Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Kinder pingvin

  1. #1
    bauba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    399

    Početno Kinder pingvin

    Prilažem i je jedan zgodan recept, provjeren 100x, kolač je izvrstan - djeca i muški ga jednostavno obožavaju.
    I da, skoro je kao originalni slatkiš.




    biskvit: 6 cijelih jaja, 6 žlica glatkog brašna, 3 žlice vode, 1 prašak za pecivo, 2-3 žlice kakaa = sve zajedno izmiksati, pečenog prerezati na dva dijela.
    fila: 6 dcl mlijeka, 6 žlica gustina, 3 vanilin šećera, 10 žlica šećera = kuhati uz mješanje dok se ne zgusne, kada se fila ohladi, u nju umiksati 25 dkg margarina.
    glazura: 20 dkg čokolade za kuhanje, 20 dkg margarina

    Na biskvit (donju koru) staviti pola file, na to dio čokoladne glazure. kada se glazura stvrdne, staviti ostatak kreme, gornju koru biskvita i preliti odtatkom glazure.

    Dobar tek!

  2. #2
    aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    2,089

    Početno

    i ja imam jedan, stalno mislim kako ći ga podijeliti s vama, ko onaj pravi je, svi se dave u njemu i nije kompliciran kao što se čini, provjereno

    TIJESTO

    pjenasto umutiti
    3 žumanjka
    10 dg šećera
    1 vanilin š.

    dodati
    4 žl. vruće vode

    pomiješati
    5 dg oštrog brašna
    1 vrećicu pudinga od čokolade
    2 žlice kakaa
    1/2 praška za pecivo
    i dodati u gornju smjesu

    na kraju istući
    snijeg od 3 bjelanjka
    i ručno umiješati u ostatak tijesta

    peći na oko 180, oko 20 min

    prije slaganja, tijesto malo poškropiti mlijekom (ja to uredno zaboravim svaki put)

    KREMA

    1/2 l hola šlaga
    2 jogurta (najbolje čvrsta)
    15 dg šećera (može i manje)

    istući šlag i dodati jogurt i šećer

    GLAZURA

    15 dg čokolade za kuhanje
    15 dg margarina

    tijesto podijeliti na 2 dijela, a kremu na 3
    slagati ovim redom:
    tijesto-krema glazura, sačekati da se stvrdne (najbrže ide u zamrzivaču), onda opet
    krema-glazura-
    tijesto (odmah na mokru glazuru da se poslije ne odvaja)-krema-glazura

    recept je za onu dublju tepsiju 30-akx20-ak cm


  3. #3

    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Postovi
    62

    Početno

    Ja radim po ovom receptu.Vjerujem da su svi dobri.
    KINDER PINGVI


    6 žumanjaka
    6 žlica vode
    6 žlica šećera
    4 žlice brašna
    2-3 žlice kakaa

  4. #4

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    2,908

    Početno

    Ja sam totalni dibidus za kolače...čak i kakao šnite uspijem zeznuti...ali ovo zvuči njaaaam!

  5. #5

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    596

    Početno

    Citiraj ronin prvotno napisa
    Ja sam totalni dibidus za kolače...čak i kakao šnite uspijem zeznuti...ali ovo zvuči njaaaam!
    ronin i sama sam ti takva, ali se moram pohvaliti da sam sinoć napravila kinder pingvin po receptu ariesa i moram reći da sam iznenađena rezultatima. Prvo što mi je uspjeo, drugo što je njaaaaaaaam. Sljedeći put probam druge recepte, a i Dino je bio oduševljen :D

  6. #6

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    2,908

    Početno

    Odmah sam i ja dobila inspiraciju-ja se stvarno trudim i uvijek nadobudno krenem peći kolač a onda me zezne npr.prstohvat soli(naime moj je prstohvat nešto izdašniji ) ili peći dok se ne zarumeni (meni obavezno ispod pocrni).Obične kakao šnite meni zagore i mrve se,pita mi je tvrda i nejestiva(zadnje sam pekla američku pitu sa šumskim voćem-tu me zeznuo ovaj vražji prstohvat)pa je završila u smeću.
    Clafoute su mi izgledale kao da ih nisam dosta ispekla(onak-kuhano),na palačinkama ispečem prste a u egzibicije tipa bajadere se ne usudim upuštati.
    Probati ću sa kinder-pingvinom-da vidite kako se naizgled jednostavan recept može zaribati!

  7. #7

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    ZADAR
    Postovi
    1,828

    Početno

    paa , pingvin uopće nije jednostavan
    1. kore su jako tanke pa ih obavezno treba peći na papiru jer se iz tepsije ne mogu izvaditi u komadu
    2. kad radite kremu , najprije se napravi samo polovica jer bi se želatina već stvrdnula dok se stavi drugi sloj
    3. želatinu je najbolje pomiješati sa malo toplog mlijeka pa tek
    onda staviti u šlag jer bi se inače mogle pojaviti grudice u šlagu
    3. čokoladni sloj koji dođe između mora biti već prohlađen jer ako je vruć
    nanesen na kremu rastopi se krema i pomiješa s čokoladom
    4. prije stavljanja drugog sloja kreme kolač se mora staviti u frižider
    da se stvrdne čokoladni sloj je bi se mogla pojaviti identična situacija ko iz točke 3
    5. ne koristite hole , hopla ni slične biljne supstitute jer ne uspije ko s pravim slatkim vrhnjem

    inače , ovo je mojima najomiljeniji kolač

  8. #8

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    ZADAR
    Postovi
    1,828

    Početno

    ma glavno da znam kolač napraviti , to što ne znam brojit do 5 nije ni bitno

  9. #9

    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Postovi
    2,000

    Početno

    Super mi je kad ovako stavite par recepata za isti kolač, pa ja izaberem najjednostavnije tijesto i najjednostavniju kremu. Uglavnom, dobitna kombinacija je bila tijesto od baube i krema od aries. Ma savršeno, i stvarno nije komplicirano.

  10. #10
    znatizeljna avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Lokacija
    Zagreb, Malešnica
    Postovi
    347

    Početno

    Radila po receptu od aries i jako mi se sviđa. Samo sam uspjela zaznuti biskvit jer sam ga prorezala na pola pa sam dobila dvije jaaako tanke i polusapadnute kore koje sam morala nadoštukati keksićima. Još me muž pitao jesam sigurna da to treba prorezati...koja koza Naravno da mi je lagano usfalilo svega, ali svejedno je kolač fin, a sad znam za drugi put.

  11. #11
    rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    993

    Početno

    Ja sam radila isto po sličnom receptu, koma krema mi nekako bila rijetka, pa se sve sroljalo. Inače svaki mi kolač uspije, ali ovaj ne. Jedan mi je od ukusniji kolača, jesu li ove gore kreme gušće malo?

  12. #12
    BAŠBAŠ.. avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    236

    Početno

    Upravo sam završila kolač po receptu aries! Za sad sve izgleda ok!

  13. #13
    BAŠBAŠ.. avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    236

    Početno

    Dobro je ispalo ali ja bi ipak smanjila jogurte na jedan, jer mi je kiselo!

  14. #14
    belurka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    Zagreb - Zagrebacka cesta
    Postovi
    139

    Početno

    hmhm....ja sam izgleda antitalent za kolace...

    1. Aries dal se tjesto pece u vecoj tepsiji a onda slaze u ovu 20x30?
    meni pretanko da ga prerezem po duzini a ak ga sam presijecem onda mi je ful debelo to sve kad slozim?

    2. isto mi je malo kiselkasta krema...daj reci tocno koji jogurt koristis, koja firma?
    [/b]

  15. #15

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    ZADAR
    Postovi
    1,828

    Početno

    Probajte po receptu Sakedjo
    i sigurno vam neće biti kiselo
    bit će bolji nego onaj iz dućana

  16. #16

  17. #17

    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    SPLIT
    Postovi
    291

    Početno

    Kinder je super kolač!Pravila sam ga dosta puta i svi ga vole!Samo me malo gnjavi ako se kore slučajno zalijepe za papir!Ali stvarno je suuuper! :D

  18. #18
    grace avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    260

    Početno

    Ja svog kindera po receptu Sakedjo upravo završila i izgleda odlično, u friđu je i hladi se. Jedva čekamo :D

  19. #19
    cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Antunovac
    Postovi
    1,132

    Početno

    A ja vam toplo preporučam kremu iz Baubinog recepta. Ako volite okus mliječnog - nema tog šlaga koji može biti bolji u kombinaciji s čokoladom!

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •