Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Bolovi u kostima nakon izvantjelesne oplodnje

latinodancer

Početno Bolovi u kostima nakon izvantjelesne oplodnje

Djevojka i ja smo nedavno bili u Mariboru i obavili smo izvantjelrsne oplodnju u Mariboru, tj. u petak.

Ono što se je dogodilo na samom početku terapije, tj. uzimanja terapije hormona, je da se je djevojka predozirala mi suprafactom jer je prva tri dana uzela deset puta veću dozu od normalne.

Da bolje objasnim, uzimala je inekcije i umjesto doze od 0,5 uzela je cijelu dozu od 5,5 i tako tri dana za redom dok nije shvatila da griješi (mislila je da se suprefact uzima poput decapeptyla).

Nakon toga je imala sve moguće nuspojave koje idu uz taj lijek, svrab, bol u kostima, problemi s očima, ...

Pitali smo nakon toga doktore na dva mjesta što da poduzmemo i rekli su nam da je dobro da je to bilo na početku, a ne na kraju i da bi se tijelo samo trebalo očistiti u par dana, budući da suprefact ima visoki postotak raspadanja. Isto su nam rekli i u Mariboru. A i vi ste cure mi dale savjete za umirenje na ovom forumu.

Nakon toga smo nastavili sa terapijom, tj. uzimala je Merional i zadnja dva dana Menopur.

Ali još uvijek je užasno bole sve kosti u tijelu, teško joj je i pati zbog toga.

Ne znam zbog čega je to nastalo, da li je lijek uzrokovao nešto s kostima, pad kalcija, okoštavanje,....???

Da li mi netko može objasniti što se je dogodilo i pomoći kako da ublažim posljedice i siptome???

Ili je to nešto što se pojavljuje u nekim slučajevima nakon izvantjelesne oplodnje? Ima li tko kakvih sličnih iskustva?

rvukovi2 promijenila izraz umjetna u izvantjelesna

Deja2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Na žalost, ne mogu ti pomoći, ne znam odgovor, ali nadam se da je prolazno.

Je li imala sličnih problema, bolova i ranije? Bol po cijelom tijelu ili ograničeno, npr. na mjestima gdje je pritisak zbog ležanja?

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja samo šaljem jedan virtualni hug tž i najbolje da ode napraviti sistematski.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Pomalo sam se prepoznala u tvojoj prici. Posle ICSI u junu ove godine, 2-3 puta do sada imala sam strahovite bolove u kostima, i to od glave do pete. To su bili klasicni reumatski bolovi, samo veoma jaki. Desavali su se nocu, i to po celu noc, a ja sam to povezivala sa promenom vremena. Najjaci su bili nakon ICSI, sto je vreme odmicalo sve su blazi, ali kazem imala sam 2-3 puta bas takve da bih ih izdvojila. Tek nedavno sam te bolove povezala sa postupkom, zapravo pomislila sam da nije mozda od njih. Inace, i ranije sam bila sklona reumatskim bolovima (cisti meteoropata), obicno samo u nogama, ali nije to bilo nista strassno. A ovo posle ICSI bas je bilo strassno. Za utehu, sto vreme odmice, bolovi su upadljivo manji i redji.

I nisam nista koristila ni lekove ni kreme protiv bolova. Mozda je trebalo, ali tad kad je bolelo lekove nisam ni imala pri ruci, a sto se kreme tice pa nisam znala sta pre da mazem, bolelo je celo telo. Jos nesto, nisam bila predozirana tokom ICSI, sve je teklo skolski sto se tice moje reakcije na stimulaciju.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Povećan reuma faktor i bolan kuk na aircondition (ja), ali ni nakon koje hormonalne terapije nisam imala bolove u kostima. Moguće da je to još uvijek od tog suprefacta, ali u biti nemam pojma. Bilo bi dobro da ode na sistematski, izvadi reuma faktor iz krvi itd. Nije dobro da je bole kosti to indicira na neku upalu... S druge strane, nemamo baš puno iskustava s predoziranjem Suprefactom, možda to kod nje dulje traje nego što liječnici misle... Primjer: cijepile se ja i sisterica protiv varicella (istim cjepivom, ja u ZG-u, ona u ST-u), obje smo točno sat vremena nakon cjepiva imale simptome u smislu vrtoglavice, jake slabosti. Kad je sisterica upitala doktora jel' to od cjepiva rekao joj je da se ona malo prepala, a ne vjerujem da smo se obje na isti način prepale, plus moja sisterica je rel. kužer -znanstvenica, mol. biolog- pa nije baš onako laički reagirala. Moj zaključak - ne znaju ti oni baš uvijek svaku moguću nuspojavu, a za predoziranje suprefactom sumnjam da imaju sad masu podataka. Neka ona ipak ode k liječniku i napravi sistematski i ispriča još jednom svoju priču, ako je doktori opće prakse ne percipiraju, neka ode do nekog imunologa, tj. interniste / reumatologa ako se problem nastavi. Držim palčeve!

latinodancer

Početno

Hvala kao i inače cure.

Sad je već malo manje boli, pozvao sam frendicu da joj napravi boven i odmah nakon toga joj je bilo lakše.

Strpićemo se još tjedan dana, dok ne dobijemo rezultate, a onda u skladu s njima ćemo poduzimati daljnje korake.

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Evo i mene sa prijavkom boli u kostima.
    I mislim da sam ih osjetila nakon 3 dana šmrkanja suprefacta, a šmrkala sam točno po pravilima i nisam se predozirala.
    Najviše su me bolile prsne i leđne kosti, kao nakon laparaskopije. Ali rekla bi čak i jače. Ali mi je glupo bilo što ta bol traje pola sata - sat i onda 2 dana ništa.
    Pa opet bol, pa ništa i tako u par navrata. Zato sam je zanemarila i nisam je spominjala doktoru.
    A noć prije transfera ( znači nisam šmrkala već 6 dana) probudili su me grozni bolovi u ramenima. Pošto uvijek spavam na boku to je bio poseban problem.
    Na koju god stranu da legnem užasna bol.
    Imala sam osjećaj da mi se kosti raspadaju. Razmišljala sam da odem na hitnu, ali nisam znala šta da im kažem. Uh, grozno mi je bilo.
    Noć je prošla (besano), bol je prošla. I tri dana kasnije ( točnije jučer) opet bol. Ne tako strašna, ali neugodna. Ko pred gripu kad svaka koščica boli. I još uvijek me lagano muči ta bol.
    Sad vidim da nisam jedina sa takvim nuspojavama, ali nije mi jasno zašto se javljaju.
    Djevojka latinodancera se predozirala pa su recimo zato nastali bolovi, Jill je sklona reumatskim bolovima pa možda zato. Ali ja ne spadam ni u jednu od te dvije skupine..... možda je ipak nešto treće u pitanju :/

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Vidiš, tko bi ga znao, da pitaš Lučija odmahnuo bi rukom i reko da si senzibilna (vjerojatno ), da pitaš Alebića možda bi nešto i povezao... Svak je stvarno drugačiji, mene bi od suprefact spreja (ali ne i decapeptyla) "bolila jetra" i nisam mogla dugo hodat niti duboko udahnit, što su mi sve prije primijetile, a nisam imala hiperstim., nakon IVF-a čekirala jetrene probe (preboljena mononukleoza) i sve OK, a već sam bila zabrijala da sam uništila jetru s lijekovima itd. U ciklusu bez suprefact spreja nisam to imala itd. Vibram da bolovi čim prije stanu ~~~! Suncem.m, nije ti Alebić dao decortin, jel' da?

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Suncem.m, nije ti Alebić dao decortin, jel' da?
    Jok , šta je to? :?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Suncem.m. prvotno napisa
    Citiraj ina33 prvotno napisa
    Suncem.m, nije ti Alebić dao decortin, jel' da?
    Jok , šta je to? :?
    Just checking, to je jedan kortikosteriod sličan dexhametasonu koji Alebić zna koji put dat ako misli da ima imunoproblema a la endometrioza, povišen LAC itd. Znaš šta, na kraju mi se čini da ću nakon svega proć' full circle i zaključit da ništa ni sa čim nema veze i najpoštenije je u biti reć' da se ne zna zašto nastaju ti neki bolovi i problemčići, jedino pacijente zna raspalit kad ih dismisaju u stilu vi to umišljate pa to onda trigerira (bar kod mene ) dodatna čačkanja a jel' ovo il' možda ono. Najviše me umiri kad mi pošteno reču - a, ne znamo. Onda se prepustim. Evo, ja se brinula oko te svoje "jetre" (Bog te pita na kraju zašto to mene boli, nije me bolilo s decapeptylom, nego baš sa Suprefactom i to odma, drugi dan šmrkanja), ali na kraju - šta će mi ta informacija, bol prođe. Isto i sa nogom, na kraju je dijagnoza da je pošteni zaključak da ne znaju što je meni, a možda bolje da ne znaju, nego da znaju i da imam neku dg, bez dg je nekako manje ka ozbiljno. Sritno, lipa moja !

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •