Stranica 5 od 9 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 434

Tema: Kiretaža na 3 načina - osobna iskustva - 3. dio

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ma naravno da puno cura ima super iskustva, ja čisto govorim svoje mišljenje...iako i ja sama znam masu cura koje su sretno rodile i super zadovoljne. To je više nekako stvar da li ti zaista treba dobar lječnik koji ti u nekim slučajevima spasi ili pomogne trudnoći, ili ti je dovoljno samo da imaš nekog da te porodi jer ti ništa više ni ne treba. U ovom drugom slučaju je du. rodilište čisto OK.

Moj savjet je svakako da anabela ako planira skoro novu trudnoču, ostane kod dr. Tešanovića radije nego da mjenja doktora...

anabela avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa

Moj savjet je svakako da anabela ako planira skoro novu trudnoču, ostane kod dr. Tešanovića radije nego da mjenja doktora...
    da, da, obavezno, na kontrolu idem u utorak pa ćemo se dogovoriti za dalje. Samo što me nervira jer ga moram loviti po odjelu, prezaposlen je

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ma naravno da je razlika bitna ovisno o tome što se događa. Reagirala sam najvie zato jer je spomenut liječnik s kojim ja imam dobra iskustva u neveseloj situaciji.
    Ja sam, npr. promijenila ginekologa jer mi nije odgovarao pristup nakon nekoliko izgubljenih trudnoća (a da je sve bilo po špagu, bila bih s dotičnim itekako zadovoljna).
    Lijepo je kad je dr. ljubazan i pristupačan, ali meni to nije glavna točka u kriteriju odabira ginekologa.
    Ako je riječ opatologiji bilo koje vrste - via Zagreb ili gdje već (ma kako tamo uvjeti u bolnici bili lošiji, a osoblje neljubaznije).

Što se tiče anabeline situacije, naravno da je nezgodno "ganjati" dr-a po Odjelu, a treba imati na umu da opet za dolazak u bolnicu treba imati uputnicu koje može izdati isključivo primarni liječnik (dakle, izbor je dr. Lonza, dr. Grgić, dr. Vukasović i valjda dr. Daničić- ne znam ima li još tko)

anabela avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj sis prvotno napisa

Što se tiče anabeline situacije, naravno da je nezgodno "ganjati" dr-a po Odjelu, a treba imati na umu da opet za dolazak u bolnicu treba imati uputnicu koje može izdati isključivo primarni liječnik (dakle, izbor je dr. Lonza, dr. Grgić, dr. Vukasović i valjda dr. Daničić- ne znam ima li još tko)
    ne, od dr. opće prakse, tako su mi rekli, ako je za običan pregled. Grgić mi je dao uputnicu kad je u pitanju bio missed ab

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da, može i od opće prakse za pregled, ali što god ti propišu u bolnici, netko od navedenih ti mora napisati recept. Isto tako je s uputnicama za bolnicu (kiretaža, porod i sve ostalo).
    U svakom slučaju, karton u npr. dr. Grgića moraš imati i povremeno ga posjećivati. (I želim da ti što prije napiše uputnicu za porod u 40-tom tjednu ).

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ma Ako je riječ opatologiji bilo koje vrste - via Zagreb ili gdje već (ma kako tamo uvjeti u bolnici bili lošiji, a osoblje neljubaznije).
    Apsolutno! Zato ja idem u Ponedjeljak u Zagreb

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sretno

anabela avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

danas sam bila na pregledu 7 dana od kiretaže i sve je uredno, nemam ni krvarenje
    kaže ginekolog da pričekam 6 mjeseci do iduće trudnoće.

jedno pitanje za vas žene - kad ste se prvi put seksale nakon kiretaže? Ja bi odmah a gin nije ništa rekao, zaboravila pitati

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nakon što je prestalo krvarenje, 2 tjedna!
    Baš čudno da ti je rekao da pričekaš 6 mjeseci, obično kažu 3.
    No super da si dobro

anabela avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj arilu prvotno napisa
    Nakon što je prestalo krvarenje, 2 tjedna!
    Baš čudno da ti je rekao da pričekaš 6 mjeseci, obično kažu 3.
    No super da si dobro
    jednoj poznanici je ginekolog rekao 10 mjeseci :shock: a i oni imaju različite teorije pa...

ajme moći ću se seksat!!!

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nakon dva tjedna sam imala odnose. Tako mi je bilo rečeno da mogu.

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

anabela dosta puta sam razgovarala s ljekarom nakon koliko odnosi ( spontani bez kiretaže, kiretaža u okviru histeros. i dg.laparo, nakon laparo zbog vanmaterične i svaki put je odgovor bio čim Vi mognete za 2,3 ili 7 dana, uz preporuku korištenja prezervativa. Kod mene je to bilo 12-20 dana, kako koji put.
    Ono što bih ja preporučila na bazi vlastitog iskustva ( kod osjetljivijih na gljivice i bakterije što sam i sama) nakon bilo kakvih zahvata laktogin ili nešto slično.

anabela avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

hm....je li normalno nakon 7 dana ok kiretaže u maternici osjetiti trenje? Kao pulsiranje, škakljanje? Ne, ne smeta i ne boli, ali je iritantno i pojavi se na mahove.

inače bila jučer na ultrazvuku, sve uredno :/

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Onda je sve uredno! Budi bez brige!

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Koje ste sve briseve radile nakon kiretaže? Ima li potrebe raditi osim cervikalnih i mikološke ako mi na papa testu nisu nađene gljivice?

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj teacher prvotno napisa
    Koje ste sve briseve radile nakon kiretaže? Ima li potrebe raditi osim cervikalnih i mikološke ako mi na papa testu nisu nađene gljivice?
    Cevrikalni brisevi uključuju ureaplazmu, klamidiju, mikoplazmu i dobijem još jedan nalaz na kojemu piše miješana vaginalna flora ili tako nešto (uredan nalaz). Meni gin. to da svaki put nakon tortura po bolnicama (operacije, kiretaža... valjda misli da bih tamo mogla nešto pokupiti).

anabela avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

joj :/

krvarenje je se opet vratilo. A taman sam imala normalan prozirni iscjedak
    nije jako, ali dovoljno da držim manji uložak i dalje
    čitala sam da je to normalno, da prestane pa se vrati, ali je iritantno

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

curke pomagajte! bila sam na kiretaži prije 7 dana (u 10. tjednu). malo sam krvarila prva 2 dana ,zatim 2-3 dana skoro ništa i danas popodne je opet malo krenulo. S tim da su mi "ispala" i neka 2 komada nečeg sluzavog. trbuh me malo bolio kao kod menge i onda je prestao. Jutros sam čak i bila na UZV i doktorica kaže da sve izgleda OK a to što mi je endometrij još uvijek dosta podebljan pripisuje toj trudnoći i kaže kako valjda treba vremena da se sve vrati u normalu. Nisam baš na čisto s tim i brine me koji mi je to vrag ispao?
    Jeste vi imali sličnih iskustava? Naime napokon smo planirali u subotu na godišnji (more) pa me sad malo frka...

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

anabela i leeloo i meni je tako bilo, par dana ide, pa stane, pa opet krene, malo svježe krvi, malo ugrušaka, ako je na uzv sve ok i nema temperature, onda se ne brinite; nakon 1.M bude kao da je sve normalno, samo što nekom dođe uredno, nekom malo kasni
    držite se curke

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

i meni su komadi poslije ispadali

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

leeloo, meni je svašta ispadalo nakon kiretaža i uopće se ne moraš brinuti dok nemaš visoku temperaturu ili neke nesnosne bolove (tj. ja sam čak i imala užasne bolove, ali sve je to normalno).
    Ništa ne brini, pogotovo što je UZV pokazao da je sve u redu!

anabela avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

šteta..baš sam se veselila kad je prestalo krvarenje da ću se moći sa svojim dragim kad evo ti ga opet... pas mater

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Meni isto ispadali komadići, izgledalo je kao jetrica :bljuvbljuv:

anabela avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

danas smeđe, boje čokolade...hoće li prestati više

(oprostite što vas izvještavam o sadržaju i bojama svog iscjetka, ali očajna sam )

anabela avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

nema više iscjetka! Sad mislim da imam ovulaciju jer osjećam probadanje u jajnicima, a sluzi je poprilično :D

jeste se sve vratile na posao 14 dana od kiretaže, koliko se obično daje za bolovanje?

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam išla raditi tjedan dana nakon kiretaže (od toga sam dva puta išla na novi posao što je bio savršen lijek za emocionalnu duševnu bol). Treći put sam ostala doma 14 dana, ali samo radi pretraga i zato što sam mjesec do kiretaže odležala u bolnici pa sam se zaželjela zraka i našminkanih i odjevenih ljudi.

anabela avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

meni je skroz nestalo krvarenje i pojavila se prozirna sluz, je li to ovulacija

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Vjerovatno, sad prve stvari pa u akciju

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja išla na posao 6. dan od kiretaže.

anabela avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

danas je bio prvi radni dan nakon kiretaže. Bojala sam se kako ću reagirati na kolege jer sam preosjetljiva i rasplačem se kad me netko krivo pogleda
    ali sve je prošlo super, ženske su me izljubile i zagrlile, muški potapšali po ramenu, rekli sve će biti ok i to je to
    ugodan dan, moram priznati, svi su bili meka srca. Nisam osjetila nikakvo sažaljenje nego baš onako prijateljski i srdačno

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

anabela, krećeš dalje

anabela avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

prijavljujem prvu menstruaciju :D

nije uopće obilna niti jako bolna kao što sam čula da bude nakon kiretaže. Normalna je, kao i prije :D

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

anabela, drago mi je zbog tebe ; meni su se M nakon kiretaže promijenile, postale manje obilne, manje bolne i kratkotrajnije
    vikki, teacher, arilu
    sis, draga , di si ti ?

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kako si me prizvala iako malo izbjegavam ovu temu trenutno...

Evo me u 32. tjednu trudnoće što svima s ove teme želim...

anabela, pusti sad još koju m. pa u akciju

anabela avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

anabela, pusti sad još koju m. pa u akciju
    čestitam i hvala ti :D

čekat ćemo sve nalaze, pa ćemo onda

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Bebel prvotno napisa
    Ja sam jučer otišla podići moj Phd i obaviti kontrolu u Merkuru. Phd je uredan i nisu me htjeli primiti na kontrolu iako 12 dana nakon postupka kiretaže krvarim.
    Poslali su me mojem ginkologu koji je na to (s razlogom) dobio živčani slom.
    On mi je propisao Ergometrin jer mi ga nisu propisali nakon postupka (dobila sam samo antibiotik). Od jučer pijem Ergometrin i do sad sam krvarila svježu rijetku krv, onako po malo cijeli dan, ali danas u dva navrata iz mene je krenulo k'o iz pipe.
    Da li je netko imao slično iskustvo?
    Inače moj mi je ginekolog rekao da ga nazovem u četvrtak pa ako se krvarenje ne smiri, onda će me vratiti (kako on kaže) "onima koji su započeli posao".
    Ja na žalost nisam imala sreće. Obavila sam 2 UZV-a od kiretaže, krvarila (po malo i 3x obilno sa ugrušcima) 40 dana i onda s mengom skoro iskrvarila te je obavljena 2 kiretaže (ostali komadići sluznice). Stalno sam imala blagi pritisak, ali je oba puta UZV bio uredan,a ja sam doktore upozoravala da mi nije dobro.
    Sad sam 17 dan od kiretaže bila na novom UZV-u i sve je ok. Čak sam se i ja osjećala dobro bez obzira što sam sve morala proživjeti.
    Od kiretaže do pregleda sam imala samo neku prozirnu sluz, ali danas 20 dan poslije ove kiretaže imam sukrvicu i smeđi iscjedak. Već sam luda od svega. Panično se bojim za maternicu i da opet nešto nije dobro.
    Da li je netko čuo za nešto slično?

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Bebel tako mi je žao da si morala proći kroz sve to! Nisam bila u sličnoj situaciji, nadam se da se jave cure koje jesu. Želim ti što skoriji oporavak

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Bebel, vjerujem da je sad zaista sve O.K. Malo smeđeg iscjetka ne mora ništa značiti, nakon svega mora da su i hormoni malo u neravnoteži. Potraje li, obrati se ginekologu, no držim palčeve da je sve konačno O.K.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Bebel žao mi je , ja sam imala dvije K, ali dan za danom, odmah se vidjelo na uzv da s 1. nije otišlo sve; možda ti se tijelo već sprema za M ? što se tiče sluznice maternice, sestra sa odjela mi je rekla da uvijek misli u takvim slučajevima, da je bolje imati ponovljenu K, nego ev. perforaciju (puknuće zida) maternice; ja sam se isto brinula za endometrij, ali već nakon 1.M na uzv je bio čini mi se 9 ili 12 mm i dr je rekao da se maternica već oporavila, a kiretaža je bila sa 14+3 ili 4 dana; ako se nastavi samo ti odi na uzv, jer na kraju tko će se pobrinuti za tebe ako ne ti sama;

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mandy, i tebi Nadam se da ćemo i mi sve ovdje koje želimo bebu uskoro biti trudnice kao ti..Ja trenutno pijem čaj i kapi protiv mioma od Fitosana, nadam se da će mi pomoći, a onda opet u nove pobjede, po bebu. Pila sam unazad mjesec dana Prenatal, sad sam prestala. Brisevi uredni, osim escherichie , papa uredan. Dr. me poslala da napravim nalaz hormona štitnjače, to je ok, još moram prolaktin.

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Hvala vam
    I danas je opet ujutro malo krvi sa sluzi, a poslijepodne smeđi iscjedak.
    Već sam obavila UZV i sve je bilo OK, a prvi put čak 2 pa su rekli da je sve dobro, ali na kraju baš i nije bilo.
    Nakon tog prethodnog scenarija malo sam u panici jer se na UZV ne vidi ništa. Sačekat ću još ovaj tjedan pa ću opet intervenirati.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ovdje ne daju anesteziju kad rade kiretažu. Kad sam to čula bilo je ovako :shock: , pa kod zubara dobiješ anesteziju!

