Citiraj budimpestagirl prvotno napisa
Zašto znam za ovisnost? Muž mi je bio ovisan o klađenju i pripadajućim forumima i kao da ga nije bilo u mojoj obitelji gdje su još dvije curke.
ne znam da li je njegova ovisnost prestala, ili je i dalje ovisan ali je prestao biti tvoj muž...

nisam tvoju primjedbu shvatila na način da "lupaš" po nama zbog naše ovisnosti, već kao način da se uključiš u razgovor s problemom koji trenutno imaš. ili saniraš posljedice (tuđe) ovisnosti...

što god bilo od toga - dobro si došla da olakšaš dušu, i svoje dileme i probleme podijeliš s nama "ovisnicama o forumu" ...

bila sam ovisnica kad sam bila na nekoliko foruma odjednom, pa imala po 5 prozora otvorenih da bi sve mogla pratiti. pa mi ni to nije bilo dosta - nego sam bila i admin ogromnog foruma, s nekoliko puta više aktivnih članova - nego što je ovdje registrirano.

ta "ovisnost" pomogla mi je da prevladam neke druge teške trenutke u mom životu, jer sam se maksimalno koncentrirala na forume. čitajući o tuđim problemima - moji su postajali manji... a onda sam željela da i tuđi problemi budu manji... pa sam se s nekima počela i dopisivati...

moja internet prijateljica s nekog drugog foruma, živi u kanadi. nikad se nismo ni vidjele ni čule - ali lakše je ostavila svog (kako ona kaže) "konjinu" - jer je netko tamo daleko "preko bare" - bio uz nju barem virtualno. mogla je istresti dušu - znajući da će dobiti odgovor od mene - i da neće razmišljati da li je previše rekla, i da li će ju netko osuđivati...

jedna druga divna cura iz australije - tražila je svoju mamu koja je nju i brata ostavila davnih dana. ja sam joj poslala sve moguće adrese i imena ljudi - koji se bave traganjem za najmilijima... nakon punih 20 godina - ona je našla svoju majku... u švicarskoj...

treća - živi u belgiji... već godinama se dopisujemo... njoj sam pomogla da nađe svoju najbolju prijateljicu - nakon 15 godina... našle smo ju u sloveniji... nisam upoznala tu svoju belgijsku prijateljicu - ali sam upoznala ovu iz slovenije...

zbog jedne sam se bacila pred autobus - jer sam trebala poslati lijek u beograd... a autobus s poznatom osobom mi - pobjegao... ubacila sam paket u taj drugi autobus - a vozač nije pojma imao što će s tim... dao gas - i ode :shock: ... pa je nastala potraga po srbiji, čiji je autobus, tko ga vozi, koji broj mobitela ima... sve preko interneta i mojih internet prijatelja . sve sretno stiglo...

neki dan sam nazvala informacije u ZABI. javio mi se jedan jako poznat glas, pa sam pitala da li kod njih možda radi osoba x... ispalo je da mi se javila upravo ona, moja prijateljica iz davnih dana...

eto... nađe se takvih divnih stvari koje nam omogućava internet...

a prijateljstva?

možda će ostati samo virtualna...
ali, ako bog da jednog dana - ja znam da mogu i bliže i dalje po svijetu....