Bok svima!
Dosad sam pratila godinama ova forum kao gost, no evo, sila me natjerala da nađem vremena(kojeg nikad skoro i nemam) za login i svu tu proceduru.
Imam veliki, oooooogromni problem sa svojim Vedranom (2 godine i 10 mj). On jednostavno ne žvače, nikad nije ni žvakao i odbija učiti žvakati.
Krenuo je u vrtić prije 3 mjeseca, tete ga moraju hraniti i drobiti svako jelo vilicom, kako bi uopće jeo.
Isto tako i ja doma.
No sad je to počeo biti problem u vrtiću. Pokušavaju vršiti pritisak i na dijete, i na mene. NPR. sljedeći tjedan radimo na banani. Dobit će bananu u ruke i neka nauči. Meni je to apsolutno glupo jer...pa dijete ne zna gristi, što će on s tom bananom..
Nije da nisam pokušavala...sve smo provjerene metode probali...sve od kad je počeo jesti sve namirnice s godinu dana. Sve one silne kuglice s kruhom, smokiće, ma sve...njegova je reakcija uvijek ista...ili pljune odmah, ili guta pa se guši.
U vrtiću smo pričali o mogućnosti deformacije grla, pa smo dogovorili i specijalista uskoro...no ja sam uvjerena da je to OK, jer sam 100 % sigurna da je moj mali jedna ogromna lijenčina kojoj se to jednostavno ne da raditi.
On još ni ne govori kao ostala djeca te dobi....samo ponavlja riječi, vrlo male rečenice s vremena na vrijeme. Tu je možda i do situacije kod kuće, jer se dosta priča engleski...tata je Amerikanac. Možda je dijete zbunjeno. Kasno je i prohodao...20 mjeseci.
Sve u svemu....ja sam ponekad toliko očajna zbog svega toga.
Stariji sin je bio OK u svemu tome, nikad nikakvih problema.

Sve vi mame koje ste mi voljne pomoći ...savjetima, svojim iskustvima, nije važno,... hvala vam unaprijed.