Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: kako ga spustit u krevet?

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno kako ga spustit u krevet?

trazila sam s pretraznikom, ali ne mogu naci konkretan savjat, pa evo POMAGAJTE!!!

moj maleni otkad se rodio spava samo na cici i volim tu bliskost i njeznost, ali ponekad ga zelim spustiti, jer ima vec preko 7kg - medutim to je nemoguca misija! cim se pomaknem i pokusavam namjestit ruke da ga spustim - evo ga budan i place - cim ga vratim na cicu opet je mir. htjela bi ga spustit u krevet u nadi da bi bolje i duze spavao, te da ja mogu obavit kucanske poslove. sta da radim???

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam to riješila tako da sam Nikolu uspavljivala (i još uspavljujem)u ležećem položaju i samo bih izvukla cicu kad bi zaspao, što je puno manja promjena od spuštanja u hladan krevet. Možeš li to probati? (naravno ako ne spava u kinderbetu)

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Joe prvotno napisa
    Ja sam to riješila tako da sam Nikolu uspavljivala (i još uspavljujem)u ležećem položaju i samo bih izvukla cicu kad bi zaspao, što je puno manja promjena od spuštanja u hladan krevet. Možeš li to probati? (naravno ako ne spava u kinderbetu)
    x

ako bi zaspala u narucju/marami/autu pa ju treba spustiti, najblaze bi bilo- rolanje. spustim je na ledja, moje ruke ispod i "odrolam" je na bok. ako se pocne meskoljiti, spustila bi svoje ruke na nju i uljuljala je ili samo zagrlila a u sos situaciji uletila pored sa sisom.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Probaj ga dojit n ajastuku i onda s jastukom stavit u krevetic. Nama je palilo.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

E to pitanje i mene muči! Preko dana spava na meni. Na rukama na kauču obično. Ponekad ga uspijem zarolati na kauč, ali već mi postaje prevelik za kauč. Uspavljivanje u ležećem položaju vrijedi samo navečer, a preko dana neće spavati u spavaćoj na velikom krevetu. Kinderbet neću ni spominjati.
    Ivana B-G ako nešto smisliš, podijeli znanje.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mi se uvek uspavljujemo ležeći u velikom krevetu, ali ni tada ne uspem uvek da ustanem. Nekad čak ni noću do wca ne mogu da odem
    Znači uspem ponekad da se izvučem kad učvrsti san, ali nekad samo na 10-tak minuta kad počne da kenjka ili da se meškolji i onda opet moram da ulećem sa sisom.
    Probaj bar preko dana (ako ne spava sa vama) da ga uspavaš na vašem krevetu, ali ne očekuj odmah neke rezultate.
    Ja ni dan danas (7.5) meseci nisam dok ona spava uspela da uradim ništa više od tuširanja na brzaka.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

kako ga spustit u krevet?
    Teško
    Mi smo nekako uspjevali sa prebacivanjem na rame, pa onda polako u krevet, potrbuške (tako je jedino htjela spavati).
    Više ne pali ni to Probudi se odmah po spuštanju u krevet, ma kako da je "utvrdila san".
    Sad je onako snenu spustim u krevet sa flašicom sa malo vode. Zasad pali. Znam da to nije ni malo sretno rješenje, ali jedino tako hoće zaspati :/ (inače je deklarisani nespavač/spavomrzac).

dambo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ako zaspi na rukama, spuštam ga u veliki krevet čim nježnije, ali se uvijek malo probudi pa lagano ali brzo legnem skupa s njim i uvalim cicu. Za rolanje nisam znala do sada. U kimbi ga ne spuštam već neko vrijeme jer je zatrpan i tamo je spavao samo po 15min. Nakon mora ga nisam više vraćala.

Mi se sad uspavljujemo ljuljanjem pa cica na krevetu, nekad je ispusti pa se malo namješta, vrti glavom itd.

Navečer ga mogu tako ostavit i raditi nešto dok za sat-dva ne zaplače pa ulijećem sa cicom i dalje spava, ali danju moram ostati s njim... . Ali sad vidim da nisam jedina. Nekad je i D spavao na rukama. Čitala sam onaj topic o dnevnom spavanju u važnim temama ali mi nije baš pomogao... . Na trbuhu i u kolicima ne pomaže.

Evo sad se nešto bunio, cica nije pomogla pa je opet zahrkao na rukama - položaj za podrigivanje jer se drugačije ne da ljuljati ni nositi. Uspjela sam ga spustiti, morala sam ga još ljuljati iznad kreveta pa tek onda spustiti i zarolati na bok. Probudila sam ga s dekicom , ali je bio zadovoljan s tim da sam blizu i malo ga pomazim.

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Od kućanskih poslova dugo nije bilo ništa, plaćali smo redovito tetu. Mi od početka spavamo zajedno i dojim ležeči. Međutim, čim sam izvukla cicu mali bi počeo cendrati tako da nisam imala izbora nego ostajati kraj njega cijelo vrijeme. I danas je gotovo isto - upravo očekujem njegov "poziv" da se vratim u krevet.

Poslove obavljam kad je budan, no tada ga čuva MM. Pranje suđa i slične posliće koji kraće traju mogu obaviti dok je on u ogradici ili na podu. No, i tada me mora stalno držati na oku te se raspekmezi čim nestanem negdje gdje me ne vidi... Stalno se nadam da ćemo se nekako bolje uskladiti. U nadi je spas, a Nada... eh, posluje negdje u ulici s crvenim lampama...

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

I ja sam rolala. Malo je zagrlim ako se počnemeškoljiti i umiri se obično

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

i mi smo stavljali na jastuk, pa lagano spuštali tako zajedno

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mi smo se vec podosta izvjestili - kada beba zaspi na rukama, polako je na rukama is polusedeceg premestamo u polulezeci polozaj, hodamo, pevusimo, tj.nastavljamo da radimo sve sto ju je uspavalo.
    Onda pazljivo u krevet/kolica (kinderbet jos ne koristimo), prvo nozice i guza, a glava poslednja, glavu i rucice jos pridrzavamo nakon sto legne, tako da beba ima utisak da je i dalje u narucju, pevusenje i dodir se nastavljaju sve dok se beba sasvim ne opusti.

Ipak, vecina uspavljivanja nam se odvija uz sisanje, posto spavamo zajedno u velikom krevetu to je i najjednostavnije. Izuzetak su jedino problemi sa podrigivanjem ili gasovima koji joj ne daju da se smiri, razbude je i onda obicno moramo da predjemo da uspavljivanje na rukama

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

zadnje vrijeme mi pali to da ssam stavila na dno kreveta dekicu koja je topla pa kad ga spustim ne osjeti onu razliku u temperaturi.

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

danas sam naravno opet pokusavala i opet nisam uspjela...

nocno spavanje mi nije problem, jer spava s nama u krevetu. malo ga uspavam na cici, pa ga legnem u krevet i ako zatreba legnem kratko kraj njega i opet nudim cicu.
    problem preko dana je cinjenica, da spavacu sobu ne grijemo i ne mogu s njim leci jer je brrrrrrr....(lozimo na drva, pa ako otvorim sva vrata onda se nijedna prostorija ne zagrije kako treba)

ovo s jastukom cu definitivno probat - mozda uspije...

ali najvaznije je meni da vidim da nisam jedna "budala, koja je sina naucila da spava samo na rukama" (kao sto sam nacula ovdje u svojoj blizoj okolini)!!

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

moja metoda sastojala se u tome da je bio na cici dok nije zaspao, lagano ga spustam u kinderbet tako da nema naglih pokreta i ako pocne otvaranje ociju i budjenje ja ga spustim do kraja i odozgora uvalim cicu (dakle nalakcena sam na madrac iznad njega) i onda on cica i zaspi i cica ispadne iz usta i mir. tak sam ga znala i nadouspavat, ak se probudo prije vremena.

dambo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

A nije ti se vrtio u kimbaču na sve strane?

Moj D kad se osjeti ugrožen nemre uhvatit sisu tik ispred nosa a kamo da ja visim iznad njega a on se baci na bok, lijevo, desno Nisam to probala, ali već mi izgleda smiješno Noću mu moram paliti lampicu ak se previše uzruja što se nisam odmah našla kraj njega i doslovno vrti glavom amo, tamo i fula bradavicu... grozno

pipi1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja sam starijeg spuštala u krevetić ko da spuštam atomsku bombu i većinom je explodirao

onda sam odustala od spuštanja u krevetića pa sam ga počela stavljat na veliki krevet

kleknem na krevet,pjevušim mu na uho,polako mu spustim noge,pa izvučem ruku,onda mu spustim glavu,pa izvučem ruku a sa svojim nogama onako malo drmam po krevetu da mu nije odmah premirno

mlađi je imao tvrđi san i bez problema bi ga spustila gdje god je trebalo

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj dambo prvotno napisa
    A nije ti se vrtio u kimbaču na sve strane?

Moj D kad se osjeti ugrožen nemre uhvatit sisu tik ispred nosa a kamo da ja visim iznad njega a on se baci na bok, lijevo, desno Nisam to probala, ali već mi izgleda smiješno Noću mu moram paliti lampicu ak se previše uzruja što se nisam odmah našla kraj njega i doslovno vrti glavom amo, tamo i fula bradavicu... grozno
    ma ako se to desilo primila sam cicu s rukom i fino ga naciljala. malo sam ga podragala bradavicom po ustima i on bi se odmah pomamio

dambo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

[quote="šnapi
    ma ako se to desilo primila sam cicu s rukom i fino ga naciljala. malo sam ga podragala bradavicom po ustima i on bi se odmah pomamio [/quote]

dambo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Ivana B-G prvotno napisa
    ali najvaznije je meni da vidim da nisam jedna "budala, koja je sina naucila da spava samo na rukama" (kao sto sam nacula ovdje u svojoj blizoj okolini)!!
    ma pusti te koji tako misle! D je prva tri mj spavao samo na cici, ali sam ja brzo uvela ležećki pa smo skupa spavali - u dnevnom, na kauču. Zapravo sam ja to smatrala podojima jer je svako pola sata navukao mlijeko i LD pa se čulo gutanje...

Nakon toga, kad je skužio svijet oko sebe jedno vrijeme nije spavao i tako mu je bilo dobro (podoji od 10min-sam od sebe je skratio :shock: ). Dok se nismo našli u problemu neispavanosti kao švedica i drugi - vrištanje i bacanje - i sad opet spavamo dva puta dnevno skupa - cica ne mora biti stalno u ustima - čekam da sam pusti, ali se ne smijem maknuti od njega jer se prerano probudi i onda bi išao 100x spavati, a ne uspije i zaspi tamo oko večere. Meni je to strašno, ali valjda će proći...

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

mene je ta faza unistavala. ko da je imala radar.
    nama je upalilo slijedece: drzim je na rukama, legnem na krevet na leda, polako se okrenem na bok, i jos vise polaaako izvucem ruku. sad sam vec majstor

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •