Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: bolovi u drugom tromjesečju

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno bolovi u drugom tromjesečju

evo ja sam ušla u 22 tjedan(21+4),i počela sam osječat neke čudne promjene,inače imam dosta problema s crijevima i plinovima,ali sad mi je nekakav pritisak u trbuhu,i bol lagana kao kad se crijeva napušu,a pogotovo ako mi je pun mjehur,a kako ne znam kako izgledaju menstrualni bolovi strah me.Možda netko zna da li je ovo normalno?

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

zaboravila sam napisat da svaki dan redovito osjećam bebu,pa ne znam može li mi ona uzrokovat bol ako gura crijeva ili sl.?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

hej...dobro došla u klub...i meni je točno tako kad osjetim crijeva ili kad je mjehur pun...čak imam nekad osječaj da me sami cervix boli

niš se ne brini dok si god sigurna da je od crijeva i mjehura...ako te strah spremi se doktoru...ja sam zbog toga otišla u petrovu,dr me pregledala rekla da je to...i da nema veze kaj sam došla navečer...nek se ne brinem jer ona je zato tu...~~~~~~~~ za

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

a imam pregled za 10 dana pa mi je sad glupo ići kod doca,ali najbitnije mi je da nije menstrualna bol,ipak mislim da je ona malo jača,a kad se trba iz sjedećeg položaja dignit kao da mi se sve rastegne unutra,užas

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam imala takve povremene bolove, koji su kod mene navodno bili uzrokovani okretanjem bebe. Kada bi beba se okrenula u drugi položaj npr. bila je poprečno, pa se okrenula glavom prema dolje, bolovi bi trajali jedno 4 dana, ali tako jaki da ako sam sjedila nisam se mogla dizati, nisam mogla hodati dulje od 10 koraka,... Bila sam u panici, napravila krvne pretrage, cerviks je bio zatvoren, brisevi uredni, UZV uredan, PAPA uredan, urinokultura uredna, jednostavno se tijelo prilagođavalo novonastaloj situaciji. Tih 4-5 dana bi strogo odležala, drugo nisam niti mogla i bolovi bi nestali. To se ponavljalo jedno 3-4 puta.
    Naravno, ako te bilo što brine obavezno provjeri s svojim doktorom.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Većina tih bolova spada pod "normalno" i sve dok to nisu jaki i učestali bolovi, nema mjesta panici. Velika je gužva sada u trbuhu, beba se bori za mjesto, probava ti je sporija, ligamenti se šire...

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

hvala vam cure puno,nastojim ne paničarit,jer znam da to škodi bebi

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

kad smo kod bolova malo OT...mene danas toliko kuk boli da jedva stanem na nogu..užas...kad stanem na nogu,toliko zaboli da mi se oduzme cijela noga...tako mi je bilo i u prvoj trudnoči...

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

e,i ja ti imam takve bolove,užas,a tek zdjelica,svako jutro imam problem sa ustajanjem na noge,ne mogu ni hodat

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Čini se da nas ima dosta sa tim razno raznim bolovima. No ja sam u nedjelju ipak posjetila Petrovu nakon što mi se pritisak pretvorio u grčeve - kontrakcije.
    Imala sam problema sa probavom pa sam stalno mislila da je to to, no kad mi se trbuh počeo stezati pa popuštati prosurfala sam malo Rodom i drugim web adresama i otkrila da se radi o kontrakcijama koje su normalne u ovo vrijeme trudnoće (22 tjedna). No kako je to trajalo dva dana, a učestalost kontrakcija se povećala do nedjelje (svakih 3-10 minuta) ipak sam krenula u Petrovu.
    Hvala bogu sve je ok. Dobila sam normabel (prema potrebi) i to je to. Sad sam već super, kontrakcije su se smirile.

Ništa ne brini Lile sigurno je i kod tebe sve ok.

smaja avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Eh da je bilo ovog topica prije mjesec dana...

I mene su u to vrijeme uhvatili baš takvi bolovi koje opisuješ i vrlo slični njima (kad bi hodala)

Jedni su bili napuhanost, olakšali s donatom, a ovi drugi sam se preforsirla u šopingu i dobila sam upalu tok najnižeg trbušnog mišića.

Bitno je da li te boli jako , ako da onda na pregled i da li je pol vodoravna ili okomita... Ako je vodoravna onda je trbušni mišić...

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

a bol nije tako jaka,ali mi beba leži poprečno,od desnog jajnika prema lijevom,a zna se i na dane gurat tako da mi stvori malu grudicu na trbuhu,ali ako itko od vas zna kako izgledaju menstrualni bolovi ili bh kontrakcije molim vas opišite mi ih pa da se ne mučim više,jer ja nikad nisam imala bolne menstruacije pa ne znam kako to izgleda.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam 18-ti tjedan i imam ponekad baš pritisak u donjem dijelu trbuha. Neki dan sam ležala sa sinom u krevetu na lijevom boku i morala sam se brzo okretati na desni jer me presjekla nekakva bol u trbuhu. Isto tako se odmah prepadnem da nešto nije u redu. Prekjučer sam bila na kontroli, sve je u redu, a pošto je meni ovo treća trudnoća dr. kaže da nisu ni ligamenti sada kao u prvoj, gledao me da nisam slučajno otvorena-nisam sve je ok, bila sam nedavno na emg i utvrđeno je da nemam kontrakcije. On je zaključio da je sve ok i kad osjetim tako nešto da mi je to znak da usporim, odmorim se malo, prilegnem ako mogu.
    Eto, sigurno je i kod tebe to sve normalno. Drži se!

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj lile prvotno napisa
    e,i ja ti imam takve bolove,užas,a tek zdjelica,svako jutro imam problem sa ustajanjem na noge,ne mogu ni hodat
    ja bi vam preporucila ako imate negdje u blizini pilates za trudnice da idete, ja sam u 2 tromjesecju imala uzasne bolove u krizima, ujutro bi normalno funkcionirala a popodne sam morala lezat, ne bi se mogla mrdnut od boli i kad sam pocela ic na vjezbe ko rukom sve proslo, valjda sam razgibala sve misice i pomoglo mi je, kasnije sam ko pticica ostatak trudnoce prosla. a isto tako me presjecalo po trbuhu pa mi je moj dr reka da "sta bi ti tila da u tebi raste malo cudo i pravi si mjesta a da tebe nista ne boli - ne moze!"

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Valjda mogo ovdje pitati.. Par dana imam jake bolove u kicmi, onako nisko, pa mi je jedna mama rekla da je njoj bilo tako kad se pocela otvarati. Sad je mene naravno strah!! Ginekologu idem u subotu.. Nije to bas neizdrzivo al boli me. Jel to normalno? Sad sam u 27 tjednu.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Lelita to je normalno.kako ti raste stomak dolazi do stezanja kralježaka kralježnice.Pokušaj si nekakvim vježbama olakšati,možda pilates ili nešto sl.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •