Mandy... ne mogu u ovom topicu staviti nijedan smajlić, svi mi djeluju, nekako... ne odgovaraju.
Grlim te, u mislima... valjda nema potrebe više od toga pisati...![]()
Mandy... ne mogu u ovom topicu staviti nijedan smajlić, svi mi djeluju, nekako... ne odgovaraju.
Grlim te, u mislima... valjda nema potrebe više od toga pisati...![]()
cure hvala vam puno na toplim riječima i zagrljajima;
shanti, vzst, kako ste, fizički ?
čuvajte se, polako ćemo, sad nam samo preostaju stepenice prema gore
Fizicki dobro. Cekam da mi dode prva menstrucija. Psihicki, tako, tako.
cure, kako mi je žao što morate to prolazit![]()
al sigurna sam da će nam se svaka suza i bol vratiti u dobrome!!!
držite se!!! jake smo mi žene!!
Kako se osjecate kad prode neko vrijeme od missed ab? Ja, iskreno, imam osjecaj kao da mi fali jedan dio mene, da je taj dio otisao s bebom.
Ja se nakon 3 missed ab-a (zadnji prije deset mjeseci) zapravo i ne sjećam da sam ih imala (obrambeni mehanizam valjda, brzo zaboravim ružno), osim što sam svjesna da imam veeeliki problem.vzst prvotno napisa
ja se još uvijek tako osjećam, već je dva mjeseca prošlo ali još uvijek jako boli.vzst prvotno napisa
i ne prođe ni dan da ne razmišljam o tome.
a da ne govorim koliko često sanjam i opet iznova proživljavam sve![]()
Fizički, relativno dobro. Nisam ni dugo niti pretjerano jako krvarila, nekih pet dana, ali od tada, još i danas, 12 dana od kiretaže i dalje imam malo tamnosmeđeg spottinga. :? Kad sam fizički jače aktivna, pojača se količinski. Ništa strašno, ali primijetim. I zaboli me ako se duže savijem prema naprijed.mandy prvotno napisa
Kako si ti?![]()
Da... noćne more...Eva Maria prvotno napisa
Nisi sama u tome...![]()
evo i mene , nakon 10 dana kao i kod shanti malo smeđeg spottinga nakon jačih aktivnosti, psiha ok ako ne mislim ni na što vezano uz trudnoću, porod, male bebe, ako ne vidim ni jednu trudnicu, ne čujem ni za jednu novu trudnoću i sl; nastojim selektivno izbrisati pamćenje ali ne idenoćne more prisutne, budim se ujutro sa šumom u ušima , glavoboljom i sl. ; ne mogu još uvijek razgovarati o svemu sa MM jer samo plačem, pa smo se dogovorili da ćemo o svemu kad se malo smire emocije ; žao mi je samo što se prije kiretaže nisam sjetila uputnice za citogenetsku analizu, ali je sve bilo šokantno i brzo , sad ne znam radi li se (opet ) o kromosomima ili o nečem drugom; a možda i bolje , ponekad je najbolje ništa ne znati; iako da nije bilo Rode i interneta u svemu ovome mislim da bih poludila, ovdje sam našla informacije o kojima nitko ne razgovara i koje u RL ne možeš saznati
držite se cure, posebno vi koje još nemate djecu, treba izdržati, biti uporan, hrabar i čvrst, neprocjenjiv je dar koji na kraju sve muke dobijete u svoje krilo![]()
Jesi li bolje?mandy prvotno napisa
![]()
Ja sam relativno OK., dok me netko ne pita kako sam... Danas sam bila na kontroli (samo zbog uvida u PHD, nije mi radio uzv :? ) i nisam reagirala na trudnice u blizini, nisam se čak ni loše osjećala zbog prvog odlaska u bolnicu nakon kiretaže... jedino mi je problem kad me netko pita kako sam... onda ne znam što bih rekla, ne želim plakati, a suze mi se spreme krenuti...
Meni je skoro 4 tjedna od kiretaže. Fizički sam dobro, jedino što me je danas počelo boljeti pa pretpostavljam da će doći m.
Psihički sam bila koma, pa malo bolje, jedan dan tuga beskrajna i praznina, drugi dan euforija zbog nečega bezveznoga, ..... danas mi je težak dan.Samo plačem, mislim na bebicu, trudnoću, i ono što je trebalo biti a nije i neće. Strašno! Mislila sam da me prolazi a kad ono, vrati se još jače!
meni 2 tjedna nakon K, još mi se poteže spotting, čini mi se nikad kraja, trebala bih ići po PHD, ali mi se jednostavno ne da ići na odjel; na uzv ću nakon 1. M i trebala bih ići na jedne babine ali ne mogu od tuge, ta beba se rodila nekoliko dana nakon što sam ja trebala roditi u 10.-om mj., zajedno smo pratile trudnoću prva 3 mj. i jednostavno ne mogu, mislim da bih samo plakala, ostavit ću taj posjet za poslije Nove godine; ja sam plačljivica, na sve mi se plače i na sretne i na tužne misli i scene
![]()
iz ove perspektive mi se čini da sam pred Kineskim zidom i da mu ne vidim kraj, ali sam svjesna da je stvarno premalo vremena prošlo od svega i da treba vremena da se duša zaliječi, ali isto tako i da je najbolji lijek kad držiš svoje dijete u naručju
držite se curke, bit će bolje![]()
dugo me nije bilo na ovoj temi.
mandyne mogu vjerovati, u shoku sam, tako mi je zao draga sto ponovo moras prolaziti tu bol.
shanti![]()
![]()
nema rijeci kojima bih opisala koliko mi je zao. grlim te draga moja
![]()
mene ipak minimalisticki raduje sto si ti nakon svih onih neuspjeha ipak prirodno zatrudnila i svim srcem se nadam da ce se to uskoro ponoviti sa sretnim zavrsetkom <3
shanti, u kojoj bolnici si bila? dobro da je bar s te fizicke strane sve proslo ok i da te nisu mrcvarili. to je i meni bilo veliko olaksanje, stvarno, bolnica, osoblje, sve je proslo max ok.
ovih dana (tocnije sub/ned) se priblizava termin kada se nase izgubljeno srcekotrebalo roditi...
. strah me i pomisliti kako cu prezivjeti ovaj vikend.
inace, vec dugo uglavnom funkcioniram slicno kako je i vikki napisala (mislim da sam ju vec i prije citirala za slican post):
uopce ne razmisljam o tome da sam bila trudna, kao da i nisam, cudno. al u rijetkim trenucima, kad si dozvolim "otvoriti" se uz MD, onda shvatim koliko je ta bol dubokavikki prvotno napisa
. ni 6 mjeseci nakon kiretaze nismo krenuli u nove pokusaje
; stalno nesto odugovlacim, a i ciklusi nikako da mi se srede.
Visibaba, tvoj me potpis uvijek iznova štrecne, da mi se vratit
![]()
Mi smo počeli ponovno nakon dva ciklusa, no ne ide baš, ni prirodno ni IVF-om.
Mila moja... i mene štrecne uvijek tvoj potpis... a sjetim se i onih prvih kavica, s PZ... rujan, prije dvije ili tri godine, na znam više...visibaba prvotno napisa
![]()
Ja se trudim maksimalno ispuniti vrijeme raznim obavezama, čitam... i potiskujem, valjda... Ako si za kavicu ovoga vikenda, javi... Možemo pričati, možemo šutjeti... Ako želiš vikend provesti samo sa svojim dragim, sjeti se da te grlim, puno, u mislima...![]()
i ja potiskujem i gutam, ako jednog dana sve ispliva na površinu, nadrapala sam, nema ni mjesec dana od kiretaže, a ja kao da nisam ni bila trudna; s jedne strane me raduje mogućnost oporavka, a s druge rastužuje činjenica da život tako brzo piše neke druge priče i da se tako brzo prikavamo na novonastale situacije; a što se tiče dvadesetih..uf, da sam znala što me sve čeka, drugačije bih posložila kockice ( a tko ne bi ?)
pusa curke i popijte jednu kavicu i za mene![]()
Draga mandymandy prvotno napisa
, dobro je što se privikavamo, to je jedini način da opstanemo i da funkcioniramo. A to ne znači da ćemo zaboraviti...
![]()
Ja ne bih drugačije posložila kockice, da se mogu vratiti u dvadesete, osim ako mi netko ne bi rekao gdje mogu pronaći ovog svog predivnog muškarca... Dugo smo se tražili, ali, kad nije bilo suđeno ranije...![]()
Inače, mene baš zanima kad ću dobiti m nakon kiretaže... Čitala sam ovdje o prosječno 4-6 tjedana, ali vidjela da se jednoj forumašici dogodilo i 6 mjeseci... Meni je upravo na isteku 4. tjedan, bradavice me bole nepodnošljivo, apetit mi je porastao, nabrijana sam kao u PMS-u
![]()
, ali temperature mi nisu visoke kao što su mi uvijek pred m, tako da mi ništa nije jasno...
meni je kiretaža bila 18.11., za sada nemam nikakvih znakova nadolazeće M, ako ne dođe nakon 30 dana otići ću na uzv i provjeriti što se dešava; inače mi se dugo potezao smećkasti iscjedak, pa nakon toga prozirni, stalno nešto![]()
drage moje, žao mi je što otvaram ovu temu, ali trebala bi mi jedna informacija. Naime 10.10. sam izgubila moje bebice u 4,5 mjesecu trudnoćei nakon 5 tjedana dobila prvu menstruaciju. E sad čekam drugu i nikako da dođe. Inače sam prije imala uredne cikluse 30/5.
Zanima me da li su se vama ciklusi promijenili i da li i kad su se stabilizirali?
Hvala vam, ljubim vas sve i želim vam puno snage za dalje![]()
Tibi meni je nakon 1. K M stigla nakon 30 dana, a nakon toga uredno 28-30/5; nakon ove K (18.11.) M stigla nakon 28 dana, nešto predugo traje , brljavi , ali ok, valjda tako mora biti; nakon obje K uzimala sam PMS free od Encijana, samo 1 mjesec-čitala sam da on uravnotežuje ciklus, pa hajde da i to probam;
držite se cure![]()
Tibi, meni je nakon kiretaze prva M dosla nakon 28 dana, a druga nakon mislim negdje 34 dana (pojavila mi se neka cistica koja je otegnula). Inace su mi ciklusi 23-25. Nakon toga je bilo sve po starome.Tibi prvotno napisa
hvala curke. Evo stigla je konačno sa zakašnjenjem od 8 dana. Nadam se da će se ciklusi stabilizirati jer inače me neće tako skoro htjeti primiti u postupak MPO.
Šaljem vam ogromne zagrljaje![]()
Mandy, jesi li dobila prvu M? Meni je danas 40. dan od kiretaže i još nisam... :/
Shanti jesam, nakon točno 28 dana, trajala je 8 gadnih dana ; negdje 10- ak dana nakon kiretaže sam počela uzimati pms free; jesi li nila na uzv? meni je dr nakon 1. kiretaže po uzv rekao da će mi kasniti par dana i tako je i bilo; koliko ti inače traju ciklusi, uzimaš li neke hormone? to sve utječe, kao i trajanje trudnoće i način na koji je jkiretaža obavljena, koliko je maternica oljuštena![]()
drage moje i mene čeka kiretaža sutra. 13 tjedana i 3 dana, ogroman higrom coli...
nemam straha od zahvata, pomirila sam se sa sudbinom, a kak će biti poslije, vidjet ćemo.
inače sam vrlo racionalna i ne dozvoljavam emocijama koje nisu konstruktivne da mi rade probleme, ali tako sam se lijepo ufurala u film čuvanje, pa porodiljski, pa uređenje stana i dječje sobice...
nego, raduje me što vidim da su mnogi pokušali , a i uspjeli brzo nakon kiretaže. i mi se nadamo da ćemo moći brzo na posao.
ninocka jako mi je žao, nadam se da je sad već sve iza tebeninocka prvotno napisa
![]()
ja sam imala sličan slučaj sa nn 6 mm, pa sam išla na cvs kod Hafnera sa 12+ 4 tj, dok sam dočekala rezultat 14+ 4, kiretaža sa 15+5, tako nešto; higrom je bio samo pokazatelj kromosomske greške;jesu li ti poslali uzorak na citogenetsku analizu ?
uzmi sebi par tjedana za oporavak, na bolovanju možeš biti 2 tjedna bez komisije; ne brini, za par mjeseci možeš opet u akciju, uopće ne sumnjam u uspjeh, ali bi bilo najbolje da napraviš kromosomsku analizu, ti i TM, briseve i ostalo prije nego opet idete na bebu, čisto iz razloga da odmakneš sve potencijalne negativne čimbenike
drži se i javi kako si![]()
evo moram ipak doć sutra jer danas nije bilo mjesta u bolnici. stavit će mi prvo gel a onda ovisno o tom kad tijelo samo odbaci plod sutra ili u subotu će dovršiti stvar.
mislila sam da je analiza automatska stvar...moram nekome nešto naglasiti oko toga? svakako bi voljela obaviti sve što treba prije drugog pokušaja.
uobičajeno rade samo patološku analizu stanica, a citogenetsku analizu ploda moraš zatražiti i imati uputnicu koju će netko od tvojih, zajedno sa uzorkom odnijeti u City exp. ako nisi iz Zg, a ako jesi onda ne znam da li isto ide preko CEx ili bolnica sama šalje na sv.Duh ili neki drugi lab;ninocka prvotno napisa
puno sreće ti želim i da što brže i bezbolnije prođe( meni su oko 9 ujutro stavili gel i drip, već sam došla malo otvorena i s laganim trudovima u bolnicu, tako da od početka do kraja nije prošlo više od 5-6 sati, od toga 1/2 sata na stolu, ostalo sam odrađivala u sobi
)
evo cure ukratko, kiretaža je napravljena u petak na sv, duhu. ljudi su bili divni, čak sam preživjela i ležanje na pomoćnom krevetu 4 sata.
bila je prebolesna gužva...
stavili su mi oko 9 gel, niš se nije događalo...oko 13:30 sam bila na stolu, uspavana (dali mi tri doze i rekli da sam jako baždarena jer uglavnom sam bila budna, ali bez osjeta boli).
fizički je sve prošlo sjajno, psihički se ne dam...ali...hormoni me peru...
inače, egrometrin zasad jedva da osjećam, a dobila sam ga za 7 dana, krvarenje srednje, niš posebno iako su mi rekli da bi moglo bit jako jer sam bila trudna 13/5.
sutra ću se javiti dr. i naručiti za ultrazvuk. zanima me hoće li ona predložiti neke pretrage prije novog pokušaja ili će kao mnogi genetsku grešku ploda smatrati slučajem i pripisati dobi majke (36g).
ninocka drago mi je da je sve dobro prošlo![]()
što se tiče ergometrina njega sve više osjetiš što dani odmiču, najviše zadnji i prezadnji dan, uzmi nešto protiv bolova ( ja sam neofen forte) , a krvarenje ti je individualno, meni je bilo obilnije zadnji put kad sam imala missed sa 9 tt, nego sa 15+ nešto, možda zato što sam manje mirovala zadnji put, tko zna ?
meni su kod NN = 6mm tražili cvs, a nakon toga i krom. analizu nas dvoje, tek onda nam je genetičarka dala nalaz da je krom.greška ploda slučajnost i tek onda sam mogla na kiretažu ( iako sam već bila omekšala cervixa i sa laganim kontrakcijama, da sam pričekala tjedan-dva krenulo bi samo od sebe, ali čekati u tim trenucima mi je bilo nezamislivo,a ni dr nije htio jer je ipak i 15 tt puno), iako su i pretpostavili da je slučajnost jer imamo dvoje zdrave djece;
što se tiče psihe ja sam prolazila različite faze uspona i padova ( zašto mojoj bebi, zašto nije krenulo samo, pa da ne moram ja donijeti odluku, što kasnije, itd..), tek sad nakon 10-ak mjeseci mogu sve promatrati sa otklonom i reći sebi "tako je moralo biti, idemo dalje, plakanje neće ništa promijeniti"; iskreno mislim da psihički oporavak može donijeti jedino beba, ali pripremi se na to da više nema mirne trudnoće, ja sam nakon krom. greške zatrudnila, od početka sam sebe pripremila da bi moglo biti loše i kad sam imala missed nije bilo toliko strašno kao i prvi put; jedina nam je mogućnost pokušavati i vjerovati u uspjeh; ja sam sad nekako mirnije i imam više vjere u uspjeh, možda zato što mislim da sam ispucala lošu sreću, a s druge strane imam dvoje djece koja mi daju snagu i vjeru
;
kako je kod tebe , imaš li već djece ili ti je ovo bila 1.T?
pusti da vrijeme malo prođe i donese mir, koliko god realna bila ne možeš emocije potpuno zatomiti, a i hormoni tu igraju veliku ulogu, lezi barem prvih tjedan dana
drži se i čuvaj, brzo ćeš ti nama nazad u nove pokušaje i planove![]()
( ako ti treba bilo kakva informacija ili pomoć samo se javi)
mandy ovo mi je bila 1. trudnoća.
žao mi je što si imala missed nakon toga.
odmaram zasad i čekam bolje dane... 8)
bok cure, kako mi je teško vidjeti što je ovaj pdf aktivan![]()
evo javljam se da vam dam podršku, stalno vas čitam,
al teško je naći riječi utjehe.
evo, prošlo je već 3 mjeseca od moje kiretaže i nikako da krenem dalje.
u pon idem na pregled i na briseve i nadam se da ćemo onda moći okrenuti novi list. samo se bojim da nisu ostale posljedice.
na kakve ste vi sve išle pretrage prije novog pokušaja.
ja se jako bojim da se ne dogodi ista priča, nezna se uzrok. nalaz nije pokazao ništa konkretno.
što su vama pokazali nalazi poslije k?
ninockadrži se draga!!
žao mi je čuti za svaku novu osobu koja se javi ovdje, ali mi je drago što imate najiksreniju podršku!
htjela sam nadodati nešto na svoje iskustvo. 17.06 sam imala kiretažu, pojavila se cista na pupkovini i bebi je srce prestalo kucati. čekali smo dva ciklusa i onda krenuli dalje, tako da sam 29.10 dobila pozitivan test.
krvarila sam, bilo je rizično, uzimala sam ogromne količine hormona i ležala dva mjeseca no to nije ništa...
imam osjećaj da bih prije mogla reči da sam čekala kada će nešto krenuti po zlu nego reči samo da me bilo strah. 4 mjeseca svaki puta kada idem na wc sam prvo žmirila da ne ugledam krv na gačicama, nisam imala veliku nuždu jer me bilo strah naprezati se...a što se trudnoće tiče, tek na kontroli u 16. tjednu sam izašla nasmijana i opuštena i osjećam se kao trudnica i planiram našeg malog anđela, razmišljam o njoj...već sam trbuh imala a od straha si nisam dozvolila razmišljati o životu koji raste u meni...sve iz straha.
sada s odmakom mislim da je to iz razloga što nisma oplakala koliko mi je trebalo. sebi sam objasnila da je priroda imala razloge za to, tako je moralo biti, moram i to proći u životu i idemo dalje. imam muža, dijete i moram misliti na njih i uživati u njima. da se mogu vratiti nazad dozvolila bih sebi da se povučem u sebe, ili odem negdje i ako treba tjedan plačem suzama najveće tuge koju sam tada osjećala i odžalujem to koliko god se može kako bih čvršća i sigurnija išla dalje. ovako je prvo tromjesječje moje nove trudnoće bilo toliko emocionalno iscrpljujuće radi straha da je dobro što si nisam uspjela naštetiti još.
zato dozvolite sebi da vas tuga obuzme, jer neće ona prije proći ako ju umanjite ili se uvjeravate da ste dobro. samo si dajte vremena i u tom trenutku mislite samo na sebe, kako bi stvarno čim prije mogli biti "cijeli" za ljude u vašim životima.
