Pokazuje rezultate 1 do 50 od 495

Tema: Baby- led weaning

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

za nekih mjesec dana kada maleni napuni 6 mj cemo poceti s nadohranom. Oko mi je zapelo za ovakav nacin hranjenja.
    Buduci da nisam procitala cijeli topic (budem, samo sad nemam vremena), moze li mi tko kratko odgovoriti da li se ovakav nacin hranjenja savjetuje za bebu od 6 mj koja, naravno, ne sjedi?
    Vidim da se pise o tome da beba sjedi u krilu sa nagnutom glavicom naprijed, ali kako onda prenijeti dio bebine tezine na mene, buduci da u takvom polozaju bebina leđa nisu uz mene?
    Da li je potrebno pricekati da se dijete prije samostalno posjedne, pa tek onda zapocme s ovakvim nacinom nadohrane?

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Da li je potrebno pricekati da se dijete prije samostalno posjedne, pa tek onda zapocme s ovakvim nacinom nadohrane?
    Mi smo čekali sa sinom da počne sam sjediti. Negdje oko 7-8 mj. Sa 2 god je bez problema samostalno i bez prosipanja mogao jesti juhu iz "normalnog" tanjura i s velikim priborom.
    Bio je isključivo na AD.

Kćer, isključivo dojena, je počela samostalno sjediti sa 10 mj. Užasno halapljivo jede i lošije je motorike i nije nam nije pošlo za rukom uspostavljanje ovakvog načina hranjenja prije prvog rođendana. Ona se gušila pri svakom obroku i morali smo ju i više puta po obroku vaditi van iz hranilice i lupati po leđima dok komad hrane ne izleti.
    Ne vjerujem da će postići potpunu samostalnost pri jelu prije 2. rođendana.

To poprilično ovisi o djetetu. Kćer mi je drugo dijete i puno sam čitala o tome kako dojena djeca nemaju problema sa gušenjem, dok nedojena imaju u daleko većem postotku. Kod nas je bilo upravo suprotno. A očekivala sam da će, radi refleksa sisanja, bolje napredovati pri samostalnom jelu.

I napominjem da ćeš primjetiti da je puuuuno lakše (čišće) hraniti dijete, nego ga poticati na samostalnost pri jelu jer će ti ta krasno skuhana brokula često završiti na podu, zidu, kosi.... Ali nemoj odustati jer njima to puno znači i za razvoj i za samosvijest i za motoriku.
    Ljeti dijete može jesti samo u peleni Mi imamo bodije "za po kući" koje mažu i prljaju. Perem ih sa pelenama i ne obazirem se na fleke.

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Bitno je da sjedi sama ili uz potporu. Isto tako, sama rijec baby led weaning objasnjava sve. Beba odlucuje kad ce poceti sa dohranom. To ne mora biti nuzno sa 6 mjeseci. Neke bebe pocnu kasnije. Moja kcer ima 23 mjeseca i luda je za hranom. Nikada joj nisam davala kasice. Vec sad sama jede juhu sa zlicom. Drzi pravilno vilicu i noz. Najbolje je pustiti djecu da sami krenu sa hranjenjem kad su spremni.
    Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    za nekih mjesec dana kada maleni napuni 6 mj cemo poceti s nadohranom. Oko mi je zapelo za ovakav nacin hranjenja.
    Buduci da nisam procitala cijeli topic (budem, samo sad nemam vremena), moze li mi tko kratko odgovoriti da li se ovakav nacin hranjenja savjetuje za bebu od 6 mj koja, naravno, ne sjedi?
    Vidim da se pise o tome da beba sjedi u krilu sa nagnutom glavicom naprijed, ali kako onda prenijeti dio bebine tezine na mene, buduci da u takvom polozaju bebina leđa nisu uz mene?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •