Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: SAD SE MIČE SADA NE

dunda

Početno SAD SE MIČE SADA NE

Cure molim iskustva
    Kao i sve mamice i ja sam postlaa poprilično paranoična i sad me muči slijedeće:
    Sada sam 18 tjednu trudnoće i čini mi se da sam u 16 tjednu osjezila leptiriće u trbuhu kao da se beba miče i to više puta kroz jedan tjedan, a sada već dva tjedna ne osjećam ama baš ništa niti najmanje treperenje.
    Da li je to normalische, heeeeeeeeeeeeeelp, već sam počela umišljati svakakve tuparije

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Leptirići jesu beba, ali kako ti je u 18 tjednu još mala, onda ne osjetiš cijelo vrijeme te leptiriće. No možeš probati pojesti nešto slatko (predlažem Nutelu jer se dobro apsorbira u krv), a zatim popiti dvije čaše vode, leći na lijevi bok, pa vidjeti da li se bebica miče - trebala bi, ako ležiš jedno sat vremena, ali nije ni panika ako ne. No da budeš sigurna, javi se doktoru da te na brzinu malo pogleda i vidi bebicu.
    Javi rezultat

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

tak sam ja osjetila u 16tj...sad osjetim onak nekakvo nepravilno lupkanje...javi se s vremenom...mislim da sve ovisi u kojem je položaju

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ista stvar je bila i kod mene, počela sam osječati u 19 tjednu i nekih 7 dana svaki dan,nakon toga 3 tjedna ništa u panici sam otišla na pregled i gin mi je objasnio da je to sasvim normalno jer da je beba još jako mala i da je smještena u trbuhu iza kože,mišića,sala,u plodnoj vodi i da nema mjesta panici,pogledao me na ultrazvuk ja ništa ne osjetim a beba neuhvatljivo živahna,vrti se i okreće na sve strane.ništa ne brini,prave udarce trebaš osjetiti tek oko 30 tjedna

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

dunda, pogledaj ove topike:

micanje bebe
    bebini pokreti
    prvo micanje bebe

sad ce taj leptiric, samo sto nije.

dunda

Početno

Hvala cure, bas ste me smirile.Inače se normalno osjećam ali bi htjela da beba malo radi i mami mi osmjeh na lice

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

blago tebi. Ja sam u prvoj trudnoći čekala 21 tjedan, a sad sam skoro 20 tjedana i jopet ništa još...

ana-blizanci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

dunda ma sve ti je to normalno!!!

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja do nedavno (sada sam 29tj) nisam osjećala puno. U 25tj ležim na stolu kod dr i ona gleda bebu na uzv kako se miče i pita mene dal osjetim, a ja ništa.
    Tak da mislim da to nije zabrinjavajuće.

niccoleta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

eh i ja imam tako neki "problem" u petak i subotu sam ga osjetila kako me lupka, a jučer i danans ništa. onda sam zabedirala, iako znam da beba nema još snage i da će kad malo ojača vratiti mi

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ja nisan osjetila do 20.-21. tjedna i isto tako na gin. stolu dr. je ne može ni pogledat kako se miče a ja ništa ka i da nije unutra. valjda smo neke osjetljivije na to neke ne, nemoj se zabrinjavat s tim.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno Re: SAD SE MIČE SADA NE

Citiraj dunda prvotno napisa
    Cure molim iskustva
    Kao i sve mamice i ja sam postlaa poprilično paranoična i sad me muči slijedeće:
    Sada sam 18 tjednu trudnoće i čini mi se da sam u 16 tjednu osjezila leptiriće u trbuhu kao da se beba miče i to više puta kroz jedan tjedan, a sada već dva tjedna ne osjećam ama baš ništa niti najmanje treperenje.
    Da li je to normalische, heeeeeeeeeeeeeelp, već sam počela umišljati svakakve tuparije
    ova moja i dundina beba kao da su u dosluhu
    meni se upravo ovo isto dešava. oko 16-17 tjedna sam osjetila baš te leptiriće, ili kao da imam ribicu u trbuhu pa me s perajom poškaklja, i onda je prestalo. sad ne osjetim ništa, osim kad sam u nekom položaju koji napravi pritisak na donji dio trbuha osjetim pulsiranje.

već se toliko izluđujem s tim da neću dočekat još 5 dana da odem na pregled.
    navečer kad legnem na leđa trbuh mi na očigled pulsira ispod pupka, a kad odemo spavat ja stalno mazim trbuh i privijam se uz MM-a da beba osjeti da smo tu pa da nam se javi...al neće....sramežljiva neka beba.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Slično nešto. Osjetila 1. put u 18. tjednu, onda nekakva pauza uslijedila oko 21. tjedna, onda opet redovito osjećam. Prednja posteljica - i ta pozicija amortizira malo.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Pozdrav cure , molim help...

Ja sam sutra 15 tj. i osjetim već tri dana zaredom nekakvo pulsiranje
    (samo navečer) ,ali ne na trbuhu nego dolje kao iz rodnice , pa jel moguće da je to micanje mog bebača??? :? :? :?

Ili je nešto za zabrinuti?

Hvala Vam.....

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

15. tjedan je dosta rano, ako ti je prva trudnoća. Ja sam prvi put osjetila bebu u 20. tjednu u prvoj trudnoći.

No znala sam ponekad osjetiti ta kao pulsiranja u rodnici, mislim da je razlog pojačana cirkulacija i navala krvi u to područje plus pritisak maternice.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ma i ja mislim da je rano i da bi trebala osjetiti kroz trbuh (?) , ali valjda od želje osjetiti bebicu mislim da je to, a dobro onda se ima još vremena javiti

A kako se beba zapravo javi , znam da je to individualno?.
    Ali nikako mi nije palo na pamet ta cirkulacija i pritisak

Hvala.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •