Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: POMOĆ NEZNALICI

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno POMOĆ NEZNALICI

Drage moje!

U nekoliko navrata sam se već javljala i saznala manje-više sve što me je zanimalo.

Sada sam saznala nešto novo pa me zanima da li mi tko može to malo pojasniti.

Naime: ja i MM na ICSI (takva nam je dijagnoza, on ima oligo.... ja ok).

Moja prijateljica upravo kreće na SD na IVF. Ona pije 4 tablete(neznam točno koje) dnevno i ima 4 ampule za primiti.

Ja kada sam bila na SD dobila sam ogroman popis ampula nekih 20-ak. To sve skupa ispada oko 5000,00 Kn, a ovo što mi prima prijateljica tablete je dobila na recept, a ampule će je izaći oko 500,00 kn.

PITANJE: u čemu je razlika u terapiji za postupke kod žena (nije li cilj isti i kod jednog postupka i kod drugog) ??

Hvala puno svima

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Prijateljica je vjerojatno u polu-stimuliranom postupku (ili blago stimuliranom, nisam sigurna koji je pravi izraz), s tabletama Klomifen ili Femara, a tebi je preporucen stimulirani.
    Terapija se odredjuje od zene do zene, od para do para, zavisno o dijagnozama...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Zaboravila sam napomenuti ja imam 26 i kod mene je sve ok, a ona 33 godine i kod nje nije baš sve u najboljem redu.

Ne bi li trebalo biti baš suprotno?

zisu avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kako je svaka od nas osoba za sebe time zahtjeva i individualni pristup lijecnika pa samim time i drukciju terapiju. Ona terapija koja odgovara tvojoj prijateljici najvjerojatnije kod tebe ne bi dala zadovoljavajuce rezultate cim je lijecnik tako odlucio. Lijecnik odluku donosi na osnovu tvojih nalaza. Sve mi imamo svoje dijagnoze pa tako i razlicite vrste terapija, tako je meni je u postupku trebalo 32 ampule menopura, a moja prijateljica ih je primila "samo" 18, a cilj nam je isti, zar ne? prepusti se svom lijecniku on ipak najbolje zna sta radi.
    sretno u postupku

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

zlata, ovdje ima postupaka jako puno vrsta, moj je moglo bi se reći jednak tvome, dijagnoza mm ista, startam sa suprefactom i 20-24 ampule menopura kroz 9-10 dana. Sretno i uživaj u postupku

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Hvala još jednom!

Imam još jedno pitanje koje me muči, možda će se činiti glupo ali stvarno mi nije jasno.

Kada su nam rekli da moramo ići na ICSI to sam shvatila ipo onome što sam pročitala ovako: terapija- moja, određeni dan punkcija JS, ....
    dio koji mi nije jasan je sljedeći: rekli su mi da se u ovom postupku spermiji uzimaju direktno iz testisa i to je to. Ali nije mi jasno kako mogu znati da ih dole ima živih i upotrebljivih ?

Imam fobiju od toga da ću se ja kljokati tim ampulama i svim a kad dođe dan da će reći da kod njega nema ništa, kako znaju da ih ima??

Help please

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Zlata, ako se ne varam, dijagnoza tvog muža je oligo.... što znači da spermija ima! Od ostatka olig.... koji nisi napisala, ovisi koliko spermića ima, kako pokretnih, kako građenih i sve ostalo što se računa. Zbog čega će tvom M spermiće uzimati direktno iz testisa, e to mi ostaje malo nejasno :/ (Naime, moj ljubljeni također ima dijagnozu oligoteratozoospermija u svim dosadašnjim spermiogramima a preporuke su nam bile od inseminacije do IVF-a, nikad ISCI, pogotovo nije bilo govora o potrebi punkcije).
    Ono zbog čega ćeš ti biti stimulirana jednostavno je: ako sve bude u redu, dobit ćeš dovoljno velik broj stanica da će iz njegove oskudne sperme uspjeti izlučiti dovoljan broj spermija da ih sve oplode (ovo to je idealan scenarij).
    Druge opipljive i lako dostupne opcije nema.
    U nekim privatnim ili inozemnim klinikama postoji mogućnost zamrzavanja sperme pa ste onda sigurni da će nakon punkcije, biti mališana za oplodnju.

Preporučam da malo skokneš do "ah ta azoospermia" ili "kako smo popravili spermiogram" i salične teme da vidiš je li vam zaista potrebna punkcija.
    U svakom slučaju, sretno i nek bude iz prve!

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

zlata, ako je takva dijagnoza tvog m, i ja se pitam čemu vađenje iz testisa? Mi smo da sada u svim postupcima prije zamrznuli spermiće i totalno smo bez brige kad krećemo u postupak. Za ICSI (mikroinekciju) biolog uzima jedan spermij i njime oplodi jajnu stanicu. Spermići ranije zamrznuti iste su kvalitete kao i kod davanja sperme na dan punkcije. Zamrznite nešto doza pa ste na miru. Naravno ako nije u pitanju azoospermia.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Hvala iva_luca!

MM ima oligoastenozospermiju. Ikada smo bili u Citu odmah su nam rekli ICSI, nitko nam nij espominjao druguvarijantu. Bili smo i kod Baumana i on je rekao ICSI.

kažem, taj podatak mi je krajnje zbunjujuči. Punkcija pa ih ima pa ih nema. Nemam pojma, stvarno sam u transu.

Što se tiče popravljanja spermiograma ništa od toga probalismo sa svim i svačim, čak smo išli u Ljubuški. Pio je 2 mjeseca puste čajeve i tablete i ništa.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj zlata prvotno napisa
    Zaboravila sam napomenuti ja imam 26 i kod mene je sve ok, a ona 33 godine i kod nje nije baš sve u najboljem redu.

Ne bi li trebalo biti baš suprotno?
    Zlata, ona je vjerojatno dovoljno dugo u pokušajima i dočekala je svoj stimulirani IVF na SD-u (postoji lista čekanja s brojevima za lijekove koji su skupi) i kod nje vjeorjatno drugi način ne pali, plus probali su s blažim načinima pa nije išlo. Ti si mlađa pa dr. računa da će kod tebe upalit blaža terapija vjerojatno, a osim toga tako se to i počinje - od blagog do jačeg ako blago ne upali. Cilje je isti, ali putovi su jako različiti, i glavni je izazov u ovoj stvari ispravno istimulirat konkretnu pacijenticu i prilagodit se ženi - svaka drugačije reagira zato svakoj i drugačiji lijekovi plus ti i o godinama ovisi - mlađe žene, dok su jajnici mladi, u pravilu jako dobro reagiraju, a starijima je potrebno puno više lijekova za istu reakciju itd. Sretno!

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

zlata, samo IVF ili IVF/ICSI dođe ti skoro na isto što se tiče oplodnje (jedino je za one koji plaćaju skuplje za 2.000,00 kn)... Mislim dođe na isto ako se nalaz tm ne može popraviti, znači ako se uvijek ide na IVF...nek' te ne plaši mikroinekcija (ICSI)...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Prijateljica je na listi čekanja na SD, i po njihovim procjenama bi trebala doći na red iduće ljeto, ali se dogovorila sa njima da naprave postupak a da će ona sama kupiti ljekove ili već što bude trebalo.
    Baš danas je dobila mengu i kreće u svoj pohod.

Moram vam ponovno priznati da me je stvarno strah, ali ne postupka kao postupka, nego onoga što sljedi iza njega. Što ako ne uspije, šta onda, kako dalje....

I mi smo na listi na SD, ali isto planiram napraviti što i prijateljica. Pa ako baš ne uspije imam termin koji me čeka (moj je isto na ljeto).
    Rekli su nam da je sada oko 180 br.na redu, mi imamo 309

Što mislite curke da li je to pametno?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj zlata prvotno napisa
    Prijateljica je na listi čekanja na SD, i po njihovim procjenama bi trebala doći na red iduće ljeto, ali se dogovorila sa njima da naprave postupak a da će ona sama kupiti ljekove ili već što bude trebalo.
    Baš danas je dobila mengu i kreće u svoj pohod.

Moram vam ponovno priznati da me je stvarno strah, ali ne postupka kao postupka, nego onoga što sljedi iza njega. Što ako ne uspije, šta onda, kako dalje....

I mi smo na listi na SD, ali isto planiram napraviti što i prijateljica. Pa ako baš ne uspije imam termin koji me čeka (moj je isto na ljeto).
    Rekli su nam da je sada oko 180 br.na redu, mi imamo 309

Što mislite curke da li je to pametno?
    Najbolje ti je sve vidit s doktorom, ne znam što si sve prošla - prvo odradi tu blažu stimulaciju, nekima ispadne blaža i jača isto - isto reagiraju s brojem folikula. Na SD-u zasad dozvoljavaju tu opciju plaćanja lijekova , lijekove računaj da koštaju cca 210 kn ili 180 kn jedna ampula, a žene ih prime od 20-40, ovisno kako ko. Cidjet ćeš prvo kako ćeš u ovoj blažoj stimulaciji regairat, možda nema potrebe za jaču.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

BTW, najbolje ti je postavit sva pitanja vezano za SD gore na linkovima - imaš temu Potpomognuta na Sv. Duhu i tamo se okupljaju žene sa SD-a (krivo sam skužila - ti onda čekaš stimulirani, a prijateljica vjerojatno ide u malu stimulaciju klomifeni i par gonala). Pitaj sve gore, pomoći će ti cure koje su baš na Sv. Duhu jer sve ti to jako varira od bolnice do bolnice - od administrativnog dijela do vrsta terapija koje se izmjenjuju, nije nikako niti za svaku ženu isto, niti za svaku bolnicu isto. Sretno!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Da ina33, dobro si shvatila ja čekam stimulirani a prijateljica ide na laganiju varijantu.

Hvala puno

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja se ne bi zamaralo o tome kak tvoja prijateljica ima terapiju a kak ti.
    svatko dugačije. ja gonala 19, ina 40, snježana 40...a istih smo godina. sličnih postupaka, sličnih pokušaja...svatko reagira drugačije.
    bitan je CILJ. a tada sve ima nekog smisla. najbitnije je da imaš što kvalitetnije stanice, nije bitno jel ih dobiš 20 bitno je da su dobre.
    ja uvijek molim da bude barem jedna perfektna i oplođena......
    a kasnije, potpuno razumijem tvoje strahove, svi ih imamo, iste.....
    ali nekako se nosimo sa time, i imao jedne druge za pomoć, utjehu, podršku

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •