Stranica 8 od 9 PrviPrvi ... 6789 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 434

Tema: Kiretaža na 3 načina - osobna iskustva - 3. dio

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj mandy prvotno napisa Vidi poruku
    draga zeljana žao mi je što si nam se ovdje morala pridružiti , najbolje je da sačekaš nalaze i vidiš da nije nešto ozbiljnije a u svakom slučaju prije slijedeće trudnoće napraviš sve što ti se čini da bi moglo utjecati na razvoj trudnoće (papu , briseve, krv, ev. popraviti prehranu, pušenje); trudnoća 14 dana nakon K mi se čini preuranjena, kako tijelu tako još više srcu treba da se oporavi i smireno krene dalje

meni je isto to bilo cudno da je nakon 14 dana ostala T, ali ajd...prije nego sam sazanla da sam T napravila papu i bila je o.k,bila na sistematskom krv, urin u redu, srce ma sve...kada sam saznala da sam T prestala pusiti, promijenila prehranu, folnu pila 4 mjeseca prije zaceca,ma sve 5...u 9 tjednu napravila opet redovn pretrage krvi i urina i opet sve o.k...uzela mi je odmah dr. briseve pa cemo vidjetli...pricekati cu 1 M, pa otici na sve pretrage i onda nastaviti...hvala na podrci draga...

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

baš mi je žao što si morala i ti to proći
    tijelo i srce će ti najbolje reći kad budeš spremna na novu trudnoću
    pričekaj makar 1-2 ciklusa dok vidiš što će ti od pretraga ginekolog raditi i kakvi će biti nalazi
    baš mi je žao

smarija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

zdravo svima i ja sam imala spontani u 7+3 i radjena mi je kiretaza to je bilo prije nekih 25 dana,razlog spontanog nisu se vidjeli otkucaji srca nastupilo krvarenje jedan dio izasao sam ostalo su mi kiretirali.poslije kiretaze imala sam stalno neko malo krvarenje vise kao sluzava sukrvica isla sam dva puta kod dr.gdje je ustanovljeno da je sve ok,no medjutim prije dva dana pocne me boliti stomak i donji dio ledja kao pred menstru.i od juce pocnem malo jace da krvarim sto mi se desava i danas. mene interesuje da li je to menstruacija pa vas molim za vase misljenje.
    da napomenem ovu bebicu sam cekala 7 godina i zaceta je pomocu inseminacije.pozz svima

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

smarija zao mi je...mene isto zanima kada inace dolazi M nakon kiretaze...ja se fizicki dobro opravljam,krvarenje samo prvih par sati nakon zahvata, i par dana slabiji bolovi...

smarija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

pa meni su i u bolnici i kod mog dr.kod koje idem privatno rekli da do neki 30-40 dana od dana spontanog dodje menstruacija,ali ja sam stalno krvarila ta sukrvica nije nikako prestajala i nisam imala bolove svih ovih dana jesam prva 3-4 dana ali je to od kapi koje sam pila za skupljanje maternice, jedino sto mi se od neki dan javilo jace krvarenje i bas crvene boje kao i prije i menstrualni bolovi

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

menstruacija bi trebala doći kao i inače (ako računate da je dan kiretaže zapravo 1dc)
    ako malo kasni ta prva menga, i to je normalno do unutar nekih 6 tjedana
    ja sam kod prve kiretaže dobila točno u dan, a kod sljedeće malo iza (nakih 10ak dana mi je kasnila, ali možda zato što sam krvarila nakon te druge kiretaže nekih 17-18 dana)
    Posljednje uređivanje od alkemicar : 08.02.2010. at 09:57

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Smarija, moguće je da je ovo menstruacija. Jesi li naručena na još koju kontrolu? Možda bi bilo dobro da odeš 8. dc na uzv.
    I konačno, i ja sam dobila svoju menstruaciju. Zaključak: meni je taj ciklus od kiretaže do prve prave menstruacije trajao 78 dana. U stvari, možda je i nešto od onih krvaruckanja u međuvremenu bilo menstruacija, ali nije mi tako djelovalo. A ovo sada je bilo bez greške prava menstruacija, u stvari, čini mi se i dvostruko obilnija od normalnih.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

uf Shanti baš mi je drago , mislila sam na tebe, ali od straha nisam ništa pitala; spremaš li se za postupak ? ja čekam 3. M i psihički sam gore nego na početku, samo me ljulja i prevrće gore-dolje (više dolje, nego gore)
    smarija žao mi je ,ne znam što da ti kažem, čekati tako dugo, mučiti se s postupcima i na kraju ... i meni se to čini kao M, pogotovo ako je bila pauza između onog krvarenja nakon kiretaže i ovog sada ?
    alkemicar u kojoj si ti fazi ? čekaš, trudiš se ili nešto treće ? kako psiha ?ja sam u fazi kad mi se čini da nikad više neću doći do uspješne trudnoće

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

alkemicar uopće nisam vidila tvoj potpis , čestitam ti od srca

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Bila sam na pregledu i sad mi je još gorije...Nalaz je sljedeći...8+6 tt plod veličine 4mm vidljiv ali ne i otkucaji. Doktor kaže da bi srce već trebalo kucati ali njegovi tjedni t se ne poklapaju s mojima...Naime pred 10 dana je napisao da sam trudna 5-6tj a sada već toliko?! Točno znam dan kada sam ostala trudna a to je 25.12.kada sam imala odnos, a zadnja menstruacija je bila 11.12.Molim vas recite mi što da mislim,napravim?! Rekao mi je da čekam ako prokrvarim da idem na hitnu a ako ne da dođem u ponedjeljak....Hvala vam puno!!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

eLLa iskreno mi je žao ; tjedni trudnoće se računaju od 1. dana ciklusa, znači od 11.12., po tome bi trebala biti T 8-9 tj. a tada bi se otkucaji trebali vidjeti; ti ako želiš možeš pričekati još tjedan dana ne bi li se otkucaji čuli u slučaju da si kasnije zatrudnila, teško je tu dati pametan savjet...drži se

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj mandy prvotno napisa Vidi poruku
    alkemicar u kojoj si ti fazi ? čekaš, trudiš se ili nešto treće ? kako psiha ?ja sam u fazi kad mi se čini da nikad više neću doći do uspješne trudnoće
    tako sam i ja razmišljala cijelo vrijeme
    iskreno se nadam da će vrijeme uskoro pokazati suprotno

Ja sam uspjela opet zatrudniti i sada sam na 18+4 tt
    Trudnoću dijelom vodi moj gin u Dbk, a dijelom u Petrovoj prof.Ivanišević
    Za sada je Bogu hvala sve uredno, ali zbog anamneze se vodi kao kritična i zato me na 2 mjesta promatraju
    Taman sam počela i bebu osjećati kako se meškolji, ali i dalje je strah prisutan i nisam sigurna hoće li me ikada napustiti
    Tako to valjda bude nakon ovakvih iskustava od ranije
    Ma samo nek je s bebom sve u redu, a ostalo ću lako valjda

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

nažalost imala sam 2.kiretažu... kopat ću svuda i sve pretrage napraviti samo da uspijem...

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj EEla prvotno napisa Vidi poruku
    nažalost imala sam 2.kiretažu... kopat ću svuda i sve pretrage napraviti samo da uspijem...
    draga EEla jako mi je zao sto si opet morala proci kiretazu ...evo meni je danas 10 dana i nisam mislila da cu se tako brzo oporaviti psihicki i fizicki...kao sto sam vec i napisala imam 30 god. i nemam previse vremena za tugovanje i razbijanje glave sa 100 pitanja kako i zasto...cekam rezultate i kerecm ponovno necu odustati dok ne postignem svoj cilj tako i ti draga...odboluj, oporavi se i ponovno u akciju...think positive...

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj zeljana02 prvotno napisa Vidi poruku
    draga EEla jako mi je zao sto si opet morala proci kiretazu ...evo meni je danas 10 dana i nisam mislila da cu se tako brzo oporaviti psihicki i fizicki...kao sto sam vec i napisala imam 30 god. i nemam previse vremena za tugovanje i razbijanje glave sa 100 pitanja kako i zasto...cekam rezultate i kerecm ponovno necu odustati dok ne postignem svoj cilj tako i ti draga...odboluj, oporavi se i ponovno u akciju...think positive...

Hvala ti.. grozno se osječam ali nadam se da će proć...čekaju me razne pretrage i sve ću poduzet da uspijem! Držim ti fige..

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

prošlo je mjesec dana i bolje se osječam...koje pretrage ste radile nakon spontanih?

Ares avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

pozdrav svima, nova sam ovdje, također me zanima koje pretrage trebalo učiniti nakon spontanog....kiretažu sam imala prije 5 tjedana u 11 tjednu, dan prije 34. rođendana... s obzirom na godine, i na to da mi je to bila prva trudnoća željela bi poduzeti nešto da se to ne ponovi.....

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ella drago mi je da si bolje ; ja sam radila samo briseve, jer sam papu imala urednu prije spontanog, a hormone štitnjače redovito vadim jer sam pod terapijom; ako nema poznatog uzroka spontanog onda ti predlažem KKS, GUK, hormone štitnjače, briseve cervixa; to je onako općenito di bi se mogao skrivati uzrok, ako je sve ok kad se osjetiš spremnom, nakon 3 i/ili više ciklusa kreni u novi pokušaj

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nisam dugo bila ovdje , žao mi je što se lista i dalje puni, ali to tako valjda mora biti.

Eela, nakon prvog spontanog smo radili samo briseve i papu, a čini mi se nakon drugog isto tako (i spermiogram). Tek nakon trećeg spolne hormone, TORCH, OGGT...pogledaj malo temu Imunološke pretrage. Ne znam kakav ti je ginekolog, ako treba inzistiraj bar na krvnim pretragama. Sretno!

mandy, bit će...

alkemičar, nemaš pojma koliko sam se razveselila...želim ti puno sreće i čekam objavu...

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja sam isto imala samo papu, briseve, kks i štitnjaču, svaki put
    a tek nakon 3. i spermiogram i imunologija....
    baš kako je sis napisala

sis

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Drage moje,
    evo i meni je 10 dana od druge kiretaze,imam jos krvarenje,psiha mi tek sada pocela da reaguje...citav dan skoro placem,glava me uzasno boli a kamen u srcu tek...pa nemam pojma,molim se da mi ovo stanje sto prije prodje,ne znam kako istrajati ...cak nemam pojma niti gdje da se javim radi pretraga...drzimo se hrabro

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

meni ce uskoro biti 2 mjeseca od kiretaze i na izgled sve se cini super kao nekada, ali nije bas tako...ne prođe dan da se ne sjetim svega i pomislim na to kako bi sada vec bila debela...tesko je to jako...najgore je kad je covjek sam doma...sada krecemo iznova, alio nije mi svejedno...vec me sada strah da se ne bi ponovilo...

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

maca10

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

maca10 drži se , emocije su kao vrtuljak- čas si, gori čas doli, isplivaju strahovi i tuga kad ih najmanje očekuješ...još je premalo vremena prošlo, strpi se , bit će bolje, posebno kad počneš planirati slijedeću trudnoću
    zeljana02 i sve cure, držite se..
    Posljednje uređivanje od mandy : 29.03.2010. at 11:48

nata avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    123

Početno

Žao mi je svake žene koja to mora proći.

Ja sam jučer bila na kiretaži...plakala sam cijeli dan...osjećala sam se prazno, jadno i pretužno.
    Još uvijek ne mogu vjerovati, da nema više naše male mrvice...ono kaj sam najviše voljela zadnjih par tjedana.
    Trebala sam još prije 2 tjedana završiti na kiretaži zbog blighted ovum, ALI u zadnji čas prije zahvata doktor je
    odlučio napraviti još jedan uvz na kojem se vidio plod + otkucaji srčeka. Bila sam ljuta na doktora koji me uputio
    u bolnicu, ali ipak je prevladavao osjećaj neizmjerne sreće, da se baš nama dogodilo čudo, pozitivan šok. No,
    kratko je trajao taj lijepi osjećaj jer se pretvorio u brigu i tugu, opravdano. Nakon 10 dana potražila sam drugo
    mišljenje gdje je gin. ustanovila da maleno srčeko više ne kuca, dijagnoza missed ab.

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj nata prvotno napisa Vidi poruku
    Žao mi je svake žene koja to mora proći.

Ja sam jučer bila na kiretaži...plakala sam cijeli dan...osjećala sam se prazno, jadno i pretužno.
    Još uvijek ne mogu vjerovati, da nema više naše male mrvice...ono kaj sam najviše voljela zadnjih par tjedana.
    Trebala sam još prije 2 tjedana završiti na kiretaži zbog blighted ovum, ALI u zadnji čas prije zahvata doktor je
    odlučio napraviti još jedan uvz na kojem se vidio plod + otkucaji srčeka. Bila sam ljuta na doktora koji me uputio
    u bolnicu, ali ipak je prevladavao osjećaj neizmjerne sreće, da se baš nama dogodilo čudo, pozitivan šok. No,
    kratko je trajao taj lijepi osjećaj jer se pretvorio u brigu i tugu, opravdano. Nakon 10 dana potražila sam drugo
    mišljenje gdje je gin. ustanovila da maleno srčeko više ne kuca, dijagnoza missed ab.

......

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

nato samo polako, mora proći vremena

talia7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Jutros mi se činilo da je moja priča s missad ab-om i kiretažom manje više gotova, ali danas popodne imam onako grčeve, ne pretjerano jake, ali standardne menstrualne i dva ili tri puta od jučer sam imala izbacivanje povećeg ugruška. Nemam temperaturu, ali me malo strah, nisam sigurna trebam li u hitnu. Ne mogu zamisliti ultrazvuk sada, još imam osjećaj struganja od jučer.
    Inače jučer ujutro prije kiretaže ja sam imala neku sukrvicu (kako mi obično počinje normalna menstruacija), pa sad više nisam sigurna radi li se o krvarenju nakon kiretaže ili je ovo moža menstruacija.
    Sad ću pročitati 8 stranica na forumu, ali ako netko ima slično iskustvo plizzzzzz

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne znam za krvarenje, ali ja sam imala konstantne grčeve od onog užasnog Ergometrina.

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja sam imala ogromno krvarenje s ugrušcima kad je stigla prva menga nakon kiretaže
    mislim da je individualno, netko krvari više, netko manje, al ja bih isto otišla na hitnu ako bi potrajalo tim intenzitetom

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Talia, sigurna sam da su to grčevi od ergometrina i da ne trebaš na hitnu. I meni se dogodilo da sam prvi put trčala na hitnu zbog tih grčeva, no sve je bilo o.k. Kod druge kiretaže grčevi su bili još gori, a nakon treće tako nepodnošljivi da nisam ni popila tableta koliko su mi prepisali. Bolovi traju otprilike 2 do 5 dana, i onda naglo prestaju.
    Navijam da ne boli jako i da što prije prođe

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

I da, bitno je da nemaš temperaturu (iako i lagano povišena ništa ne znači), a krvarenja su individualna, meni bi se protegla i do 12-15 dana, jače ili slabije.
    U svakom slučaju, ti nenormalno jaki grčevi su od ergometrina i uobičajeni su (i ne grči se samo maternica već svi ti, hm, abdominalni ili parenhimni organi, mene su najviše boljela crijeva od grčenja (nakon stolice bilo bi lakše).

talia7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Izgleda da je ipak od Ergometrna, jer su mi grčevi i počeli neposredno nakon što sam uzela lijek. Ma dobro pretrpit ću to, nije problem, kad znam da nije nešto problematično
    Kako volim ovaj forum i cure na njemu )))

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Je, počnu negdje oko sat-dva nakon uzimanja lijeka. Drž' se, proći će

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

evo me opet drage moje...osječam se bolje..na pregledima još nisam bila ali namjeravam uskoro..prošlo je već 5mj pa bi pokušala opet..strah me ali želim bebicu..
    kako ste mi vi?

Molila bi za pomoć za frendicu na fejsu... Natječaj traje do 20.7.2010godine na Beba centar stranici.. Za lajkanje slike je potrebno prvo postati član Beba centra pa lajkati sliku-- http://www.facebook.com/photo.php?pi...7010748&ref=mf

molim vas pomoć!!hvala

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

stvarno sam se nadala da necu opet pisati na ovoj temi s jos jednim svojim iskustvom. ali nista od toga, sutra idem na drugu kiretazu. izgubili smo jos jednu mrvicu

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj visibaba prvotno napisa Vidi poruku
    stvarno sam se nadala da necu opet pisati na ovoj temi s jos jednim svojim iskustvom. ali nista od toga, sutra idem na drugu kiretazu. izgubili smo jos jednu mrvicu
    ajmeee draga baš mi je žao

gumbek avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

visibaba žao mi je

Vali avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

visibaba, žao mi je jako.

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

pirica, moja stara suborka

Vali, gumbek, pirica, cure hvala vam

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Visibaba, žao mi je Drži se

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj vikki prvotno napisa Vidi poruku
    Visibaba, žao mi je Drži se
    hvala ti draga, znam da ti je sve predobro poznato

eto, ja sam vec neko vrijeme doma, sve je super i brzo proslo; eto ak nista, bar taj fizicki dio prolazi uglavnom bezbolno i ok.

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj visibaba prvotno napisa Vidi poruku
    hvala ti draga, znam da ti je sve predobro poznato

eto, ja sam vec neko vrijeme doma, sve je super i brzo proslo; eto ak nista, bar taj fizicki dio prolazi uglavnom bezbolno i ok.

enya22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

visibaba jako mi je zao, ali vjerujem da ces docekati i ti svoju mrvicu! Saljem ti veliku !

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ajme visibaba kako sam tužna zbog tebe

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ajme visibaba baš si me rastužila
    drži se ljube, mora biti bolje

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

enya22, ZO, mandy, hvala vam drage moje

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

i ja sam jedna od onih koje su imale missed ab u 10/12 nedelji nije tacno utvrdjeno.
    A mislila sam da se meni takvo sta ne može nikad dogoditi .
    Isla sam posle toga na kirtetažu pod totalnom anestezijom.
    Strasno iskustvo je to , samo ko je prosao zna kako je.
    Meni je to od tad tri meseca i ne prestajem da mislim koji bih sad mesec bila, zasto se to dogodilo i o svojoj nerodjenoj bebi (( Znam da ne mogu nista promeniti, ali eto....

BubaSanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nažalost očito jeda će moja trudnoća završiti loše. Molim vas recite mi da li u zagrebačkim bolnicama daju opću anesteziju prije kiretaže i može li se na tome inzistirati i dobiti? To uključuje i situaciju kad radi početka spontanog završim u neko doba na hitnoj.
    I da li automatski kiretiraju ako samo krene ili se može pričekati da se vidi hoće li se očistiti sve samo?
    Užasno me strah da ne završim na postupku bez anestezije, dosta mi je svoje muke da još moram i trpiti bol.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam bila dva puta na kiretaži u Vinogradskoj, oba puta dobila opću anesteziju bez ikakvog pitanja, jednostavno mi je dali.... bila sam jako uznemirena, vjerojatno nekad to rade i zbog toga...ne znam....jako sam tužna zbog tebe....s obzirom da je beta u padu mislim da bi je trebala još ponavljati, ako i dalje pada mislim da se može čekati....
    mislim da možeš i tražiti anesteziju...
    Posljednje uređivanje od ZO : 21.09.2010. at 15:12

Stranica 8 od 9 PrviPrvi ... 6789 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •