Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: bolovi u ledjima

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno bolovi u ledjima

6,5 tjedana nakon carskog podizuci moju mrvicu nesto me je zaboljelo u ledjima i 3 dana me jakoo jako boli jedva hodam ...

bila sam kod fizijatra, on me je nesto "izlomio" i dok sam bila kod njega u ordinaciji bilo mi je ok ...dosla kuci opet bolovi, sutradan jos gore jedva hodam....

iskustva i sto vam je pomoglo ...lijekovi za bolove ne dolaze u obzir jer dojim....

hvala cure

zgembo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

eee mene ledja jos poslije carskog bole, da li od carskog ili od spnalne anestetije ne znam

defimira

Početno

ja sam rodila prirodnim putem a leđa su me isto strava bolila i 3 dana sam bila ukočena. prošlo je 5 mj i leđa još uvijek bole.

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

pa sta ste radile kako bi suzbile bolove...ja nisam u stanju hodati jedva se vucem po kuci. bolove bi nekako i trpila ali mi se srce cijepa kad mi L place a ja ju ne mogu dici mora 24 sata malte ne neko biti sa nama....

nadam se da neko ima neki tip...jer nismo mi 1, nazalost niti jedine koje muku muce s lejdima..

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Jesu bas ledja ili je vise prema kukovima? Jel' te boli iskljucivi kad godas ili i kad' leziz? Kako ti je kad recimo legnes na ledja (na pod recimo) sa ispruzenim nogama?

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Lejla,

vise kad hodam tj jedva hodam jer sa svakim korakom osjetim tupu bol u dnuj ledja. Nekako pogrbljeno hodam. a kda duzem sjedim i dojim mrvicu onda me pocnu i kukovi malo boljeti. Do danas uopce nisam mogla lezati ne ledjima, a taba bi bol postajala ostra. Jutros sam uspijela lezati na ladjima na pod se jos nisam usudila leci ( pkusala ssam i trebalo mi je 20 minute da ustanem ) ali probat cu danas tokom dana.

napisah ja referat... ako imas kakav tip bit cu ti jakoo zahvalna

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ranije sam pisala vec u cemu bi mog'o biti slucaj:
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...light=#1320195

Ja imam jaaaako puno problema sa SI-sistemom. Imaju vjezbice za to - nisu opasne. Kod ljudi koji nemaju problema sa SI-sistemom nemaju nikakvog efekta. Kod onih sa problemima izazivaju jaaake bolove - ja sam plakala i radila ih. To u kontrastu sa porodom (recimo) za koji tvrdim da skoro da ne boli. Prije vjezbica nisam mogla ni da hodam, nakon 2 tjedna vjezbanja sam bila mobilna i to bez previse bolova.

Bit cjelog problema je da se pravilno moras kretati, i to ne previse, uz to moras ucvrstiti ledjne i stomacne misice. Sto manje opterecenja je must! Za pravilno hodanje i sl. sam isla na 'kurs' kod fizioterepeuta. Vjezbice koje su jednostavne za objasniti su:
    legnes na pod na ledja (ako ne ide - prvi tjedan pokusaj raditi na krevetu), spojis stopala i povuces ih prema sebi. U tom polozaju ostanes 5 min svaki dan. Zvuci jako jednostavno - ali mene to jako boli. Cak sam trazila od poznatih da to isto rade - njih nista ne boli. Budem poslikakala kako to izgleda - cim stignem.

Ja djecu nosim bez ikakvih problema -a ali simetricno rasporedjeno u marami. Sve nesimetricnosti su pogubne. Javi kako ide i sretno![/url]

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

lejla hvala ti puno

meni je sad malo bolje ali od sutra ujutro cu poceti sa vjezbama pa ti javim kako napredujem

brojimo dane kad ce nam stici sling...sad sam L nosila skoro sat vremena jer je nesto uznemirena i dok sam ju nosila imala sam osjecaj da ce mi ledja puci.

hvala ti jos jednom

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •