Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Safety 1st, vazno pitanje

Teta Eta avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno Safety 1st, vazno pitanje

Posto smo cesto na putu desava nam se da smo u situaciji da mijenjamo taxije, i da pored dvije nove sjedalice (imamo i trecu u garazi koju smo naslijedili), naprosto nemamo mogucnost istu nositi sa sobom i koristiti ju.

Trenutno smo u Japanu, i ovdje smo vidjeli sjedalicu od Safety 1st koja bi mozda mogla biti od koristi u navedenim situacijama. Napravljena je od "skoljke" koja je relativno tanka i montira se remenima isto tako kao i prava sjedalica. Remencici su isti kao i kod nase maxi cosi sjedalice. Dakle, to bi mozda pruzalo zastitu da dijete ne moze izletiti iz ruku pri sudaru, ali nikakvu drugu fizicku zastitu (tipa bocni udari etc). Prednost je sto je mozemo staviti u ruksak i nosati sa sobom gdje god idemo i montirati u taxi. Dakle, samo u tim situacijama, inace kada nismo na putu (letimo) uvijek koristimo nas auto sa nasom sjedalicom.

Nemojte nas samo molim vas "spotati" jer stvarno inzistiramo na autosjedalici i baz zbog toga nam je potreban savjet!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Daj neki link, uopće si ne mogu vizualizirati to o čemu govoriš, a naročito nakon što si spomenula zaštitu da ne izleti iz ruku. :?

Teta Eta avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Problem je sto nisam doma i nemogu biti na internetu satima. Nasla sam stranice od Safety 1st,

http://www.safety1st.com ali ne i tu sjedalicu.

Po mojoj prosudbi ta sjedalica samo drzi dijete na mjestu u slucaju sudara, remencici su sasvim isti kao i kod prave sjedalice, ali skoljka nije, hm, kako bi to objasnila, potumplana, debela, nego nesto tanko sto se moze montirati jednako kao i normalna sjedalica - remenima automobila. Mozes li sada zamisliti???

To je stvarno po mojoj prosudbi samo za situacije, bolje ista nego nista.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Re: Safety 1st, vazno pitanje

Citiraj Teta Eta prvotno napisa
    to bi mozda pruzalo zastitu da dijete ne moze izletiti iz ruku pri sudaru
    To me zbunilo, zapravo, jer ne kužim kak bi izletjelo iz ruku, ako je vezano u toj sjedalici, ali sad mislim da si htjela reći nešto su stilu "bolje u toj, nego u rukama", a to je svakako istina.
    Nisam još vidjela te AS, ali budem malo proroštala po tom linku pa možda nađem (a možda se i netko tko zna o čemu se radi javi prije).

U svakom slučaju, pohvalno razmišljanje.

Teta Eta avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ok, evo par linkova, uspjela sam nesto pronaci. Taj tip sjedalice se zove "tote n go" (sifra za googlanje). Molim autosjedalicarke da savjetuju sta misle, koje rjesenje (sjedalica od ponudjenjih) je najbolje. Review-i koje sam ja procitala idu iz jedne krajnosti u drugu, neki ih hvale a neki maximalno kritziraju. Anna ima 10kg i 85 cm, 20 mjeseci....

http://eddiebauer.djgusa.com/product...78#Description

ili

http://www.epinions.com/pr-Safety_1s...splay_~reviews

i treca sjedalica

http://www.netkidswear.com/totngoporcar.html.

Nadam se da ce ove informacije koristiti drugima. Sjedalica nije skupa, pa ukoliko je bolja od drzanja djeteta u krilu, isplati se u nju investirati za koristenje u specijalnim situacijama.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jesi citala komentare na ovom tvom drugom linku... :/

Teta Eta avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citala sam puno komentara na razlicitim stranicama, i jedni jako hvale sjedalice, drugi ih kude. Naravno da ona ne moze biti ista kao i prava, ali mene interesira sto je manje/vece zlo, ovakva zamjena ili ruke. Nazalost, bila sam u situaciji da me vozio taxista sa aerodroma, 100km/h i imala sam Annu na rukama i umirala od straha. Nije htio smanjiti brzinu. Izaci nisam mogla jer smo bili na autoputu.

Dobrodosao bi bio savjet vas koji se time vise bavite . Da li mozda mozete pronaci nekakve testove na kojima su ove sjedalice bile... Vidim da postoji topic (2 stranice) o voznji sa djecom na rukama ili koristenju remena koji su u autu, dakle ima nas puno zainteresiranih .

Thanks.

Teta Eta avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Btw, ima ih razlicitih, ako sam ih sve pronasla, onda 3 tipa/3 proizvodjaca.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •