Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: ishrana dojilje?

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno ishrana dojilje?

nemam vremena listati pa vas molim da me uputite gdje da procitam nesto o tome!

Mislim da sam napravila gresku(glupaca ja)kad sam popila litru gorke limunade(inace moje omiljeno pice),beba stara samo 7 dana predrecala je dan!Grcila se i plakala cak i na cici!na mahove bi joj bilo lakse pa bi zaspala ili sisala..Joj kak mi je bilo krivo..ali nisam znala i jos uvijek neznam sta treba izbjegavati i kako se hraniti.

Hvala unapred!

miffy

Početno

Naškodila mu je velika količina vitamina C. Sigurno negdje na rodi ima nešto o prehrani ali ja ti mogu prenijeti svoje iskustvo.
    Sa oba djeteta sam prva 2-3 mjeseca jela gotovo isključivo kuhanu hranu (juhe, kuhano meso, kuhani krumpir, rižu i sl.). Izbjegavala sam salate, naročito zelenu a jela samo karfiol, brokulu i ponekad ciklu. Patronažna sestra me odmah upozorila da nikako ne jedem voće koje sadrži puno vitamina C jer to bebama škodi. Od voća sam jela samo jabuke, kruške i banane i to u malim količinama.
    I zaista sam imala sreće sa oba sina da skoro pa nisu imali grčeve. Obojica su imali grčeve samo cca 2 tjedna, počeli su oko 3 tj. života i završili sa 5-6 tjedana tako da to nisu niti bili oni pravi grčevi već samo vjerojatno privikavanje probavnog trakta. Naravno treba izbjegavati sve grickalice, slatkiše, masnoće. U svakom slučaju to ti je sve jako individualno. Neki jedu baš sve što požele a bebama se ništa ne dogodi, a neke bebe odreagiraju na sitnicu. U svakom slučaju preporučam ti da prva 3 mj. pripaziš na prehranu a limunadu na neko vrijeme na žalost zaboraviš.
    Sretno tebi i bebaću

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

o ihrani dojilja se već toliko puta pisalo na ovom forumu da mi se ne da ponavljati :D
    pa evo citiram tekst s rodinog portala
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=115&Show=559

Mit o hrani koju mama ne smije jesti dok doji

Mit: Kad dojite ne smijete jesti kupus, mahunarke, šljive, citrusno voće….

Ova lista je beskonačno duga. Jadne mame koje se toga drže, sigurno su jako gladne.

Činjenica: Hrana koju dojilje ne smiju jesti razlikuje se od kulture do kulture. Uzmimo samo bijeli i crveni luk . U Italiji je on na crnoj listi, dok se u Indiji smatra da pomaže stvaranju mlijeka. Moj omiljeni primjer koliko su ove liste smiješne je nešto što sam čula od babice kada sam rodila svoje prvo dijete i zabrinuto je pitala što smijem jesti, a što ne. Rekla mi je:”Zamisli ženu u Africi koja nema taj luksuz da može otići u trgovinu ili na plac i kupiti to što joj se jede. Svejedno doji, a jede ono što u tom trenutku ima.”

Jedite sve što vam se jede, ali u umjerenim količinama. Velika većina beba nema nikakvih problema s raznovrsnom prehranom majke u koju su uključeni i luk i začini.
    svaka beba i mama su različite, ja sam bez problema jela i naranče, i mahune, i grah, i zelenu salatu, i kuhano i pečeno i slatkiše i....
    ALI, zara je recimo loše reagirala (osip po licu i grčevi) na bademe i na sir i vrhnje, pa sam to izbacila... tako ćeš i ti otkriti što tvojoj bebi eventualno ne paše, pa ćeš to izbaciti uz prehrane...

treba zapamtiti da nema pravila u ovom slučaju...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •