Zivim u UK i da, davala sam joj grah, jaja, maslac od kikirikija. Nije stvar u Englezima, nego u otme da su tablice dohrane zasttarijele, ali se i dalje forsaju u RH. Razlog uvodjenja kasica i dohrane bio je taj sto su lijecnici uvodili dojenje na sat, a ne za zahtijev. Radi toga su zene pocele gubiti mlijeko, a kako dojenacke formule nisu jos postajale, lijecnici su napravili tablice i uveli dohranu sa 4 mjeseca. Kako vecina beba sa 4 mjeseca ne moze sjediti uspravno, te zvakati i gutati hranu, ona se morala pasirati. Uvodjenjem formula, to je pravilo sa tablicama i kasicama ostalo. S vremenom je ukinuta dohrana sa 4 mjeseca, ali tablice su jos uvijek tu u nekim rijetkim zemljama. Moja kcer jede sve, kao i djeca mojih prijateljica i zaista nisam primjetila da su djeca zaostalija u razvoju radi toga ili nezdravija.

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
Super Pomikaki! Hvala.

Nego... čitam Beba vođa dohrane, pa sad i ovaj tvoj link i malo sam zbunjena namirnicama koje se daju bez nekog ograničenja, recimo kikiriki maslac, humus, zapečeni grah (!?), palačinke, kajgane... jedino ograničenje stoji uz meko kuhana jaja da je idu prije 12 mj., pa gledam Rodine tablice, grah npr. tek od 12 mj.
U čemu je štos? Jesu Englezi samo preopušteni, kao i u mnogočemu?