Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: Tražim recept za pizza-like što paše uz Montignaca

  1. #1

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno Tražim recept za pizza-like što paše uz Montignaca



    Dakle - danas pečem pizzu klincima koji ju obožavaju.
    Budući da trenutno pokušavam drugačiji način ishrane, klasična pizza nije za mene, ali na plehu ima mjesta da ubacim tijesto s integralnim brašnom, namažem samo paradajzom i... što? Samo to?

  2. #2
    Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    ni na nebu ni na zemlji
    Postovi
    3,379

    Početno

    pa mogla bi i neko povrće gore nabacat

  3. #3

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno

    Stavila sam gljive i masline.

  4. #4
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Nadam se da je bila fina?

    Ja sam znala umjesto pirea (ili, što već stavljaš pod paradajz) staviti onaj sjeckani paradajz u malom tetra (Podravka ga radi, oko 330ml ga ima) po integralnoj pizzi, pa kolutove luka, gljive naravno i tikvice.
    Povrće poput prokuhane cvjetače i brokule nije mi dobro za tu namjenu, pizza je ipak pizza.
    Nakon bogatog okusa rajčice, luka i fine tikvice, kada naletiš na komad kuhane brokule - vrag te odnese.

  5. #5
    ivananeda avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    PARACIN,srbija
    Postovi
    292

    Početno

    Ja to redovno pravim. Testo od int.brasna, vode i kvasca i soli. Pecem na pek papiru, znaci ne upotrebim ni malo ulja, preko namazem kecap ili paradajz iz zimnice iz flase, preko kolutice sampinjona/pecurki/gljiva, preko toga izrendam ili onaj biljni kackavalj ili tofu sir, origano i super je

  6. #6

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Mkd
    Postovi
    1,667

    Početno

    ja uvijek radim neke pizze od povrca
    napravim sama testo stavim sos od rajcica i cesnjaka, malo origano i bosiljek, onda dodam pcenku, grasak, mrkvu na kockice, malo brokule i puno semjenki - od bundeve, suncokreta, obavezno sezam i sl.

  7. #7

    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Postovi
    849

    Početno

    cure, stavljate samo integralno brašno? ne miješate s bijelim?

  8. #8

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno

    Ja sam napravila samo s RAŽENIM. Ispalo je malko gnjecavo. Tek sam kasnije vidjela na pakiranju da preporučuju miješanje s pšeničnim.

    Al' nema veze. Nakon 5 minuta se malo ohladilo i bilo je sasvim ok.

    Inače,
    Nemere mrkva uz Montija, samo sirova.

  9. #9
    MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    10,389

    Početno

    možeš nabacati:
    - sjeckane rajčice
    - masline
    - tikvice
    - luk
    - paprika (posoli je prije)
    - sir jaakao posni , sa što manje &% masnoće
    - gljive
    - malo graška (skuhanog)

  10. #10
    MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    10,389

    Početno

    Citiraj ASTRA prvotno napisa
    cure, stavljate samo integralno brašno? ne miješate s bijelim?
    ja ti radim ovako: 1/3 graham (cjelovito) i 2/3 crnog brašna

  11. #11

    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Postovi
    849

    Početno

    Tenks, baš ću probati!

  12. #12
    kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    SF Bay Area
    Postovi
    3,685

    Početno

    ja na takvu pizzu stavim i crni i beli luk.
    od povrca najcesce stavim papriku, karfiol, brokoli.. sta vec ima.

  13. #13
    Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Lokacija
    međimurje
    Postovi
    1,726

    Početno

    Amalthea,
    hoću da mi odmah napišeš recept za onaj mljac skupi kolač

  14. #14
    Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,030

    Početno

    Ja sam radila po nekom receptu iz prastare mediteranske kuharice by elizabeth david, jelo se zove pissaladiere: na maslinovom ulju dugo i polako dinstaš luk narezan na tanke kolutove, sa malo češnjaka, to staviš na tijesto i preko toga slane inćune i masline, posoliš po potrebi (možda da za klince staviš nešto drugo umjesto inćuna?)
    poanta je da je super čak i bez paradajza.
    za brokulu i sl. potpisujem AdioMare.

  15. #15

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno

    Citiraj Riana prvotno napisa
    Amalthea,
    hoću da mi odmah napišeš recept za onaj mljac skupi kolač
    ha ha...

    Jaja i čokolada.
    Ništa drugo.
    Stvarno.

    Radim ga opet danas, sutra dođi na veeeeelik komad

  16. #16
    Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Lokacija
    međimurje
    Postovi
    1,726

    Početno

    a priprema?

  17. #17

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno

    Ma tak je jednostavan da je to bezveze uopće tu pisati

    Ovo ti je pola smjese (ja sam majstorica za sve raditi s pol smjese )

    Rastopiš 160 g čokolade na pari.

    Uzmeš 5 jaja, odvojiš žumanjke od bjelanjaka. Izmiksaš žutanjke, napraviš snijeg od bjelanjaka.

    U rastopljenu čokoladu najprije umiješaš žutanjke, a zatim i snijeg od bjelanjaka da dobiješ mousse-astu smjesu (slično kao biskvit).

    Uliješ u kalup obložen pak-papirom (ja sam uzela onaj duguljasti, za cijelu smjesu ide u kalup za torte 20 cm).

    Pečeš na 250oC TOČNO 8 minuta.

    Kad je pečeno, ostaviš pola sata da se hladi, onda šibneš u hladnjak na 12 sati ili preko noći.

    Sljedeći dan rastopiš još 90 g čokolade na pari i preliješ preko kolača da dobije glazuru.

    Uzmeš vilicu i jedeš.

    Drugima daš da probaju samo jedan griz

  18. #18
    Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Lokacija
    međimurje
    Postovi
    1,726

    Početno

    e to se traži

  19. #19

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno

    Aaaaaaaaaa... VAŽNO: čokolada mora biti gorka, najmanje 70% kakao!
    Nikakva mliječna niti obična za kuhanje.

  20. #20
    Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Lokacija
    međimurje
    Postovi
    1,726

    Početno

    Citiraj Amalthea prvotno napisa
    VAŽNO: čokolada mora biti gorka, najmanje 70% kakao!Nikakva mliječna niti obična za kuhanje.
    samo tu i volem

  21. #21

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno

    Zato ti je i kolač bio fini, za razliku od MM.

  22. #22
    Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Lokacija
    međimurje
    Postovi
    1,726

    Početno

    Citiraj Amalthea prvotno napisa
    Drugima daš da probaju samo jedan griz
    je, zato si mi i dala sam na vrh vilice

  23. #23

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno

    Citiraj Riana prvotno napisa
    Citiraj Amalthea prvotno napisa
    Drugima daš da probaju samo jedan griz
    je, zato si mi i dala sam na vrh vilice
    Aha. (ono je bio zadnji komad, a krizaaaa....)

    Al' sutra ti dam puuuno.

  24. #24
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Ovaj mi je recept ostao neiskušan od davnih montinjakovih dana, a kako nailaze blagdani, pitam se... jel stvarno vrijedi truda?

  25. #25

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno



    Nevjerojatno je kako je jednostavan i - savršen!

    (Treba paziti da masa bude jednolična, a ako i ne bude - bude više čokladnih komadića u njoj, ali opet je - mljac!)

  26. #26
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Jesi uzimala neku posebnu čoksu (Lindt, kraš) ili bilokoju 70postotnu?
    Znači, svakako praviti dan ranije...

  27. #27

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno

    Ja sam s Freyovom 72% (Swiss Delice), ali može bilo koja slična.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •