Stranica 4 od 9 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 434

Tema: Kiretaža na 3 načina - osobna iskustva - 3. dio

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj mandy prvotno napisa
    cure kako stojite s keksom nakon kiretaze?
    ovo i mene zanima, a pogotovo sto su vam rekli, kad se -smiju- opet imati odnosi?
    meni je dr rekla da (tek) nakon prve M, al tesko nam cekat

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj visibaba prvotno napisa
    Citiraj mandy prvotno napisa
    cure kako stojite s keksom nakon kiretaze?
    ovo i mene zanima, a pogotovo sto su vam rekli, kad se -smiju- opet imati odnosi?
    meni je dr rekla da (tek) nakon prve M, al tesko nam cekat
    mi smo do 1. M sa kondomom , ne znam koji je bio dan nakon K, cca 20. , a poslije M bez ;iskreno, bez obzira što koristimo prekinuti snošaj kao zaštitu, umirem od straha da ne ostanem T , iako poznajem cure koje su ostale T i 1 ili 2 mj. nakon poroda, pa nije bilo problema, a i ovdje ima podataka , 1 ili 2 ciklusa nakon K , tko bi ga znao ? ne znam bih li sad mogla podnijeti tu količinu straha

rahela, što se tiče O, i meni se čini da je bila već prije 1. M, po količini sluzi , ali ipak imam namjeru naručiti lh trakice pa to potvrditi, da se umirim i uvjerim da se sve vraća u normalu

Tonja_1 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

nažalost mogu vam se priključiti svojim osobnim iskustvom.
    u srijedu ujutro sam bila na sv.duhu na kiretaži. lokalna anestezija, vakum. fizički se preživi...
    u 9tom tjednu je srce prestalo kucati, 2 tjedna ranije je lupalo 126 puta u minuti. pojavila se cista na pupkovini i to je to, sve ostalo je u redu bilo, ni nikakvog hematoma nije bilo. čak sam i zadnja 2 tjedna pila dabroston preventivno, jer sam zadnju mengu imala "biokemijsku trudnoću" kako to zovu, jer je tako rano bilo da se ne može nazvati ni spontanim pobačajem.
    pijem hiramicin i ergometrin, nemam nikakve grčeve niti tegobe. sada kada sam se tuširala sam primjetila bjelkasti iscjedak iz bradavica, ali danas sam baš jako potištena pa pretpostavljam da je to splet svega u meni.
    ono što me malo brine je što uopće ne krvarim, baš ništa. zvala san bilnicu radi toga, rekli su ako se kroz par dana ne budem osjećala dobro da odem kod ginekologa :? .
    nakon zahvata je doktor jako lijepo došao razgovarati sa mnom i mužem (koji me dopratio u sobu nakon zahvata i bio sa mnom tih 2,5 sata dok sam ležala) i objasnio kako možemo početi ponovo za 2 ciklusa.
    sada sam vam opisala fizički dio, psihički je teško opisati jer ni sama sebi trenutno ne mogu definirati što osjećam. toliko me boli iznutra da je to nemoguće opisati..

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Tonja žao mi je što što ti se to dogodilo, drži se i nemoj se opterećivati uzrokom, jer je na neke stvari jednostavno nemoguće utjecati, samo se bez veze živciramo, grizemo, a ništa ne možemo učiniti da to popravimo; ne brini zbog krvarenja, malo prolistaj ovaj topić, ima svakakvih iskustava, sve je individualno i ovisi o tjednu trudnoće i načinu na koji je izvršena kiretaža; što se tiče iscjetka iz dojki i to je individualno, meni su grudi bile tako nabrekle da sam imala dojam da će mlijeko svaki tren poteći , proći će za par dana

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Tonja_1, žao mi je.
    Naše srčeko je također stalo prošli tjedan na 10+2, a do tad je s plodom sve bilo ok u razvojnom smislu, samo je bio između hematoma (krvarila sam od 5+4) i mioma. Na zadnjem UZV je utvrđeno da se hem. skoro cijeli povukao, beba je zauzela idealan položaj u odnosu na miom. Na žalost, morali smo se rastati.
    K. sam radila i Merkuru i na moje užasno :shock: nitko mi se nije obratio nakon K.
    Kad sam ušla u salu, a prije nego što je počela djelovati anestezija samo mi je doktorica rekla: nema kupanja do kontrole nego samo tuširanje i kontrola za 10-14 dana. Ništa više
    Propisali su mi samo Ceporex.
    Danas je 3 dan od K. ja i dalje imam bolove i krvarim zbog čega uglavnom ležim. Obzirom da sam 5tj. strogo mirovala, mislila sam biti malo aktivnija nakon 5 dana mirovanja, ali sad više nisam pametna. Smijem li voziti auto, čistiti, spremati, šetati...kako bi na neki način otjerala ove loše misli od sebe.
    Kad se smijem kupati u moru?

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Tonja i Bebel
    Bebel nemoj se kupati još neko vrijeme ( bar je ne bih), a po kući poslovi poput kuhanja, suđa su ok, ne moraš baš ribati kupatilo. Tako ja nakon laparoskopije ( vanmaterična ).

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Uh cure, tako mi je žao
    MMK tek sad vidim da je bila vanmaterična, kako si? Jeli se oporavljaš? Ma nemam rijeći koliko mi je žao...zaista vam svima želim sreću največu što prije...da se ovakvo nešto nikad ne ponovi, nikad!

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Bebel, malo odmori par dana, a onda kad osječaš da možeš ne bi trebalo bit problema za počet lagano sve normalne aktivnosti. Ali ipak odmori još par dana da organizam dođe ksebi

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Roza bila je vanmaterična nažalost,ali sam ostala sa jajovodima, sada 6mj.pauze, gledaću da izvadim nekih nalaza, pa ponovo u pobjede, nadam se da ćemo ostvariti svoje najiskrenije želje.
    Provjerila sam ja kako si kada sam izašla iz bolnice , vidim po postovima ok.,rekoh super.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

MMK u cijeloj toj nesreći, bar je velika sreća da nije bilo komplikacija. Stvarno mi je strašno žao, ali taman neđe oko Božića...malo blagdanske atmosfere i sigurna sam da češ prijavit novo maleno čudo, to ti stvarno od srca želim

Ja za sad OK, još uvijek lagano skeptična, nažalost za mene od 15-16 tjedna T kreće još veći strah i trauma, sad još ovh par mogu bit vesela, a onda mislim da neće bit tako lako, ali dao Bog da izguramo!

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Roza moje srce ti šalje pozitivne vibre da bar malo umanje tvoj strah, a dragi Bog će ti dati snage i da sve bude dobro.

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

RozaGroza nadam se da će uskoro sreća zamjeniti strah
    MMK žao mi je, ali se nadam da će idući pokušaj završiti sa jednim slatkim smotuljkom

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Bebel hvala, tebi takođe, ma da nam svima 2010 bude sretnija.

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Bebel prvotno napisa
    Kad se smijem kupati u moru?
    meni je moja dr rekla: kontrola, odnosi i kupanje u moru tek nakon prve M.
    e sad, kak ja jos ni dan danas, 56 dana nakon kiretaze nisam dobila M, tak sam i prekrsila sve sto je dr. rekla , nije valjda ni ona racunala da ce to tak dugo trajati.
    ja sam se kupala u moru nakon 40tak dana, al naisla sam na savjete da je i za odnose i za kupanje u moru dovoljno pricekati 14 dana.

Bebel zao mi je zbog tvoje bebice
    RozaGroza sretno cesto te se sjetim
    MMK

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Meni M došla 52. dan nakon kiretaže. Odnose smo imali prije, negdje 3 tjedna nakon kiretaže. Kupala se u moru nakon prve M.

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Očito ću ove godine samo gledati more jer bi po ovome M mogla doći tek krajem 8-početkom 9 mj. a to mi je kasno za ići na more.
    U ponedjeljak mi je kontrola pa ću provjeriti.

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Bebel prvotno napisa
    Očito ću ove godine samo gledati more jer bi po ovome M mogla doći tek krajem 8-početkom 9 mj. a to mi je kasno za ići na more.
    U ponedjeljak mi je kontrola pa ću provjeriti.
    ma to je skroz individualno; moze ti M doci tocno na vrijeme kao sto ti i inace traju ciklusi.
    za more provjeri s dr., al vjerujem da ako je sve u redu, da ces dobiti dozvolu.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Meni je tako ispalo da sam se prvi put kupala nakon prve M, ali mislim da se bez problema može i prije. Mislim da je vikki pisala da se kupala brzo nakon kiretaže.

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Koliko se sjećam, okupala sam se nakon dvadesetak dana u prilično toplom moru.

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja sam jučer otišla podići moj Phd i obaviti kontrolu u Merkuru. Phd je uredan i nisu me htjeli primiti na kontrolu iako 12 dana nakon postupka kiretaže krvarim.
    Poslali su me mojem ginkologu koji je na to (s razlogom) dobio živčani slom.
    On mi je propisao Ergometrin jer mi ga nisu propisali nakon postupka (dobila sam samo antibiotik). Od jučer pijem Ergometrin i do sad sam krvarila svježu rijetku krv, onako po malo cijeli dan, ali danas u dva navrata iz mene je krenulo k'o iz pipe.
    Da li je netko imao slično iskustvo?
    Inače moj mi je ginekolog rekao da ga nazovem u četvrtak pa ako se krvarenje ne smiri, onda će me vratiti (kako on kaže) "onima koji su započeli posao".

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Bebel, bas mi je zao... nemam iskustva sa takvim krvarenjem ali ja sam nekako tako nesto bila ocekivala, mada je kod mene na kraju bila samo jako svijetla krv nekih 4-5 dana, vrlo slabog intenziteta (puno manje nego m.). najbolje da se javis ginekologu i vidis sta i kako dalje...
    ja sam malo zabrinuta jer osjecam kao da imam neku upalicu (mokracnih) a imali smo odnose neka 2-3 dana nakon sto sam prestala krvariti pa me sad strah da nije doslo do kakve infekcije. kontrola mi je tek za mjesec dana...
    a sto se tice savjeta koje sam ja dobila bilo je: nema tampona, samo tusiranje a odnosi i kupanje nakon sto prestanem krvariti. i nakon 48 sati mogu opet raditi, voziti auto i biciklo itd.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ajme Bebel, koji horor
    kao da nije dovoljan pakao to što i prošla
    čekamo da se javiš ~~~~~~~~

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Bebel
    Nadam se da če sve proći dobro

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ništa. Ja i dalje krvarim pa je doc. rekao da nastavim sa Ergometrinom punih 7 dana pa ako nema promjene, put pod noge i opet rasprava sa osobljem Merkura :/
    Ako bude sreće pa prestane ja sam se za idući tjedan naručila u Vili jer bih rado preskočila Merkur, a moj doc. ide na odmor.

anabela avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Vratih se s kiretaže. U 8. tjednu bebi prestalo kucati srce. Dali mi lokalnu anesteziju koja uopće nije djelovala - gore bolove u životu nisam osjetila plakala sam i vrištala kao da rađam. Iako mali, plod je bilo jako teško izvući. S raznoraznim instrumentima je ginekolog kopao, strugao, povlačio...na kraju je zabio neku cijev pa isisao (valjda je to vakuum). Više me ništa ne boli, poslali su me doma. Dobila sam jednokratni antibiotik injekcijom i još neke lijekove na isti način. Sada krvarim umjereno, kao da je obična menstruacija. Samo da sve prođe u redu i da ne bude nekakvih infekcija

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Anabela Tako mi je žao!

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ajme, Anabela, pa to je tako neljudski. Stvarno ti dr.-i nisu normalni..

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ajme anabela jako, jako, jako mi je žao
    Ni na kraj pameti mi nije bilo da će ovako završiti.
    Drži se

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

anabela jako mi je žao

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Uh, anabela, žao mi je, najgore je kad se uza sve loše iskustvo i emocionalnu bol nakalemi i fizička.
    ~~~~~~~~ da sve bude u redu
    Bebel, ZO, cure

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

uf, anabela, grozno

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

gdje si išla u bolnicu?

anabela avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj ivy prvotno napisa
    gdje si išla u bolnicu?
    dubrovačku

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj anabela prvotno napisa
    gdje si išla u bolnicu?
    dubrovačku
    Ajme!!! Dubrovačka kao u Dubrovniku?
    Nije ni čudo da je to bilo takvo mučenje. Drži se A. najgore je iza tebe...

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

joj anabela , od srca ti želim brz oporavak

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ajme anabela zao mi je , ovo sve sto si prosla zvuci kao iz nocne more
    drzi se

ZO, da, imala si pravo, ovo je prica o lokalnoj anesteziji koju ne bi ni neprijatelju pozeljeli

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

vikki, visibaba, djevojke

anabela avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa
    gdje si išla u bolnicu?
    dubrovačku
    Ajme!!! Dubrovačka kao u Dubrovniku?
    Nije ni čudo da je to bilo takvo mučenje. Drži se A. najgore je iza tebe...
    Da, u Dubrovniku. Kako misliš 'nije ni čudo da je bilo mučenje'? Jesi li ti bila, ili?

Ajoj

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Joj anabela, baš mi je žao. Meni nisu ni davali anesteziju (nijedanput od tri kiretaže). Koji ti je dr. bio?
    Sjećam se da sam prvi put rekla da ako ovako boli kad se rađa da ja to nisam u stanju. Ali, Bogu hvala, i rodila sam u istoj bolnici i nije bilo strašno.
    Želim ti što brži oporavak.

anabela avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

je li normalno da treći dan nakon kiretaže krvarenje gotovo prestane? Ostao je samo roskasti iscjedak, ali nisam uopće puno krvarila ni za vrijeme kiretaže. Bolova nemam, ali od sinoć temperatura točno 37. A ja osjećam kao da gorim, kao da imam 100 stupnjeva u sebi!

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Je, ne brini se! Meni je prestalo krvarenje već drugi dan i taj iscjedak je onda trajao oko 2 tjedna, bio je ponekad jači, ponekad slabiji. Samo lezi prvih dana dok rana ne zaraste.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Da, u Dubrovniku. Kako misliš 'nije ni čudo da je bilo mučenje'? Jesi li ti bila, ili?

Ajoj
    Meni su ti draga u 6 mjesecu trudnoće sa našom Tijom inducirali porod, koji je trajao preko 5 sati pored dripa, i nakon toga kiretaža na živo, bez lokalne bez ićega. Čuveni dr.Krjnčć. NIKAD me ništa nije bolilo kao taj porod i ta kiretaža. Držala sam med.sestru za ruku i toliko sam joj zarila nokte u meso da je žena morala ić na previjanje.

Vjerujem da ti je ovo bilo prestrašno iskustvo, tim gore što su sva moja iskustva sa tim rodilištem/gin.odjelom, i osobljem (osim par pojedinaca) uglavnom užasna.

I kako ti je arilu rekla, normalno je da tako krvariš, moguće da ti se kad prestane nakon par dana i vrati malo krvarenje, ne brini. Naravno ako dobiješ veliku febru 38 i preko, i osjetiš bolove, javi se svom gin.

(U koga si prijavljena? Možeš i na pp)

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ne brini zbog temperature. Meni je 2. i 3. dan nakon kiretaže bila 37,2 i isto sam imala osjećaj kao da gorim. To je normalna nuspojava. Nisam pila nikakve lijekove za snižavanje temperature, nego sam stavljala na ruke i noge hladne obloge,npr. lijeva ruka-desna noga. To mi je pomoglo, temperatura bi nakon pola sata pala.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

anabela, jako mi je zao!

Svima saljem veliki

anabela avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

hvala vam svima na odgovorima i utjesi. Zabrinula sam se jer je moja kolegica krvarila skoro 14 dana :/ a meni prestalo odmah, no, ovisi od osobe do osobe.

@Roza trudnoću je vodio dr. Tešanović, on mi je radio i kiretažu. Zadovoljna sam osobljem i sestrama, umirile su me i stvarno su bile od velike pomoći, samo što je Tešanović bio u velikoj gužvi (odmah nakon mene imao je carski i još jednu kiretažu), pa mi je nekako u žurbi rekao da je sve u redu, i da nakon 7 dana dođem po otpusno pismo i još neki nalaz.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

E on mi je od svih najviše OK...

anabela avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa
    E on mi je od svih najviše OK...
    jest, tako da ću kod njega i nastaviti ići na preglede. Mada sam čula sve hvale i za Ivanišina, kod njega mi ide prijateljica i zadovoljna je.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Samo Uffff na Ivanišina....ma nećemo sad o tome to je skroz OT...ali savjetujem rađe Tešanovića, a pomogučnosti ti je najbolje ići kod Lonze...ona definitivno od svih ima najviše volje i pažnje za trudnice.

anabela avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj visibaba prvotno napisa

u biti ono sto me jace zabrinulo, je sto mi je sinoc ispao komadic tkiva velicine palca (sori gadljivima ), prenerazila sam se!!! to bas nije normalno, jel? nemam temp i nemam jacih bolova, tako da se zasad nisam javljala dr.
    i meni jutros :? samo puno manji komadić al isto sam se prenerazila :shock:
    opet, dobro da je ispao da nije ostalo unutra

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ajme Roza, mislim da bi se za svakog liječnika mogao naći pacijent s izrazito negativnim iskustvima pa je možda ipak bolje ne iznositi imena ovako javno). Naravno da svak sudi na temelju vlastitog iskustva, a još ako je kao tvoje...
    Ja sam imala posla sa sedmoricom Du ginekologa u tolikoj mjeri da mogu reći da s njima imam neka iskustva. I svaki je imao prednosti i nedostatke, ovisno o čemu se radilo.
    Ako ćemo o kiretaži, a prošla sam ih tri (dva liječnika), mogla bih napraviti neku usporedbu. I ne bih mijenjala bolnicu ako su u pitanju uobičajene stvari (što kiretaža, nažalost, jest).

anabela, što se tiče trajanja krvarenja, svaki put mi je bilo drukčije i ovo tvoje mi ne zvuči zabrinjavajuće.

Stranica 4 od 9 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •