Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Čekanje kod pedijatra - koliko*

sunca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Čekanje kod pedijatra - koliko*

Zanima koliko vi čekate kod svog pedijatra kada idete na pregled?

Naime ja već polako gubim živce. Za svaki klinac ja čekam po 3 sata minimalno. Dođem u čakaonu u 8 ujutro, ispred nas šestero djece i ja dođem na red u 11 sati.

Danas sam došla radi očitanja nalaza, bez djeteta, i nakon pola sata sam pukla i pokupila se, jer kako je krenulo ne bi završila do 10 sati.

Na telefon ne možeš dobit nikako. Praksa da se pacijenti zovu doma radi očitanja nalaza i daljnjih uputa ne postoji.

Liječnica ustvari nije ni pedijatar, već liječnik opće prakse koji već dugi niz godina vodi dječju ambulantu, jedinu u gradu - malom. Nije da mi smeta što nije pedijatar, ali da li je onda mogu prebacit i bilo kojem drugom lječniku opće prakse koji ima drugačije odnose sa pacijentima?

Zanima kakvo je stanje kod vas?

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Isto! Uvijek jako dugo čekanje, ali mi smo dosta blizu, pa postoji opcija da donesemo knjižicu i vratimo se za sat i pol s djetetom.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

2-3 sata! I za zdrave i za bolesne, nema naručivanja. Srećom, mi ne idemo gotovo nikad.
    Ako klinci i nisu bili bolesni kad su došli, doma sigurno idu s"dodatkom"

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Poslid i ja smo kod iste pedijatrice pa eto - ako dođeš nenajavljen, možeš čekati jaaaaako dugo, jer će uvijek na red doći prije oni koji imaju zakazano u neko vrijeme - oni ulaze direktno "s vrata".

Ok, kužim obje strane.

Najavljuješ se sa zdravim djetetom i stvarno nema smisla da u čekaonici dijete pokupi neku zaraznu bolest čekajući u redu.

S druge strane, bolesno dijete je malaksalo samo po sebi i nije mu lako satima čekati na pregled.

Najbolje bi bilo kad bi postojalo odvojeno vrijeme za bolesnu i zdravu djecu. Ali STVARNO odvojeno. Ovako na papiru piše, ali se istovremeno pregledavaju svi.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kod nas je kako kad.
    Popodne je u pravilu veća gužva, ali jučer smo, npr. došli u praznu čekaonicu u 16.30, ispred nas je bilo samo jedno dijete, začas smo bili gotovi.
    Primijetila sam isto tako da je ujutro manja gužva, pa ako već moramo ići pedijatru, radije to obavimo ujutro prije posla.
    Ali imali smo i drugih iskustava, s višesatnim čekanjem... tako da je to stvarno nepredvidivo :/
    Također, nema naručivanja.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kod nas nema baš dugog čekanja. MM umišlja da si je frend sa sestrom pa obavezno zove i pita jel' gužva. Kad je Lea bila beba puštali su nas preko reda, pa se valjda nada da će i sad tako

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i kod nas je kako kad, popodne se vecinom ceka 2 sata, a na srecu nemam bas neko bogato iskustvo
    no najbolja varijanta nam je ujutro prije posla, pa ju pokusavam sto vise koristiti

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja isto ludim na tu temu, 2-3 sata je normalno. nema naručivanja, na telefon se doduše javljaju, ali skoro uvijek znači da moramo doć tamo. striktno su odvojeni zdravi i bolesni. i toga se drže, pa kad pređe termin, bolesni idu u sobu "iza".

ponedjeljkom i petkom je nešto neviđeno. i imam sad sistem. dojurim, ako mogu ić popodne, u 13 (rade od pol 2, bez pauze, po 40-tak djece....to mi je isto neviđeno, mislim skidam im kapu), ostavim knjižicu, snimim koja se zapišem u bilježnicu, ako imam sreće pa sam treća ili peta...odvagnem, dođem u 2, pol 3...tad je čekaona već s 20ero djeca, a mi onda čekamo 15ak minuta.

meni je to stvarno koma, mi smo tamo svaki! mjesec od kad idemo u vrtić. a ne vidim kako da promijenim

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Mi također idemo kod obiteljskog liječnika, djeca imaju prednost i nikada nismo čekali duže od 15 minuta. Istina, do sada smo bile 4 puta.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Čekam po 2 sata i to me izluđuje. Stvarno ne vidim zašto se to ne bi moglo drukčije organizirati. Bolesna djeca se ne naručuju, a ja ne shvaćam zašto ne. Da se bolesna djeca naručuju, ipak bi bilo malo više reda. Naravno da postoje hitni slučajevi i oni bi se moarali primiti odmah, ali ne vidim zašto se ne bi naručili ako imamo upalu grla ili djete kašlje, ili ima pelenski osip ili sličnu boljku koja nije baš hitna. Najgore mi je kad u tih 2 sata uz bolest koju ima pokupi još i neku novu boleštinu od druge djece.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ako dođemo zdravi (u termin za zdravu djecu), onda ne čekamo dugo, max. 45 minuta. Zadnji put smo prvi put išli bubani, i čekali smo sat i pol . Večeras idemo na kontrolu, i već mi je muka.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

i kod nas se dugo čeka i ne naručuje se nitko

dođemo, ostavimo knjižicu, obavimo plac ili se vani igramo u parkiću dok ne dođemo na red

ako je baš hitno - tipa 40 temp ili slično, nazovemo i sestra nam kaže kada da dođemo, pokucamo i uđemo
    tak je bilo i s komplikacijom kod v. kozica

prekonekoliko smo puta skupili dodatnu boleštinu igrajući se po čekaonici :/

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Sunca - da to nije u Samoboru???

Kod nas se naručuje i ne čeka se dugo - no to nam je nova dr. Prije smo bili kod Dr. Kujundžić i uvjek se moglo doći samo u naručenom terminu - i uvjek smo čekali po 15-20min. pa i nije bilo toliko strašno!

Na žalost ona je otišla iz struke u 9.mj. ove godine!

sunca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nije Samobor, Labin je.

Frida, kako rješavate cjepljenje?

MM je pitao svoju doktoricu da primi malu kod sebe, međutim ona je rekla da ne bi dok ne rješimo sva cjepiva. Tamo je manja gužva i djeca imaju prednost.Meni je to bez veze - jer ionako masu puta idemo i na hitnu, pa je tamo pregledavaju maltene stažisti, a obiteljski liječnik ne može??? Meni sve to smrdi na neki interni dogovor među njima - meni djeca, a vama svi ostali.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vjeruj mi, nije nikakav dogovor
    obiteljski liječnici nisu pedijatri

predškolce, pogotovo male, dok ne završe cijepljenje puno je bolje da ima pedijatar u svojoj skrbi

na hitnu se uglavnom ide zbog nekog infekta i to nije takva frka obraditi, prepoznati o čemu se radi i dati terapiju

ali skrbiti za dijete, pratiti njegov razvoj, tražiti eventualno nekakva odstupanja od normale, prepoznati na vrijeme neke poremećaje u razvoju to zahtijeva puno više znanja i iskustva
    neprepoznati poremećaj u najranijoj dobi može dovesti do nepopravljivih posljedica, a to će puno prije prepoznati neki pedijatar koji je pregledao tisuće djece nego netko tko se bavi općom praksom i za neke stvari zna samo iz knjiga, a i to je zaboravio

i zato gdje god postoji pedijatar ili liječnik koji ima puno iskustva s djecom treba mu dati prednost pred obiteljskim

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Sunca čim sam pročitala tvoj prvi post znala sam da je riječ o Labinu.
    I ja već, polako, ludim na tu situaciju. Najgore mi je kada dođemo na cijepljenje, naručeni u 12h, a izađemo u 15h. Nakon šta se načekamo u prostoriji gdje ih važu dr očekuje da dijete radi upravo ono šta bi ona htjela. M. počne plakati čim je vidi.
    Ne znam da li si razmišljala o prebacivanju u Potpićan. Ni taj dr nije pedijatar, ali za njega kažu da je ok. On s djecom radi samo četvrtkom. Ne znam kakav imaju postupak kad dođeš neki drugi dan s bolesnim djetetom. Pretpostavljam da onda dijete ima prednost.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

max 45 minuta. nikada nismo cekali kada su bili bolesni... a i tada bi radije dosla pola sata prije nego doktorica otvori ordinaciju pa smo prvi na redu., radije cekam sama ispred zgrade nego sa hrpom bolesnih unutra. Hm.... fakat, ja uvijek dolazim kada ona jos ne radi ili traje maredna, onda si uvijek barem drugi na redu...

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Naš liječnik prima djecu od rođenja, kod njega smo bez problema obavili sva cjepljenja, nazovemo sestru, dođemo, doktor ju pregleda, M ode kupiti cjepivo, opet ne čekamo više od 15tak minuta.

Jedino smo se naručivali na prve preglede jer ih je obavljao u ordinaciji patronažne sestre koja ima vagu i onaj kalup za mjerenje.

Sunca, pa zar u Labinu više nema pedijatra? Ako me sjećanje ne vara dr. Pečvarak je nekad imala ordinaciju.

sunca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

dr.Pecvarka nema već 10 godina .

nije mi bitno što doktorica nema specijalizaciju pedijatra, ima velikog iskustva, ali šizim na ta čekanja i razmišljam da je prebacim kod nekog drugog doktora ako ne mora bit kod pedijatra.

malo mi je tramakasto ić u potpićan kad mi je dom zdravlja na dvjesto metara od kuće.

i tako za svaku stvar koja nije upala uha ili grla ( a ponekad i to ) hodamo u pulu u bolnicu.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Čekamo predugo, ali predugo se čeka svugdje, gdje god trebaš nešto obaviti, čekaš do besvjesti, pa kad misliš da je to to i da je sad čas da p.....iš, prozovu te.
    Da se više ulaže u stvari koje koriste malim ljudima, a manje u Audie od A1 do A6 u kojima se neki voze, nebi toliko čekali, jer tada bi se napravilo više ordinacija i svi oni nezaposleni što su završili npr.za pedijatra imali bi radno mjesto, a mi bi imali kam otići i obaviti to kaj trebamo, a da za to ne potrošimo pola dana.
    Ovako nam je najjednostavnije odnjeti knjižicu npr.ujutro u 6,30 i dočekati sestru koja tek dolazi na posao, pa kad nas vidi pred vratima napravi ovako , a mi onda ovako , ostavim knjižicu i vidim da prije nas nema nikoga pa sam ovako :D , a sestra na mojem odlasku otprilike ovako . No baš me briga, kaj je tu je. Kad idem kod doktora za sebe, uzimam dan od godišnjeg.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj sunca prvotno napisa
    dr.Pecvarka nema već 10 godina .
    Toliko otprilike ni ja nisam tamo...

Probaj se prebaciti kod nekog drugog (raspitaj se kakvi su uvjeti), stvarno je bezveze ići u Pulu ili Potpićan ako si blizu DZ.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •