Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: Pokazivanje spolnog organa

ANKARA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Pokazivanje spolnog organa

Ne znam je li ova tema bezazlena ili ne, ali svejedno bih htjela čuti mišljenje onih koji su to već prošli. Moj F. ima 5. godina i u posljednje vrijeme sve češće ističe svoj spolni organ. Pokazuje ga svima nama doma i često započinje priče o njemu. Te priče nisu nimalo informativnog karaktera već više hvalisanje. Dok, pak na drugu stranu, kad ga idem tuširati, ne smijem mu taj organ oprati ja, već ga jedva on sam opere. Ne mogu ga po njemu čak niti obrisati bez urlanja. Ne znam kako da s njim razgovarm i kako da mu se približim. Svi moji pokušaji višeminutnog objašnjavanja i demonstracija kako pokazivanje sp.org. nije lijepo, niti pristojno niti zanimljivo, pali su u vodu jer vidim da iskorištava svaku priliku da se "pohvali". Njegov zadnji odgovor je bio:" Pa što pa i ..... to isto radi".

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nda, faza pokazivanja ih prođe otprilike do škole, ali hvalisanje će potrajati još koje desetljeće...
    Moj maleni (3 god) je sada u fazi pokazivanja; kao je njegov "pipi" veliki, kako je skočio, kako lijepi i slično. Mi mu potvrdimo da je to istina, ali da ne moraju svi znati, nego neka to bude naša tajna...
    Neki dan se čudio kako se njegov "pipi" izvio prema gore, pa nam je uzviknuo: "Mama, tata, pa on mene gleda!!!"

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Grozota jedna, kad samo pomislim šta me čeka

ANKARA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

piplica joj, znam da bi to u neku ruku trebalo biti smiješno i zanimljivo. Imao je i moj F. sličnih tragi komičnih ispada ali on je navršio pet godina i poprilično je u nekim razmišljanjima o životu daleko ispred svojih vršnjaka. Zato me i sve više šokiraju izjeve o njegovom "prijatelju".

maaja79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa
    "Mama, tata, pa on mene gleda!!!"

tenshi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

boze mili, moj jednom dosao sa skroz prljavim gacama (od pijeska, ne izlucevina ) i pitam da sto je ovo, zar je samo u gacama u vrticu bio vani 'ne, grga i ja smo (nekome) pokazivali guzicu.... hahaha' :shock: oh da, veri fani. i dode mu ponekad da preleti stanom gol cerecuci se. a isto reagira tako ko tvoj kad mu ja brisem ili ne daj boze pokusam oprati pipmaca. 'aaaauuuu', ono, prakticki da ne povice 'ludakinjo' i prije nego ga dotaknem. pitaj boga sta je u njihovim glavicama
    zaista je mozda posve bezazleno, no ipak, evo za slucaj da nije:
    tko je ta druga osoba koja 'radi to isto', ima li ikakvog utjecaja u njegovom zivotu? jer koliko god ti pricala sa svojim, ako taj recimo neki decko u vrticu i dalje to radi i nema namjeru prestati, nece prestati ni tvoj, dokle god im je to nea luda zajednicka zabava. da pokusas razgovarati s njegovom mamom, mozda ona ni ne zna za to?
    jeste li vi i prije pojave tog problema razgovarali o intimnim dijelovima tijela i sl.?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa
    Nda, faza pokazivanja ih prođe otprilike do škole, ali hvalisanje će potrajati još koje desetljeće...
    Moj maleni (3 god) je sada u fazi pokazivanja; kao je njegov "pipi" veliki, kako je skočio, kako lijepi i slično. Mi mu potvrdimo da je to istina, ali da ne moraju svi znati, nego neka to bude naša tajna...
    Neki dan se čudio kako se njegov "pipi" izvio prema gore, pa nam je uzviknuo: "Mama, tata, pa on mene gleda!!!"

mog Samija presvlaci tata i upita ga sta ti je to (pokazuje na cunu)???
    Kad ce ti Sami:"Mrcina"!

ili ide kroz kucu i dodje da mi kaze da mu je sada vevki cuna (velika cuna)

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

A ja bih tako željela imati i dječaka Ankara, zaista te razumijem, ponekad je i onako teško doprijeti do njih, a pogotovo u tako osjetljivim stvarima

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas je skoro pa kontra - tu i tam spomene da su on i tata dečki jer imaju pimpač i to je to. Nit ga posebno zanima, nit ga nešto posebno dira, ja ga ne smijem prati valjda godinu dana, tu i tam mi dopusti da pokušam prevući kožicu (nakon teškog nagovaranja :/ ), inače to on sve sam radi.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

nešto u zadnje vrime svi pokazuju miška

Mislim da je faza id a će proći jer jednostavno ima djece koja ih vole...pa, proučavati, upoznavati i to.
    Moj D nikad nije imao volje za to. Jedno pitanje i iskren odgovor riješilo bi njegovu dilemu i to je to...

ANKARA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

tenshi taj drugi dečko je njegov bratić .Kako smo njegov otac i ja rastavljeni, ne mogu biti u svakom trenutku s njim da vidim radi li ovaj to stvarno ili ne. Moj bivši M se kune da ne radi i da ih nikada nije ostavio same da se igraju bez njegovog nadzora. A je li problem stigao iz vrtiće, to tek nikako ne mogu otkriti jer dobivam odgovore "ne znam", "ne da mi se pričati" i sl. čitala sam dosta literature o seksualnom zlostavljanju djece ali nisam uspjela ništa konkretno razabrati. Imam osjećaj da moje dijete ima tri različita svijeta u kojem živi i sva tri su mu sveta te niti jedno ne želi miješati. Jedan svijet mu je samnom, drugi sa ocem i treći u vrtiću. Sve jednako cijeni i poštuje ali ne priča o događajima iz ta tri svoja svijeta sa osobama kojih se po njegovom doživljaju to ne tiču. Meni nikada ne priča što radi kod oca, njemu ne priča što radi kod mene i nikome ne priča što radi u vrtiću.

tenshi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj ANKARA prvotno napisa
    tenshi taj drugi dečko je njegov bratić .Kako smo njegov otac i ja rastavljeni, ne mogu biti u svakom trenutku s njim da vidim radi li ovaj to stvarno ili ne. Moj bivši M se kune da ne radi i da ih nikada nije ostavio same da se igraju bez njegovog nadzora. A je li problem stigao iz vrtiće, to tek nikako ne mogu otkriti jer dobivam odgovore "ne znam", "ne da mi se pričati" i sl. čitala sam dosta literature o seksualnom zlostavljanju djece ali nisam uspjela ništa konkretno razabrati. Imam osjećaj da moje dijete ima tri različita svijeta u kojem živi i sva tri su mu sveta te niti jedno ne želi miješati. Jedan svijet mu je samnom, drugi sa ocem i treći u vrtiću. Sve jednako cijeni i poštuje ali ne priča o događajima iz ta tri svoja svijeta sa osobama kojih se po njegovom doživljaju to ne tiču. Meni nikada ne priča što radi kod oca, njemu ne priča što radi kod mene i nikome ne priča što radi u vrtiću.
    mi imamo istu situaciju. evo ti jedan veliki

a u kakvom ste odnosu ti i TB, to je doista bitno, ako je komunikacija medu vama na jednoj kvalitetnoj razini, barem da u njemu mozes gledati saveznika u ovom problemu, puno bi se lakse to rijesilo...?

tenshi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

istu situaciju s raznim svjetovima, ne pokazivanjem pimpeka, sori

ANKARA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

tenshi ma taj moj odnos sa BM ti je čudan. On na sve odgovara dada bumo to nekako riješili a nikad ništa ne rješava. To ti je meni već dosadilo tako da od njega ništa niti ne očekujem po tom pitanju jer je i on sam još uvijek, nažalost, jedno veliko dijete. Čini mi se da ću ipak trebati sve sama riješiti. Kopam po internetu ne bih li naišla na kakv zgodan članak ili informacije pa da povežem konce i trgnem to svoje dijete iz virtualnog sna. Rekla mi je i teta u vrtiću da ću se pošteno namučiti ako budem pokušavala nešto promijeniti, barem što se tih njegovih svjetova tiće. Ona kaže da su to jednostavno takva djeca koja imaju svoj cilj i od njega ne odustaju a sve ostalo rade za ljubav mame, tate ili bližnjih ali ih previše ne doživljavaju. Želim ti sreću i hvala ti što dijeliš samnom ovaj problem

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Podižem ovaj topik.Našla sam se u meni vrlo nezgodnoj situaciji jer ni sama neznam što da mislim ,radim i kako da reagiram.Moj Noa 3,5 se voli igrati sa mojim bratićem koji je svega 10 mj.stariji od njega(znači 4god.) Igraju se i sve pet kad najedanput odu u neko skrovište svlaće se i pokazuju jedan drugome pišulince. Objasnila sam mu da se to ne radi,da to nije lijepo ,da je to dio njegove intime koja se nikome ne pokazuje.Međutim,on kao da to ne razumije i zadnjih par dana to sve češće radi. Veli mi danas sestrična da ih je zatekla u situaciji gdje su čak jedan drugome pusali pišulince. :shock: Curke,pomagajte kaj da radim jer mi je fakat bed.

ANKARA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Jao! Ovo je zbilja pretjerana igra. Oni mora da su to negdje vidjeli ili su čuli da netko to radi. Mislim da ćeš morati istražiti najprije izvor problema. Samo objašnjavanje situacije da se to ne smije i da nije lijepo 3-godišnjaku nije dovoljno. Pokušaj ga pitati je li to negdje vidio i tko mu je rekao da se "to" radi. Predlažem ti puuuno razgovora sa malenim i nadzor svake njegove igre. Pokušaj razgovarati i sa njegovim bratićem ili se dogovoriti i sa "drugim" roditeljima da ih posjedete zajedno i razgovarate. Ne bi bilo preporučljivo da razgovor izgleda kao potencijalno kažnjavanje već kao podrška i suosjećanja. Najbolje kroz igru, knjigu ili praktične primjere. Sretno!

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ma stalno vrtim film u glavi di bi on to eventualno mogao vidjeti ili čuti. tv gotovo da i ne gleda,nije nas imal prilike vidjeti u nekoj njemu čudnoj pozi...puno razgovaramo i sa roditeljima mog bratića(stricem i strinom) jer smo svjesni da je situacija ozbiljna.malo mi je bed braniti im da se zajedni igraju jer se klinci obožavaju a i rod smo.osim toga neznam kaj bi se postiglo da im branimo igru. isto tak ne želim se derati na njega ili ga tući. voljela bi to riješiti razgovorom.želim da on to u svojoj glavici shvati da se to ne radi.

ANKARA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Važno je da znaš za početak procijeniti svoje dijete i odrediti pristup u kojem će te on najbolje razumjeti. Sigurna sam da ćeš uspjeti. To je samo jedna prolazna faza. Sasvim sam sigurna da niti sam nee razumije što se događa budući da javno pokazuje to što radi. Još uvijek u njegovoj glavici to ne zvuči kao nešto što se ne smije i nešto što je zabranjeno. Samo polako. Nema potrebe za panikom. Primjetila si to i polako ćeš iz dana u dan postizati sve više. Ne brini.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ANKARA hvala Ti na podršci. i ja se iskreno nadam da je to samo prolazna faza.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

upsss ispala sam računalno nepismena.
    trebalo je pisati.ANKARA,hvala Ti na podršci. Nadam se da je to samo prolazna faza.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i ja sam čula za jednu priču prijatelja koji je s nekih 6-7 godina imao slične eksperimente s prijateljem od nekih 5. Mame su ih zatekle i bilo je malo panike. Ali oni to nisu vidjeli kao nešto posebno, više kao igru, bar dok nisu uletile mame. (ako koga zanima danas oboje imaju obitelji )

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ma i ja mislim da je to njima više kao neka igra.da oni to uopće ne doživljavaju kao nešto... hm.. neznam kak da se izrazim . možda jednostavno nebi trebali toliku paniku radit oko svega toga. klinci su svakak pod strožim nadzorom tak da pokušavamo spriječit svaku potencijalnu situaciju.nije mi baš svejedno i nemogu se opustit.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni to izgleda kao istraživanje i ništa loše...
    Moja kuma kaže da je ona u vrtiću postrojavala dečke i skidala im gaće da im vidi pišu, a ona im svoju koku pokazivala... meni je to bilo :shock: kad mi je pričala, jer ja nisam tako ništa radila - bila zatvorena...

Nemoj se toliko brinuti nego možda da kupiš neku knjigu ili slikovnicu gdje se priča o intimnim dijelovima i kako se s njima "rukuje", tj. da su intimni itd.
    Ako to nema (poretpostavljam da ima, pitaj za preporuke) onda možda da sama napraviš neku slikovonicu i na taj način djeci prezentirate... ili jednostavno razgovorom...
    ali ne u stilu: "sjedi za stol da ozbiljno razgovoramo"

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

I ja mislim da dijete samo istražuje i ne vidim u tome ništa loše...Ja sam u vrtićkoj dobi imala sličnih ''iskustava'' sa svojom prijateljicom i evo me, ništa mi ne fali (rekoh sama za sebe i ostadoh živa)

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Evo da se javim sa najnovijim vijestima. Prošla jih faza. :D Moram priznati da mi je itekako laknulo.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

jih=ih

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    i ja sam čula za jednu priču prijatelja koji je s nekih 6-7 godina imao slične eksperimente s prijateljem od nekih 5. Mame su ih zatekle i bilo je malo panike. Ali oni to nisu vidjeli kao nešto posebno, više kao igru, bar dok nisu uletile mame.(ako koga zanima danas oboje imaju obitelji )
    Pa da nitko nije pitao:"Jel' zajedno?"

Zapravp sam se javila samo da bih stavila ovdje link na sličnu temu gdje je jedan super post od Ancice: Pindjur i sestra.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •