila loša.

  29. #29
    mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    1,463

    Početno

    ja mislim da nije nezdrava upotreba ulja ili brašna već pržena hrana ili ak se brašno prži na ulju

  30. #30

    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Čakovec
    Postovi
    258

    Početno

    a zakaj onda jedemo prežganu juhu kad smo bolesni (kad nas boli želudac)?

    Mislim, da je zaprška tako nezdrava, onda je stvarno ne bi preporučali bolesncima...

  31. #31
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,641

    Početno

    Citiraj janiczsa prvotno napisa
    a zakaj onda jedemo prežganu juhu kad smo bolesni (kad nas boli želudac)?

    Mislim, da je zaprška tako nezdrava, onda je stvarno ne bi preporučali bolesncima...
    ja prežganu dajem F samo kad ima proljev, a uvijek zapršku za nju radim na suho - bez kapi ulja. znači samo zaprženo brašno i voda s malo soli

  32. #32
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Ja bih samo dodala recept za našu omiljenu krem juhu od brokule i poriluka:

    http://www.coolinarika.com/recept/pire-juha-od-cvjetace

    Poslužujem je s kockicama suho prženog kruha i posipam suho prženim sezamom i lanom, prethodno usitnjenim.

  33. #33
    mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    1,463

    Početno

    Citiraj janiczsa prvotno napisa
    a zakaj onda jedemo prežganu juhu kad smo bolesni (kad nas boli želudac)?

    Mislim, da je zaprška tako nezdrava, onda je stvarno ne bi preporučali bolesncima...
    ja prvi put čujem za takvu juhu :?
    može netko objasnit kakva je to juha

  34. #34
    meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,599

    Početno

    preprzis brasno, dodas vode i kuhas 5-10 minuta

    meni je super sa preprzenim starim kruhom

  35. #35
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    Citiraj meda prvotno napisa
    preprzis brasno, dodas vode i kuhas 5-10 minuta

    meni je super sa preprzenim starim kruhom
    ja umutim unutra jedno jaje i ne jedem ju samo kad sam bolesna, to mi često zna biti večera - obožavam prežganu juhu!! (moji se razbježe kad ju i namirišu )

  36. #36

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    744

    Početno

    Jednom sam zakuhala tjestenu u povrtnu juhu i zaboravila na nju. Raskuhalo se - ali skroooz. Nije više bilo vremena za novu rundu pa sam sve izmiksala štapnim. Krem juha je bila ko grom!


    Apropos zaprške:
    Uvijek brašno prepržim na suho.
    Kako mi je to poprilično smrdljiv posao, prepržim odjednom veću količinu, spremim u jednu staru posudicu od morske soli (onu s rupicama) i po potrebi time "solim" variva ukoliko ih treba malo zgusnuti.

  37. #37

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    744

    Početno

    Citiraj iridana2666 prvotno napisa
    Citiraj meda prvotno napisa
    preprzis brasno, dodas vode i kuhas 5-10 minuta

    meni je super sa preprzenim starim kruhom
    ja umutim unutra jedno jaje i ne jedem ju samo kad sam bolesna, to mi često zna biti večera - obožavam prežganu juhu!! (moji se razbježe kad ju i namirišu )
    jaje u prežganoj juhi mi je najmračnije sjećanje na vrtićke dane. Uz bok filekima

  38. #38
    modesty71 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    zagreb, kvatrić
    Postovi
    481

    Početno

    Mmmmm, njam krem juhice

    Meni je jedna od omiljenih juha od kopra. Na margarinu lagano i kratko popržim kopar (sitno nasjeckan) - tek toliko da pusti miris, onda dodam grisa, zalijem vodom, posolim i to je to. Na kraju dodam još vrhnje i jaaako je fina. Svi ju volimo :D

  39. #39
    mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    1,463

    Početno

    Citiraj modesty71 prvotno napisa
    Meni je jedna od omiljenih juha od kopra.
    a šta je kopar? postoji li drugi naziv za to

  40. #40
    modesty71 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    zagreb, kvatrić
    Postovi
    481

    Početno

    KOPAR (Anethum graveolens)

    KOPAR je aromatičan i upotrebljava se za konzerviranje krastavaca, zatim za prigotavljanje nekih umaka, salata, variva i dr.

    KORISNI DIJELOVI:

    Zeleni dio biljke i sjemenke.

    MIRIS/OKUS:

    Jak, mirisan. Okus sličan kimu.

    UPORABA:

    Za kiseljenje krastavaca, kruh, peciva, juhe i ostala jela od krumpira, krastavaca, gljiva, kelja, kupusa, salate od rajčice, celera, krastavaca.

    KORISNO DJELOVANJE:

    Povoljno utječe na probavu i sluznicu želuca, za poboljšanje daha, sprječava povračanje, pojačava laktaciju, dobar je protiv grčeva i nesanice.

  41. #41

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,983

    Početno

    Krem juha malo drugacija:

    Dinstati sitno nasjeckani lukic na maslinovom ulju
    Dodati naribane mrkvice, celera i korjen od persuna
    Prodinstati na visokoj vatri i dodati temeljac
    Dodati na kockice narezani krumpir i na laganoj vatri kuhati dok se krumpir ne skuha
    Grubo izmiksati i dodati povrce po zelji (jucer kod nas s graskom i lecom)
    Dodati 2 cehulje cesnjaka i 30 minuta na laganoj vatri kuhati
    Izvaditi cesnjak, juhu po zelji jos izmiksati i eventualno dodati kiselog vrhnja, krutona i sitno nasjeckano i iscvrcenu pancetu.

  42. #42

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    2,809

    Početno

    Nasla sam ovaj topic kada sam trazila bilo kakav recept o vezi krem juha pa da ne otvaram novi...Uglavnom, ja takvo nesto nikad nisam kuhala (prilicno skroman i neinventivan izbor juha je kod nas doma: uvijek se vrte u krug: juha od mesa, ribe ili falsa juha od povrca) - uglavnom, nikad vrhnje ni mlijeko nisam koristila za juhu.
    E, sad - dijete nedavno krenulo u vrtic i kad sam vidila na jelovniku da im je za rucak krem juha od cvjetace, ostala sam :/ u smislu da sam vec u glavi vidila film kako odbija rucak. Međutim, mamino zlato iznenadilo svoju blesaču i paranoju od mame i pojelo skoro čitav tanjur toga. :D
    Sad se i ja zainteresirah i zanima me kako se to radi. Vidim tu recepte sa mlijekom, vrhnjem za kuhanje i sl. Koliko se toga stavi? i da li mora u to ici jos i griz, palenta ili samo kuhano povrce smiksano i vrhnje?
    Hvala!

  43. #43
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    samo smiksano povrće, vrhnje za kuhanje i voda (količina vode, odnosno gustoća juhe, ovise o količini povrća).
    skuhaš povrće i izmiksaš štapnim mikserom, dodaš jednu malu kutijicu vrhnja za kuhanje (200ml) i cca 300ml vode.
    Začiniš i prokuhaš i to ti je juha.
    Isto tako sa svim povrćem ili grahoricama.

  44. #44

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    2,809

    Početno

    Hvala! i još samo jedno pitanjce: kako se to vrhnje ponaša u hladnjaku, jel se zgusne ako npr. ostane juha od ručka za večeru?

  45. #45
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    citat:
    kako se to vrhnje ponaša u hladnjaku, jel se zgusne ako npr. ostane juha od ručka za večeru ?
    Nisam primjetila nikakve promjene.
    Ja kod krem juha koristim obično mlijeko. Dodam više nego bi dodala vrhnja za kuhanje. Ne primjetim razliku, a manje E-ova pojedemo.

  46. #46
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    malo se zgusne, ali onda kad prokuha, dodaš vode do željene gustoće.

  47. #47

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    2,809

    Početno

    Thx!
    Btw, napravila ja to - smazalo se isti dan za ručak! stvarno nije loše

  48. #48
    aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    2,089

    Početno

    ja sve što se kuha smixam štapnim i ako nije dovoljno gusto dodam gustina,
    malo vrhnja za kuhanje i maslinovog ulja i pred sam kraj malo komadića povrća od kojeg je juha (npr. male cvjetiće brokule)

    doduše, kad radim juhu od cvjetače ništa ne mixam
    popržim kapulu da omekša i ubacim sitne cvjetiće cvjetače i kratko popržim
    zalijem vodom, malo vrhnja za kuhanje i kad prokuha zgusnem gustinom

  49. #49

    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Tuzla; BiH
    Postovi
    569

    Početno

    Ja prvo malko ispržim sitne kockice krompira na ulju po želji onda dodam malo vode da krompir kuha.
    Posebno kuham po želji: karfiol, tikvice, mrkvu, grašak, kukuruz, brokule,

    većinom smrznuto povrće za nas velike, a i za male. Kažu da je bolje nego kada kupiš a neznaš kada je ubrano. Ovo Ledo oni odmah smrzavaju.

    Krompir ne miksam samo ovo ostalo sa malo vode od povrća. Dodam u krompir.

    Dodam vrhnje za kuhanje i malo mlijeka, ako je rijetko stavim malo gustina.

    Inače uvijek osjetim malo povrća da se osijeti. Začini i to je to

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •