Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 74

Tema: Povrće - prijatelj djece

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Povrće - prijatelj djece

Kako spravljate povrće da ga djeca vole i da ne provedem sate u kuhinji?
    Spasite me nekim dobrim receptom.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

recimo povrće razno zapečeno u pečnici preliveno umakom od sira (sirići razni rastopljeni na vatri uz dodatak vrhnja za kuhanje)

ili povrće umočeno u smjesu za palačinke i mrvice pa frigano na ulju (ovo nije baš naj naj varijanta zbog ulja, ali klinci vole to hrskavo)

ili samo skuhano na pari pa začinjeno nekim umakom koji inače vole

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

najčešće ga samo kuhamo u slanoj vodi. važno je da je "šareno", tj. bijelo, zeleno, crveno...

ili radimo juhe i variva od povrća.

kikica si radi rižoto s povrćem.
    ili povrće s nekim umakom (koji opet sama iskemija...)
    ili isprži komadiće pilećih /purećih prsica s raznim začinima, doda vrhnje za kuhanje, povrće i tjesteninu (ona to zove "tavica", a ja se u tom udavim ). tjestenina je zbog mene .

pohano povrće ne radimo često, baš zbog ulja - a znali smo ga npr. raditi u malo gušćoj smjesi za palačinke.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ima neki super ukusan recept za nejedače tikvica, sa sirom za mazanje i zdenkom (nije prezdravo, ali ponekad se moze ubaciti), jedino sto sad nije sezona tikvica.

Mozes napraviti i pitu, ali to nije za "svaki dan".
    Mozda lazanje od povrca...

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno Re: Povrće - prijatelj djece

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
    Kako spravljate povrće da ga djeca vole i da ne provedem sate u kuhinji?
    Spasite me nekim dobrim receptom.
    Krem-juha. Kratko skuhaš brokulu/karfiol/mrkvu/buču...., smiksaš štapnim mikserom, dodaš malo kiselog vrhnja i gotovo.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajme, ja miksam li miksam :/
    imamo fazu bojkotiranja"listića" već duže vrijeme, prolazi jedino izmiksano kao umak uz tjesteninu ili rižu.
    nadam se da će i to jednom proći

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Evo npr. juha od karfiola, ja je sad kad je sezona serviram i dva puta tjedno.

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Skuhano sitno narezano u slanoj vodi, pa zaliveno vrnjem+jajem i zapečeno. Npr. patliđan, poriluk, krumpir, tikvice...

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ajmo dalje:

Skuhaš brokulu. Skuhaš tijesteninu. U tjesteninu staviš umak od malo bešamela, 1 kiselo vrhnje, 1 parmezan, malo soli. Na to uvališ brokulu i još malo pomiješaš da se brokula "raspadne".

Popečci od povrća: u multipraktiku izmiksaš neko povrće, malu glavicu luka, jedno jaje i začine po ukusu. U to dodaš malo prokuhanih sojinih pahuljica i malo zobenih pahuljica (onih sitnijih). Ako je premekano dodaj malo brašna. Oblikuj popečke i peci na turbo vrućem ulju da se ne raspadnu. Oblikovane možeš i zamrznuti pa peci kad si u gužvi.

Moja M. obožava mrkvicu na putru. Oguliš, narežeš na štapiće, propirjaš na putru, doliješ malo vode i soli, još malo pirjaš poklopljeno i gotovo je.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Slatki receptići, ali kod ovog mog povrćeivoćemrsca to ne može proći. Nema šanse
    Jedino što mu eventualno, ali ne često mogu uvaliti su faširane šnicle u koje ubacim malo sitno sitno nasjeckanog povrća. A i to najčešće odbija jer vidi unutra "mrvice u boji" :/

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

F je još uvijek na lešo brokuli, karfiolu, mrkvici, korabici, tikvici... s malo masl. ulja, bili da to jede samo, u juhi ili kao prilog...
    krem juhe neće, a zapečeno i panirano mu ne mislim nuditi - još je premali...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa
    F je još uvijek na lešo brokuli, karfiolu, mrkvici, korabici, tikvici... s malo masl. ulja, bili da to jede samo, u juhi ili kao prilog...
    krem juhe neće, a zapečeno i panirano mu ne mislim nuditi - još je premali...
    Isto ovako. U kombinaciji leća ili riža + povrće se doslovce davi.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Lea ne voli lešo povrće, ali zato jako voli čušpajze/variva/maneštre - znači na malo maslinovog ulja prodinstani luk i mrkvica, na to dodano još neko povrće, zaliveno juhom i onda u to ide tjestenina ili proso ili krumpir, vrhnje itd. Na taj način obožava karfiol, jako voli maneštru od tikvica, čušpajz od poriluka i bundeve. Prošli tjedan sam baš radila mahune po receptu ms. ivy , samo sa piletinom umjesto teletine, i dobro su prošle!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Upravo kuham pa sam se dosjetila da Lea voli i 'wok' - znači povrće i meso u woku, sa rižom. Danas sam npr. ispržila rezančiće purećeg šnicla u woku, to maknem, pa dodam poriluk, mrkvu i brokulu, malo ispržim pa vratim meso i dodam malo vruće vode, i sad se to sve zajedno 'pirja'; na kraju ću dodati malo soja sosa i zgusnuti gustinom (a još bi bolje bilo kuzuom ali ga nemam). Uz to ćemo imati basmati rižu.

Nikina mama avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moj Niko obozava povrce samo skuhano u vodi, bez imalo soli, zacina, umaka, obozava. Od pocetka mu tako kuham tako da i dan danas voli tako pojesti to samo povrce, a nekada mu to dam uz npr. meso, a takodjer vise voli kuhano nego peceno bijelo meso.

Mislim da djecu od pocetka treba navikavati na povrce, a ne da se s povrcem prvi puta susretnu u vrticu jer nazalost ima i takvih slucajeva, a isto tako ne treba odustajati ako dijete na prvu ne zeli tj. tada treba kombinirati s necim sto dijete voli.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam se isto sjetila da kod nas prolaze ili skroz bistre, ili pak krem juhe.
    eh da, u vrtiću, naravno, prolazi sve .

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Meni je najdraže lešano, a volim i juhe, maneštre i variva, ali djeca ne dijele moj ukus. Luna Rocco, magriz i Nikina mama, moj M. je bio navikao na tone povrća kao mali i svaki dan je to jeo, ali sada je tome došao kraj. Zapravo, on ne bi jeo gotovo ništa. B. ima loše prehrambene navike - u domu je bilo pojedi ili baci, pa je ona tako i radila. Ja sam i miksala i pravila krem juhe - anđeli bi ih jeli, ali moja djeca ne. Jedino nisam radila zapečeno i popečke, pa ću sada pokušati s receptima mim i momtobe.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Meni je najdraže lešano, a volim i juhe, maneštre i variva, ali djeca ne dijele moj ukus. Luna Rocco, magriz i Nikina mama, moj M. je bio navikao na tone povrća kao mali i svaki dan je to jeo, ali sada je tome došao kraj. Zapravo, on ne bi jeo gotovo ništa. B. ima loše prehrambene navike - u domu je bilo pojedi ili baci, pa je ona tako i radila. Ja sam i miksala i pravila krem juhe - anđeli bi ih jeli, ali moja djeca ne. Jedino nisam radila zapečeno i popečke, pa ću sada pokušati s receptima mim i momtobe.
    Imam ti ja još toga na repertoaru: npr. u pire-krumpir miksana mrkva ili nekaj drugo. Možeš napraviti dva takva pirea (npr. narančasti i zeleni ) tako da tanjur bude veseo (blaženi štapni mikser!!) . Uz to dodaš popečke ili meseko. Ako ti se žuri ima i žitnih popečaka (gotovih, zamrznutih), a možeš ih napraviti i sama.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam i miksala i pravila krem juhe - anđeli bi ih jeli, ali moja djeca ne.

reci ti sto hoces - ali meni na ovo suze u ocima

drzim fige da projedu povrce

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

a rizi-bizi, to obično vole pa bar jedu grašak.
    Popečke ja radim tako da naribam mrkvu i tikvicu (a može i još neko povrće) pa izmješam sa skuhanom rižom. To isto zna bit zgodno.
    Ako baš nikako druagačije, onda obično prolazi francuska salata

Ovo ja sve mojim nećacima izmišljavam kad su kod mene, Luki je još mali pa smo još srećom na samo kuhanom povrću

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zdenka,stavit ću neke recepte sutra,ako Bog da,sad sam malo s vremenom
    :/

tvojoj djeci

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Sun prvotno napisa
    a rizi-bizi, to obično vole pa bar jedu grašak.
    Moja grasak ili kukuruz u rizi nemre smisliti..tako da zbilja ne znam kako i gdje da joj to povalim.
    A inace obozava pire krumpir u koji jos utrpam ili tikvicu ili korabicu il cesnjak..ako je pire zeleni ili narandasti priije nije htjela jesti no sad joj je i to postalo fino.
    Radim popecence ponekad..u njih trpam brokolu kojom inace nije odusevljena, a ko mala ju je obozavala..

Radim i zapecene zgance s ribanom mrkvom,korabom ili tikvom+persin. To svi volimo jesti.

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj retha prvotno napisa

Radim i zapecene zgance s ribanom mrkvom,korabom ili tikvom+persin.
    kako?

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Joj..ja ti sve od'oka..probat cu objasnit..nije tesko za napravit al nemam tocne omjere..
    Prvo naribam povrce koje imam doma i nasjeckam persin na jako sitno u to sipam zgance (naci ne kuhane nego nak u prahu) u to se dodaje mineralna, a ja dodam i malo rizinog mlijeka..smjesa nije ni pregusta ni prerijetka onak taman da se moze fino premjestit u kalup za pecenje.
    Sol/papar/ostali zacini po zelji.
    Stavim u zagrijanu pecnicu na 170.
    Jeli gotovo isprobavam s vilicom..mora biti cvrsto, a ne gnjecavo. Ako nisam sigurna isceprkam neki krajac s tom vilicom i probam..
    Ponekad znam i sir gore zapeci.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Možda bi i kod nas ovako progurali "žganjece", kojih nismo baš ljubitelji, ali kod nas povrće ide bez problema. Budem probala.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Upravo kuham pa sam se dosjetila da Lea voli i 'wok' - znači povrće i meso u woku, sa rižom. Danas sam npr. ispržila rezančiće purećeg šnicla u woku, to maknem, pa dodam poriluk, mrkvu i brokulu, malo ispržim pa vratim meso i dodam malo vruće vode, i sad se to sve zajedno 'pirja'; na kraju ću dodati malo soja sosa i zgusnuti gustinom (a još bi bolje bilo kuzuom ali ga nemam). Uz to ćemo imati basmati rižu.
    U čemu je stvar s wok-om? Zašto to sve ne može na običnoj tavi?

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

mi volimo ovako:

napravim žgance i skuham "napola" i salijem u vatrostalnu zdjelu
    zamrznuti špinat skuham sa vrhnjem za kuhanje,začinima i bijelim lukom i zalijem po žgancima,
    odozgo narendam žuti sir i sve zapečem da sir postane zlatno žut

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

O, pa može, naravno. Ja to zovem wok jer radim u woku, a nije baš blisko nekakvoj kineskoj ili azijskoj kuhinji - povrće ne ostavljam hrskavo nego ga duže pirjam da smekša jer Lea tako voli.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ovo sm odgovarala ljiljani, nekad sam prelijena za kvotanje

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj white_musk prvotno napisa
    zamrznuti špinat skuham sa vrhnjem za kuhanje,začinima i bijelim lukom i zalijem po žgancima,
    Ovo zvuci mljac!
    Samo ne znam moze li Buba jesti taj zamrznuti spinat..ono zbog onih nitrata..i to.. :/

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ovo zvuci mljac!
    Samo ne znam moze li Buba jesti taj zamrznuti spinat..ono zbog onih nitrata..i to.. :/
    Ja istu stvar radim s porilukom (naravno, najprije sitno nasjeckam i prodinstam na maslin. ulju, pa podlijem vrhnjem za kuh.) - upravo iz razloga što ne volimo špinat, a i strah me nitrata :/ .

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ovo zvuci mljac!
    zaleđeni je zdraviji od svježeg ,jer se zamrzava SVJEŽ!

( pri ovom ne mislim na onaj direkt iz bašte)

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja sam se isto sjetila da kod nas prolaze ili skroz bistre, ili pak krem juhe.
    MammaJu, kod nas u zadnje vrijeme samo krem :/ Inače super klopa oduvijek, ali u zadnje vrijeme zeza s povrćem ak' nije 80% miksano, tak' da podvaljujem gdje stignem- i s krumpirom na lešo i polumiksano sa žitaricama i ova varijanta sa zapečenom palentom...

Zdenka, možda bi im krem juha bila draža s kockicama kruha ili onim hrskavim kuglicama (nije da su super zdrave, ali ako služe svrsi ) unutra?! Kod nas je krem juha bez bar nekoliko kockica kruha postala nezamisliva (iako ja stavim žitaricu u krem juhu)

Tvoja djeca su veća, ali možda bi i kod vas ona fora sa zanimljivim imenima upalila. Npr. LeaB je jednom napisala da radi loptice od riže i ja sam odmah skužila da je taj naziv za nas dobitna kombinacija (taman je počeo zezati s rižom, nije je baš jeo s guštom) i kad su se našle LOPTICE od riže na meniju :D Koliko daš, toliko poklopa. E sad, on ima 2,5 godine, ali možda bi i kod tvojih upalila juha koju je jučer radila npr. Jagodica Bobica (OK, ovaj lik znam samo sa slika pa ak' sam rekla glupost zanemarite ) ili nešto na tu foru.
    Što se zelenog tiče, možeš raditi i one pite sa sirom i zelenim povrćem (npr. blitvom) ili palačinke punjene povrćem. Sretno!

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas se uvijek, ama bas uvijek, cak i kad su u posjeti djeca koja "ne jedu povrce" bez pol frke i uz repete potamani curry juha od karfiola. A ja je obozavam jer je nist posla.

U zdjeli na ulju malo preprzit currya (ovisno kolko ljuto hoces, od pol zlicice do zlice), na to hitit nasjeckani luk, pa kad posvijetli na to nahitit cvjetacu, u vecim ili manjim cvjetovima, ovisi kolko ti se zuri, i jedna jabuka nasjeckana na vece ili manje komade, ovisno o tome kolko ti se zuri. To malo prodinstat, dodat vode da prekrije i pustit da se krcka. Kad je sve omeksalo, sa zlicom na rupe izvadit krute dijelove u mikser i propasirat (a moze se i stapnim mikserom, to sam prakticirala dok nije riknuo), vratit nazad u juhu, dodat mlijeka (valjda moze i onog jako masnog al mi to s obicnim najobicnijim), posolit, malo pobiberit i posluzit s malo naribanog sira na vrhu (ne tvrdog ala parmezan nego tipa baranjac i sl.), al moze i bez toga.

Uvijek, ama uvijek se topimo u tome svi odreda. I pojedemo prakticki cijelu cvjetacu.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Antun isto ne jede povrce.
    Jede:
    sirovu mrkvu i papriku
    kelj u fasirancima (ako ga ne vidi)
    grasak (ali nekad mu se ni to ne jede)
    krumpir, samo pire, a i to mu je dosadilo
    spinat na mlijeku (minimalne kolicine)
    zelje na salatu (malo)

nis drugo ne prolazi, nikakve juhe, popecci, dinstano, cuspajzi (a u vrticu je jeo, naravno).
    Na srecu, jede puno voca, pa ne brinem previse.
    Samo mi je zao sto sam nekako zbog njega i nas (a i tonkin, ona voli povrce) jelovnik stanjila, ne da mi se kuhati varivo za koje znam da ga nece pojesti.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Probajte i turbo kelj, ima recept na forumu i meni je odličan.
    Jedino mi je prekompliciran za napraviti

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

-skuhano na pari i preliveno maslinovim uljem (tikvice, brokula, karfiol, prokulice)
    -blitva i spinat na dalmatinski - skuhano s mrvickom vode, pomjesano s zgnjecenim kuhanim kumpirom i maslinovim uljem
    -u woku (omiljena kombinacija poriluk, tikvice, sojine klice tofu i sampinjoni)
    - peceno u pecnici (melancane, tikvice, koromac s krumpirima)
    - od poriluka pasirana juha
    - u minestrone juhi (sad ce davor da je to puno namirnica u obroku)
    - u salsi (pomidoru se dodaju tikvice ili melancane)
    - i naravno sirovo, mrkvice, rotkvice, paprike, krastavci, listovi kineskog kupusa, kolerabice...
    - kiseli kupus dinstan ili sirov
    - i ako voli taj okus, svako povrce u miso juhi, omiljena kombinacija crveni luk, mrkva i brokula, posuto persinom i nasjeckanim mladim lukom

sve brzo gotovo.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj seni prvotno napisa
    svako povrce u miso juhi, omiljena kombinacija crveni luk, mrkva i brokula, posuto persinom i nasjeckanim mladim lukom
    kad bi moje dijete ovo pojelo, ja bih se prevrnula sa stolca

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj a zakaj prvotno napisa
    svako povrce u miso juhi, omiljena kombinacija crveni luk, mrkva i brokula, posuto persinom i nasjeckanim mladim lukom
    kad bi moje dijete ovo pojelo, ja bih se prevrnula sa stolca

ne bi vjerovala, prosli tjedan poslije skole, je bila na igranju kod nas inina prijateljica iz razreda.
    ja im pripremila njoke (to obicno svi vole) i onako usput pitam curicu da li bi i ona miso juhe (koju sam spremila za nas) ocekujuci ono klasicno ne.
    kad ona meni: da, da to ti ja jako volim. i stavi mi puno algi.
    sve je ponjopala

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

jos jedna kombinacija koju djeca obicno vole.

mahune skuhane u pari, te zatim prelivene sa salsom od pomidora da se malo prozme.
    uz to qunou, ili tijesto, ili rizu, ili proso...ili samo

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

-skuhano na pari i preliveno maslinovim uljem (tikvice, brokula, karfiol, prokulice)
    -blitva i spinat na dalmatinski - skuhano s mrvickom vode, pomjesano s zgnjecenim kuhanim kumpirom i maslinovim uljem
    -u woku (omiljena kombinacija poriluk, tikvice, sojine klice tofu i sampinjoni)
    - peceno u pecnici (melancane, tikvice, koromac s krumpirima)
    - od poriluka pasirana juha
    - u minestrone juhi (sad ce davor da je to puno namirnica u obroku)
    - u salsi (pomidoru se dodaju tikvice ili melancane)
    - i naravno sirovo, mrkvice, rotkvice, paprike, krastavci, listovi kineskog kupusa, kolerabice...
    - kiseli kupus dinstan ili sirov
    - i ako voli taj okus, svako povrce u miso juhi, omiljena kombinacija crveni luk, mrkva i brokula, posuto persinom i nasjeckanim mladim lukom

sve brzo gotovo.
    Kad bi moja djeca ovo jela, ovog topika ne bi bilo. Od svega nabrojanog oni jedu samo salatu od sirovog kupusa i krastavce.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A krem juhe od povrća?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ili povrće koje se umače u onaj ančicin kikiriki-umak?
    to ne odbijaju ni najveći povrtomrsci.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

apricot, vidim tebe jos davor nije splasio s aflatoksinima!

meni je s toncekom najveci problem u tome sto on uopce ne zeli probati novu hranu. ako nesto nije vec jeo, onda ni nece. I ne mozemo ga nagovoriti da pojede bar jednu zlicu, makar pljunuo isti cas (da, da, i to nudimo kao opciju u trenucima ocaja).

e da, krem juhe od povrca isto nece.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

a da zajedno kuhate, pa da oni rezuckaju ili peru povrce, ili nesto slicno?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a pire od povrća?
    pojedinačno ili raznoga?

joj, kako je to meni sve nepoznato... :/

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mi jedemo puno povrća u svakakvim izdanjima i imam sreću da mi dijete gotovo sve rado pihvaća, premda u zadnje vrijeme počinje pokazivati znakove izbirljivosti.

Npr. počeo je bojkotirati brokulu, koja u huhanom obliku i servirana kao prilog više ne prolazi, a sve češće frkće nosom i na juhu od brokule. Ali bez problema će pojesti tjesteninu s umakom od brokule koji je zapravo malo gušća varijanta juhe s dodatkom vrhnje za kuhanje.

Kao samostalni prilozi ili variva otpali su također tikvice i poriluk. Ali još uvijek voli kad napravim rižoto od piletine i tikvica ( pa čak i samo s tikvicama) ili rižoto od piletine i bundeve, a jako voli i proso ili palentu prelivanu umakom od piletine i (puno) poriluka.
    Polako odustaje i od juhe od bundeve, ali se još uvijek obožava kus kus s bundevom i grožđicama.

Dakle, i ono što više ne želi jesti u samostalnom prihvaća u nekom združenom obliku.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ova tema bi se rezimirala na to kak se ne kuže roditelji djece koja hoće povrće i ona koja neće.

Ja ponekad u pire krumpir (to hoće) ubacim neko ""bijelo" povrće kako nebi promijenio boju. I onda ako je to npr. karfiol, počne se buniti MM.

Mi još imamo problem jer K. hoće povrće, ali pod utjecajem brata, i ona ga sve više izbjegava.

Mislim da bih jedino u lazanje mogla strpati svo povrće, a da se ne buni - mada niti sama ne garantiram

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

a da zajedno kuhate, pa da oni rezuckaju ili peru povrce, ili nesto slicno?
    oko ovoga bih se ja trebala vjerojatno vise potruditi. Doduse, antun ne pokazuje puno interesa za to (sto sam opet ja skrivila, jer sam bila totalno nevjesta kuharica u njegovim ranim godinama), ali da ga ukljucim u proces i 2x mjesecno, i to bi bilo nesto.
    Kolace voli raditi, ali cak ni to nije garancija da ce ih htjeti jesti. Prekjucer smo radili strudlu od jabuka, i kad je jucer trazio nesto slatko, ponudila sam mu strudlu (koju inace voli). PA nije htio. Onda smo razgovarali, pitali smo ga da li bi jeo strudlu da je na tv-u vidio reklamu za nju? I tak smo se zapricali o moci marketinga i sl, i dijete uz put pojelo 4 komada strudle 8)

Ma, kod nas se situacija sigurno nece promijeniti preko noci (a kao sto sam napisala, nisam ja ni silno nesretna zbog toga, on je ipak zdrav i u konacnici jede poprilicno zdravo), ali definitivno moram raditi na tome da ga osvijestavam o vaznosti zdrave hrane, bilo kroz razgovor, bilo kroz pomoc u nabavi ili pripremi. I polako ipak uspijevam u tome. Ali jako polako.
    Zdenka, oprosti na uzurpaciji topica!

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa
    Mi još imamo problem jer K. hoće povrće, ali pod utjecajem brata, i ona ga sve više izbjegava.
    i kod nas slicno.
    zapravo, tonka preko tjedna jede rucak u vrticu, a ono sto kuham zajednicki, kuham tako da znam da ce i toncek pojesti. I onda skuzim da vec mjesecima nisam skuhala neke njene nekad omiljene kombinacije (proso, maslinovo, povrce) i da ih je u medjuvremenu i prestala voljeti

a i na ovakve 'podvale' poput karfiola u pireu se tesko ohrabrim - nemam puno vremena za kuhanje, pa se tesko izlozim riziku da moram sve baciti i raditi nanovo.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •