Stranica 6 od 9 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 434

Tema: Kiretaža na 3 načina - osobna iskustva - 3. dio

Eva Maria avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

hvala vam na toplim riječima
    boli me i grči za poludit i jučer sam počela malo jače krvarit.
    nemogu spavat ni nikako da se opustim, stalno me nekakva unutarnja nervoza trese, i nekontrolirani napadaji plača i panike.
    pijem helex al mi baš ništa ne pomaže.
    evo, prošla su već 4 dana i ja se sve gore osjećam.
    jedva čekam prvi pregled da vidim dali je sve ok i dali su sve očistili, jer znaju bit traljavi o moj Bože, još uvijek ne vjerujem da se to dogodilo.
    i nalaz s patologije. vi ste isto 2tj čekale na nalaz?
    šta inače piše na tim nalazima?
    meni se stalno vrti u glavi gdje sam pogriješila
    i uzv slike.. tako su lijepi i zdravi bili prije tjedan dana
    još ne znam kolko moram čekati prije ponovog pokušaja, al sad iskrena da budem nemam snage misliti o tome..

još jednom iskrena hvala na toplim riječima, tako mi je žao koliko nas je to grozno iskustvo moralo proći

i nije mi jasno da u nekim bolnicama nedaju anesteziju,
    ja sam dobila koktel apaurina lidocaina i još nečeg i začas me ošamutilo, i 4 inekcije u maternicu
    i fizički je postupak bio podnošljiv al mi se srce trgalo

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Joj draga EvaMaria tako mi je žao

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Eva Maria, PHD je meni bio uvijek za osam dana (dva puta je bio uredan, treći put je svašta nešto pisalo), no sam PHD ne može ništa reći o uzroku pobačaja i u principu ni dobar niti loš nalaz nema nemaju neku kliničku važnost.
    Žao mi je što ti je tako teško. Moram priznati da, gledajući iz ove perspektive, uvijek mislim kako ne bih preživjela još jedan missed ab., no onda kada sam bila suočena s tim, nije bilo tako strašno - normalno je da boli i da si očajan i slomljen, emocionalno i psihički, no ja sam se vrlo brzo vratila u stvarnost (i rijetko se zapravo sjetim da sam uopće bila trudna, inače bih umrla od tuge).
    Želim ti da se što prije oporaviš.

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj vikki prvotno napisa
    i rijetko se zapravo sjetim da sam uopće bila trudna, inače bih umrla od tuge
    ovako slicno i kod mene .
    kao da ne dozvolim sama sebi uopce misliti o tome, jer bi to znacilo samo onu silnu bol i tugu .
    meni je dosta pomoglo sto sam nakon kiretaze ostala cca mjesec dana doma (bolovanje + godisnji); jednostavno sam osjecala da mi treba to vrijeme za mene i tako je i bilo.
    sada, 4mj nakon kiretaze, kad razmisljam o novoj trudnoci, sve vise imam poriv odgadjati ju .
    a danas sam bas jadna od svega jer su mi ciklusi u totalnoj komi nakon kiretaze; prvu M sam dobila nakon 60 dana, drugu nakon 40, a sad mi je vec 17.dc i jos ni traga ovulaciji , a prije sam imala uredne cikluse na 29 dana.

Eva Maria drzi se odtuguj, isplaci, a s vremenom ce zaista biti lakse, koliko god to sad isprazno zvucalo

anabela avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

EvaMaria

meni taj nalaz apsolutno ništa nije otkrio. Ginekolog ga je pogledao, odložio i rekao - u redu Bio je gotov za 7 dana, kada i otpusno pismo. Ja sam imala kiretažu u 8. tjednu nakon što je plod odumro, tako da oni sve što se dogodi do 12-tog tjedna smatraju 'normalnim', osim ako nije bilo 3 put uzastopce čini mi se, onda te šalju na nekakve pretrage.

