Citiraj Mariela prvotno napisa
Ma i ja sam trenutno malo više iztiritirana jer ne mogu svakoj babi u trgovini objašnjavati da je moje dijete alergično i da mu ja ne mogu kupiti ni čokoladu ni bombone i ni sokić iako on to traži i da zbog toga nisam mama bez duše ...
Juuhuu - tu sam jedino što mene to (više) ne iritira. Ustvari, najveći "rat" vodimo sa svekrom čiji je stav : "sve su to gluposti".
Upravo zato ju ne ostavljamo s njim nasamo (jer mu ne vjerujemo da joj neće dati kolač, kruh, keks i sl. ).

Ostatak ekipe (poznate i nepoznate) rješavam pomoću tehnike Pogled ispod obrva + nekoliko kratkih i jasnih "ne, ne smije to jesti" i više nikome ne pada na pamet da mi bilo šta prigovori (a kamoli da joj nešto tutne u ruku ) .

Slažem se s curama da su svi roditelji pod lupom. Kada se radi o odnosu drugih prema mojoj djeci tada reagiram. Pogotovo na svekrvino "ja ću tebe ukrasti i nitko te neće pronaći" ili "ne, to ne smijemo, mama će nas tući" i slične "pa-ne-mislim-ja-to-ozbiljno-samo-se-tako-šalim" izjave .

Uviđam kod drugih roditelja neke postupke ili riječi koje ja ne bih koristila sa svojom djecom. Ako smatram da je to osoba koja će prihvatiti sugestiju ili savjet, tada im skrenem pažnju i popričamo o tome. U suprotnom prešutim.
Naravno, isto bih očekivala i od drugih (da mi kažu, ne da prešute ).

I potpis pod ovo što kaže Zdenka - puno više me uzruja kada kontam da li sam pogrešno odhendlala neku situaciju. :/