a dotad ćemo na svaki tvoj post skakati ko ofurene!
upravo tako! :Dms. ivy prvotno napisa
..a uskoro će i cvrčka...![]()
![]()
hoćemo ići ove godine?
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=53083
lani nisam bila oduševljena...
Baš si dobro potegnula priču.
Ja bih išla sa Lovrom (ne radi DM, već radi vožnje vlakom), no...idući četvrtak sve je to organizirano za cijeli vrtić. Uglavnom skoro sve grupe, izuzev najmanjih idu kolektivno na vlakić.
I sad sam u dilemi...Lovro je (skoro) najmanji / najmlađi među njima. Biti će horda djece i malo teta. I strah me kočenja i ostalog...a nitko ga ne drži...Ne paničarim, jel da? :/
Cure, moja djeca se non stop tukuImate li kakav savjet za neke sankcije... ne znam sta da cinim
Poceli su bacat autice jedno na drugo. Bojim se glave ce rascopat.
![]()
mislim da je skepsa opravdana,pogotovo ako je među najmlađim.mamma san prvotno napisa
Ja mislim da ja Isaa ne bi pustila,eh sad... :/
jesil skontala kad to rade?snorki prvotno napisa
da li se to dešava odjednom ili kad jednom posvetiš malo više pažnje?
joj stvarno ne znam :/
otimanje igracaka i tup po glavi![]()
a da im podijeliš igračke na njegove i njene dok ih ne prođe ta faza :/
Žao mi je da ti sad tu dajem neke ne provjerene savjete...
za ovo je najbolja Zdenka2 8)
ne, ja ne želim vjerovati da će lada prešišati andreja. mi se trenutno borimo s jednim podojem ujutro, ali skužila je da uzmičem (ne dam dvije već jednu, skraćujem podoje...) pa se sada ne želi razdvojiti od mene nakon jutarnjeg buđenja. i još uvijek su joj prve riječi kod buđenja "mama, ciku"...ms.ivy prvotno napisa
sanja, uvijek uživam u vašim fotkama. curke su preslatke i vidi se da uživaju![]()
tin express ne smijemo propustiti ove godine. lada obožava vlakove i nije bilo većeg razočarenja od onog prošlogodišnjeg kad smo već bile na kolodvoru ali ipak odlučile ići na vlak drugi dan. i taj drugi dan se lada razboljela :/
snorki, nemam pametan savjet samo mogu reći da me već sada jeza hvata od takvih situacija, a po onome što čujem mogu je očekivati već za godinu dana. da probaš varijantu dogovora tipa: onaj koji prvi želi igračku igra se kraće, a drugi dulje, a ako se nikako ne mogu dogovoriti igračka dobije time out. kod nas dogovor kuću gradi, ali i zbog toga nastaju najveći nesporazumi, ajoj, nisam pametna...
Mamma sanić, ma jel' to tebi ročkas?!
Sve, sve najljepše i da i dalje budeš ovako prekrasna i sve mlađa -!
Lovreku -!
Sanja, slike su jako lijepe, a vi prekrasni i uvijek ti se divim kako s dvije male djevojčice tako hrabro i opušteno putujete i pri tome svi četvero uživate.Svaka čast -!
Čokoladaaaaaa! Još si u komadu?![]()
Svima ostalima velika -!
Prvo da cmoknem slavljenicu -- mamma san, i ovdje sve naj, naj!
Ima li novosti s Čoksom? Kako joj je u bolnici?
Hvala vam na komplimentima za slike, zaista i jesmo uživali.
Pinocchio, mogu ti reći da te posve razumijem što se tiče dojenja. Fiona je bila puno mlađa nego Lada sad i s te strane sam osjećala grižnju savjesti kad bih uopće pomislila o prestanku njezinog dojenja, a s druge mi je strane tandem ponekad bio toliko neopisivo naporan da mi je došlo da iskočim iz kože. Imala sam totalno podvojene osjećaje.
Snorki, ne znam što bih ti rekla. :/ Daj malo detalja: imaju li svaki svoje igračke (barem djelomično) ili su sve zajedničke? Mogu ti reći kako je kod nas, ako će ti imalo pomoći. Većina igračaka su zajedničke. Budući da su prije Florinog rođenja bile Fionine, trajalo je neko vrijeme da joj objasnimo da se ona s njima više ne igra toliko često, da su to igračke za bebe i da bi bilo lijepo od nje da da Flori da se igra s njima. Istovremeno su obje dobile nekoliko baš svojih igračaka i tu dosta pazimo na to da im ostavimo osjećaj da vladaju svojim vlasništvom i da imaju pravo odlučiti kad će i kome posuditi nešto svoje. Npr. Fiona ima mali dječji kompjutor koji sam joj kupila da može učiti njemački kroz igru. Naravno da komp jaaaakoprivlači i Floru, a Fioni se dizala kosa na glavi svaki put kad ga je mala pokušala dohvatiti, pa smo dugo vremena imali dril "ne, Flora, ne smiješ to dirati, to je Fionin kompjutor i najprije moramo nju pitati hoće li ti ga posuditi", na što bi se Fiona osjetila neopisivo važno i uglavnom joj ga posudila. Ako ne bi, probali bismo Flori naći neku drugu zanimaciju, ponekad uspješno, a ponekad i ne. Pomaže nam što je Fiona još prije Florinog rođenja savladala vrtićka pravila da igračku ima onaj koji ju je prvi dohvatio, ali i da je ona slobodna čim ju netko ispusti iz ruke i prestane se igrati. Sad polako učimo i Floru ta ista pravila i nekako mi se čini (kuc-kuc) da joj sjedaju. (Naravno da situacija nije uvijek tako glatko-idealna.)
Ako će pasti dogovor za tin-express, mi bismo se rado pridružili.![]()
Pusa svima!![]()
Kod Čokse ništa novo. Misli i da neće tako skoro!![]()
![]()
Sanja , slike su kao i uvijek.....savršene![]()
8) iz enibadi houm?
nažicala sam da me danas (a možda i sutra?) puste doma na ručak.
Vikendom u bolnici nema, ali doslovno, ni žive duše! Dežurnu sestru moraš ganjat po cijeloj bolnici...dapače mislim da ovdje vikendom ni trudovi ne dolaze. Cimerica u sobi (nije apartman!) fan je RTL-a, pa sam, ako ništa drugo, malo pobjegla od televizora
.
svima!
E, pa ne mogu vjerovat! Dok sam se doslovno na minutu priključila na net, Ana je uzela škarice i ošišala cijeli prednji pramen kose, brat-bratu 10cm! :shock: Kaže da joj tako "bolje stoji"!
:shock: pa šta si joj ti rekla :?
Ana me iznenadila tako da nisam ni napisala šta sam htjela kad sam vidjela da si postala na našem topicu, a to je:
pa ti si još tuuuu :D
nema šta čokoladice, beba čeka utorak 8) ,pa da skupa slavimo![]()
![]()
Maria, hvala!![]()
Čoksa, super da si preko vikenda kod kuće! :D Joj, ja bih dobila slom živaca da se Fiona ošiša, ali, objektivno gledano, to je zaista najmanja stvar zbog koje se treba živcirati. Barem kosa brzo naraste, a osim toga, Ančica je prekrasna s bilo kojom frizurom.(Mene je više strah škara u blizini očiju.)
A kako si nam ti?![]()
Cure, Sami je skakao po krevetu i sad hramlje. kaze da ga noga boliNije mnogo plakao, ma ni minut, ali kad hoda hramlje
![]()
sta mislite??? jel se vasoj djeci desavalo??? :/
da je slomio bolilo bi ga. Mozda je malo natego misici, ili istego zglob :/
Čoksa, uogodan ti vikend!!A Ana ionako zna da se nose šiške....
![]()
Snorki, ne znam što bih ti rekla. Ja bih otišla sa njim doktoru da mu pogleda nogicu. :/
čoksa, trebala bi sutra doći u lisinski da te izljubimo posljednji put 2u1!
moje dijete otišlo od kuće. :shock:
prespavat će kod bake, izjavio je da ne ide sutra na koncert nego će ostati cijeli dan. zapravo, želi da dođem "nikad", tj. kad me on naruči. :shock:
mm i ja slušamo arethu franklin na you tubeu i ne znamo što ćemo sa sobom.
ms. ivy prvotno napisa
kako ne znateeeeeeeee :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:![]()
Coksa, sretno![]()
Sami je prohod, ali je dobra dva-tri sata sepao :/
Coksa super sto si se javila.!! :D Drzi se! Sve ce biti super vidjet ces! Samo se obavezno nali vode!!!![]()
čoksa, uživaj u vikendu i novom looku ljepotice ančice. sigurno joj super stoji. hm, mogla bih joj ladu dovesti da je malo štrigne. ima viška, a neće niti čut' za frizera.
sutra mm vodi ladu na konert, a mi ćemo ostati doma jer imamo krcati popodnevni program pa ću poštediti nevu trabakavanja. sanja, ajd im se javi pliz jer on tebe garant neće prepoznati.
ajvići, kaj onda ne dolazite na koncert?
šta ćemo s tin-expressom? mi bi svakako..
snorki , lada je jednom skočila nezgodno i nije mogla stati na nogu. to je potrajalo do sljedećeg dana kad je sve bilo ok, osim što bi počela šepati čim bi je pitali kako nogica.
Mi dolazimo na koncert i baš se veselimo.
Piji sam nabrajala tko će sve biti i kažem joj da ih ona ustvari ne pozna, ali da su super ekipa.
Nabrajam dalje i dođem do Fione i Flore, a ona stane i kaže:
"Ah, pa njih znam. Fiona je iz Shreka, a Flora je iz Trnoružice.! "![]()
Kada sam rekla da će biti i jedan Lovro, rekla je:
" Super, on je princ i s njim ću plesati!" 8)
( sorry, Snorki )
...no vidjet ćemo hoće li pobijediti sram
![]()
Vriiiiišt!spooky prvotno napisa
![]()
Inače, ja sam kasno poslijepodne jurila po karte i sad su kod mene, na sigurnom. 8)
Pinocchio, nema frke za tm-a, možeš mu dati i moj broj telefona da ga ima za svaki slučaj.
Joj, nisam vam pričala što je Fiona izvela neki dan u vrtiću. Došla im je medicinska sestra i pitala ih što jedu kod kuće. Uglavnom, Fiona je tvrdila da ujutro jede isključivo jaja, a za sve ostale obroke špinat.Pitali su ju što jede uz špinat, a ona im odgovara "pa ništa, samo špinat".
I tako za svaki ručak i večeru.
![]()
Ivy, ajde reci da si se zezala kad si napisala da nećete doći na koncert. :/
budna sam![]()
od 6![]()
ma doći ćemo, naravno, samo ne znam hoću li morati primijeniti metode uvjeravanja - nisam se još čula s odbjeglim sinom.
ja znam kako izgleda pinokijičin muža i sanja
pa ne brinite.
andrej me sinoć na tetin nagovor nazvao, viknuo "mama... laku noć!" i odjurio dalje.
a mene lupila kriza kad sam legla u krevet i nisam ga mogla zagrliti...
Marko je opsjednut sinonimima, zatim aoristom i imperfektom ( to je kriva baka) pa mali priča kao Ivana Brlić Mažuranić.
Od dvije ili više istoznačnica uvijek odabere neku manje upotrebljavanu....
jadna učiteljica za 3 godine![]()
Cure, Samiju je sinoc bila super noga. Nije sepao, ali jutros kad je usto jeste malkice i nekoliko puta mi se potuzio da ga noga boli (kaze, pokvarila mi se noga)
Evo sad je super trckara i sve pet. Sinoc je bio dva sata sa mm-om u podrumu, trcao dole i nista. Poslije mu se penjao na ledja i skakao po njemu.
Malo cu ga drzat na oku, pa cemo vidjet![]()
Editi su ospice prosle osim ove na dlanu koju je prvu dobila. Ona se nikako osusit. Vjerovatno sto je na dlanu gdje je koza najdeblja. A i ruke stalno kvasi. Sta mislite je li je smijem poslat sutra u vrtic sa tom jednom ospicom koja se jos nije osusila??? MM navalio da je sutra vodimo, a meni fakat nezgodno. :/ Dobro, mozda prodje do ujutro :/
Najprije provjera- Čokolada, di si, kako si?
![]()
Maria, vidim da Marko nakon što je rasturio brojke prelazi i na slova. Bravo!
Snorki, drago mi je da je Sami ok.
Koncertašice, gdje ste? Kakvi su dojmovi? Nama je bilo skroz dobro, osim što su gosti zaista, ali zaista nepotrebni. Baš se vidjelo kako su se klinci snuždili kad su došli najprije Nikša i Tina (je l' se tako zovu?) i zatim Gazde. Kao da ih je netko polio hladnom vodom, totalni mood killer. :/
Fiona je jako koncentrirano odgledala koncert, ali nije htjela ići plesati, dok je Flora na pola odlučila da neizostavno mora malo pocicati i usred cicanja i zaspala - i tako spavala do kraja koncerta, uz svu onu preogromnu buku.Kod kuće ju, naravno, budi svaki zvukić.
Jako mi je drago što sam vas sve vidjela, pa makar i na kratko, i što sam upoznala Spooky i njezine ljepotice.I žao mi je što vam se nakon koncerta nismo pridružili, no Fiona je bila toliko pospana da je od izlaska iz dvorane do auta neutješno tulila, pazite zbog čega: jer nije uspjela zakopčati sve gumbiće na Florinom kaputu.
Naime, toliko ih je dugo zakapčala (a Flora to sve strpljivo i stoički podnosila) da je na kraju došao "redar" i zamolio nas da izađemo, jer smo ostali zadnji iz prve runde i dok ne siđemo u prizemlje (bili smo kod garderobe), ne mogu početi puštati ljude za koncert u 12h. Naravno, mlada dama je s indignacijom odbila ideju da taj isti gumbić zakopča u prizemlju ili bilo gdje drugdje i tako smo imali plač sve do auta. Kad smo došli kući, bez pogovora je otišla na spavanje (što se u zadnje vrijeme izuzetno rijetko događa), zaspala oko jedan i probudila se iza četiri! :shock: Fakat je bila umorna.
Kako je vama bilo u šetnji?
Meni je bilo tako-tako, ali je zato Nika uživala. Prvih pola sata je bila opčinjena, što se još povećalo kada je sstigao sveti Nikola, a onda su ona i Viktorija odlučile plesati, ne gledajući uopće di je mama.
Čak me pitala može li ona do sv. Nikole na binu? :shock:
Žao mi je što nismo mogli duže ostati, pogotovo zato što sam htjela malo popričati sa spookicom i malo bolje upoznati njezine curke. Nadam se da će biti još prilike.![]()
Čoksa,![]()
![]()
fiona, mišica mala.![]()
moj dirigent je diligijao sat i pol, jedino su ga "gazde" zbunile pa me pitao zašto su ti stričeki došli i kad će otići.![]()
poslije smo se lijepo proluftali do trga ali onda je mene spopao takav umor da sam umalo počela tuliti kao fiona pa smo se pokupili doma.
žao mi je da nije bilo više prilike za druženje i da smo se pogubili u gunguli poslije... i da, iako smo se lijepo proveli od iduće godine glasam za klince s ribnjaka.![]()
izvještaj kojeg sam ja dobila glasi ovako:"andrej je dirigirao, a mališani su bili jako bučni pa smo otišli kući".
nisam mislila da ću doživjeti da moje inače bučno i prebučno dijete ode s koncerta jer joj je buka nepodnošljiva![]()
i mi glasamo za klince s ribnjaka. zapravo ne znam zašto smo ih do sada propuštali.
čokolada![]()
pinocchio, tatek vam je bio na rubu očaja.![]()
tri piškenja, jedno kakanje i na kraju fijasko... a lada mi je obećala pokazati najnovije plesne figure.
ima li friških čokoladnih vijesti?![]()
Čokolada![]()
Lovro se prvo rasplakao jer se prestrašio prvih taktova. Onda je 2/3 koncerta proveo sa mojim rukama na svojim ušima i tek se na kraju opustio. Uglavnom bio je fasciniran sa curkama koje su plesale. Onda je rekao da su mu i mažaoretkinje bile ok. I Sv. Nikola je bio dobar. I klinci su super pjevali.
Ali i mi smo gotovi sa Zg mališanima i koncertnom dvoranom...ta buka je frustrirajuća...
I Sanja, vjeruj mi da su još ovi gosti na koncertu bili super....o prošlogodišnjim i onim prije neću niti pričati...![]()
Drago mi je da sam vas sve vidjela. Posebno mi je drago da sam uspjela vidjeti Spookyijeve curke. Predivne su!!![]()
I kad smo došli doma nakon šetnje u gradu i kavice, dok sam ja radila ručak, moje dijete se zavuklo ispod stola i nešto kopalo...ja pogledam, a ono Lovro gol do koljena i njegov pišek obljepljen naljepnicama...![]()
mi smo prošle godine bili na dva koncerta ribnjakovih klinaca i moram priznati da su neusporedivi s ovima od jučer.
Tina, Nikša i Gazde.......da nije bilo Andreinog smisla za humor, plakala bi.
Inače, i koncert Klinaca s Ribnjaka, je u Lisinskom zvučao malo čudno, ali neusporedivo bolje od ovog jučer.
Najbolji nam je zapravo bio u kinu Europa...stvarno, stvarno prekrasno.
Mi se odjavljujemo za sljedeću godinu. Zaista nikakvog gušta nije bilo u onoj gužvetini.
Bilo bi nam bolje da smo se našli na Trgu. Uživali bi i mi i klinci a i paranje ušiju bi izbjegli.
E da! I što se dogodilo mališanima? Jako ih je malo.
Cure, kako vam zavidimJa sam do sada upoznala samo Dille i njenu prekrasnu familiju
![]()
Edita su prosle ospice, pa je danas u vrticu. Ja i Sami jos nistaA fakat mi je ovo iscekivanje na vrh glave. Ako ne dobijemo do petka, subote, vjerovatno nas je mimoislo
![]()
btw. Cure, hajte malo svjezih fotkica: Spooky, Sanicka, Hajvice.... niste 100 godina postirale fotke vase djecice![]()
snorki, držim fige!
fotke su... u kompjuteru.prije ću ti poslati kompjuter nego podići fotke nekamo...
![]()
Ja ne znam što im je!mamma san prvotno napisa
Fran se stalno skida gol i stalno bi u kadu.
Jučer si je napunio, sa čašom od dva deci, kadu do kičice (to je ona kost na zglobu iznad stopala). Skinuo se i došao me obavijestiti da se ide kupati. Kaže da je napunio vodu i da mu ne treba pomoć.
Odem ja vidjeti, a ono...to malo mrzle vodice, puna kada igračaka i šampon na rubu kade koji je pripremio za pranje kose.
i mi smo u istoj fazi,
Isa svuče gaće do koljena i onda trči i dere se ja sam princ na dvoboju i jašem na konju, a znate već šta je onda ona sila od mačailičega već![]()
sunce malo![]()
mi smo jučer imali, nadam se zadnju, raspravu o "sam ću". iskreno se nadam da je shvatio da smo tata i ja jako ponosni na njega jer je tako odrastao i da ga podržavamo u želji da sve radi sam, ali: ako se sam tušira, to ne uključuje polusatno sjedenje u kadi, mokar i promrzao. ako se sam ispire, mora dozvoliti da mu pokažem kako će okrenuti tuš da ne zalije sebe, mene i pola kupaone. ako se sam oblači, mora započeti bar 10 minuta prije izlaska a navečer ne bauljati gol po stanu.
svakodnevno imamo ovakvu predstavu:
- ljubavi, ajmo...
- sam ću!
prvo podsjećanje... drugo podsjećanje... treće podsjećanje uz upozorenje da ću ja sama učiniti što treba.
- hoću da me tata istušira/obuče/štoveć!
tata ga uzima i obavlja što treba.
- neeeeeeeeeee, hoću mammmuuuuuuuuu!
mama dolazi i preuzima. kad dovršim:
- zašto nisam saaaaaaaaammmmm!!! (pola sata urlikanja)
ajmemeni![]()
Mi smo jučer gledali i slušali Klince s Ribnjaka na Trgu i bili su odlični :D šteta što je kratko trajalo.tweety prvotno napisa
Ali zbilja jesu!mamma san prvotno napisa
Fran me jutros oborio s nogu svojim izljevima ljubavi.
Najčešće je čim otvori oči u nekom speedu, ali u zadnje vrijeme...samo bi se mazio, ljubackao.
A najbolji je kad mi kaže: "Mama, jako si mi dobra.", nakrene glavu ko mačić kad onako umiljato gleda i nastavi : "I lijepa.".
Jutros mi je pak rekao da ga malo škakljam i ljubackam onako jako i brzo.
Ma jooooj :raznjež samo takav:![]()