Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 61

Tema: Odustanak od operacije

andrejaaa avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Odustanak od operacije

Drage moje
    mislila sam ovo zadržati za sebe, ali biti će mi lakše ako istrkeljam. Dakle ja sam vam danas imala zakazanu laparoskopiju i histeroskopiju kojoj sam se toliko veselila. Jučer sam stigla u bolnicu puna snage i volje, a onda me malo pokolebao papir na kojem potpisujem da se slažem sa svim mogućim komplikacijama anestezje.
    No smirila sam se, ajde to je rutinsko i moraju se i oni na neki način osigurati, razgovarala s doktorom, upoznala se sa curkama u sobi i počela kroz smijeh sa pripremama.
    Iza podneva počela zvati sva moguća rodbina s porukama kako se mole za mene, prijateljice s porukama ohrabrenja, a u meni se počeo buditi paranoičar. Izašla sam vani zapaliti, a onda me neka žena pitala šta sam tu i rekla " jedna je u Osijeku umrla na tome, ali ne boj se to ti je šansa 1 %"
    Iako sam i prije čula tu priču panika me čopila kao da sam ostala bez imalo pameti. Do večeri sam nazivala muža i prijateljice, a onda lijepo otišla sestri, rekla da me ulovio šizolino i zatražila tabletu za smirenje pa sam nekeko zaspala.
    Danas ujutro neopisiva panika, stvarno se sramim, ponašala sam se kao neka balavica i rekla sestri kako je mene strah i da razmišljam o odustanku. Ubrzo je došao i moj doktor, ajme što me bilo sram, ali ovo je bilo jače od mene i objasnila mu što se događa. Bio je divan i rekao da me neće siliti i ako se tako osjećam onda i bolje odustati i preporučio Hsg pa ćemo vidjeti. Izašla sam van ovakva .
    I sada kad pišem sam takva i samo razmišljam kako ću im se opet tamo svima pojaviti na oči i hoću li. A jedna kolegica me nazvala i rekla "jooj šta te strah, niti imaš djecu,izgubila si posao, a niti putuješ okolo"
    Znam šta sam napravila, ali mi treba samo malo podrške.

skandy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

a šta si napravila molim te?Napravila si ono šta si mislila da je najbolje.U bolnicu si došla sa strahom šta je normalno,potpisala si papir koji te malo zbunio i zabrinuo(a ko bi ostao ravnodušan),i onda šlag na kraju neka žena koja nezna držat jezik za zubima.Mislim stvarno...Nemoj se sramiti doktora.Ljepo ćeš doći na hsg uzdigute glave,jer nisi napravila ništa čega bi se trebala sramiti.

trunčicabalunčica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

andrejaaa... a di je hrabrost, djevojko?
    Znaš šta je mom mužu rekao dr. kad ga je on pitao zar neće biti gnjvaža što ja moram piti klomifene, a nismo sigurni da će biopsijom naći spermiće? Rekao je da je život gnjavaža, da je sve gnjavaža, ali da nesmijemo tako razmišljati... i ima pravo.
    Kolika je mogučnost da nam se nešto dogodi u prometu, pa i ako ostanemo doma, možemo past i razbit glavu... može se svašta dogodit bilo gdje i bilo kada... pa opet živimo, radimo i guramo naprijed.

Ako doktori samtraju da je to neophodno napraviti... onda treba stisnut zube, a poslije biti ponosan na svoju hrabrost...

A tvoja zlica kolegica i njeni komentari su stvarno fuj!

Ajde, držim ti fige da budeš hrabra drugi put... i da sve prođe u najboljem redu!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

draga andrejaaa, dobro si ti postupila ako si se toliko dvoumila. To nista nije sramota. Uostalom radi se o tvom zivotu. Imas sad HSg pa uradi to i kao sto kaze Skandy glavu gore!
    Ljubim te i podrzavam u svakoj tvojoj odluci!
    Salje ~~~~~~~ da HSG pokaze prohodnost i da sve bude OK!
    Pusa i ne sikirati se

Tia avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ništa ti ne brini. Većina nas i tako prvo ide na HSG, a tek onda na laparo uključujući i mene. Ništa ne treba raditi protiv svoje volje postupke, operacije ili bilo što. Kad budeš spremna i ako budeš morala napravit ćeš ti i to.
    I nemoj više slušati priče iz čekaonica svi pričaju samo o lošim stvarima. Kad si čula da netko priča kako je bez problema prešao ulicu. Ali zato će svi pričati kako ih je skoro pogazio auto

bony avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja sam za to da čovijek napravi ono što taj trenutak osjeća .za mene je hrabrost i to što si odustala.ako te još i doktor podržao nemaš se više što opravdavat ali...drugi put,ako ga bude,budi svakako spremnija i odlučna

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I ja sam zato da se ništa ne radi na silu,ali isto smatram da se ne trebaš bojati,,jer histeroskopija i laparo ti stvarno nije ništa strašno,postupak traje nekih pola sata,ništa te ne boli i za 1-2 dana ideš kući,mene je dr.čak pustio isti dan,preživila anesteziju,histero...Samo trebaš misliti za koju svrhu to radiš i onda ništa nije teško i nema straha!A što ćeš kad budeš trudna,pobjeć iz bolnice Hrabro dalje,a ja ti želim puno sreće!!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Izvinite, a sta se potpisuje kod anestezije? Ja sam to malo zaboravila, ili nisam ni citala sta sam potpisala... Je li to totalna? Ako jeste, onda bi trebalo da je obavezan internisticki pregled, kratko traje, EKG, malo te dr poslusa, pita nekoliko pitanja i to je to. Onda mirno ides. Tako je kod mene bilo pred punkciju. Ali, i pored toga ja sam se do sale vukla kao na pogubljenje da idem. Andrejaaa, ma super si, poslusala si sebe i to ti je onda prava stvar. Nemoj da slusas druge...ti odlucujes o sebi, pa zar nije tako?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Andrejaa,mislim da je veca hrabrost pobijeci iz bolnice pred skoro sam cin,nego uraditi i histero. i laparo.

Kad malo sredis utiske,skupi hrabrost i uradi to,ako moras jer stvarno nije strasno.Nisam radila laparoskopiju,samo histero.Poslije toga spavala satima i probudila se ko nova.Anesteziju super podnijela.
    Poslije toga sam malo krvarila i po preporuci dr.mirovala 5 dana.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I da......jedino sto danima poslije toga boli su ramena Prva 3 dana nisam ni mogla dici ruke,ali i to brzo prodje.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

andrejaaa - baš si me lijepo nasmijala Pa nije to ništa strašno što si napravila... Možda da odeš kod privatnika, gdje si više ziher da ništa neće poć po krivu (to bih ja napravila).
    Sretno !!!

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

E, a BTW...umrla je i ona ženska u Petrovoj na porodu, a ja trudna...
    Ne idem u Petrovu

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mislim da si pravilno postupila. Slušaje samo sebe, svoje tijelo i svoje srce, ono će ti reći kad će biti vrijeme za to. Još i ako se dr. s tobom složio, ma tko smo mi da ti išta spočitavamo!!!

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ja ću malo drugačije....
    svi mi moramo proći put pun prepreka,iskušenja.. neki manje, neki više...nekome je manje više, nekome više manje....
    .... i svaki korak, svaki događaj, svako iskušenje je uzrok nečega što dolazi... tj. uči nas kako biti strpljiviji, nježniji, hrabriji.. spremniji na nešto dobro što nas čeka u budućnosti.... odnosno jači za ono teško što dolazi
    ... i iako se pitamo ponekad zašto nam Bog daje te prepreke... ¨Zašto baš ja to moram proći, zašto sve na teži način?¨.... uvijek postoji odgovor, uvijek.. samo ga još ne vidimo.....
    ...tvoja poruka..... budi hrabrija u težim trenucima da bi doživjela one lijepe..
    ... jer nositi dijete, roditi ga i odgajati poteže hrabrost i strpljenje... i veliku odgovornost za svakoga tko želi biti potpuni roditelj........

Deja2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Potpisujem sandrino!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Potpisujem i ja ovo sto je rekla Sandrino, zato draga ndrejaaa kad budes spremna samo hrabro naprijed!

ANKARA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mislim da su ti cure više, manje sve rekle a jati šaljem ohrabrenja i samo tako nastavi. Onako kako ti osječaš i kako tvoje tijelo traži.

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Andrejaaa!!!
    Ne brini- tvoje tijelo, tvoja odluka! Za neke se stvari treba boriti i pregristi strah! I potpisujem Sandrino!
    I ne zaboravi: Ne uspjeti je neuspjeh samo ako ne uspiješ pokušati ponovno!

bijeli ljiljan avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

andrejaaa

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

andreajaa, skroz te razumijem jer se i meni sve to vrtilo u glavi prije moje operacije laparo i histero - i Osijek i Maškarin itd. Ali, nekako sam dobila vjeru u mog doka da je stručan i savjestan. Belaj se uvijek može dogodit, i kad idemo na operaciju i kad prelazimo u cestu, sjedamo u avion itd., a o svom tijelu odlučuješ samo ti. Nemoj se grist, bit će već nekako, napravi onda HSG, a kako budeš napredovala u MPO-u i strahovi će prestajat jer ti je sve to samo mentalni fitness - meni je sad nakon ovih mojih pustih operacija sasvim obrnuta situacija, ko u onom filmu Fearless di frajer preživljava pad aviona i gubi strah - ja sam na tu laparaskopiju išla pjevajući kao piece of cake jer sam upoznala cure koje su to već odradile itd., jer sam već imala jednu anesteziju u Mariboru itd. Jedan mali savjet - nije ti oportuno rodbini detalje pričat jer onda dobiješ ludilo njihovih strahova servirano ko što se tebi dogodilo. Ali, naučit ćeš to već. Zato ja i prije te laparskopije i nisam spavala doma (što mi je bilo preko puta CITO-a) nego kod prije (mami sam izlagala nešto da se bojim da me ne zarazi jer je prehlađena), ali sam to napravila jer mi je trebao moj mir, a ne još njeni strahovi prije operacije - ajme, ćerce, jesi se ti to raspitala, a di ti to ideš, a znaju li ti doktori, a koja laparskopija itd. bla-truć. Meni više nikakvi ti komentari nisu relevantni, jedino iskustva pacijentica tog i tog doktora i ne involivram puno nikoga od rodbine - a šta će ti pametno reć oni? Jel' neko od njih bio na laparaskopiji, ajde mi samo to reci? Bit će to sve OK, ne ubijaj se sad, idi na HSG i mirna Bosna pa će se vidjet što će budućnost donijet, možda upali sljedeći postupak i to ti je to. Vibram za tebe i ništa se ne grizi, svako sam najbolje zna kako mu je, ovo su ti gore mali trikovi "survival kit", nemoj više rodbini i laicima pričat ko zna što će te za HSG ili za IVF obasut "savjetima". Vidi koliko nas tu ima, spremne za te slušat i udijelit savjet, jel' da. Ajde, živila, i ne grizi se !

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Draga moja, malo neugode ne smeta! ako nisi spremna bolje ne ići...to je vrlo jednostavno...

andrejaaa avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Hvala vam cure na svim porukama što ste napisale. Danas sam bolje, već sam počela tražiti gdje ću na Hsg i dogovorila se sama sa sobom da ako bude trebalo napravit ćemo i tu laparoskopiju. Ako me uopće doktor bude više htio slati nakon svega što sam izdramatizirala .
    Još jednom, svima velika

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

E, draga moja, kad sam ja išla na laparoskopiju prije 2 god. nisam pojma imala šta je to. Ja došla kao čisti laik. Doktor rekao : idemo to napraviti, a ja se složila. I sada ti kažem da moram ići na još 10 laparoskopia, išla bih pjevajući. Jedino sam znala da se radi pod totalnom anestezijom, a toga te stvarno ne treba biti strah. Zato, curo, glavu gore i sretno!!!!!!! :D :D

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Samo hrabro! Jedina neugodnost koju sam imala nakon laporoskopije su bili plinovi koje sam puštala nakon zahvata!
    Sretno!!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ne treba ti biti neugodno što si odgodila ono na što nisi bila spremna. Uradi lijepo hsg možda i neće biti potrebe za laparoskopijom.

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

andrejaaa ja bi postupila na isti način da mi je moj unutarnji Ja rekao NE!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

andrejaaa,

ja sam prije točno tri tjedna bila na laparoskopiji (poliklinika CITO) s tim da je kod mene to bio dosta zeznut zhavat i sve je bilo ok glede same operacije. Problemčić je ispao nakon jer mi je padala krvna slika pa su skužili da je bilo negdje malo unutarnjeg krvarenja i dali mi odmah krv i pratili me u slučaju potrebe za ponovnom op. Dakle, uvijek mogu biti neke kompl ali doktori uvijek daju sve od sebe i imaju te pod nadzorom i učine ono što misle da je najbolje. Zato se potrudi doći u dobre ruke (tj. raspitaj se dobro za kirurga), kao što je bio moj slučaj i nema razloga za neki preveliki strah. Mislim da su rizici kod laparoskoije glede umiranja stvarno mali. I ja sam isto razmišljalašta šta ako..jako se bojala najviše anestezije, a na kraju je ispao drugi problemčić. Sad da ponovo moram išla bi opet, ali mislim sa puno manje straha i puno većom vjerom da će sve bit ok Stoga, glavu gore i pozitivno ramišljanje..Sretno

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo da te i ja malo ohrabrim, ako ti ikad više iskrsne ta operacija u tvom MPO putu kao nešto ev. potrebno.

U 9 h ušla u CITO, dan prije još bila na viksi na Krku. U 12 poljubila muža, a mene otkoturalo u salu (a muž išo preko puta ceste mojima na janjetinu). Muž ručao, mene operiralo. Nakon ručka, muž me došao vidit, a mene dokoturalo iz sale. Ostatak dana mi došle prije s Roda s cvijećem i još jedna prija pa smo se zezale, navečer gledala televiziju, sutradan me otpustilo i više manje taj tjedan ispijala kave po Splitu.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A i HSG isto ništa nije dramatičan, jedino je logistika bolnice bila drugačija pa sam ostala 3 dana, ali princip je - daju ti nešto za smirenje, otkoturaju te, kratka bol, dokoturaju te. Jedino mi je tad s Merkura bio problem dobit nalaz, trebalo je potezat veze jer se nešto zakompliciralo s kuvertiranjem, arhiviranjem itd. pa je dr. L nakon mjesec urgiravao da dođemo bar do kopije tog nalaza.

dinky

Početno

Andrejaaa, samo ti zelim rec da se ni slucajno ne osudujes.

Ne treba ti u zivotu jos osjecaj krivnje i griznje savjesti, koji si lako mozes nesvijesno natovariti, ako o tome budes stalno razmisljala.

Ima jos takvih, koji se u trenu predomisle. Ma kao da je sve to lako prolaziti bez stresa, zbunjenosti, straha.... Pa nismo stjene

andrejaaa avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Imam ja povjerenja u doktora, mene je bilo više strah anestezije nego samog zahvata. Pojam da će tamo neki aparat disati umjesto mene zvučao mi je zastrašujuće. I mada to mnogima zvuči čudno rađe podnesem najveće boli samo da sam svjesna sebe i nikada ne uzimam tablete za smirenje (ovo u bolnici mi je bila prva) jer volim imati kontrolu nad sobom.
    Znači Hsg se može obaviti u bolnici? Mislila sam ići privatno, ali smo sad u ne baš dobrostojećoj financijskoj situaciji. E baš dobro, sad ću se i to malo raspitati.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

andrejaaa, potpuno te razumijem, jer sam bila u IDENTICNOJ SITUACIJI!!! Naime, meni je laparaskopija bila zakazana za dan poslije kada je zena umrla u Osijeku nakon laparaskopije . E sad zamisli mene, navece kasno gledam vijesti na Novoj TV, ujutro trebam u bolnicu, spakovana, kad ono na vijestima imam sta i da cujem!!! :shock: Odmah sam odustala!!! Znas i sama kakve su ti sve misli prolazile kroz glavu, ja sam mislila,'ma zasto bih ja ovo radila, pa kod nas je neobjasnjena neplodnost, izazivam sudbinu, itd.itd. Ja sam se takodje bojala STRASNO opste anestezije, cak sam zvala bolnicu da vidim da li mogu da mi urade lap. pod lokalnom (prije nego sto cu cuti za zenu iz Osijeka).
    Medjutim, nisam bila niti mirna, niti sretna nakon tog. Tri sedmice poslije sam ipak otisla na laparaskopiju i nista nije bilo strasno. Drago ti bude kada prodje. :D
    Ovo ti je moj savjet-ne idi na HSG, lijepo se ti malo saberi pa za dvije-tri sedmice otidji na laparaskopiju. Meni je HSG bio gori od laparaskopije i sada mi je zao sto sam ga uopste radila. Eto, mi smo tu uz tebe, vibram da ipak odes na laparaskopiju jer ces tek nakon tog biti mirna. Vjeruj mi, NISTA NIJE STRASNO, a to je skoro obavezan korak u lijecenju neplodnosti (narocito neobjasnjene).

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

andreaaa, ne mogu odoliti, a da , totalno smiješna situacija, ali te potpuno razumijem!
    Sretno, što god radila, bit će sve OK, nemoj se bojati, ali kako su ti cure rekle, nemoj ni protiv sebe!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

mene je isto brinulo što i tebe, ja da nemam svijest nad sobom prvi put u životu. To mi je bilo prestrašno, a svi su mi se čudili okolo kad bi rekla da me je u biti najviše strah anestezije Svašta mi se motalo po glavi i zato mi je drago štio sam se potrudila da na operaciju odem što prije zbog svog mentalnog zdravlja. Previše toga u mjesec dana za zdravu osobu poput mene i nikad hospitalizitranu niti teže liječenu - spoznaja da imam neke ciste koje su posljedica bolesti koja se vraća i da moram na operaciju...to je bilo šokantno ali eto sve se da preživjet..shvatiš da je zdravlje najbitnije i veseli te stanje kad se dobro osijećaš i ništa te ne boli. U neku ruku se ponosiš sobom kad prođeš takvo nešto poput laparoskopije i oporaviš se

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja te razumijem, moje ime ja panika.
    to svaki put kažem kad idem na ivf na punkciju. prošli puta sam rekla: nema smisla da sad zbrišem kad sam dovde došla.
    svi su se smijali.
    barem nasmijavaš ljude oko sebe
    kad budeš spremna, odi. i nije neika frka oko te anastezije, na koncu konca, imaš razgovo sa anasteziologom prije operacije, i on je tam. i cijeli tim. ak se nekaj i desi barem si na pravom mjestu: u bolnici. tak se ja tješim.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

ja jedva čekam laparo i histero .....želim se naspavati,umorna sam od posla od ljudi od koje čega....i to će biti prvi korak (konkretni) koji pravim do bebe.
    čudno zvuči ali imam osjećaj da će ova laparo puno toga promijeniti na bolje....

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

A ko ce cuvati nase granice ako ti odes???

andrejaaa avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj cv-vanja prvotno napisa
    A ko ce cuvati nase granice ako ti odes???
    Kakve granice? :?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Biće ima veze sa zanimanjem od laky .

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

A-ha!
    Laky je granicarka .Ali ona na poslu ionako samo visi na internetu.Je li tako Laky?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Biži, biži, ja se najbojim internet policajaca koji čuvaju naš cyber space da štogod ne zgriješim, jer taj mi je najbitniji !

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

A-ha!
    Laky je granicarka .Ali ona na poslu ionako samo visi na internetu.Je li tako Laky?
    pa to mi je posao ,svu poštu šaljem elektronski,vršim provjere pa virnem počesto....

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

A-haaaaaaaaa!Bas smo ti povjerovali

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

joj joj joj ali tako je .objasnim ti na pp ili trk unzračnu luku BL da ti objasne

ovo je zemlja mojih snova.....
    neću ovdje nije tema PO ali objasnim ti da govorim istinu

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ma razumijem ja da si ti zbog posla vezana za internet,ali zar i za ''Rodu'' :shock:
    A,znaaaaam.........pa ti si ustvari roda i donosis male bebe

uporna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ma razumijem ja da si ti zbog posla vezana za internet,ali zar i za ''Rodu'' :shock:
    A,znaaaaam.........pa ti si ustvari roda i donosis male bebe

Da sam znala prije naručila bih jednu.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

[quote="cv-vanja"]Ma razumijem ja da si ti zbog posla vezana za internet,ali zar i za ''Rodu'' :shock:
    quote]

pa normalno da sam vezana ,da bih radila moram biti skocentrirana a kako ću biti ako neznam šta me čeka na laparaskopiji i histero :? :? ovako znam pitam i pitam i neplašim se ,a tko je vidio policajca da se plaši....

a sad bi još mogle dobiti po nosu od moderatorica jer smo se udaljile od teme....

andrejaa napisa: Bio je divan i rekao da me neće siliti i ako se tako osjećam onda i bolje odustati i preporučio Hsg pa ćemo vidjeti. Mene je trah HSG a ovako sam rekla docu kad smo dogovorili laparo da mi već kad dobijem anesteriju izvadi i slijepo crijevo i treći krajnik da uštedimo i bilo je ,ma daj pa uozbilji se....

a svoj obitelji sam strogo zabranila da me posjećuju ili sl....osim Majolini i usput im rekla onako puna sebe ma neidem ja na jednu nego dvije operacije(laparo i histero...pa kako inna reče kao da oni imaju pojima)Eto sad nek se oni plaše a ja odoh to odraditi što prije i naspavati se

e kad bi i liposukcija mogla u paketu ,3u1 .

uporna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Joj laky ti bi još i liposukciju. To ti neće trebati jer kad tvoje dijete prohoda toliko ćeš se natrčati za njim pa je šteta baciti novce tu fuj operaciju a zdravstveno to ne pokriva.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

aaa dobro ali neka mi onda dok sam pod anestezijom bar zub poprave

šalim se ,brišem počela sam gluposti pričati

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke