zanima me kako sport utjece na dojenje? tipa igrat tenis 3-4 puta tjedno ili jogging...jedva cekam da se vratim vjezbanju i zbog kila i sebe ali mi se cini da sam egdje procitala da vjezbanje smanjuje proizvodnju mlijeka...?
zanima me kako sport utjece na dojenje? tipa igrat tenis 3-4 puta tjedno ili jogging...jedva cekam da se vratim vjezbanju i zbog kila i sebe ali mi se cini da sam egdje procitala da vjezbanje smanjuje proizvodnju mlijeka...?
podizem topik jer i mene jako zanima.
fali mi moje jutarnje trcanje.
zna li tko?
ako ne zna - zna li tko bi mogao znati?
tenks.
ja sam u jednoj knjizi procitala da nije preporuceno baviti se sportom dok se doji, i to mi je bilo potpuno nejasno. kuzim za trudnocu, ali dojenje? u istoj knjizi je pisalo da ce biti jasno zasto ne jednom kad do dojenja dode.
e sad. meni je tesko baviti se sportom kao sto je npr tenis jer su mi cice toliko narasle da me boli kad potrcim (o visku kila necu ni poceti). ali tu su sportovi kao sto je npr rolanje ili bicikl, gdje nema utjecaja gravitacije na nezgodne dijelove.
ok dosta sale, cula sam da se prilikom znojenja izlucuje "nesto sto nije bas super zdravo za bebu" u mlijeko. a fali mi sport, moram priznati.
Možeš se baviti sportom i dojiti, pod uvjetom da se ne spremaš za Olimpijadu![]()
Studije pokazuju da tjelovježba nema većeg učinka ni na količinu, ni na sastav majčina mlijeka. Dokazano je tek neznatno povećanje razine mliječne kiseline neposredno nakon intenzivnog vježbanja najvećim intenzitetom, no u većini slučajeva to ne bi trebalo prouzročiti nikakav problem sa dojenjem.
Što se tiče ovoga:
...to bi vrijedilo samo ako bi vježbala intenzivan višesatni "spartanski" trening kakav valjda upražnjavaju samo vrhunski sportaši onda kad se spremaju za velika natjecanja.cula sam da se prilikom znojenja izlucuje "nesto sto nije bas super zdravo za bebu" u mlijeko
Dobro, ona se stvara u mišićima, ali da li se izlučuje i u mlijeko? Jer u biti se radi o tome da se mišići "zakisele". Do toga dođe recimo kad ti se mišići upale, ne mora to biti ekstremni trening. Dovoljno je da nisi dugo trenirala i odmah je velika vjerojatnost da će doći do neke upale mišića, a time i kiselosti. Pitanje je samo da li se to odražava i na mlijeko ili ne?Morwen prvotno napisa
Pa, u tom slučaju bi mlijeko moglo biti gorkasto pa bebi u tom trenutku zasmetati.
Ali ništa znalano niti kontraindicirajuće za dojenje.
Cure, vježbajte i osjećajte se dobro![]()
Ja sam problala trčati ali nije mi ugodno jer su mi dojke teške. Bila na fitnessu 4 puta (a platila cijeli mjesec) a onda sam odustala jer smo bile bolesne a i teško se dogovorim oko čuvanja. Valjda će biti bolje kad dođe ljeto i plivanje... pod uvjetom da muž bude sa Sunčicom dok ja plivam.
Klara ja uvijek prije vjezbanja dam bebi da mi isprazni obe cike i onda nemam problema, a stvarno se istrcim!
To bih ja mogla izvesti s izdajalicom (Sunčica jede malo i često pa su mi dojke stalno podjednako pune). Ali opet mora muž biti sa mnom dok se izdajam i sa Sunčicom dok idem trčati... A još mora i vani biti dan i ne biti Sunčicino vrijeme za spavanje ... komplicirano :/belurka prvotno napisa
da vas utješim,nakon vježbanja imam više mljeka,...trčanje ne,ali sve moguće u kući što se našlo i poslužilo svrsi vježbanja koristila sam.sad sam na orbitreku,pa to je mrak,ali obavezno se tuškam pa onda dajemo ciku.orbutrek je super jer nema treskanja,a učinak super! :D
ok cure, nakon procitanih postova ja sam jos uvijek u dilemi. prije trudnoce sam se rekreativno bavila trcanjem i sada mi vec stvarno fali, a i htjela bi se 'ucvrstiti'![]()
dakle, da li da krenem na trcanje ili ne? (lagani jogging do par km)
iskljucivo dojim (beba ima 2mj) i bojim se da slucajno nesto ne zeznem jer nam zbilja super ide
:?
Ja sam se odlucila vratiti na aerobik sa 6 mjeseci, tj kad pocnem sa dohranom. Jedini mi je problem sto ne mogu ocjeniti gdje je granica izmedju umjerenog i intenzivnog treninga. Dok sam trenirala taekwando, to je bilo pet puta tjedno po dva sata i padala sam s nogu svaki put. Prije trudnoce sam isla na aerobik tri puta tjedno i dizala stangu sa 15kg utega. Cak sam isla i na vjezbe za trudnice (sta cu ja sam ovisnik o vjezbanju). Meni su pilates i joga dosadni, volim kad se skace i dizu utezi, pa me zanima da li se mogu vratiti u svoju staru grupu ili cu morati odabrati ove lakse (dosadnije) vjezbe?