Imam zavjesu koja je od kristal svile ( ne znam kako se još zove ova vrsta svile).Na pojedinim mjestima je požutjela od duhana
, pa sad ne znam čime je oprati ( znam da onaj Vanish ne pere svilu i vunu, a ni ostalo
). Molim savjet
Imam zavjesu koja je od kristal svile ( ne znam kako se još zove ova vrsta svile).Na pojedinim mjestima je požutjela od duhana
, pa sad ne znam čime je oprati ( znam da onaj Vanish ne pere svilu i vunu, a ni ostalo
). Molim savjet
Ja sam izbjeljivala fini čipkani veš, znači isto osjetljivo,
tako da sam ga potopila u vodu sa sodom bikarbonom
i ostavila preko noći (navodno može i pecilni prašak).
Nije se oštetilo, a žute mrlje od stajanja su otišle.
Slobodno svilene zavjese zvekni u perilicu i stavi deterđent za šareno. Imamo, doduše šantung, ali oslikane svilene zavjese i autorica nam je "blagoslovila" pranje u stroju.
Svilu možeš kvalitetno ausdrajsat jedino izbjeljivačima poput veniša ili varikine
Davore, kako dugo imaš svilene zavjese? Moje su se raspale nakon par godina jer svila predviđena za slikanje nije zaštićena od UV zračenja.
Moje jesu svilene i imam ih više od 10 godina. Ako su stradale od UV, onda su najvjerojatnije plastične.
To možeš lako testirati plamenom, a treba ti samo maaaali komadić tkanina.
Nisu plastične, svilene su. Sunčale su se 10 godina i nisu se baš raspale, nego su oslabile. Plastika za zavjese ima zaštitnu UV apreturu.
Ne znam, čudno mi je to. Kod mene se doduše ne puši, a i pranje im se događa sezonski. Hm.
kakva je to "kristal" svila???nanuška prvotno napisa
misliš možda na organdi?