Nemoj se čuditi kiretaži bez anestezije (čitaj - lokalna anestezija)
    i ja sam dobila koktel injekcija i osjetila itekakve bolove
    doduše kod mene je, Bogu hvala, prošlo sve u najboljem redu, niti sam puno krvarila, samo jedan dan, niti me kasnije išta boljelo (samo prvih pola sata). Nisam dobila nikakve lijekove za doma (vidim da većina vas dobija ono za stezanje maternice) niti antibiotike, a ni lijekovi protiv bolova nisu bili potrebni. Popila sam samo jednom Voltaren jer sam mislila da sam dobro pa sam išla čistiti po kući pa me, naravno, sastavilo!
    Nakon sedam dana ultrazvuk je bio uredan, nakon 14 dana već sam bila na poslu, a nakon 26 dana od kiretaže dobila mengu. I prekosutra se udajem

Kad vidim druga iskustva mislim da sam dobro prošla, a da me strah iduće trudnoće, to itekako jest! :/

Eva Maria avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

cure, hvala vam na brzim odgovorima!!!
    evo ja sam fizički relativno dobro, tu i tamo me stegne maternica,
    ali više ne ležim, polako se vraćam u normalu.
    ne krvarim, malo smeđe i to rijetko (jednom na dan).
    ja sam odmah dobila otpusno pismo i tamo je pisalo da je isto bilo 8 tj.
    više ni sama neznam kolko sam bila t jer mi svaki put drugačije kažu
    i što me šokiralo, dr mi je rekla da su se bebe već počele raspadati u meni i da sam duže čekala da bi dobila sepsu. i na optusnom p. je pisalo da materijal zaudara.
    materijal?!!!? to su moje bebe a ne materijal!!!!
    bolje da ne čitam više te nalaze jer ću poludit od stalnog analiziranja.
    još danas pijem terapiju i gotovo, u pon idem na prvi pregled.
    idemo dalje!!!svaki novi dan je nova nada!!
    preživjet ćemo i to

anabela, čestitke na udaji!!! dobro se ispleši i za nas sve

još jednom iskrena hvala curama na podršci i toplim riječima!!!
    puno ste mi pomogle

anabela avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Eva Maria prvotno napisa
    meni je pisalo obilan krvavi materijal s komadićima nečega

meni plod nije bio u raspadajućem stanju, čitav potpuno, samo je prestalo kucati srce. Znači negdje friško, dan prije pregleda

Eva Maria avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj anabela prvotno napisa
    meni je pisalo obilan krvavi materijal s komadićima nečega

meni plod nije bio u raspadajućem stanju, čitav potpuno, samo je prestalo kucati srce. Znači negdje friško, dan prije pregleda
    kako se život u sekundi promijeni

evo, sad je prošlo tjedan dana (jučer)
    bila sam na pregledu, na uzv su se vidjeli poveći ugrušci, al veli gin da će to izać samo. tako me steglo pri srcu, izgledali su ko da su bebice
    al rekla je da sam dobro, i fizički se stvarno sad dobro osjećam.
    smeđi iscjedak je prisutan al nemam grčeve.
    čak sam danas nakon dugo vremena izašla u grad na kavu.
    cure, koliko ste se vi nakon tužnog događaja čuvale i štedile?
    mislim u smislu tjelovježbe, vožnje bicikla i sl?
    muž i ja imamo konje i obožavamo ići u prirodu jer nas to psihički opušta i zbližava.
    ja bi htjela čim prije ići jahat al se bojim da si ne natreskam maternicu.
    kakva iskustva imate?
    hvala i pusa svima

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja bi htjela čim prije ići jahat al se bojim da si ne natreskam maternicu.
    najbolje pitaj svog doktora.
    konkretno za jahanje, ja bih rekla da pricekas do prve M, osim ako to nece trajati bas 65 dana kao kod mene

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam s većim spotrskim aktivnostima pričekala prvu M., jedino sam plivala već nakon dva tjedna. Mislim da bi za jahanje trebala pročekati mjesec dana ipak.

anabela avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Eva Maria i ja sam na prvi ultrazvuk pošla 7 dana od kiretaže i sve je bilo uredno, čisto, a tako prazno i tad me uhvatila tuga kad sam vidjela da nema ništa, a do prije dva tjedna gledala sam kako kuca srce

što se aktivnosti tiče, meni je apsolutno sve bilo u redu i ginekolog je rekao da odmah mogu plivati, ali ja nisam, bilo me strah. S prvim seksom sam pričekala do menstruacije, a tek sam se sinoć, gotovo mjesec i pol dana od kiretaže prvi put kupala u punoj kadi sa sapunicom.

Najbolje ti je pričekati menstruaciju pa onda kreni obavljati fizičke aktivnosti, ali ne pretjerano!

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Bog svima... Evo prvi put na forum uopće, i nazalost tu. Suosjećam sa svima vama koje ste prosle ove teske trenutke, ujedno čestitam na hrabrosti. SVIMA. I meni se isto desilo (miss.ab). Prestravljena sam od cijelog postupka koji me ceka prekosutra, pokusali smo sto smo bolje znali i umjeli pronaći najbezbolniji (makra za fizički dio) i najbolji način,a da sve prođe ''u redu''. Idem u nekakvu privatnu kliniku na opću anesteziju i čisćenje vakuumom. Svejedno me uzasno strah i anestezije i mozebitnih infekcija i svega.... Eto, ako bi mi neko mogao napisat iskustvo sa tim vakuumom, ako je imao. Jeli sve proslo ''ok''?
    Hvala.

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj kikkio prvotno napisa
    Bog svima... Evo prvi put na forum uopće, i nazalost tu. Suosjećam sa svima vama koje ste prosle ove teske trenutke, ujedno čestitam na hrabrosti. SVIMA. I meni se isto desilo (miss.ab). Prestravljena sam od cijelog postupka koji me ceka prekosutra, pokusali smo sto smo bolje znali i umjeli pronaći najbezbolniji (makra za fizički dio) i najbolji način,a da sve prođe ''u redu''. Idem u nekakvu privatnu kliniku na opću anesteziju i čisćenje vakuumom. Svejedno me uzasno strah i anestezije i mozebitnih infekcija i svega.... Eto, ako bi mi neko mogao napisat iskustvo sa tim vakuumom, ako je imao. Jeli sve proslo ''ok''?
    Hvala.
    Nemam iskustvo s vakumom, tako da ti samo mogu poželjeti sreću i što brži oporavak, protiv infekcije ćeš dobiti antibiotik, a ako si sklona ( bakterijama i gljivicama ) ili želiš možeš si uključiti laktogin ( ja sam to radila nakon histeroskopije i još ponekad ).

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

kikkio zao mi je
    ovdje imas cijelu temu o vakumskoj aspiraciji (kiretazi)

jurica

Početno Re: Kiretaža na 3 načina - osobna iskustva - 3. dio

[ :?
    Doktor mi je danas u 10 tjednu saopčio da se plod ne razvija i dao uputnicu za bolnicu-kiritaza , dignoza missed ab.
    Šta dalje? I koliko da ćekamo?

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Jurica, onda sutra u bolnicu, tamo te pregledaju još jednom i daju ti termin za kiretažu (za koji dan), najčešće je tako. Nažalost, mislim da nemate što čekati.
    Jako mi je žao (prošla sam tri puta isto, u 9. tjednu, i znam da vaa sada malo toga može utješiti). Držite se

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Jurica, ja s istom sudbionom kao i ti, obavih to danas. Ako hoces ostavi mi na pp poruku pa ti se mogu i javit, Iako tu ima puno vjerodostojnih informacija... Ja, najveca kukavica od svih, ipak prezivjela. Čini mi se da je dobar savjet, da se raspitas kod svog liječnika kako će to bit obavljeno i da se ne ustručavas pitat sve sto te zanima. Mi smo zvali na sve strane. Meni je data opca anestzija i učinjena vakumska. Evo ja sam kuci, odmaram, za sada je sve ok, ne boli nista, ali ne znači da neće. Vidjet ćemo. Slobodno se javi ili pitaj.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

MMK i visibaba saljem

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

jurica
    žao mi je

anabela avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj kikkio prvotno napisa
    Eto, ako bi mi neko mogao napisat iskustvo sa tim vakuumom, ako je imao. Jeli sve proslo ''ok''?
    Hvala.
    meni su radili klasičnu kiretažu (struganje) i vakuum. Sam vakuum je kratkotrajan i bezbolan pa ne znam zašto bi te trebali uspavljivati ako će ti samo tako raditi :/ ugl na grlić ti priključe nešto kao mali usisivač i isisaju plod. Traje svega nekoliko sekundi.

Eva Maria avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

kikkio i jurica, neizmjerno mi je žao što ste to morale proći
    meni će sutra biti 4 tj od kiretaže
    a ja stalno zamišlam kako bi sad već velike bile moje bebe.
    još uvijek sam tužna, pijem normabele
    jer me tjeskoba ubija
    i stalno ih sanjam...

bila sam na uzv tjedan dana poslije i bili su veliki ugrušci,
    ajme kad sam ih vidla sve me steglo, učinilo mi se da vidim bebe,
    tak su izgledali. onda sam još 2 tj imala smeđi iscjedak i sad ništa.
    jučer sam dobila PHD nalaz, ne kužim ni riječ :?
    unatrag 2 dana imam grčeve, jel moguće da dolazi M?
    mislim da će me slomit

meni su isto radili kao i anabel, kiretaža, dilatacija i vakum,
    4 injekcije u maternicu i jedan koktel u ruku.
    bila gotova za 10min. nisam se ni snašla već je bilo gotovo,
    a i koktel koji sam dobila u ruku me ošamutio.

pusa svima i čuvajte mi se

Tonja_1 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

da nadopunim temu svojim isustvom.
    na kiretaži sam bila 17.6. srce je prestalo kucati radi ciste na pukovini. kiretaža rađena vakumom i nitko mi ništa nije govorio za nekupanje, dapače - nakon kiretaže je doktor meni i mm-u objašnjavao što znači oporavak, čak je potvrdio da tjedan dana nakon kiretaže možemo slobodno na more, da "napunimo baterije", tako da sam se kupala u moru. rečeno nam je kako moramo čekati dva uredna ciklusa, onda možemo u nove pobjede.

nakon kiretaže nisam uopće krvarila, doktor je rekako kako je to samo znak koliko je sve bilo nezrelo i loše prokrvljeno. odnose smo imali točno tjedan dana nakon kiretaže, sve je bilo normalno - osim onog u glavi. taj dio dugo treba da se oporavi.

najbitnije je dozvoliti sebi vrijeme za plakanje i tugu, jer samo prijeći preko toga se ne može - i život ide dalje.

eto, nakon tri uredna ciklusa dobili smo i plusić, malo srce kuca, trenutno mirujem radi hematoma ali se usprkos silnom strahu trudim biti optimisitčna i mislim na najbolje...

isto želim i svima vama koji ste se našli na ovoj temi.

Eva Maria avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Tonja, baš mi je žao što si morala proći to iskustvo
    to te je slomilo ali na neki način i ojačalo.
    bar si ja pokušavam tako posložit kockice

al baš sam vesela što si čula malo srčeko i vjerujem da će sve biti u redu

hematom? od čega dođe hematom? jeli to posljedica od kiretaže ili kaj?
    oprosti što te gnjavim, al nije mi jasno..
    ja sam jučer dobila prvu M, jako je bolna i obilna.
    al proći će. jedino sam još uvijek u nekom očaju i gorčini
    al i to ćemo prebrodit.

kad čitam tvoj post, baš me razvedri
    sretno draga

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Eva Maria , samo strpljivo, draga, brzo će proći par mjeseci; a za hematom znam da može nastati kad se opl.jajna stanica ugnijezdi u maternicu, pritisne neku krvnu žilicu i od nje nastane hematom ( takav sam ja imala, pa znam, a vjerovatno postoje i drugi uzroci :? )
    Tonja čestitam ti :D

Eva Maria avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

mandy, hvala na odgovoru
    valjda će ovi ugrušci koji su ostali poslje zahvata izaći potpuno.
    toga se bojim,da ne zaostane nešto, pa da zbog toga imam posljedice.
    makar ćemo pauzirat par ciklusa jer ni psihički nismo spremni.

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

HvalaBogu, ova tema nije aktivna već skoro mjesec dana... na neki način, i žao mi ju je podizati.

U glavi mi je kaos, ne znam što mislim, ne znam što osjećam, osim što sam trenutno zahvalna na tome što je zahvat bio pod općom anestezijom pa mi barem on sam nije bio traumatičan, kad su već to bili dani koji su mi prethodili.
    Svo osoblje u bolnici je bilo divno, nježno i pažljivo, ne sjećam se ničega između smještanja na stol u operacijskoj dvorani i buđenja na intenzivnoj njezi... Dobro su me nafilali svime, tako da sam i kasnije dan provela bez bolova i lagano "tupa". Ne krvarim jako, jedino me povremeno probode u trbuhu, kao igla, ali podnošljivo, jača bol mi je bila danas samo kad sam se zaboravila i relativno naglo čučnula pokupiti nešto s poda.

Bila sam 10+3, blighted ovum. Dan prije kiretaže sam kratko krvarila (jedno brisanje toal. papirom i mala mrlja na ulošku), na dan kiretaže bilo je malo vrlo tamnog traga... Ali eto, ako u ovom trenutku mogu zbog nečega upoće biti sretna... to je barem to da se ne sjećam se kiretaže. Zahvat je bio dilatacija, evakuacija i kiretaža, pretpostavljam da je to standard? :?

A o zbrci u glavi i "srcu"... :/

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

bio je petak, 13. cijelu noć u bolnici sam bila u grčevima i bolovima, nakon što sam popodne prokrvarila s velikim ugruškom. dr je došao i nudio mi da pozove anesteziologa da odmah obavimo kiretažu.
    nisam htjela bez pouzdanog uzv, koji mi je obećan ujutro. rekao je ok, ali pozvat ćete me u tri ujutro jer će vam krv počet liptat.. a onda ćete se sjetiti što sam vam rekao.
    prolazili noćni sati u grčevima, ja odbrojavala, ponoć, jedan, dva..
    prošla i tri sata, a ja nisam prokrvarila, samo i dalje bolovi, jaki, nesnosni, iako su mi dali intravenozno normabel i spazmex.. Predjutro bolovi potpuno nestali..dočekala ja svoj ultrazvuk, s onim preostalim mrvičkom nade..ali ništa, otkucaji se više nisu čuli.
    dalje kao i kod vas, kiretaža, dali su mi opću anesteziju..
    još me nisu ni sutradan htjeli pustit doma, užasno nisko željezo..
    konačno za dva dana doma, i taj prvi dan doma je bio najgori..čak me ni moje najdraže biće na svijetu, moja kći, nije mogla izvući iz tupila..ali malo po malo, bolje sam, svakim danom.
    i nekako znam, da će biti opet i da će biti drugi put biti dobro..

i to isto svima vama od srca želim..

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ajme dijana, hebemu sve, drž se

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Shanti, Dijana

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Dijana, žao mi je

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Dijana, užasno mi je žao!
    Bit će opet, i bit će u redu, mora!
    Drži mi se!

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Drži se

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Dijana, žao mi je...

Cure, pročitala sam topic, sva tri dijela, u noći s petka na subotu, pripremajući se psihički za zahvat, ali kao da mi je sve isparilo iz glave... je li normalno da se dan poslije kiretaže vrlo, vrlo malo krvari? Nisam dobila nikakvu terapiju osim antibiotika, 10 dana.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Dijana, baš mi je žao, drži se

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Dijana i Shanti

Shanti normalno je da se malo krvari, a što se tiče lijekova znam da uz antibiotik često daju i ergometrin.

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Držite se, tako mi je žao

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ja sam imala kiretazu prije nesto vise od 3 tjedna. Beba prestala s razvojem u 6 tjednu, kiretazu sam imala u 10 tjednu. Jos svaki dan placem zbog bebe, jos mi je tesko. Ali, zanima me kako to da sve neke od vas dobila potpunu anesteziju? Ja sam dobila nesto u ruku sto me osamutilo, ali bila sam budna i valjda dole neku inekciju, ali poredu svih tih inekcija, mene je kiretaza bolila.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

to s anestezijom je izgleda lutrija, pa kako te zapadne..mene nisu ni pitali šta bi ja, odnosno postave ti neka pitanja o općem stanju, tlak, bolesti, lijekovi..ako je stanje ok, mislim da treba tražiti opću, ako se spremaju samo s lokalnom ili čak naživo..a neke cure preferiraju čak i lokalnu..ja se samo sjećam da sam se u jednom trenutku samo izgubila i to je bilo to. psihička bol je užasna, stvarno nam ne treba još i fizička uz to, barem ona koju možemo izbjeći.

cure, hvala na podršci.
    godinama nisam htjela zaći u ovaj kutak foruma, nisam ni slutila koliko nas je, sad tek vidim kako sam blaženo nesvjesna svoje sreće bila u prvoj trudnoći..toga nažalost više neće biti..

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Dijana, nisam te shvatila, sto je bilo u prvoj trudnoci?

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Dijana, shanti, vzst... cure, držite se

Citiraj Dijana prvotno napisa
    nekako znam, da će biti opet i da će biti drugi put biti dobro..

i to isto svima vama od srca želim..
    Jako lijepo, mogu samo potpisati i pridružiti se lijepim željama

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj vzst prvotno napisa
    Ja sam imala kiretazu prije nesto vise od 3 tjedna. Beba prestala s razvojem u 6 tjednu, kiretazu sam imala u 10 tjednu. Jos svaki dan placem zbog bebe, jos mi je tesko. Ali, zanima me kako to da sve neke od vas dobila potpunu anesteziju? Ja sam dobila nesto u ruku sto me osamutilo, ali bila sam budna i valjda dole neku inekciju, ali poredu svih tih inekcija, mene je kiretaza bolila.
    Vzst... žao mi je i zbog gubitka trudnoće i zbog groznog iskustva.

Ja sam kiretažu imala jučer, ali mi je mogućnost spomenuta još prije tri tjedna, prije dva tjedna je pregled prošao dobro, bez spominjanja kiretaže, a onda je prije tjedan dana dogovorena još jedna kontrola bete i uzv i... vjerojatna kiretaža.
    Već pri prvom razgovoru sam rekla da, u slučaju potrebe za kiretažom, želim isključivo opću anesteziju, i doktor mi je rekao da kiretažu u bolnici više ne rade po ordinacijama i sobama, nego isključivo u operacijskoj dvorani i pod općom anestezijom. Prije tjedan dana mi je rečeno da trebam donijeti nalaz fibrinogena, kompletnu krvnu sliku i krvnu grupu, po primitku u bolnicu su mi napravili još i EKG i anesteziološku obradu...
    Da u mojoj bolnici nije bila ova opcija s općom anestezijom, išli bismo u neku drugu, to je bio čvrst dogovor mm i mene. Doduše, možda i u mojoj bolnici kiretiraju bez opće anestezije ako se dođe hitno...

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Cure, je li i vama na otpusnom pismu pisalo da je napravljena (uz dilataciju i kiretažu) i "evakuacija"?

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

vzst, u prvoj trudnoći je bilo sve odlično, idealno, bila sam prototip blažene trudnice , zamisli, kad sam išla na prvi uzv ja uopće nisam pomišljala da bi srčeko moglo i ne kucati..da mi je vratiti tu bezbrižnost, eto to mislim da je nemoguće. moja kći ima već šest godina, dugo već pokušavam začeti drugo, pa nikako i nikako, i evo sad se dogodilo što se dogodilo..
    Šta možemo, kad padneš skroz dole, jedino ti ostane da se dižeš.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Shanti prvotno napisa
    Cure, je li i vama na otpusnom pismu pisalo da je napravljena (uz dilataciju i kiretažu) i "evakuacija"?
    Da.Što bi zapravo značilo da su maknuli "sadržaj".

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja bila kod Podobnika na vakumskoj aspiraciji, pisala sam na istoimenoj temi i na otpusnom pismu piše kratica DVA.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Zeljela bi nista ne znam. Nazalost, uz internet svaki vrag citas i saznas i zbog sve sto se dogodilo, kad sljedeci put budem trudna, tocno cu znat otpocetka kako sta mora bit, a ako ne bude, tocno znam sto me ceka.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

shanti još jučer ujutro sam se mislila što da ti napišem, ali sam to ostavila za popodne , kad se vratim s pregleda i budem veselija i optimističnija; moj pregled je nakon nekoliko sati završio kiretažom,plod se nije razvijao, srce nije kucalo , a čini mi se kao i da će moje srce puknuti; prije 7 mjeseci sam imala još jednu kiretažu, tj. inducirani porod , ali sa 15, skoro punih 16 tjedana i ovo jučer , kao postupak, mi se čini neusporedivo; dobila sam u venu par šprica nečega, omamilo me na nekih 20 min, tako da se ne sjećam ničega, ni postupka, ni bolova; za 2 sata su me pustili doma, sa th doksicilin 100 mg, 2x1, 5 dana; malo krvarim, osjećam neki pritisak u maternici i to je sve; pitala sam zašto nisam dobila ergometrin, rekli su mi da nema potrebe, bila je mala trudnoća 9+3, a razvoj je stao sa 8+1, tako da se maternica nije ni uspjela raširiti; na otpusnom pismu piše : ab retentus, odumro plod, D, E i C, po phd nalaz za 14 dana; psiha mi je u totalnom kolapsu, ali poznajem sebe, imam svoje dvoje djece i oporavit ću se, jer nema drugog izlaza osim toga; shanti čitala sam tvoj blog i prije i pratila di si i šta se kod tebe dešava, znam da je ovo strašno, ali nekako imam dojam da se kod tebe klupko počelo odmotavati, ipak si zatrudnila prirodnim putem, ovulacija je tu, možda se sve pokrene na bolje
    cure držite se i samo hrabro, netko brzo i bez problema dođe do onog što želi, a mi spadamo u one koje moraju preko trnja do zvijezda

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

a draga mandy
    tako mi je žao.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

mandy, shanti

Žabica avatar
    Datum pristupanja