Loryblue ne da nema bozicnice nego nema jos niti place
tako da ja bozicnicu ne ocekujem prije Bozica
Loryblue ne da nema bozicnice nego nema jos niti place
tako da ja bozicnicu ne ocekujem prije Bozica
u našem kolektivnom za državne službe piše da djeca rođena do 6. prosinca imaju pravo na nikolicu.laura29 prvotno napisa
do sada djeca nisu smjela navršiti 15 godina a ove godine u kolektivnom piše da i djeca koja su navršila 15 imaju pravo (ali ne i starija)
Ibili, hvala na odgovoru.
Zbunilo me malo jer u tvrtki MM djeca rođena do 31.12. imaju pravo na dar (samo što se taj dar naknadno uplaćuje).
dobro tumače kod TM, sva djeca koja su do 31.12. tekuće godine napunila 15 g imaju pravo na dar.
loryblue ako vam je regres bio 1250 onda toliko ostaje i za božićnicu jer je ukupno neoporezivo 2500.
I ja sam dobila neki dan 500kn za dijete a bozicnica jos nije sjela. Valjda cu ju dobiti, radim u skoli ali sam na porodiljskom. A placa sjeda oko 20.-tog.Loryblue prvotno napisa
pozdrav!
molim vas odgovor:
na komplikacijama sam od 3.11., a na porodiljnom od 27.11.
radim u osnovnoj školi. imam li pravo na božićnicu?
da :Djoseph prvotno napisa
jupi :Dpuntica prvotno napisa
hvala puno!!!![]()
Treba li dijete biti prijavljeno na mene da dobijem dar za Sv.Nikolu ili je to nebitno? Suprug radi u privatnom sektoru. Hvala.
trenutno sam na porodiljnom ili sad po novom roditeljskom dopustu.
Ja dobivam, djeca prijavljena na MM. Također Ministarstvo
nema veze na koga je prijavljeno dijete.
važno je da je tvoje 8)
to ti ovisi od firme do firme, u nekima je da dijete dobije dar bez obzira na koga je prijavljeno, a negdje samo ako je prijavljenoLili75 prvotno napisa
u nekim firmama je vazno. mm prije dvije god nije dobio dar za dijete jer su bila prijavljena na meni.puntica prvotno napisa
fjora i malena beba,
imate pravo, ali cure su pitale za ministarstva, a tamo zbilja nije bitno na koga je dijete prijavljeno![]()
hvala cure, evo provjerila kod svojih kako kaže puntica u državnim firmama prema zakonu nije bitno na koga je prijavljeno dijete, nego da je tvoje![]()
jupi-jeee dobit ćemo 500 kn ove godine za Nikolu :D
kada će biti za novčeki za Nikolu?
lani smo dobili 5.12
je tko na proračunu već dobio nikolnicu?![]()
Danas su sjeli novci. Inace sam u prosvjeti. Jupi!
još niste dobili ili ni nećete?aleksandra70vanja prvotno napisa
mi isto još nismo dobili (vis. školstvo)
a ne znampuntica prvotno napisa
dobili još nismo
a dal ćemo?
ne vjerujem :/
da smo trebali dobiti dobili bi valjda prije nikole
ja se baš ne kužim, ali što ne bi trebalo biti isto za sve koji su na proračunu?
SŠ - dobili jučer dar za djecu.
Isplata ovisi i o tome kada škola pošalje podatke.
ne.aleksandra70vanja prvotno napisa
moj muž je u prosvjeti i sve uvijek dobije prije mene.
![]()
i plaću, i božićnicu, i dar za dijete...sve.
uopće ne kužim zašto ali tako je.
sjećam se jednog topica di smo nabrajale kome je stigao regres a kome nije (a svi na proračunu).razlika je bila i do 2 tjedna. neki su dobivali u komadu a neki u 2 dijela...
Bit će da to ovisi o ustanovi u kojoj radiš. oni dobiju novce iz proračuna pa ih raspodijele kad i kako stignu. valjda :/
a dar za svetog nikolu smo prošle godine dobili u obliku bona u najsupljoj i najglupljoj trgovini u gradu![]()
mi smo lani dobili 500kuma
mislila sam da samo privatne firme daju bonove
a proračunci da dobiju novčeke
očito da to ovisi o ravnatelju ustanove
a nije mi isto dal ću dobiti 500 kuna ili bon na 500 kuna
mada bolje i bon nego ovo što smo mi dobili![]()
kako kod koga.... moji su prijavljeni na mene... da su na muža ne bih dobila dar za djecupuntica prvotno napisa
![]()
Mi dobili. Po 500 kn.aleksandra70vanja prvotno napisa
Sve os'lo na rezije![]()
Meni je pred par dana smanjena plaća :/ali sam zato poklon za Sv. Nikolu dobila, i to priličnu sumu. Luda kuća.
I MM je dobilo novce za Sv. N. a on je na gradskom proračunu.
mm u osnovnoj skoli dobio u petak, a ja u srednjoj jos nista
trenutno se osjećam tako jadno i trebam mišljenje ili iskustvo drugih, naime:
imam blizance i pravo na porodiljni od 3godine koji koristim. ove godine poslodavac mi ne da božićnicu ni dar za djete (prošle god. sam dobila), pozivajući se na zakon o porodiljnim naknadam, jer pravo na materijalna prava iz radnog odnosa imam samo do prve godine života djeteta. sad, jel se ko susreo s tim.
Također sam saznala da mi i radni staž ne ide, jer se ne uplaćuje mirovinsko.
Inače, Poslodavac je drž. uprava.
zvala sam sad mirovinsko, sve je u redu, plaćaju@n@ prvotno napisa
imam jedno pitanje na porodiljnom sam bila do 12.11.2009 ali kako mi je on istekao odmah sam produžila sa komplikacijama...
pošto radim kod privatnika(prehrambeni dučani)..i sve paprie vodi šefica..kako mogu saznati dali imam pravo na božičnicu ,poklon za kikača....jer niko me ništa nije obavjestio....
a da ne pitam direkt njih....
ja sam na porodiljnom i dobila sam i jedno i drugo :D
presretna sam, jer znam da nisam morala
jel imate kolektivni ugovor? ako da, onda ćeš odgovor naći u njemu, ako ne, morat ćeš pitat direkt njih.niky88 prvotno napisa
u principu, ako si na porodiljnom imaš pravo i na božićnicu i na dar za dijete, osim ako nije drugačije navedeno u kolektivnom ugovoru, ili ako šefovi ne odlučuju drugačije :/
s obzirom na situaciju ove godine, pitanje je hoće li i ostali zaposlenici dobiti božićnice i darove? :/
nemamo...ja kod njih samo imam potpisan ugovor na određeno vrijeme....znam da su prošle godine dolazile kolegice da podignu poklon za sv nikolu..paket slatkiša...naravno tada nisam bila obavještrena o tome....nego sam saznala tek iduće godine....pa me tako nisu zvali niti ove godine a iskreno rečeno i zaboravila sam na taj paketić...
a ništa ove dane ovako moram odnjeti doznaku o komplikacijama pa ču nekak počet temu oko toga....hmmm....sam da mi nebudu rekli da kaj sam sa marsa pala....![]()