Tonja hvala ti na iskustvu i savjetima i čestitam vam na bebolincu :D ; i ja sad nakon druge kiretaže razmišljam drugačije; nakon prve sam jedva čekala da prođe 5-6 mjeseci, a sad kad pomislim na moguću trudnoću imam strašan otpor u sebi i bježim od tih planova..pustit ću da vrijeme malo proteče
EvaMaria meni je sad počela 2. M i za 10-ak dana ću po briseve i papu; phd ni meni nije pokazao ništa (ostaci posteljičnog tkiva); strah je normalan, mislim da će uvijek biti prisutan, drži se i daj si vremena koliko želiš
![]()
ninocka![]()
Tonja hvala ti na iskustvu i savjetima i čestitam vam na bebolincu :D ; i ja sad nakon druge kiretaže razmišljam drugačije; nakon prve sam jedva čekala da prođe 5-6 mjeseci, a sad kad pomislim na moguću trudnoću imam strašan otpor u sebi i bježim od tih planova..pustit ću da vrijeme malo proteče
EvaMaria meni je sad počela 2. M i za 10-ak dana ću po briseve i papu; phd ni meni nije pokazao ništa (ostaci posteljičnog tkiva); strah je normalan, mislim da će uvijek biti prisutan, drži se i daj si vremena koliko želiš
![]()
ninocka![]()
![]()
ninocka![]()
Draga Mandy, ja još nisam dobila menstruaciju. Sad je prošlo više od dva mjeseca od kiretaže. :/ Ja sam, u stvari, cijelo vrijeme od kiretaže, skoro svakoga dana imala malo tamno-krvavog iscjetka. Onako da mi nije bio potreban uložak, samo bih na toalet papiru vidjela...mandy prvotno napisa
UZV je prije tjedan dana, dakle, dva mjeseca od kiretaže pokazao da je endometrij, kako je dr rekao, izrovan :/ ...
Nikakve hormone nisam dobila od kiretaže, samo antibiotik, ali sad sam morala napraviti KKS, SE i CRP, da se vidi je li ipak došlo do nekakve infekcije. Srećom, nalazi su uredni. Dr mi je napisao da ako ne dobijem M u sljedećih desetak dana moram se javiti, a ako bih dobila jače bolove ili krvarenje, moram ići u bolnicu hitno...
Tonja, čestitam na bebici i od sveg srca ti želim da uživaš u preostalih pet mjeseci trudnoće... i nadalje, da bude sve školski i mirno![]()
Shanti, ja sam prvu M dobila 65 dana nakon kiretaze. Al tad sam ju vec ocekivala jer sam znala da je bila ovulacija. Inace, isto sam imala dosta dana tog sitnog spottinga. Moji jajnici su policisticni i ocekivala sam da ce biti problema s ciklusom. Jos uvijek su mi ciklusi svakakvi
.
Ovo "izrovan" endometrij zaista grozno zvuci. Dobro je da si provjerila nalaze i da je s te strane sve u redu. Nadam se da ce se i endometrij oporaviti i bolje izgledati nakon menstruacije.
Drzi se![]()
Ja sam pomalo spremna da krenemo u novi pokusaj, ali sada se borimo s losim nalazima: hormoni, brisevi, spermiogram...![]()
![]()
ninockanadam se da se drzis
mandy, Eva Maria, Shanti![]()
joj Shanti baš mi je žao; zašto doktori ne potaknu M s nekim hormonima ili to nije uobičajeno? mislim da je ipak bolje da se što prije uspostavi hormonska ravnoteža i obnavljanje endometrija;jesi probala piti vitex ili nešto slično prirodno ? meni je endometrij na moje veliko čuđenje nakon 1. K i 1. M nakon toga bio debljine 9 mm, ja sam mislila da je ništa neće spasiti ( 2 poroda, 2 uzastopne kiretaže ); uvijek sam mislila da nakon missed-a ili kiretaže M dođe sukladno trajanju trudnoće, ali meni su nakon obje trudnoće različitog trajanja M došle uredno; sad ne znam kakav mi je endometrij, nisam još bila na kontroli, jednostavno mi se više gadi leći na taj stol
![]()
visibaba probaj riješiti sve što možeš prije trudnoće, hormoni i bakterije se daju brzo riješiti
EvaMaria, ninocka![]()
držite se cure, najgore je iza nas, kišu smo prošli, zemlju natopili suzama, sad slijedi sunce![]()
Bok! Nova sam ovdje..Imam par pitanja i mislim da mi vi možete pomoć..imam curicu od 2 i pol god i jako smo željeli još jedno dijete..8.10.09.sam imala spontani u 8tj trudnoće-plod se navodno nije razvijao kako treba... Sad sam ponovno trudna-6tj..bila sam na pregledu i ginekolog mi je rekao da takve rane trudnoće obično loše završe...još se nije vidjelo srce tako da me naručio za 10 dana..što vi mislite? Ima li nade da će sve biti u redu? Očajna sam i stvarno želim ovu bebu..Hvala vam...
Draga EEla, žao mi je što si prošla kroz to loše iskustvo spontanog pobačaja
Ne znam zašto te ginekolog prestrašio takvim izjavom, ali pouzdano znam da je bilo žena i koje su kiretirane i nakon toga drugi mjesec zatrudnile i bez ikakvih problema iznijele trudnoću do kraja i normalno rodile
NIšta nije izgubljeno i pokušaj se smiriti i misliti pozitivno.
Nadam se da će sljedeći pregled biti odličan![]()
potpisujem alkemičar u potpunosti, glupost je davati takve izjave, ako netko ima kasniju ovulaciju ima i kasniju implantaciju, normalno je da se još ne vide otkucaji; drži se i misli pozitivno, za 2 tjedna opet na uzv i tada bi se već sa 8 tt morali vidjeti otkucaji![]()
hvala vam puno na utjehi...nadam se da ce sve biti u redu..recite mi ako znate,dali je normalno da imam malo bijelog,sluzavog iscjedka? Hvala puno i zelim vam sve naj naj...
Sluzavi iscjedak bi trebao biti pokazatelj ovulacije, al opet...
normalno je ako su ti plodni dani da ga imaš
Pretpostavljam da je ovulacija u pitanju, ako je čisti sluzavi iscjedak bez neugdnog mirisa...
![]()
nisam nikada mislila da cu ovdje pisati ali eto ...prije tri dana zavrsila na kiretazi...11 mj smo cekali bebicu i sve je bilo super, nalazi odlicni...onda se u 11 tjednu pojavio blago smeckasti iscjedak, brzo otisla dr. i imala sto cuti...srceko je prestalo kucati 9 tjenu...svijet mi se srusio...fizicki sam o.k. sve podnijela, sada odmaram doma, ali psihicki uff to je tesko...s nikim ne pricam osim s mm koji je divan...pokusavam sve zaboraviti i krenuti dalje, ne mislim se predavati...nalazi su poslani na citogenezu pa cemo vidjeti sto je bilo...drae moje dijelim vas bol...drzim nam svima fige da to prije uspijemo...rekla mi je dr. da je jena pacijentica 14 dana nakon kiretaze ostala T...
draga zeljana žao mi je što si nam se ovdje morala pridružiti, najbolje je da sačekaš nalaze i vidiš da nije nešto ozbiljnije a u svakom slučaju prije slijedeće trudnoće napraviš sve što ti se čini da bi moglo utjecati na razvoj trudnoće (papu , briseve, krv, ev. popraviti prehranu, pušenje); trudnoća 14 dana nakon K mi se čini preuranjena, kako tijelu tako još više srcu treba da se oporavi i smireno krene dalje