Results 1 to 27 of 27

Thread: Tražim recept za pizza-like što paše uz Montignaca

  1. #1

    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Iza kapaka
    Posts
    5,351

    Default Tražim recept za pizza-like što paše uz Montignaca



    Dakle - danas pečem pizzu klincima koji ju obožavaju.
    Budući da trenutno pokušavam drugačiji način ishrane, klasična pizza nije za mene, ali na plehu ima mjesta da ubacim tijesto s integralnim brašnom, namažem samo paradajzom i... što? Samo to?

  2. #2
    Sun's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    ni na nebu ni na zemlji
    Posts
    3,379

    Default

    pa mogla bi i neko povrće gore nabacat

  3. #3

    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Iza kapaka
    Posts
    5,351

    Default

    Stavila sam gljive i masline.

  4. #4
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    Nadam se da je bila fina?

    Ja sam znala umjesto pirea (ili, što već stavljaš pod paradajz) staviti onaj sjeckani paradajz u malom tetra (Podravka ga radi, oko 330ml ga ima) po integralnoj pizzi, pa kolutove luka, gljive naravno i tikvice.
    Povrće poput prokuhane cvjetače i brokule nije mi dobro za tu namjenu, pizza je ipak pizza.
    Nakon bogatog okusa rajčice, luka i fine tikvice, kada naletiš na komad kuhane brokule - vrag te odnese.

  5. #5
    ivananeda's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    PARACIN,srbija
    Posts
    292

    Default

    Ja to redovno pravim. Testo od int.brasna, vode i kvasca i soli. Pecem na pek papiru, znaci ne upotrebim ni malo ulja, preko namazem kecap ili paradajz iz zimnice iz flase, preko kolutice sampinjona/pecurki/gljiva, preko toga izrendam ili onaj biljni kackavalj ili tofu sir, origano i super je

  6. #6

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Mkd
    Posts
    1,667

    Default

    ja uvijek radim neke pizze od povrca
    napravim sama testo stavim sos od rajcica i cesnjaka, malo origano i bosiljek, onda dodam pcenku, grasak, mrkvu na kockice, malo brokule i puno semjenki - od bundeve, suncokreta, obavezno sezam i sl.

  7. #7

    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    849

    Default

    cure, stavljate samo integralno brašno? ne miješate s bijelim?

  8. #8

    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Iza kapaka
    Posts
    5,351

    Default

    Ja sam napravila samo s RAŽENIM. Ispalo je malko gnjecavo. Tek sam kasnije vidjela na pakiranju da preporučuju miješanje s pšeničnim.

    Al' nema veze. Nakon 5 minuta se malo ohladilo i bilo je sasvim ok.

    Inače,
    Nemere mrkva uz Montija, samo sirova.

  9. #9
    MGrubi's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Šibenik
    Posts
    10,389

    Default

    možeš nabacati:
    - sjeckane rajčice
    - masline
    - tikvice
    - luk
    - paprika (posoli je prije)
    - sir jaakao posni , sa što manje &% masnoće
    - gljive
    - malo graška (skuhanog)

  10. #10
    MGrubi's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Šibenik
    Posts
    10,389

    Default

    Quote Originally Posted by ASTRA
    cure, stavljate samo integralno brašno? ne miješate s bijelim?
    ja ti radim ovako: 1/3 graham (cjelovito) i 2/3 crnog brašna

  11. #11

    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    849

    Default

    Tenks, baš ću probati!

  12. #12
    kli_kli's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    SF Bay Area
    Posts
    3,685

    Default

    ja na takvu pizzu stavim i crni i beli luk.
    od povrca najcesce stavim papriku, karfiol, brokoli.. sta vec ima.

  13. #13
    Riana's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    međimurje
    Posts
    1,726

    Default

    Amalthea,
    hoću da mi odmah napišeš recept za onaj mljac skupi kolač

  14. #14
    Joe's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,030

    Default

    Ja sam radila po nekom receptu iz prastare mediteranske kuharice by elizabeth david, jelo se zove pissaladiere: na maslinovom ulju dugo i polako dinstaš luk narezan na tanke kolutove, sa malo češnjaka, to staviš na tijesto i preko toga slane inćune i masline, posoliš po potrebi (možda da za klince staviš nešto drugo umjesto inćuna?)
    poanta je da je super čak i bez paradajza.
    za brokulu i sl. potpisujem AdioMare.

  15. #15

    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Iza kapaka
    Posts
    5,351

    Default

    Quote Originally Posted by Riana
    Amalthea,
    hoću da mi odmah napišeš recept za onaj mljac skupi kolač
    ha ha...

    Jaja i čokolada.
    Ništa drugo.
    Stvarno.

    Radim ga opet danas, sutra dođi na veeeeelik komad

  16. #16
    Riana's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    međimurje
    Posts
    1,726

    Default

    a priprema?

  17. #17

    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Iza kapaka
    Posts
    5,351

    Default

    Ma tak je jednostavan da je to bezveze uopće tu pisati

    Ovo ti je pola smjese (ja sam majstorica za sve raditi s pol smjese )

    Rastopiš 160 g čokolade na pari.

    Uzmeš 5 jaja, odvojiš žumanjke od bjelanjaka. Izmiksaš žutanjke, napraviš snijeg od bjelanjaka.

    U rastopljenu čokoladu najprije umiješaš žutanjke, a zatim i snijeg od bjelanjaka da dobiješ mousse-astu smjesu (slično kao biskvit).

    Uliješ u kalup obložen pak-papirom (ja sam uzela onaj duguljasti, za cijelu smjesu ide u kalup za torte 20 cm).

    Pečeš na 250oC TOČNO 8 minuta.

    Kad je pečeno, ostaviš pola sata da se hladi, onda šibneš u hladnjak na 12 sati ili preko noći.

    Sljedeći dan rastopiš još 90 g čokolade na pari i preliješ preko kolača da dobije glazuru.

    Uzmeš vilicu i jedeš.

    Drugima daš da probaju samo jedan griz

  18. #18
    Riana's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    međimurje
    Posts
    1,726

    Default

    e to se traži

  19. #19

    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Iza kapaka
    Posts
    5,351

    Default

    Aaaaaaaaaa... VAŽNO: čokolada mora biti gorka, najmanje 70% kakao!
    Nikakva mliječna niti obična za kuhanje.

  20. #20
    Riana's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    međimurje
    Posts
    1,726

    Default

    Quote Originally Posted by Amalthea
    VAŽNO: čokolada mora biti gorka, najmanje 70% kakao!Nikakva mliječna niti obična za kuhanje.
    samo tu i volem

  21. #21

    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Iza kapaka
    Posts
    5,351

    Default

    Zato ti je i kolač bio fini, za razliku od MM.

  22. #22
    Riana's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    međimurje
    Posts
    1,726

    Default

    Quote Originally Posted by Amalthea
    Drugima daš da probaju samo jedan griz
    je, zato si mi i dala sam na vrh vilice

  23. #23

    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Iza kapaka
    Posts
    5,351

    Default

    Quote Originally Posted by Riana
    Quote Originally Posted by Amalthea
    Drugima daš da probaju samo jedan griz
    je, zato si mi i dala sam na vrh vilice
    Aha. (ono je bio zadnji komad, a krizaaaa....)

    Al' sutra ti dam puuuno.

  24. #24
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    Ovaj mi je recept ostao neiskušan od davnih montinjakovih dana, a kako nailaze blagdani, pitam se... jel stvarno vrijedi truda?

  25. #25

    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Iza kapaka
    Posts
    5,351

    Default



    Nevjerojatno je kako je jednostavan i - savršen!

    (Treba paziti da masa bude jednolična, a ako i ne bude - bude više čokladnih komadića u njoj, ali opet je - mljac!)

  26. #26
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    Jesi uzimala neku posebnu čoksu (Lindt, kraš) ili bilokoju 70postotnu?
    Znači, svakako praviti dan ranije...

  27. #27

    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Iza kapaka
    Posts
    5,351

    Default

    Ja sam s Freyovom 72% (Swiss Delice), ali može bilo koja slična.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •