![]()
Dakle - danas pečem pizzu klincima koji ju obožavaju.
Budući da trenutno pokušavam drugačiji način ishrane, klasična pizza nije za mene, ali na plehu ima mjesta da ubacim tijesto s integralnim brašnom, namažem samo paradajzom i... što? Samo to?
![]()
Dakle - danas pečem pizzu klincima koji ju obožavaju.
Budući da trenutno pokušavam drugačiji način ishrane, klasična pizza nije za mene, ali na plehu ima mjesta da ubacim tijesto s integralnim brašnom, namažem samo paradajzom i... što? Samo to?
pa mogla bi i neko povrće gore nabacat![]()
Stavila sam gljive i masline.![]()
Nadam se da je bila fina?![]()
Ja sam znala umjesto pirea (ili, što već stavljaš pod paradajz) staviti onaj sjeckani paradajz u malom tetra (Podravka ga radi, oko 330ml ga ima) po integralnoj pizzi, pa kolutove luka, gljive naravno i tikvice.
Povrće poput prokuhane cvjetače i brokule nije mi dobro za tu namjenu, pizza je ipak pizza.
Nakon bogatog okusa rajčice, luka i fine tikvice, kada naletiš na komad kuhane brokule - vrag te odnese.
Ja to redovno pravim. Testo od int.brasna, vode i kvasca i soli. Pecem na pek papiru, znaci ne upotrebim ni malo ulja, preko namazem kecap ili paradajz iz zimnice iz flase, preko kolutice sampinjona/pecurki/gljiva, preko toga izrendam ili onaj biljni kackavalj ili tofu sir, origano i super je
ja uvijek radim neke pizze od povrca
napravim sama testo stavim sos od rajcica i cesnjaka, malo origano i bosiljek, onda dodam pcenku, grasak, mrkvu na kockice, malo brokule i puno semjenki - od bundeve, suncokreta, obavezno sezam i sl.
cure, stavljate samo integralno brašno? ne miješate s bijelim?
Ja sam napravila samo s RAŽENIM. Ispalo je malko gnjecavo. Tek sam kasnije vidjela na pakiranju da preporučuju miješanje s pšeničnim.
Al' nema veze. Nakon 5 minuta se malo ohladilo i bilo je sasvim ok.
Inače,
Nemere mrkva uz Montija, samo sirova.
možeš nabacati:
- sjeckane rajčice
- masline
- tikvice
- luk
- paprika (posoli je prije)
- sir jaakao posni , sa što manje &% masnoće
- gljive
- malo graška (skuhanog)
ja ti radim ovako: 1/3 graham (cjelovito) i 2/3 crnog brašnaOriginally Posted by ASTRA
Tenks, baš ću probati!![]()
ja na takvu pizzu stavim i crni i beli luk.
od povrca najcesce stavim papriku, karfiol, brokoli.. sta vec ima.
Amalthea,
hoću da mi odmah napišeš recept za onaj mljac skupi kolač![]()
Ja sam radila po nekom receptu iz prastare mediteranske kuharice by elizabeth david, jelo se zove pissaladiere: na maslinovom ulju dugo i polako dinstaš luk narezan na tanke kolutove, sa malo češnjaka, to staviš na tijesto i preko toga slane inćune i masline, posoliš po potrebi (možda da za klince staviš nešto drugo umjesto inćuna?)
poanta je da je super čak i bez paradajza.
za brokulu i sl. potpisujem AdioMare.
ha ha...Originally Posted by Riana
Jaja i čokolada.
Ništa drugo.
Stvarno.
Radim ga opet danas, sutra dođi na veeeeelik komad![]()
Ma tak je jednostavan da je to bezveze uopće tu pisati![]()
Ovo ti je pola smjese (ja sam majstorica za sve raditi s pol smjese)
Rastopiš 160 g čokolade na pari.
Uzmeš 5 jaja, odvojiš žumanjke od bjelanjaka. Izmiksaš žutanjke, napraviš snijeg od bjelanjaka.
U rastopljenu čokoladu najprije umiješaš žutanjke, a zatim i snijeg od bjelanjaka da dobiješ mousse-astu smjesu (slično kao biskvit).
Uliješ u kalup obložen pak-papirom (ja sam uzela onaj duguljasti, za cijelu smjesu ide u kalup za torte 20 cm).
Pečeš na 250oC TOČNO 8 minuta.
Kad je pečeno, ostaviš pola sata da se hladi, onda šibneš u hladnjak na 12 sati ili preko noći.
Sljedeći dan rastopiš još 90 g čokolade na pari i preliješ preko kolača da dobije glazuru.
Uzmeš vilicu i jedeš.
Drugima daš da probaju samo jedan griz![]()
Aaaaaaaaaa... VAŽNO: čokolada mora biti gorka, najmanje 70% kakao!
Nikakva mliječna niti obična za kuhanje.
Zato ti je i kolač bio fini, za razliku od MM.![]()
je, zato si mi i dala sam na vrh viliceOriginally Posted by Amalthea
![]()
![]()
Aha. (ono je bio zadnji komad, a krizaaaa....)Originally Posted by Riana
![]()
Al' sutra ti dam puuuno.![]()
Ovaj mi je recept ostao neiskušan od davnih montinjakovih dana, a kako nailaze blagdani, pitam se... jel stvarno vrijedi truda?
Nevjerojatno je kako je jednostavan i - savršen!
(Treba paziti da masa bude jednolična, a ako i ne bude - bude više čokladnih komadića u njoj, ali opet je - mljac!)
Jesi uzimala neku posebnu čoksu (Lindt, kraš) ili bilokoju 70postotnu?
Znači, svakako praviti dan ranije...
Ja sam s Freyovom 72% (Swiss Delice), ali može bilo koja slična.