Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 58

Tema: omega 3

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno omega 3

Jel smije mama piti Omega-3, esencijalne masne kiseline epa i dha, prirodno riblje ulje - dok doji?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo ja mislim da smijes ali javi se neka iskusnija mama sa dojenja.Ja sam djeci vrlo rano pocela davati omega 3 ulje jer je jako zdravo.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

stara tema ali eto ima radoznalih...

u kojoj kolicini ste uzimale omega 3? da li ste uzimale i u trudnoci?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Omega 3 bi se dapače trebala uzimati i to počevši od 3. tromjesječja trudnoće... jedino ako uspijevate jesti plavu ribu bar 3 puta tjedno (što meni nije uspjevalo nikada :/ ) onda nije potrebno.
    I trebala bi se nastaviti piti i tijekom dojenja jer sve zalihe "odlaze" na dijete, a kasnije je jako teško i dugotrajno "vratiti" te zalihe koje su potrebne i majci. Možda sam malo nejasno to napisala, ali eto tako sam ja pročitala
    Količine? Pa ne znam, to ti mogu reći u svakoj ljekarni ako pitaš... ja recimo pijem jednu tbl od Twinlaba dnevno (i to ujutro, natašte). Ne znam koje su koncentracije u toj jednoj tbl :?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Dapače, preporuča se, dio se izlučuje u mlijeku, a DHA je nužna za pravilan razvoj mozga kod bebica. Postoje i pripravci i za djecu, npr. od Chidlife-a ulje jetre bakalara, može se davati od 6. mjeseca.
    Na jednom predavanju dr je spominjao istraživanja u Americi, zaključili su da davanje omega3 u dječjoj dobi povisuje IQ za nekih desetak jedinica. Također su ih davali i djeci sa poremećajima pažnje (tipa ADHD), u većim količinama (6 grama ribljeg ulja dnevno), i imali su jako dobre rezltate.
    Kod nas se odraslima preporučaju doze od 1-2g ribljeg ulja dnevno. Natural Wealth i Belupo imaju 1g/kapsuli, ove od Twinlaba su nešto jače.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Dapače, preporuča se, dio se izlučuje u mlijeku, a DHA je nužna za pravilan razvoj mozga kod bebica. Postoje i pripravci i za djecu, npr. od Chidlife-a ulje jetre bakalara, može se davati od 6. mjeseca.
    Na jednom predavanju dr je spominjao istraživanja u Americi, zaključili su da davanje omega3 u dječjoj dobi povisuje IQ za nekih desetak jedinica. Također su ih davali i djeci sa poremećajima pažnje (tipa ADHD), u većim količinama (6 grama ribljeg ulja dnevno), i imali su jako dobre rezltate.
    Kod nas se odraslima preporučaju doze od 1-2g ribljeg ulja dnevno. Natural Wealth i Belupo imaju 1g/kapsuli, ove od Twinlaba su nešto jače.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

u novom "newsweek-u" (novi ili prosli broj, nisam sigurna) je izasao jako zanimljiv clanak o rezultatima istrazivanja omega 3, i pise doslovce da mame koje u trudnoci ne uzimaju dovljne kolicine omega 3, riskiraju da ce im djeca biti glupa, agresivna i sl. - karikirano, ali prema onome sto je istrazivanje pokazalo - istinito!

taceki

Početno

Ja sam uzimala (i još uvijek uzimam) Omega3 od lanenog ulja jer od ribljeg ulja može sadržavati teške metale , što je opasno za dijete ( a i za sve druge). Ima ga u DM-u. Proizvođač je Biofarm.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

sto se tice teskih metala, ima resenja.
    postoje molekularno destilisana riblja ulja, takva su o.k.

hvala na odgovorima!

taceki

Početno

Od kojih proizvođača i dal' to piše na proizvodu?

Datum pristupanja
    Aug 2005

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno koje

ja pijem twinlabov 2-3 puta na dan, adojim dijete od 2 i pol godine. Je li to sigurno. Koji kupiti klincima i gdje, ja u apotekama vidim samo childlife spuno A i D, a to ne bih.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno Re: koje

Mame-dojilje, imate na izbor više preparata, ali koncentrirajte se na samo one koji sadrže omega-3 masne kiseline iz provjerenih izvora i provjerenih proizvođača. Nažalost, cijena tu opravdava kvalitetu jer je proces molekularne destilacije tj. uklanjanja svih teških metala, dioksina i ostalog jako skup. Isto vrijedi i za trudnice: od 20 tj. trudnoće pijete omege za bebe-nastojte da budu kvalitetni preparati.

Djeci od 6 mj. na dalje preporuča se Child life. Provjereno i čisto. Ako ne želite davati riblje ulje postoji i preparat Esencijalne masne kiseline (laneno, bučino i maslinovo ulje) te perle Pure DHA (za malo stariju djecu).

Navedena istraživanja su točna: djeca čije majke piju suplemente omega-3 masnih kiselina u trudnoći pokazuju bolji razvoj fine motorike, a ona djeca koja imaju poremećaje u ponašanju (uključujući i ADHD) pokazuju znatno poboljšanje.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mim, koje su kvalitetne? :?
    Twinlab?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Mala01 prvotno napisa
    Mim, koje su kvalitetne? :?
    Twinlab?
    Ovak: da sam sad trudnica izabrala bih baš Twinlab Omega-3. Za njih imam podatak da su stvarno čiste dok bih, recimo, izbjegla Belupovu Omegu jer za nju imam suprotan podatak. Balance bih također izbjegla jer je za moj ukus ultra novi proizvođač, a ja baš ne vjerujem svemu novom. Osim toga, malo me muči odnos EPA i DHA u tom preparatu jer je obrnut od svih ostalih tak da.... :/ .

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja sam sad :? jer sam mislila da je omega omega, tj da su svi iste kvalitete. Ja pijem onaj iz dm-a, u kutiji sa slikom neke ribetine. Zna li tko je li taj ok? Što da gledam na etiketi da bih znala valja li?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja se držim Twinlaba jer, koliko znam, njihova omega je jedina provjerena na čistoću od olova i ostalih teških metala. Slažem se s mim.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj LIMA prvotno napisa
    Ja sam sad :? jer sam mislila da je omega omega, tj da su svi iste kvalitete. Ja pijem onaj iz dm-a, u kutiji sa slikom neke ribetine. Zna li tko je li taj ok? Što da gledam na etiketi da bih znala valja li?
    Nemam podatke za tu omegu, ali ti sa sigurnošću mogu reći da, barem kod omega, cijena opravdava postupak dobivanja.
    Naravno da ni na jednoj deklaraciji ne piše ima li u njoj olova i ostalog smeća, ali u ribi je sigurno ima i svaki preparat u čijem se postupku dobivanja kao sirovina koristi riba treba biti pročišćen molekularnom destilacijom.

titimita avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

A sto je sa Natural Wealth Omega 3-6-9?

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Za omegu Balance imam podatak od meni pouzdanog izvora da je jako dobra. Pijem je od sredine trudnoce (do tad sam Twinlab) i pit cu sve vrijeme dojenja, a nadam se da cemo dojiti dugo, dugo 8)

Uglavnom, u Balance je veci omjer one omege koja je bitna za bebin mozak, a u Twinlabu mega epa (koji sam do tada pila) je veci omjer one omege koja je bitna za snizavanje kolesterola i zastitu krvnih zila. EPA i DHA, ali ne znam sad na pamet koja je za sta. :/

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa
    Za omegu Balance imam podatak od meni pouzdanog izvora da je jako dobra. Pijem je od sredine trudnoce (do tad sam Twinlab) i pit cu sve vrijeme dojenja, a nadam se da cemo dojiti dugo, dugo 8)

Uglavnom, u Balance je veci omjer one omege koja je bitna za bebin mozak, a u Twinlabu mega epa (koji sam do tada pila) je veci omjer one omege koja je bitna za snizavanje kolesterola i zastitu krvnih zila. EPA i DHA, ali ne znam sad na pamet koja je za sta. :/
    Za razvoj bebinog mozga važna je DHA. Imaš pravo, u Balance-ovoj omegi je omjer DHA i EPA 3:1 i teoretski je to ok u trudnoći, ali jednostavno ne vjerujem tom proizvođaču što se tiče čistoće i procesa proizvodnje. To zaboravi jer sam ja rođeni skeptik .

Natural Wealth ja ne bih pila nikad, ne samo preparate omege nego bilo što. Za njih imam previše loših podataka da bih bilo što njihovo stavila u usta. U trudnoći i za vrijeme dojenja važne su omega-3 masne kiseline. Ostale dovoljno unosimo prehranom, a majčino mlijeko je već samo po sebi bogato omegom-6 tako da bilo koji preparat s 3-6-9 nije potreban nego samo omega-3. K tome još previše omega-6 može smetati metabolizmu omege-3 tako da ja to ipak ne bih pila.

mišura avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Omega 3 masnih kiselina ima i u nekim sjemenkama. Ja npr. izbjegavam piti tablete ako baš nije nužno, pa si ujutro sameljem žlicu lanenih sjemenki i pomiješam s pahuljicama ili čokolinom. Nije baš fino, al je zdravo za moju bebu koju dojim. Bitno je da su friško samljevene jer se stajanjem razvijaju neki, grubo rečeno, štetni spojevi.

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Čovjek stvarno uči dok je živ. Meni je ovo prvi glas. Moram si dakle i to nabaviti!
    tnx na informacijama curke

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Čovjek stvarno uči dok je živ. Meni je ovo prvi glas. Moram si dakle i to nabaviti!
    tnx na informacijama curke

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mim prvotno napisa
    Natural Wealth ja ne bih pila nikad, ne samo preparate omege nego bilo što.
    :shock: :/

Twinlab je ok?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj TeddyBearz prvotno napisa
    Natural Wealth ja ne bih pila nikad, ne samo preparate omege nego bilo što.
    :shock: :/

Twinlab je ok?
    Koliko ja znam-oni preparati Twinlaba koje možemo kupiti u ljekarni proizvode se u Americi, a ne u izdvojenim pogodnima za istočno tržište ili na brodovima (da, i toga ima :/ ), a Amerikanci jako paze na čistoću suplemenata. Zato, ako biram-uvijek Twinlab. Isto vrijedi i za Child life.

Osobno, nikad ne vjerujem onim preparatima koji nisu proizvedeni u "matičnoj kući" jer i sami znate kolika je mogućnost manipulacije i kako izgleda kad se nešto proizvodi za Istok. Sjetite se Ariela i spora koji je dobiven zato jer je čovjek dokazao da je onaj za nas lošije kvalitete. Isto vrijedi i za kozmetiku, aute....pa zakaj onda ne bi i za vitamine. Osim toga, ako se proizvode tj. pune na brodovima sumnjam da bilo koja inspekcija može banuti u taj pogon.

I zadnje: Twinlab je jedini u tamnoj, staklenoj bočici. Meni to nekaj znači.

O Natural Wealthu bi se dala ispričati duža priča o plovidbi svjetskim morima ( ) i o tome da sastav ne odgovara deklaraciji. Osim toga, bilo je dosta primjera čudnih simptoma, a sve osobe koje su ih imale-gle čuda!!!-pile su Natural Wealth.

Treba jedino paziti da se ne uzima veeeelika doza omege. Netko je spomenuo Twilabovu Mega EPA. To je po mom osobnom mišljenju malo prejaki preparat pa sam zato za Omega-3. Slabiji, ali i lakši za želudac.

Ja nisam trudnica pa si mogu dozvoliti i kombinacije omega i pijem Twinlabov Flax&Fish. To je kombinacija lanenog i ribljeg ulja, lagan je za želudac, a koža je od njega predivna. O njemu pričam svakom kog znam i hvalim ga na sva zvona jer ga uzimam već godinu dana i samo se nadam da ga neće prestati proizvoditi.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mim, thanks!

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

mim imaš li ti ikakve dokaze za ove tvrdnje jer ovo su baš ozbiljne
    optužbe s kojim nije se za igrati :/

i btw koliko ja vidim i od NW preparati su u tamnim bočicama
    a twinlab mi se nesviđa zbog njihovog pristupa prodaji barem u ovom
    mom malom mistu,ono izvadi iz torbe i prodaje
    a neko vrijeme se naručivalo za pregled u trgovini cipela
    baš uljeva povjerenje

o kvaliteti jednog ili drugog ne bi jer mislim da za to postoje inspekcije
    provjere,nadležen ustanove i šta ja znam već koje ipak gledaju da je na deklaraciji ono šta piše

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Arwen prvotno napisa

i btw koliko ja vidim i od NW preparati su u tamnim bočicama
    a twinlab mi se nesviđa zbog njihovog pristupa prodaji barem u ovom
    mom malom mistu,ono izvadi iz torbe i prodaje
    a neko vrijeme se naručivalo za pregled u trgovini cipela
    baš uljeva povjerenje
    Pogledaj malo bolje: napisala sam u STAKLENIM tamnim bočicama .

Za ovo što navodiš stvarno prvi puta čujem. Znam da se Twinlab ne prodaje izvan ljekarni tako da me pročitano stvarno čudi. Ja bih provjerila radi li se o preparatima s pravom deklaracijom od hrvatskog uvoznika jer se i na netu može naći tzv. "Twinlab" koji nema veze s pravim (meni nudili za 1,5 dolar zajedno s Viagrom ).

Što se tiče izvora informacija.... Imam dovoljno pouzdane informacije da ne pijem NW niti ga ikom od svojih bližnjih preporučam. A što se deklaracije tiče-ne provjerava se toliko sastav nego samo (ne)štetnost preparata.

Kako god bilo-ja vam neću reći da ne pijete NW nego samo da ga JA NE PIJEM.

No, tema su omege pa bih se ja zadržala na njima jer je ovo debeli off .

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Koliko ja znam-oni preparati Twinlaba koje možemo kupiti u ljekarni proizvode se u Americi, a ne u izdvojenim pogodnima za istočno tržište ili na brodovima (da, i toga ima :/ ), a Amerikanci jako paze na čistoću suplemenata. Zato, ako biram-uvijek Twinlab. Isto vrijedi i za Child life.

Osobno, nikad ne vjerujem onim preparatima koji nisu proizvedeni u "matičnoj kući" .
    x

Što se tiče kontrole, to su dodaci prehrani, a ne lijekovi. Dodaci imaju dozvole Min. zdravstva koje samo potvrđuju da nisu štetni za zdravlje, a odgovara li sadržaj tablete deklaraciji - to se u pravilu ne provjerava

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

onda ja imam krive info a i na bočicama piše da je proizvedeno u USA
    ali dobro neću više o tome

ja pijem NW i pit ću ga i zasada mi se pokazao kao dobar i ne bi ga nikad
    reklamirala "gadeći" druge proizvođače ali ......................

a šta se tiče omega 3 najbolje bi bilo najmanje 3X tjedno jesti ribu i
    ne piti nikakve dodatke

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Arwen prvotno napisa

ja pijem NW i pit ću ga i zasada mi se pokazao kao dobar i ne bi ga nikad
    reklamirala "gadeći" druge proizvođače ali ......................
    Naravno da ćeš piti onaj preparat s kojim imaš dobra iskustva. I nisam rekla da ga ne piješ nego sam samo argumentirala zašto ga ja ne bih pila. A kaj se reklame tiče-ne reklamiram jer od toga nemam nikakve koristi nego samo govorim ono što znam. Svatko ima svoj izbor. Moj izbor je da ne pijem NW, ali, recimo, protiv KAL-a nemam ništa jer za tog proizvođača nemam nikakvih negativnih podataka niti je itko imao problema s njihovim preparatima.

Riba je, naravno, najzdravija, ali samo onda kad je iz apsolutno čistog mora. E, sad, je li naše more apsolutno čisto.... No, to je iz neke druge priče.

Usput, ne sviđa mi se baš ton kojim se počelo raspravljati pa se lagano povlačim iz diskusije. Mogu samo reći da su omega-3 masne kiseline važnije za bebu nego što smo to znali pred dosta godina, a nekako ispada da se više pažnje posvećuje vitaminima kojih još uvijek u našim namirnicama ima dosta. Trebalo bi ih koristiti, a proizvođač neka ostane izbor svakog pojedinca prema vlastitom iskustvu, savjesti i preporuci stručnjaka.

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Usput, ne sviđa mi se baš ton kojim se počelo raspravljati pa se lagano povlačim iz diskusije. Mogu samo reći da su omega-3 masne kiseline važnije za bebu nego što smo to znali pred dosta godina, a nekako ispada da se više pažnje posvećuje vitaminima kojih još uvijek u našim namirnicama ima dosta. Trebalo bi ih koristiti, a proizvođač neka ostane izbor svakog pojedinca prema vlastitom iskustvu, savjesti i preporuci stručnjaka.
    slažem se,pogotovo s boldanim

titimita avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Je l mogu taj Twinlabov Fish i nesto piti dojilice?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj titimita prvotno napisa
    Ja na tvom mjestu ne bih jer preparat sadrži omega 3-6-9 masne kiseline, a za vrijeme trudnoće i dojenja važne su za bebu samo omega-3. Ostalo se unosi pravilnom prehranom.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ima Twinlab i neki multivitaminski preparat? Nekako mi je prisjeo onaj NW ABC+ koji sad uzimam nakon ovdje pročitanog.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj TeddyBearz prvotno napisa
    Ima Twinlab i neki multivitaminski preparat? Nekako mi je prisjeo onaj NW ABC+ koji sad uzimam nakon ovdje pročitanog.
    Ja sam ovo proljeće napravila kuru s njihovim Dualtabs, ali to je stvarno jaka vitaminsko-mineralna formula tako da, ako si trudnica ili dojilja, razmisli. Sastav na pamet ne znam, bočicu sam bacila.
    Ima krasna Twinlabova linija Ultra Harvest i jedan preparat tražim već neko vrijeme, ali ga baš nema kad dođem u ljekarnu.
    http://www.twinlab.com/vms-product.c...tegory_ID=ULTR
    Pročitaj pa potraži ako želiš. I javi ako nađeš . Cijenu ne znam ni otprilike, ali to ću si probati nabaviti u jesen za prevenciju boleština.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam ovo proljeće napravila kuru s njihovim Dualtabs, ali to je stvarno jaka vitaminsko-mineralna formula tako da, ako si trudnica ili dojilja, razmisli.
    Nisam ni trudnica ni dojilja, znači mogu. Ne hranim se baš zdravo, pa mi možda čak i ne bi bile prejake. :/

titimita avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ja na tvom mjestu ne bih jer preparat sadrži omega 3-6-9 masne kiseline, a za vrijeme trudnoće i dojenja važne su za bebu samo omega-3. Ostalo se unosi pravilnom prehranom.
    OK, zar moze bit stete od toga? Od viska 6 i 9? mislim, za koga su napravljene 3-6-9? I je l bi onda trudnice i dojilje trebale uzimati samo 3?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

OK, zar moze bit stete od toga? Od viska 6 i 9? mislim, za koga su napravljene 3-6-9? I je l bi onda trudnice i dojilje trebale uzimati samo 3?
    Nisu štetne 6 i 9, ali njih sasvim dosta unosimo hranom.

Kratko: da, trudnice i dojilje bi trebale uzimati samo omega-3 masne kiseline.

titimita avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Hvala mim

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj mišura prvotno napisa
    Omega 3 masnih kiselina ima i u nekim sjemenkama. Ja npr. izbjegavam piti tablete ako baš nije nužno, pa si ujutro sameljem žlicu lanenih sjemenki i pomiješam s pahuljicama ili čokolinom. Nije baš fino, al je zdravo za moju bebu koju dojim. Bitno je da su friško samljevene jer se stajanjem razvijaju neki, grubo rečeno, štetni spojevi.
    uf, nisam znala to za stetne spojeve - pa sam kupovala vec mljevene lanene sjemenke... :/
    pospem ih preko gotovog obroka...
    isto izbjegavam tablete i dodatke prehrani koliko god mogu...

a posto ne jedemo meso niti ribu - lanene sjemenke su dosta bitne u nasoj kuhinji...

aj, kupiti cu cijele pa ih poceti mljeti u muzaru...

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno mega epa

Ja sam u međuvremenu počela piti mega epa dvije na dan. Zašto je to prejako? Ja još dojim Dianu koja ima 2ipol i pročitala sam negdje da 1 gram epe je ssuper za depresije povezane sa manjkom omega 3 kod mladih mama. Meni je ovo peta godina da dojim ili sam trudna. Može li ta mega od twinlaba biti štetna za mene ili Di? Koliko da onda toga pijem? Inače cure nemojte biti tak obrambene. NW je stvarno shit. Žena vam to dobronamjeno kaže. Tko ima imalo veze s farmacijom kaže da to jedva prolazi onu granicu da nije štetno, a kamo li da pomaže. Na žalost, nema zakona protiv toga.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno Re: mega epa

Citiraj pikula prvotno napisa
    Ja sam u međuvremenu počela piti mega epa dvije na dan. Zašto je to prejako? Ja još dojim Dianu koja ima 2ipol i pročitala sam negdje da 1 gram epe je ssuper za depresije povezane sa manjkom omega 3 kod mladih mama. Meni je ovo peta godina da dojim ili sam trudna. Može li ta mega od twinlaba biti štetna za mene ili Di? Koliko da onda toga pijem? Inače cure nemojte biti tak obrambene. NW je stvarno shit. Žena vam to dobronamjeno kaže. Tko ima imalo veze s farmacijom kaže da to jedva prolazi onu granicu da nije štetno, a kamo li da pomaže. Na žalost, nema zakona protiv toga.
    Eto, netko tko razumije. Hvala ti.

U pravu si što se tiče doze. Kod depresija se primjenjuju i veće doze. Gledala sam malo sastav: u Mega Twin EPA ima u jednoj kapsuli 840mg omega-3 (ukupno EPA i DHA). Budući da ti je dijete starije i vjerojatno manje doji, a više jede sve ostale namirnice to je kod tebe ok doza. Trudnicama se ipak preporučaju manje doze zbog antikoagulativnog djelovanja omega.

Ako želiš biti sigurna da ti dijete dobiva dovoljne količine omega nabavi svojoj Diani neki od preparata Child Life. Čisti su, relativno dobrog okusa, a mogu ih uzimati djeca već od 6. mj. života. Moja M. se toliko navikla na Esencijalne masne kiseline da me već podsjeti ako ih ne izvadim iz frižidera .

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

A zna li netko kakve su kvalitete CaliVita vitamini? Znam da su (neki) u tamnim staklenim bočicama i da se proizvode u USA? :?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj tanja1230 prvotno napisa
    A zna li netko kakve su kvalitete CaliVita vitamini? Znam da su (neki) u tamnim staklenim bočicama i da se proizvode u USA? :?
    Rado bih ti pomogla, ali o njima ne znam zaista ništa. Ako te tješi-ništa loše nisam čula, a ako postoji neki podatak o štetnosti ili lošoj kvaliteti nekog preparata mislim da bih ga već imala.

Za te preparate se raspitaj tko je uvoznik pa ću ti onda možda moći više pomoći, a bilo bi zgodno znati i prodaju li se ti preparati u Europi. Svi oni koji nisu prezasitili tržište Europe (naročito Istočne!!!) obično nemaju izdvojene proizvodne pogone te se uvoze direktno s američkih proizvodnih linija, a to osigurava kvalitetu i čistoću.

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

baš sam iznenađena, zakaj je meni homeopatica preporučila NW preparat?
    mim, možeš li, molim te, ipak biti malo određenija i dati neki izvor, link ili bilo kakav podatak o tome gdje si našla info o kojima govoriš?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj puhovi obožavaju smokve prvotno napisa
    baš sam iznenađena, zakaj je meni homeopatica preporučila NW preparat?
    mim, možeš li, molim te, ipak biti malo određenija i dati neki izvor, link ili bilo kakav podatak o tome gdje si našla info o kojima govoriš?
    Nema linka za te podatke. Ima samo poznatih osoba koje rade na registraciji dodataka prehrani, a voljne su ponekad podijeliti tajne posla s poznatima .

Ovo za homeopaticu me jako čudi. Mi već 8 godina s M. odlazimo homeopati i ni za jedan problem nikada nikom od nas nije preporučio mulitivitaminske preparate bilo kojeg proiozvođača. To nije njihov stil, a mislim da se čak i kosi s filozofijom homeopatije. O tome bi ti znale više reći forumašice koje se i same bave homeopatijom, ali vjerujem da će ti potvrditi ovo što sam rekla.

Usput, lijepo bih molila da me nitko tko vjeruje u NW ne uzima za ozbiljno. Pijte i dalje ono što pijete. Podijelila sam s vama podatke koje imam, naravno da vam neću reći ime i prezime osobe od koje sam ih dobila, a vi ih jednostavno zanemarite ako vas ne zanimaju. Topic je o omega masnim kiselinama, a ne preparatima NW.

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja pijem od natrola, navodno je to ok

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Rado bih ti pomogla, ali o njima ne znam zaista ništa. Ako te tješi-ništa loše nisam čula, a ako postoji neki podatak o štetnosti ili lošoj kvaliteti nekog preparata mislim da bih ga već imala.

Za te preparate se raspitaj tko je uvoznik pa ću ti onda možda moći više pomoći, a bilo bi zgodno znati i prodaju li se ti preparati u Europi. Svi oni koji nisu prezasitili tržište Europe (naročito Istočne!!!) obično nemaju izdvojene proizvodne pogone te se uvoze direktno s američkih proizvodnih linija, a to osigurava kvalitetu i čistoću.
    Znam da se ne prodaju u ljekarnama već nešto kao MLM ( :? ). Kod nas je registrirana firma calfit d.o.o., imaju svoje savjetovalište (baš liječnike) u Zgb-u, a znam da i neki liječnici opće prakse i ginekolozi preporučuju baš njihove vitamine.
    http://www.calivita.com/

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •