Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: zamijenila dan za noć-očajna sam...

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno zamijenila dan za noć-očajna sam...

...i nemam pojma što da radim
    noćas je prešlo svaku mjeru, zaspala je tek u 7.30 ujutro, noć prije u 5.30, a noć prije toga u 4.00, dalje ne pamtima ali to traje već desetak dana

spavala je i od 23-1, a onda počeo šou, nervoza, milijon cicanja i spavanja od po 10 min na cici, prduckanje, podrigivanje, nosanje, zadrijema mi na rukama i u trenu se probudi kad je želim premjestiti
    scenarij koji večina beba ima po danu, čitala na topicima o dnevnom spavanju

ako postoji i topic o ovome preusmjerite me

po danu zaspi bez problema, lijepo papa i napreduje, samo cica, ne uspijevam je održati budnom

sinoć npr puna kuća gostiju i male djece, buka, ona spava, ne nosim je u krevetić misleći ajde barem će biti malo duže budna pa možda po noći odspava, ali ništa, posisa, podrigne i zaspi kao klada

pokušavam je animirati, mijenjam joj ambijent, pokazujem igračkice, pjevam, premještam, mobil, baby gym, viper, ali ništa je ne održava budnom

KAKO DA JE VRATIM U NORMALU ( a bunila sam se što se budi svaka 2 sata )

noćas čujem starije dijete kako kašlje i molim Boga da se nije razbolio i da ide u vrtić da ja mogu spavati kad i ona preko dana :/

ima li netko da je uspio u bilo čemu da se takva ili slična situacija promijeni?

pipi1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Uf meni se ovo čini jedan od većih problema kod male bebe jer se mama teško može prešaltati na taj ritam a pogotovo ako ima i drugo dijete

moj maleni je isto puno spavao po danu i onda bi od 22 do 01 uvijek bio budan

tako je bilo prva 2 mj.njegovog života

onda smo ga nekako uspijeli održavati budnog predvečer i polako smo počeli ići ranije spavati

prvo oko ponoć,pa 23,pa 22 i na tome smo otprilike i danas a sad ima skoro 2 godine

nadam se da će se i kod vas situacija uskoro popraviti jer je ona još jako malena

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Šaljem ti samo podrške,nemam ništa pametnog za reći
    Meni Jan još uvijek puno spava, ali je i sve više budan pa mu,kako jošne razlikuje noć i dan, još uvijek najčešće treba po sat vremena da ponovno zaspi nakon što pocica, i danju i noću. Kako spavamo skupa svi četvero, nekad zna probuditi Vitu pa, nakon što uspavam Jana, uspavljujem još i Vitu idućih sat vremena

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Re: zamijenila dan za noć-očajna sam...

Citiraj yasmin prvotno napisa
    sinoć npr puna kuća gostiju i male djece, buka, ona spava, ne nosim je u krevetić misleći ajde barem će biti malo duže budna pa možda po noći odspava, ali ništa, posisa, podrigne i zaspi kao klada
    Mozda joj je pretiho po noci pa se ne moze opustiti?

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Iz vlastitog iskustva mogu ti reći samo da će proći (baš ovo blesavo zvuči), kod nas je trajalo jedno sedam dana.
    Sjećam se da sam isto bila očajna, zaspivala je oko pet ujutro, po noći isto tako svako malo cickanja, budnaaaa ko zvrk, lamaće ručicama, a ja koma!
    Vratila je normalan ritam sama od sebe, i onda je počela spavati normalno i budila se ko urica svaka dva sata za cicanje.

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj vitekova mamuška prvotno napisa
    Meni Jan još uvijek puno spava, ali je i sve više budan pa mu,kako jošne razlikuje noć i dan, još uvijek najčešće treba po sat vremena da ponovno zaspi nakon što pocica, i danju i noću.
    i kod nas je bilo tako kad je noć bila noć, no tih sat vremena mi je brzo prošlo u odnosu na ovo, i po danu je bilo tako
    sa p o danu zaspi na ramenu dok čekam da podrigne, a sisanje nam traje desetak minuta

Mozda joj je pretiho po noci pa se ne moze opustiti?
    i po danu je tiho dok smo same, mislim normalni zvukovi, ne hodam na prstima, a ona se tako lijepo opusti, spava kao klada, zaspi sama u krevetiću ili meni na ramenu dok čekam da podrigne
    do prije dva dana sam po noći palila samo ono malo noćno svijetlo tek da vidim uvaliti cicu
    ali sad mi je noć toliko duga pa upalim i tv, a to vjerojatno baš i nije dobro.. :?

nadam se d ć e uskoro proći je revo kako je netko rekao teško se prešaltati iako mogu dok je sin u vrtiću ja spavati i danju ali ne ide, sad sam ležala sat i pol i nisam nego dremuckala...

cure hvala na odgovorima

i dalje primam svajete...

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Yasmin, koliko ukupno sati u 24 sata spava tvoja curka?

Kako je to raspoređeno preko dana? A kako preko noći?
    Prati je i piši.

Moraš znati da:
    1. nije pravilo, ali "školski" tako mala dojenčad spava oko 16 -18 sati dnevno.
    Ova satnica opada kako su stariji.

Bebe u osnovi NE mogu biti jako dugo budne (ima nekih koje mogu, ali..). Zna se desiti da ti dijete zaspe preko dana svakih 1 sat i spava npr. 45 minuta. I tako stalno..do navečer.

Ono što je također bitno: iscrpljivanjem djeteta (tipa: bolje da je budna preko dana, čvrće će spavati noć) postižeš upravo suprotno: toliko je beba iscrpljena, da je postaje užasno nervozna i nije joj lako zaspati.

Preporuka: prati djetetov ritam. I pokušaj nametnuti dnevno - noćni ritam. Znači: večernja priprema za spavanje počinje oko 19 sati ili 19.30 za kupanjem, presvlačenjem, umirivanjem, maženjem u mirnom slabo osvijetljenom okružju i dojenje.
    Preko noći ako se i budi, reagiraj mirno, ne pali svijetla, ne presvalči je osim ako nije neophodno, a ako i to činiš, onda čini tiho, mirno i u mraku odnosno što slabijom vidljivosti.
    Smjesti dijete blizu sebe ili možda obrnuto...možda joj smeta tvoja blizina.
    Ako je uspavljuješ na rukama, možda je ljuljaš a ona to ne želi. Možda je maziš na krevetu a njoj više paše da leži potrbuške na tvojim / tatinim prsima...itd. Nađi joj mjesto.

Preko dana je prati. Ako zijevne, protrlja oči, "smiri" okruženje, malo zamrači prostor ili je lijepo ušuškaj i daj joj mir da si odspava. Kod mojeg sina, ovo se moralo dešavati u istoj sekundi kad bi protrljao oči, jer 5 minuta kasnije, više nije bilo spavanja.

Eto...uglavnom ima tona topica na tu temu...mislim da je jedan od njih bio i Lunin. Probaj prokopati. Ako ću imati vremena i ja ću potražiti.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Čini mi se da je Klara imala takav problem sa Sunčicom, ali nemam sad vremena tražiti topic...

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

mamma san hvala na iscrpnom odgovoru

moja curka spava puno samo u "krivo vrijeme" spava sigurno između 16 i 18 sati, evo u proteklih 24 sata je spavala 16 i pol sati
    znam da je još mala i da tu još nema nekog reda, iskusila sam to sa prvim djetetom i trajalo je gotovo 9 mjeseci, cicanje svakih sat do dva i pol po 20 minuta a slično je noćas bilo sa lucijom

zaspala u 9, probudila se u 11, cicanje, podrigivanje, ne palim svjetlo, držim je okomito dosta dugo da joj se slegne ,inače se odmah budi, uspavanu je stavljam spavati na trbuščić, tako najdulje spava, a u kinderu je odmah do mog kreveta, zaspala u 12, probudila se u 2, dojenje podrigivanje, uvijek isti scenarij, zaspala u 1, spavala do 3, opet pocicala, pokakkala se, mijenjam pelenu i spavala do 5, opet dojenje i budna do 7 muči je zrak u crijevima i želučiću pa je nervozna, masiram joj trbuščić zaspala do pola 8 (čak) u pola 8 opet cicanje i spavanje do 10 i 10
    sada opet spava

ivan je bio beba koja bi zaspala na cici, sa lucijom to ne uspijevam, moram je dizati da podrigne i malo držati jer imamo prblema sa zrakom, kad mlijeko krene naguta se zraka

ja sam odspavala nekih 6 sati uz ova buđenja, s obzirom na prošle dane ovo je super, a što ćete, gladna svaka 2 sata, podrigne ko prasac, da tako lijepo ne napreduje uz sve što znam opet bih vjerojatno pomislila da nemam dovoljno mlijeka kad tako često traži, a tako je i po danu... no nama je sada 6. tjedan i skok u razvoju pa možda je i to razlog iako sisa u tom ritmu od kada se rodila

jučer od 16 pa do 21 je spavala u dva navrata, jednom pola sata, drugi put 10 minuta, onda sam je okupala i zaspala je u hipu, do tada sam je nanašala po stanu u nosiljci u svakoj prostoriji bi radile nešto drugo, usput bih malo pospremila, od sobe do sobe, čak sam i usisavala, ni to je nije uspavalo, nisam je budila kad je zaspala ali sam činila sve da se to ne dogodi.

čitala sam nešto što je luna pisala ali to je bilo na temu dnevnog spavanja

Martinap ako nađeš link šalji

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moj misonja je isto bio takav prva 2 tjedna. Postepeno se to mjenjalo tako da je preko dana bio samnom (i jos uvijek je) u dnevnom boravku. Malo u kolicima, malo na rukama, malo na trosjedu... a navecer kupanje, papanje i u krevetic. Trebalo je par dana da nauci i sad je sve 5. Jedino sto preko dana spava samo u kolicima, od toga ga nemogu oducit.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Yasmin, ova noćna buđenja su sasvim ok i normalna. Ako ti dugo spava između 16 i 18 sati, to bi trebala lagano "prekinuti". Naime, malo "aktivnosti" oko 17 sati, možda se probudi ranije. Onda je oko 19 sati okupajte, i sve ostalo što slijedi za noćni spavanac.

No, unaprijed spominjem da nemam veze sa SOS telefonom i savjetovanjem oko dojenja, ali, bilo bi jako zgodno da zovneš cure na SOS jer curka ti se naguta jako puno zraka..možda imaš prejaki let down...pa zbog podrigivanja, zraka u trbuhčiću i ostalog tvoja slatkica ima malo više problema i sve se normalno reflektira na spavanju.

U svakom slučaju nazovi cure.

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    Yasmin, ova noćna buđenja su sasvim ok i normalna. Ako ti dugo spava između 16 i 18 sati, to bi trebala lagano "prekinuti". Naime, malo "aktivnosti" oko 17 sati, možda se probudi ranije. Onda je oko 19 sati okupajte, i sve ostalo što slijedi za noćni spavanac.

No, unaprijed spominjem da nemam veze sa SOS telefonom i savjetovanjem oko dojenja, ali, bilo bi jako zgodno da zovneš cure na SOS jer curka ti se naguta jako puno zraka..možda imaš prejaki let down...pa zbog podrigivanja, zraka u trbuhčiću i ostalog tvoja slatkica ima malo više problema i sve se normalno reflektira na spavanju.

U svakom slučaju nazovi cure.
    danas popodne i predvečer opet non stop spava, pokušavala sam je nježno razbuditi, rasplakala se a kad sam je uzela na ruke opet je zaspala, uvjerila sma se d aje ne mogu održati budnom ako se njoj spava, sve što je uspjela biti budna je od 19.30 do 21.00
    onda je dojila i zaspala i evo upravo se meškolji...
    javim kako je prošla noć ali ne obećava

već sam se čula sa curkama sa SOS-a

mama Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ajme, meni je slično..

Evo spava po danu, možemo je premještati kako hoćemo, jedino na što otvori oči je presvlačenje...
    možemo ići svuda u goste ona spava, svi kažu kako dobro dijete, neće čak ni cicati kad joj guram pod nos...

A njezin najbudniji period je od 9 - 01 navečer, noćas se produljilo na 03...
    Tada je prvo budna i dobre volje pa se to pretvori u cendranje, neće cicu jer se zagrcava (valjda neki oblik kolika) i onda ako zaspi spava po minutu dvije na rukama... pa opet ispočetka... jedino nosanje pomaže da se ne dere..
    Jedino što kad konačno obje zaspimo spavamo bez nekog buđenja jer je sa mnom u krevetu pa samo pocica...

kako pomaknuti to?

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj mama Jelena prvotno napisa
    Ajme, meni je slično..

Evo spava po danu, možemo je premještati kako hoćemo, jedino na što otvori oči je presvlačenje...
    možemo ići svuda u goste ona spava, svi kažu kako dobro dijete, neće čak ni cicati kad joj guram pod nos...

A njezin najbudniji period je od 9 - 01 navečer, noćas se produljilo na 03...
    Tada je prvo budna i dobre volje pa se to pretvori u cendranje, neće cicu jer se zagrcava (valjda neki oblik kolika) i onda ako zaspi spava po minutu dvije na rukama... pa opet ispočetka... jedino nosanje pomaže da se ne dere..
    Jedino što kad konačno obje zaspimo spavamo bez nekog buđenja jer je sa mnom u krevetu pa samo pocica...

kako pomaknuti to?
    tako je i nama bilo-ne vratilo se pljuc-pljuc

evo mog izvještaja

prekjučer zaspala za popodnevno spavanje u 14.00 probudila se u 18.00 podojim je i ona nastavlja spavati kao da je noć, budući da sam do tada pokušala sve moguće nježne metode razbuđivanja preostalo mi je još jedino kupanje, malena s eprobudila ali je nakon kupanja odmah zaspala i nastavila svoje noćno spavanje koje je potrajalo do 2 ujutro uz buđenja svaka 2 i pol sata za cicanje, a od 2 do ujutro non stop cica u ustima, pa ispusti pa siše pa nervoza
    dakle, skužila sam što god ja radila d aje održim budnom kada čvrsto spava nema smisla

jučer si je sama to popodnevno spavanje pomaknula na 17.00 i spavala do 7 ujutro sa neizostavnim buđenjima s tim da je jedan period bila u nekom stanju polubudnosti, negdje od 2- pola5 gdje bi samo dojila i kunjala
    jutros s u 7 probudila ali evo već u 8.30 spava
    od jutra pa do tog "noćnog" spavanja koje počinje prerano ona zapravo niti jednom ne spava čvršće i duže od nekih pola sata, možda je i tu problem
    vidjet ćemo scenarij danas
    dakle jelena nemam pojma kaj da ti savjetujem, meni ništa nije uspjelo osim biti strpljiva i dočekati evo ovakve scenarije koji su s obzirom na one sa vrha topika pravi đek pot

svakako uvaži ove gore savjete mame san oni su univerzalni i vibram da se i kod vas preokrene a i da se nama ne vrati staro, :/ ajme majko pa neće valjda...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Yasmin, mama Jelena, jeste li počeli spavati po noći umjesto po danu? Ja sam trenutno u situaciji u kojoj ste vi bile i ne znam što da radim. Starije dijete mi ima godinu i 9 mjeseci i ne ide u vrtić, i s njom moram biti budna po danu, a Petra najaktivnija po noći. Dan prespava, danas od 14 do 21,30, s povremenim cicanjima. Jedan dan smo je probudili u 20 i onda je plakala 3 sata i zaspala u 23. Drugi dan smo je probudili u 18, bila je budna do 3 ujutro. A jedna pedijatrica nam je rekla da to može potrajati i godinu dana ako sami nešto ne poduzmemo-budimo je svaki dan sve ranije. Ali nekad je to stvarno nemoguće, kao danas, aqko je pokušamo probuditi plače, da ne plače, nosimo ju, a onda zaspe. Pliz savjete!!! Je li vama prošlo?

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj KokoLu prvotno napisa
    Yasmin, mama Jelena, jeste li počeli spavati po noći umjesto po danu? Ja sam trenutno u situaciji u kojoj ste vi bile i ne znam što da radim. Starije dijete mi ima godinu i 9 mjeseci i ne ide u vrtić, i s njom moram biti budna po danu, a Petra najaktivnija po noći. Dan prespava, danas od 14 do 21,30, s povremenim cicanjima. Jedan dan smo je probudili u 20 i onda je plakala 3 sata i zaspala u 23. Drugi dan smo je probudili u 18, bila je budna do 3 ujutro. A jedna pedijatrica nam je rekla da to može potrajati i godinu dana ako sami nešto ne poduzmemo-budimo je svaki dan sve ranije. Ali nekad je to stvarno nemoguće, kao danas, aqko je pokušamo probuditi plače, da ne plače, nosimo ju, a onda zaspe. Pliz savjete!!! Je li vama prošlo?
    znam točno o čemu pričaš
    meni je ta faza iza nas iako lucija još uvijek prilično kasno ide spavati (oko ponoći) pa prespava pola dana
    i ja sam svašta pokušavala kao što sam gore i pisala ali ništa nije urodilo plodom, ona se sama vratila u nešto slično normali
    i budila je i kupala no njoj kad se spavalo ona bi jednostavno zaspala mirno bez uspavljivanja
    a koliko je stara?

nadam se da će se to uskoro promijeniti, meni je taj period isto bio prestrašan, a najviše zbog straijeg djeteta kad nije išao u vrtić

držim fige da se i tvoj mišić vrati u normalu

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Hej, Yasmin, mlađa je od tvoje Lucije 6 dana. rođeni smo 26.10. Koliko ti je to otprilike trajalo?

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Hej, Yasmin, mlađa je od tvoje Lucije 6 dana. rođeni smo 26.10. Koliko ti je to otprilike trajalo?
    otprilike 14 dana
    i ona je znala spavati od 14-00 i onda budna do 8.00 (u tom periodu bi samo po poar puta drijemala)

onda je polako ipak razbila to popodnevno spavanje na nekoliko kraćih i bila više budnija
    sada ide spavati tek oko ponoći, pa uz buđenja za papanje spava do 8-9 onda bude sat vremana budna i opet spavanje, ponekad to potraje i do 3 popodne, zadnji duži spavanac je oko 17 i poslije toga samo drijemanje do ponoći
    pred kraj postane jako nervozna i teško zaspi

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Evo mene... Dakle, ja više ništa ne kužim... Petra je jučer spavala od 14 do 21,30. Onda se probudila, bila budna do ponoći, zaspala, probudila se u 5 ujutro i cicala, zaspala, cicanje u 7, zaspala i probudila se u 15 do 9 i evo je sad budna i gleda. Znači, najduže je spavala popodne od svih dana do sada, a bila nam je i najbolja noć.

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Evo mene... Dakle, ja više ništa ne kužim... Petra je jučer spavala od 14 do 21,30. Onda se probudila, bila budna do ponoći, zaspala, probudila se u 5 ujutro i cicala, zaspala, cicanje u 7, zaspala i probudila se u 15 do 9 i evo je sad budna i gleda. Znači, najduže je spavala popodne od svih dana do sada, a bila nam je i najbolja noć.
    bilo je toga i kod nas
    čini mi se da je tvoja curka kao i moja prava spavalica
    a i ja sam primjetila da čim bolje spava po danu da je i noć bolja

jedini je zaključak da je još mala i nema ritam a teško ga je uspostaviti jer voli puno spavati

evo ja npr tokom dana nju stavljam spavati gotovo svakih sat i pol jer je to najduže što izdrži budna

evo i sad spava od 00.30 sinoć uz jedno buđenje i cicanje oko 5
    treba se njima prilagoditi
    kad malo porastu i uspiju dulje biti budne onda pokušati uvesti nekakav red

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja kao da nisam sve to prošla prije godinu i 8,9 mjeseci... Barem se ne sjećam da je ovako bilo. Znam samo da je Lucija strašno puno spavala, ali i po noći. Nekad mi se čini da je uglavnom prespavala prva tri mjeseca. Strašno kako to kad se događa djeluje strašno, a tako brzo prođe i zaboravi se da ti je sve žao... I za nju su mi govorili da je zamijenila dan za noć, ali nikad to nisam ozbiljno shvaćala jer je i po noći spavala. Barem do 5,5 mjeseci kada je počelo buđenje svakih pola sata do 45 minuta. Možda Petra poslije bude bolja!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •