Citiraj Jelcek prvotno napisa
Ja moram reći da imam loše iskustvo s takvim načinom hranjenja jer sam dala djetetu jabuku i prvo je samo strugala po njoj sa svoja 4 zubća, a onda je odgrizla veći komad, poplavela u sekundi, uopće nije mogla doći do daha, gurala sam joj prste, okrenula je naglavačke, ni to nije pomglo, ona je i dalje bila plava bez zraka i onda je nekak to sama progutala. To je sve trajalo oko minutu, ali mi je bilo nešto najgore što mi se u životu dogodilo, noćima nisam mogla spavati zbog tog događaja, tak da to više ni ne pokušavam.
Jelcek, znam da ti je bilo šokantno, ali please pročitaj sve upute za blw prije nego se odlučiš za takvo hranjenje.

Maloj djeci se za samostalno hranjenje ne smije davati hrana kojom se mogu zadaviti. Sve mora biti dovoljno mekano i prave veličine. I dijete mora moći ravno sjediti. Ja sam ga u početku čak držala u krilu, malo nagnutog prema naprijed. Manja zagrcavanja su u početku normalna, ali s ispravnim izborom hrane to ne dovodi do traumatičnog davljenja, vrlo brzo prestaje i nisu nimalo opasna.

Dapače, djeca koja se nauče samostalno hraniti u pravilu su manje izložena riziku davljenja (bilo čim!), jer brzo nauče prepoznavati što jest a što nije jestivo, tako da ovo potonje ne pokušavaju gutati ako im i dođe u usta.