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Kako si me prizvala iako malo izbjegavam ovu temu trenutno...

Sis kako mi je drago zbog tebe! :D
    I ja izbjegavam ovu temu; sad sam u 36. tjednu i ne želim se prisjećati što je bilo lani.
    Svima od želim velike okrugle bušice!

Eva Maria avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

bok cure, evo i mene na žalost na ovoj temi.
    radili su mi kiretažu u petak, sve je brzo prošlo, nisam se stigla ni snaći. bila sam jedan dan u bolnici i ništ me nije bolilo nit sam jako krvarila nit sam razmišljala o postupku.
    bili su super dobila sam jaku anesteziju i cijelo vrijeme sam bila ošamućena. i sve je bilo recimo super dok me nisu otpustili doma. dok sam čekala da mi ispišu lijekove samo me oblio hladan znoj i onesvjestila sam se.
    kad sam došla k sebi nisam mogla prestat plakat. i sad sam doma, stalno imam te napadaje panike, ne spavam, užasno se znojim i plačem.
    dobila sam helex al ništ ne pomaže.
    zaista bi htjela krenut dalje i prebrodit to al tijelo mi neda.
    kako ste vi prebrodile te prve dane?
    još me dolje grči od ergometrina oču poludit
    malo sam se raspisala ali vi najbolje razumijete moj očaj!
    a želim se čim prije izvuč iz toga.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Eva Maria prvotno napisa
    Žao mi je, Eva Maria. Bojim se da većina nas te prve dane provede plačući i u bolovima (moji su grčevi bili toliko nesnosni da su zatomili emocionalnu bol).
    Drž' se!

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Eva Maria
    Ja sam plakala tri dana prije kiretaže, poslije više ne. Maleni mi je tad imao godinu dana pa nisam imala vremena misliti na to. Mogu ti samo reći da će bol proći i da ćeš se jednom, ubrzo, naći s trbušinom do zuba i kukati kako ti škljocaju sve kosti...
    Želim ti brzi oporavak!

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Evamarija žao mi je što si morala proći to.
    Možda je i bolje da se isplačeš odmah i to počneš " variti", ja sam opet tip koji slabo osjeća i jak je u sličnim situacijama, racionalno rezonujem, ali kada sve prođe i slegne se nakon par sedmica kad me pukne melanholija, depresija kao da mi je 13 godina. Tada mi se vrati sve na kvadrat što nisam proživjela u tom trenutku.
    Želim ti da se što prije oporaviš i postaneš trbušasta, koliku su ti pauzu preporučili ?

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj MMK prvotno napisa
    Evamarija žao mi je što si morala proći to.
    Možda je i bolje da se isplačeš odmah i to počneš " variti", ja sam opet tip koji slabo osjeća i jak je u sličnim situacijama, racionalno rezonujem, ali kada sve prođe i slegne se nakon par sedmica kad me pukne melanholija, depresija kao da mi je 13 godina. Tada mi se vrati sve na kvadrat što nisam proživjela u tom trenutku.
    Želim ti da se što prije oporaviš i postaneš trbušasta, koliku su ti pauzu preporučili ?
    EvaMaria Daj si vremena da se isplačeš, to što osječaš je skroz prirodno za ovakvu pretužnu situaciju. A mogu ti iz iskustva reći da se ne tjeraš da što prije prebrodiš, jer to ti se odbije o glavu kasnije...moraš si dati vremena koliko god ti treba. A najbolje je kad vam doktor da zeleno svijetlo da krenete opet po bebicu

anabela avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Eva Maria prvotno napisa
    još me dolje grči od ergometrina oču poludit
    malo sam se raspisala ali vi najbolje razumijete moj očaj!

kao da sebe slušam

prošlo je više od mjesec dana, dobila sam i menstruaciju, na pregledu sve ok, tijelo se oporavilo, ali ja se naježim čim se sjetim
    Moj postupak je bio još gori, bez anestezije :shock:
    kaže ginekolog da je sve u redu i da za 6 mjeseci mogu opet zatrudnit. A me jeza uhvati pri samoj pomisli na novu trudnoću. Kažu ljudi oko mene - nemoj da te bude strah. Da, lako je reći.
    Ja sam se prve dane isplakala i nažalost jedino to pomaže. I vrijeme koje prolazi. Al ja još čuvam sličice s ultrazvuka, ne mogu ih baciti

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Da je meni moći plakati, mislim da bih se tako malo zdravije rasteretila, ovako počne mi falit zraka, srce zalupa ja drmnem 2-3 mg apaurina, 25 mg corvitola i dok ne izlapi iz glave... ( lijekovi propisani po terapiji, ne pijem ih napamet- štitna-srce)

Stranica 5 od 9 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •