Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Mentol

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Mentol

Pomoć! Začepljen joj je nosić, diše na škrge a nemam kapi . Fiziološka ne pomaže. Jel smije ona već mentol? Htjela bi joj staviti malo Vaporuba pod nos, al se ne usudim.
    Znam da mala djeca ne smiju mentol, al se nikako ne mogu sjetiti dal do 3 godine ili duže.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Stavila sam joj malo, zaspala je u roku 5 minuta nakon toga.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kako mislis mentol? U obliku kreme ili sta?

Nikako ispod nosa. Vjeruj mi. Ja sam to jednom napravila s Annabel prosle zime i toliko joj najelo kozu da je dobila impetigo od toga. Na greskama se uce glupi kao ja :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja bi mozda radije eukaliptus. Ja sam zadnji put kad mi je Zorka bila prehladjena natopila rucnik vodom i po njemu prosula petnaestak kapi etericnog ulja eukaliptusa. Super je pomoglo.
    Mi imamo nekakvu mast za prehlade djecu do dvi ili tri godine starosti, mislim da je isto na bazi eukaliptusa. Moze biti da je on blazi od mentola.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dr. Tajs (ovak velimo... ) bez mentola na bazi eukaliptusa - mast za male bebirone...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nije joj nagrizlo kožu, srećom nije osjetljiva na mamu. Obrisala sam joj za 10-tak minuta, kad sam vidjela da je prodisala.
    Zorana, znam mi isto imamo eukaliptus balzam, obično joj ga utrljavam u prsa kad ima bronhitis, ali baka ga je zaboravila vratiti, aja se ubi tražeći. Mada nisam primjetila da joj posebno pomaže, definitivno joj nikad nije uspio odštopati nosić, za razliku od ovog koji je to napravio za par minuta.
    Muči me što nigdje ne mogu naći do kad klinci ne smiju mentol. Maji se naravno sviđa, tražila je jutros da joj opet stavim i još je govorila da neće više "onaj crveni" (eukaliptus). Jedva sam ju odgovorila.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Smokica, kad opet budeš imala neku takvu dilemu (a to se najčešće događa u gluho doba noći... vikendom, podrazumijeva se), samo nazoveš dežurnu ljekarnu i pitaš.
    Ja to uredno radim i nikada im nije teško raskupusati kutiju i pročitati "manual" za ono što me zanima. Ako već ne znaju "iz glave".

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dosad ni na jednom proizvodu sa mentolom nisam vidjela upozorenje da djeca ne smiju.
    Sjećam se da kad je bila beba smo stavili bočicu kraj njene glave, da malo isparava. Tek kad sam nadobudno kupila onu dudu za inhaliranje (koju naravno nije htjela jer nije nikad vidla tak nešto) sam tamo u uputama našla da ga djeca ne smiju.

Početno

Dudu za inhaliranje??? Sto je to, za ime Bozje?

I ja bih naglasila - nista mazati direktno ispod nosa! Radije po vratu ili po prsima.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To ti je duda koja ispred ima okruglu komoricu u koju se stavi komadić vate ili sl. natopljen eteričnim uljem. Kad beba stavi dudu u usta, ta komorica joj stoji ispod nosića. Naravno, bitna je stvar da dijete hoće dudu :/ .
    Sad sam zvala doktoricu, kaže ako maji ne smeta zbog alergije da smijemo, da se to ne daje djeci zato jer je to eterično ulje prejako.
    Ali ja sam u tim uputama čitala da mentol može oštetiti mozak kod beba i male djece. :?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •